Blog peribadi seorang insan bernama ujang

Monday, September 19, 2011

Babi sedap! orang pandai saja makan babi.

Jangan salah paham dengan tajuk..


Tajuk di atas ialah satu komen yang diberi kepada pengomen yang lain di YOUTUBE..semuanya berpunca dari Video Pergaduhan 2 orang di tempat parking


Gua rasa ramai dah tengok dan tahu isu ini, kecoh video ini sehingga menjadi topik perbualan di HOTFM pagi tadi



Siapa yang belum tengok sila la tengok dulu ek..,





Gua pasti 70% pembaca malas tengok dan tak boleh tengok yer dak..??hahaha


Video tu pasal berebut tempat parking.., dan kedua-duanya berbangsa Cina..,


Yang dah bergaduh dalam video tu lantak la kan.., tapi gua pelik yang pengomen pun bergaduh di komen hahahaha

Antara komen yang bangang sedang bergaduh...


-babi sedap! orang pandai saja makan babi.tengok,cina american,japanese,rench,german
­s,italians makan babi.orang paling kaya makan babi mah:) paling pandai pun makan babi:P siapa tak makan babi dan tak boleh makan babi?:) mereka pandai tak? 

-betul betul orang yang pandai je akan makan babi :p . macam kau kan ? gahaha . muslim yang ko nampak makan babi tuh sebenarnya bukan muslim lagi :D . kau je yang bodoh , and tak bole membezakan islam dengan kafir macam kau :p

-kau tu kafir masuk neraka la cina babi..!!

-orang islam bukannya betulpun...cerita bagus tapi minum arak



dan banyak lagi pengomen gadoh sesama mereka...antara melayu dan cina..derm..!!!

Islam tak ajar pun kita perlu bergaduh dan bertegang urat untuk menunjukkan kita di pihak yang benar..,


"Lakum Dinukum Waliyadin"

- kau dengan agama engkau, aku dengan agama aku 


Jangan sesekali kita pandang hina pada insan beragama lain kerana dia juga makhluk ALLAH yang belum tentu matinya kafir


Sekian Peace (~_^)v


p/s : layan bini-biniku gangster malam ni..hee

26 Comments
Comments

26 comments:

Anum said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best tue ceta bini2ku gangster

AMMAR YASIR said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bhahaha...entah apa2 gaduh

YanaMIB said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rajin lak org ni edit video tu yeh..hihi tp moral of da story tu mmg terbaekk! =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak kira org tu siapa,jgn lah kita suka hina org

| RoziAhmad | said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha. mcm tu siapa yang babi? adoi..

Kathy Tuah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada dengar kat hotfm pagi tadi..mcm2 hal..

PinKy MoMMa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru tau pasal ni..wah gaduh sakan yer..aduhai..memalukan lar..

yg pengomen tu nak gaduh pasai aper? lagi tak faham ni!

eima said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

o0o pig tu ek... org melayu kite mmg buduh pun...mampus kena hamun kang...

bak pe la nk gado².. bila org kate buduh marah plak....
typical malay

Isteri Encek Bard said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ADUHAI ORANG GADUH PASAL PAKING YG KAT BAWAH PLAK GADOH PASAL BABI.. HAHHAHAH KOCIK HATI BABI

Namee Roslan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no wonder lah keluar kt hot fm pagi tadi! hahah! ape la depa ni.

nazirulhazwan~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kambing lagi sedap

Aku Ibu Muda said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jgn balik nnti yana tuka jg gangster udah la ye :p

madie dieha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHA..kelakar GILA ! .. pon bole gaduh .. eloklahh gaduh2 siap berB**I bagai .. adessss

yana,, said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh mann!! nk lyn bini2 ku gangster jgk!!

Ainul Hayat said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama gile wey tak tinggal jejak kat blog ko. Pe pun aku rasa ilmu ni ada diselitkan unsur nasihat. :)

Scarlett O'Hara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mkan babi haram.Pakai seksi haram.Tapi kenapa orang cukup sensitif bab makan babi tapi kurang sensistif bab pakai seksi.

Eera Shera said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kena la saling hormat agama masing2

Syazwan Che Deraman said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku suka nasi kukus.
heheh.

cool bini kau komen.
hehe

ABU said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila ustat ujang bersuara,..hehehe
msg yg cuba disampaikan jelas..betul tu..

Ijah EmoTemo said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erkk seramz nya cara diorg gaduh ekekek

qasehraihan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

naz kata kambing sedap...kita ckp lembu sedap..(ada kaitan x ni??..ntah..ikut naz je..hakhak)

lama xdtg umh kita yerr..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/09/ada-ketikanyakerana-dia.html

mynameismy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wallawehhhh giler lah hahaa....

y record tu xkunci pintu xtutup tingkap pekejadahnye...-.-'

y pengomen2 pn sengal... aiyooo

mas saari said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apasal lah nak komen2 camtu... tunjuk sangat yang mereka pun sama gak dengan yang bergaduh tu!

Rozuan Ismail said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

motif nak gaduh,kita semua ni belom confirm syurga @ neraka.tak yah nak action sgt

bighagenjo said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaha!
kelaka la...

time hati tgh marah, jgn becakap.
diam.

ni la akibatnya bila hati marah, mulut nak becakap.

belanjut lanjut2

I do I need Iman said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best sgt ke parking tesco?
aduhaiiiiiiii. -_-'

jmput sini bang
http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/09/teruja-dengan-kehadiranmu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terbaru