Monday, September 19, 2011

Babi sedap! orang pandai saja makan babi.

Jangan salah paham dengan tajuk..


Tajuk di atas ialah satu komen yang diberi kepada pengomen yang lain di YOUTUBE..semuanya berpunca dari Video Pergaduhan 2 orang di tempat parking


Gua rasa ramai dah tengok dan tahu isu ini, kecoh video ini sehingga menjadi topik perbualan di HOTFM pagi tadi



Siapa yang belum tengok sila la tengok dulu ek..,





Gua pasti 70% pembaca malas tengok dan tak boleh tengok yer dak..??hahaha


Video tu pasal berebut tempat parking.., dan kedua-duanya berbangsa Cina..,


Yang dah bergaduh dalam video tu lantak la kan.., tapi gua pelik yang pengomen pun bergaduh di komen hahahaha

Antara komen yang bangang sedang bergaduh...


-babi sedap! orang pandai saja makan babi.tengok,cina american,japanese,rench,german
­s,italians makan babi.orang paling kaya makan babi mah:) paling pandai pun makan babi:P siapa tak makan babi dan tak boleh makan babi?:) mereka pandai tak? 

-betul betul orang yang pandai je akan makan babi :p . macam kau kan ? gahaha . muslim yang ko nampak makan babi tuh sebenarnya bukan muslim lagi :D . kau je yang bodoh , and tak bole membezakan islam dengan kafir macam kau :p

-kau tu kafir masuk neraka la cina babi..!!

-orang islam bukannya betulpun...cerita bagus tapi minum arak



dan banyak lagi pengomen gadoh sesama mereka...antara melayu dan cina..derm..!!!

Islam tak ajar pun kita perlu bergaduh dan bertegang urat untuk menunjukkan kita di pihak yang benar..,


"Lakum Dinukum Waliyadin"

- kau dengan agama engkau, aku dengan agama aku 


Jangan sesekali kita pandang hina pada insan beragama lain kerana dia juga makhluk ALLAH yang belum tentu matinya kafir


Sekian Peace (~_^)v


p/s : layan bini-biniku gangster malam ni..hee

Artikel Terkait

26 comments

best tue ceta bini2ku gangster

rajin lak org ni edit video tu yeh..hihi tp moral of da story tu mmg terbaekk! =)

tak kira org tu siapa,jgn lah kita suka hina org

hahaha. mcm tu siapa yang babi? adoi..

ada dengar kat hotfm pagi tadi..mcm2 hal..

baru tau pasal ni..wah gaduh sakan yer..aduhai..memalukan lar..

yg pengomen tu nak gaduh pasai aper? lagi tak faham ni!

o0o pig tu ek... org melayu kite mmg buduh pun...mampus kena hamun kang...

bak pe la nk gado².. bila org kate buduh marah plak....
typical malay

ADUHAI ORANG GADUH PASAL PAKING YG KAT BAWAH PLAK GADOH PASAL BABI.. HAHHAHAH KOCIK HATI BABI

no wonder lah keluar kt hot fm pagi tadi! hahah! ape la depa ni.

jgn balik nnti yana tuka jg gangster udah la ye :p

HAHA..kelakar GILA ! .. pon bole gaduh .. eloklahh gaduh2 siap berB**I bagai .. adessss

oh mann!! nk lyn bini2 ku gangster jgk!!

dah lama gile wey tak tinggal jejak kat blog ko. Pe pun aku rasa ilmu ni ada diselitkan unsur nasihat. :)

Mkan babi haram.Pakai seksi haram.Tapi kenapa orang cukup sensitif bab makan babi tapi kurang sensistif bab pakai seksi.

kena la saling hormat agama masing2

aku suka nasi kukus.
heheh.

cool bini kau komen.
hehe

bila ustat ujang bersuara,..hehehe
msg yg cuba disampaikan jelas..betul tu..

erkk seramz nya cara diorg gaduh ekekek

naz kata kambing sedap...kita ckp lembu sedap..(ada kaitan x ni??..ntah..ikut naz je..hakhak)

lama xdtg umh kita yerr..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/09/ada-ketikanyakerana-dia.html

wallawehhhh giler lah hahaa....

y record tu xkunci pintu xtutup tingkap pekejadahnye...-.-'

y pengomen2 pn sengal... aiyooo

apasal lah nak komen2 camtu... tunjuk sangat yang mereka pun sama gak dengan yang bergaduh tu!

motif nak gaduh,kita semua ni belom confirm syurga @ neraka.tak yah nak action sgt

hahahahaha!
kelaka la...

time hati tgh marah, jgn becakap.
diam.

ni la akibatnya bila hati marah, mulut nak becakap.

belanjut lanjut2

best sgt ke parking tesco?
aduhaiiiiiiii. -_-'

jmput sini bang
http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/09/teruja-dengan-kehadiranmu.html


EmoticonEmoticon