Fak...!!! versi 3




Sebelum ini dah ada "Fak versi 1" dan "Fak versi 2"

Kali ini versi 3 pulak..hihi


Fak...ta mengenai Lelaki dan Wanita.. 


Lelaki:

1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Wanita:

1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..


 Betul tak ini semua fakta....??? wahai kaum wanita...tak perlu berdebat lagi..


Sekian...Peace (~_^)v 




p/s : lelaki ni sempoi jer wei...buwekkk!!! (ayat cari gaduh)


{ 57 comments.. read them below or add one }

fatin syahirah :) fatin syahirah :) August 15, 2011 at 1:17 PM
eh, eh. saya bukan wanita yang macam tu :P HAHAHAHAHAHAHAAH.
missbby missbby August 15, 2011 at 1:25 PM
hahaha..tapi takdelah sampai 40 kot..dan takdelah sampai nak cari nombor atm kat celah penyepit rambut dalam beg tangan..(selalu suami je keluarkan duit)..:)
bukankosong bukankosong August 15, 2011 at 1:25 PM
ha..ha..

pompuan mmg complicated
HafizRahman.com HafizRahman.com August 15, 2011 at 1:25 PM
haha...nk tgk bini ko nak komen ape kat entry nie
cik asam jeruk cik asam jeruk August 15, 2011 at 1:28 PM
eh betul cket2 je..yang tak betulnye banyak..muahahahaha
saya cello191 saya cello191 August 15, 2011 at 1:32 PM
chet..
laki pnya 4..ppuan 40..
=.="
Diana @ bilakukatacinta Diana @ bilakukatacinta August 15, 2011 at 1:35 PM
lelaki = 1 nafsu
perempuan = 9 nafsu
ape signifikannya?....1:9 ..kehendak, fikiran...cara& sbgnya of coz tak same..
cheqwa cheqwa August 15, 2011 at 1:36 PM
hahahaha...wahai ujang,adalah yang betul!tapi xdelah suma kan...pasal no pin tu,nonsense lah..hahahaha..cayalaaah :p
BeloG MTT BeloG MTT August 15, 2011 at 1:37 PM
Hamboiii... Tapi dan sebenarnya wahai Incik Ujang..Lelaki lebih careless berbanding perempuan okay.. =..="

Perempuan ni bukan melecehkan tetapi sedikit teliti okay.. :)
mimie azam mimie azam August 15, 2011 at 1:41 PM
amboi,,,bkn main papa ujang kiter nohhhh...hahaha....ske la sakat pompuan...hahaha
RATU QASEH SAIFUDIN RATU QASEH SAIFUDIN August 15, 2011 at 1:43 PM
erk..xmungkin laa sebegitu bnyk kn..haha..ade jgak laa yg betulnye..=P
YanaMIB YanaMIB August 15, 2011 at 2:13 PM
ai x t'golong dlm wanita sebegitu ye..oyeahh!
Adylia Qarissa Adylia Qarissa August 15, 2011 at 2:25 PM
nasib baik yana dah ngaku tak tergolong dalam kes nie..hahaaaaa...
eima eima August 15, 2011 at 2:46 PM
ko silap klu itu aku ...
aku purse pun tak dak
cam ne nk cr atm dlm handbag ...
handbag aku adalh pouchbag laki aku...hahhahaha


pompuan pun ade yg sempoi ok ...
MiSs NoRmaLa NorFiqZ MiSs NoRmaLa NorFiqZ August 15, 2011 at 2:59 PM
entah ap2 entah...kalo mcm 2 waktu rehat pun habis macm 2 je
Myra Jay Myra Jay August 15, 2011 at 3:11 PM
Erkkk..
Sorry bukan spesis cenggitu...hehehee
kayrul-shah kayrul-shah August 15, 2011 at 3:12 PM
tak betul fakta tentang wanita tue..tapi sesetengah wanita je macam tue bukannya semua
~syue syada~ ~syue syada~ August 15, 2011 at 4:22 PM
HAHA, semua salah !

kecuali lupa nak turunkan hand brake tu .. agaga~

-.-'
laskar pelangi laskar pelangi August 15, 2011 at 4:33 PM
ahaks! dusta tu semua pasal perempuan ;D
rayne rawt rawt rayne rawt rawt August 15, 2011 at 5:18 PM
fakkkk!! cerewet laaa .. lelaki sempoi je . pompuan je semputt . haha .. gaduh2 !! :P :P :P

kisah budak sekolah tak puasa
http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/hari-ini-kita-semua-berada-di-puncak.html
FaKArePa!n FaKArePa!n August 15, 2011 at 5:20 PM
perempuan mane la yang macam tu kan.. haha
call me cat call me cat August 15, 2011 at 5:34 PM
sy rock tk reti mcm tu ok hahaha
el-janna el-janna August 15, 2011 at 5:56 PM
amboi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DEZAMAN COTTAGE DEZAMAN COTTAGE August 15, 2011 at 5:59 PM
wahwahwahwahwah....hang mampuih kena tembak la nanti jang hahahaaha.....
~Nana 귀여운~ ~Nana 귀여운~ August 15, 2011 at 6:10 PM
FAKK,,hahahha,,tidak betul smaa sekaliii!! sebab pe?

1. sya tak de kereta
2. sya xde makeup
3. syaa selalu ingat num pin ATM sya

ok itu saja..baiii...
wekk !!
JMR JMR August 15, 2011 at 6:36 PM
jauh giler beza..untung aku tak jadi pmpuan..mbazir masa kot..hahahaha
zabid9897 zabid9897 August 15, 2011 at 6:42 PM
Contoh manusia yg paling baik adalah lelaki (Rasullullah)

Contoh manusia yg paling jahat adalah lelaki (Firaun)


P/S buat lelaki = jagalah hati perempuan, jgn gado2 ngan dia krn perempuan di jadikan drpd TULANG RUSUK lelaki yg BENGKOK. Kalau kita(lelaki) cuba luruskan, ia akan PATAH, Jika kita biarkan maka ia akan terus membengkok. pandai2 lah jgn sampai PATAH dan terus BENGKOK (",)
dak eina dak eina August 15, 2011 at 10:57 PM
amboi3 mentang2 dia lelaki. xde ah sampai camtu haihhh
cik Beskod cik Beskod August 15, 2011 at 11:54 PM
owh saya x drive kereta haha saya guna motor hahahha
rozeeta rashid rozeeta rashid August 16, 2011 at 12:38 AM
haha.. pmpuan tak secomplicated itu ye.. =P
شافروني صفر شافروني صفر August 16, 2011 at 4:24 AM
apakah entri ini membuktikan yg sebenarnya daya ingatan perempuan lemah .... :) banyak nya tekan 'batal' dan 'salah' ye ...
Fareha Rahmat (Bos Besar) Fareha Rahmat (Bos Besar) August 16, 2011 at 8:01 AM
lumrahla...pompuan ni dia tertib skit, so kena ikut step ahaks, waklu kalau nak cpt tak yahla cmtu sgt kan....suka cr lelaki pk cpt dan pantas
Leya Leya August 16, 2011 at 8:57 AM
bab lepaskan hand brake tu aku setuju..
Isteri Encek Bard Isteri Encek Bard August 16, 2011 at 9:45 AM
koser nak mekup sangat nie.. giler ko sampi 40
AnonymousAnonymous August 16, 2011 at 11:15 AM
hahaha...auta jelah tue..
yg tu maybe bini ko lah kot wat cm tue..kan..kan..kan...
cantekk cantekk August 16, 2011 at 11:27 AM
puasa2 ni suke beno mbohong..=D
abis tu lelaki sebelum nk kua keta tu tak matikan enjin keta ke..
ko saje je nk uji kesabaran di bulan Ramadhan yg mulia ini kan... =D
ee sabooo je lah
Eika Arysha Eika Arysha August 16, 2011 at 1:28 PM
ada yang btul,lebih2 lagi tertggal resit,hubby marah klu ambil duit kat ATM mesti selalu tertggal resit...hehehe
FARAH IZWANI RAMLI FARAH IZWANI RAMLI August 16, 2011 at 2:04 PM
wah. nak bedebat dengan wanita ye.
takdelah sampai 40 step tu.
auta.
izzana izzana August 17, 2011 at 2:38 AM
pentipu pentipu.. ! mne ada mcm ni.. nk protes ni.. selalunye lelaki yg lupe no pin.. prmpuan slalu ingat bab bab duit ni.
yana,, yana,, August 17, 2011 at 3:26 PM
gila hiperbola laa statement utk prmpuan en,,
yana,, yana,, August 17, 2011 at 3:26 PM
gila hiperbola laa statement utk prmpuan en,,
Erra Kyra Erra Kyra August 25, 2011 at 1:42 AM
ya Allah sabow jelah!.....tapi bab belek make up tu macam kena ar jugak...














tapi fakta cari no pin celah sepit rambut..GILA FITNAH!=D
fasya fasya October 5, 2011 at 6:32 PM
npe dah msuk kete, bru nk cri kunci kete dlm beg. nampok beno nipunye =P