Kurang Ajar Dengan Allah

 
Hati adalah satu organ yangg amat penting dalam badan, kalau busuk ia, maka kelakuan kita pun secara kita tak sedar akan teruk juga, kenapa ada orang betul2 hati dia busuk, sampai takleh tgk org lain senang, ada ajer perkara yg dia nak komplen, yang paling kita TAKUT secara tak sengaja kita terKURANG AJAR dgn ALLAH. mengapa hati kita busuk ek???



Apa maksud kita terKURANG AJAR pada ALLAH? Contohnya :

Status-status kat Facebook

Status 1 - SIAL lah... Hujan pulak, tak pasal2 basah baju aku.
(setakat baju basah kecoh, kalau kemarau cammana? bukankah hujan itu rahmat)

Status 2 - Ya Allah, kenapa lah kau uji aku mcm ni? aku dah tak sanggup ni.
(Allah maha mengetahui dan Allah PASTI takkan berikan ujian pada hambanya jika hambanya tak larat tanggung ujian itu)

Status 3 - Sapa lah jadi kan kau ni, bangang sangat.. kan lebih baik kau dijadikan babi jer!!!!!
(suka2 jer hina ciptaan Allah)

Dan banyak lagi.... korang renung-renungkan lah...('',)

-sumber dari abang gua Zabid9897

 **********

Belum lagi kita kupas isu suami isteri gaduh pun update di status Facebook..., yang lagi bangang kapel-kapel yang beremosi di Facebook...

"Yang baik datang dari ALLAH.., yang lemah datang dari kelemahan gua.."


Sekian...Peace (~_^)v


 p/s : siapa kata blog gua blog lucah...dah 3bulan takda lucah..hahaha


{ 27 comments.. read them below or add one }

PCL PCL September 23, 2011 at 1:21 PM
taip sesuka hati je walaupun niatnya td begitu...kena berhati2 , fikir dulu sblm buat !
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha September 23, 2011 at 1:22 PM
this entry is so useful dan sgt berpengetahuan for all the readers :)
Diana @ bilakukatacinta Diana @ bilakukatacinta September 23, 2011 at 1:27 PM
tulah..tanpa kite sedari....kita ter'post' ...ter'mention'....dan banyak kesilapan lain lg yg kita lakukan semasa online dan tak online
halila Ibrahim halila Ibrahim September 23, 2011 at 1:27 PM
tu lah maknanya tak reti BERSYUKUR...
FiQa FiQa September 23, 2011 at 1:30 PM
dah 3 bulan takde lucah??

haha..pe la ujang nih..

kak Yana sihat??

;)
Adylia Qarissa Adylia Qarissa September 23, 2011 at 1:40 PM
betul tu...dorang tak sedar dan tak bersyukur dengan nikmat Allah
cheqwa cheqwa September 23, 2011 at 1:57 PM
huuh...betullah..kekadang kita tak sedar apa yang kita cakap tu salah :/
mas saari mas saari September 23, 2011 at 1:59 PM
betul tu ...ramai yang teremosi sampai tulis macam tu!

jadi sebelum tulis tu fikir dulu..
d_tieah d_tieah September 23, 2011 at 2:33 PM
Ada sorang lelaki tu bising jugak cakap dia cirit birit kat fb.. Hahaha.. *gurau je*

P/s : Nasib baik aku jarang update statusssssssss fb.. Hehehe..


Entry Terbaru 1 : Trends #gantitajukfilemdengantelur Adalah Lebih Baik Daripada #gantitajukfilemdenganrosmah
Entry Terbaru 2 : Salahkah Menonton Filem Nasi Lemak 2.0
::contengan hati::)) ::contengan hati::)) September 23, 2011 at 3:20 PM
betol betol betol,,,

wah tersentap sebentar ;)
cik pieja hut cik pieja hut September 23, 2011 at 3:22 PM
mungkin secare tak sengaja terupdate semua bnde tuh , biase lah tengah emosi tak terkawal , mcm mcm jadi hee
maszull maszull September 23, 2011 at 3:52 PM
salam...berhati2lah dlm segala ucapan kita n sentiasalah mengingatiNYA...:)
AnonymousAnonymous September 23, 2011 at 4:07 PM
erm...mungkin kehidupan memang susah.

lagipun x semua orang bahagia hidupnya.
cik asam jeruk cik asam jeruk September 23, 2011 at 5:48 PM
kan..betul2.lepas ni kena piki sebelom bertindak :)
tieha ismail tieha ismail September 23, 2011 at 8:41 PM
sebab tu jangan nak emo sangat bila mara or sedey...sampai update status ntah ape2 kat fb...
Sara Ali Sara Ali September 23, 2011 at 9:03 PM
berfikir secara waras....
tu yg pnting....


=)
Mr feckry Mr feckry September 23, 2011 at 10:12 PM
dalam hidup ni yang paling penting kita lepas dari azab Allah
bighagenjo bighagenjo September 24, 2011 at 7:50 AM
memang, biasalah, budget nak ada respon org ramai je sbnrnya. nasib aku jarang update status. huhu
mamaNoriz mamaNoriz September 24, 2011 at 11:47 AM
rasa janggal lak bile takde lucah...

hahahhaa