Babi sedap! orang pandai saja makan babi.

Jangan salah paham dengan tajuk..


Tajuk di atas ialah satu komen yang diberi kepada pengomen yang lain di YOUTUBE..semuanya berpunca dari Video Pergaduhan 2 orang di tempat parking


Gua rasa ramai dah tengok dan tahu isu ini, kecoh video ini sehingga menjadi topik perbualan di HOTFM pagi tadi



Siapa yang belum tengok sila la tengok dulu ek..,





Gua pasti 70% pembaca malas tengok dan tak boleh tengok yer dak..??hahaha


Video tu pasal berebut tempat parking.., dan kedua-duanya berbangsa Cina..,


Yang dah bergaduh dalam video tu lantak la kan.., tapi gua pelik yang pengomen pun bergaduh di komen hahahaha

Antara komen yang bangang sedang bergaduh...


-babi sedap! orang pandai saja makan babi.tengok,cina american,japanese,rench,german
­s,italians makan babi.orang paling kaya makan babi mah:) paling pandai pun makan babi:P siapa tak makan babi dan tak boleh makan babi?:) mereka pandai tak? 

-betul betul orang yang pandai je akan makan babi :p . macam kau kan ? gahaha . muslim yang ko nampak makan babi tuh sebenarnya bukan muslim lagi :D . kau je yang bodoh , and tak bole membezakan islam dengan kafir macam kau :p

-kau tu kafir masuk neraka la cina babi..!!

-orang islam bukannya betulpun...cerita bagus tapi minum arak



dan banyak lagi pengomen gadoh sesama mereka...antara melayu dan cina..derm..!!!

Islam tak ajar pun kita perlu bergaduh dan bertegang urat untuk menunjukkan kita di pihak yang benar..,


"Lakum Dinukum Waliyadin"

- kau dengan agama engkau, aku dengan agama aku 


Jangan sesekali kita pandang hina pada insan beragama lain kerana dia juga makhluk ALLAH yang belum tentu matinya kafir


Sekian Peace (~_^)v


p/s : layan bini-biniku gangster malam ni..hee

{ 26 comments.. read them below or add one }

Anum Anum September 19, 2011 at 4:05 PM
best tue ceta bini2ku gangster
YanaMIB YanaMIB September 19, 2011 at 4:13 PM
rajin lak org ni edit video tu yeh..hihi tp moral of da story tu mmg terbaekk! =)
Lydia Miza(Aidyl Azim) Lydia Miza(Aidyl Azim) September 19, 2011 at 4:16 PM
tak kira org tu siapa,jgn lah kita suka hina org
| RoziAhmad | | RoziAhmad | September 19, 2011 at 4:17 PM
hahaha. mcm tu siapa yang babi? adoi..
Kathy Tuah Kathy Tuah September 19, 2011 at 4:19 PM
ada dengar kat hotfm pagi tadi..mcm2 hal..
PinKy MoMMa PinKy MoMMa September 19, 2011 at 4:21 PM
baru tau pasal ni..wah gaduh sakan yer..aduhai..memalukan lar..

yg pengomen tu nak gaduh pasai aper? lagi tak faham ni!
eima eima September 19, 2011 at 4:21 PM
o0o pig tu ek... org melayu kite mmg buduh pun...mampus kena hamun kang...

bak pe la nk gado².. bila org kate buduh marah plak....
typical malay
Isteri Encek Bard Isteri Encek Bard September 19, 2011 at 4:25 PM
ADUHAI ORANG GADUH PASAL PAKING YG KAT BAWAH PLAK GADOH PASAL BABI.. HAHHAHAH KOCIK HATI BABI
Namee Roslan Namee Roslan September 19, 2011 at 4:38 PM
no wonder lah keluar kt hot fm pagi tadi! hahah! ape la depa ni.
Aku Ibu Muda Aku Ibu Muda September 19, 2011 at 4:55 PM
jgn balik nnti yana tuka jg gangster udah la ye :p
madie dieha madie dieha September 19, 2011 at 4:56 PM
HAHA..kelakar GILA ! .. pon bole gaduh .. eloklahh gaduh2 siap berB**I bagai .. adessss
yana,, yana,, September 19, 2011 at 5:01 PM
oh mann!! nk lyn bini2 ku gangster jgk!!
Ainul Hayat Ainul Hayat September 19, 2011 at 5:22 PM
dah lama gile wey tak tinggal jejak kat blog ko. Pe pun aku rasa ilmu ni ada diselitkan unsur nasihat. :)
Scarlett O'Hara Scarlett O'Hara September 19, 2011 at 5:30 PM
Mkan babi haram.Pakai seksi haram.Tapi kenapa orang cukup sensitif bab makan babi tapi kurang sensistif bab pakai seksi.
Eera Shera Eera Shera September 19, 2011 at 7:20 PM
kena la saling hormat agama masing2
Syazwan Che Deraman Syazwan Che Deraman September 19, 2011 at 9:06 PM
aku suka nasi kukus.
heheh.

cool bini kau komen.
hehe
ABU ABU September 19, 2011 at 10:28 PM
bila ustat ujang bersuara,..hehehe
msg yg cuba disampaikan jelas..betul tu..
Ijah EmoTemo Ijah EmoTemo September 19, 2011 at 10:39 PM
erkk seramz nya cara diorg gaduh ekekek
qasehraihan qasehraihan September 19, 2011 at 10:47 PM
naz kata kambing sedap...kita ckp lembu sedap..(ada kaitan x ni??..ntah..ikut naz je..hakhak)

lama xdtg umh kita yerr..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/09/ada-ketikanyakerana-dia.html
mynameismy mynameismy September 19, 2011 at 11:10 PM
wallawehhhh giler lah hahaa....

y record tu xkunci pintu xtutup tingkap pekejadahnye...-.-'

y pengomen2 pn sengal... aiyooo
mas saari mas saari September 20, 2011 at 8:21 AM
apasal lah nak komen2 camtu... tunjuk sangat yang mereka pun sama gak dengan yang bergaduh tu!
Rozuan Ismail Rozuan Ismail September 20, 2011 at 9:27 AM
motif nak gaduh,kita semua ni belom confirm syurga @ neraka.tak yah nak action sgt
bighagenjo bighagenjo September 20, 2011 at 5:59 PM
hahahahaha!
kelaka la...

time hati tgh marah, jgn becakap.
diam.

ni la akibatnya bila hati marah, mulut nak becakap.

belanjut lanjut2
I do I need Iman I do I need Iman September 20, 2011 at 8:23 PM
best sgt ke parking tesco?
aduhaiiiiiiii. -_-'

jmput sini bang
http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/09/teruja-dengan-kehadiranmu.html