Friday, September 23, 2011

Kurang Ajar Dengan Allah

 
Hati adalah satu organ yangg amat penting dalam badan, kalau busuk ia, maka kelakuan kita pun secara kita tak sedar akan teruk juga, kenapa ada orang betul2 hati dia busuk, sampai takleh tgk org lain senang, ada ajer perkara yg dia nak komplen, yang paling kita TAKUT secara tak sengaja kita terKURANG AJAR dgn ALLAH. mengapa hati kita busuk ek???



Apa maksud kita terKURANG AJAR pada ALLAH? Contohnya :

Status-status kat Facebook

Status 1 - SIAL lah... Hujan pulak, tak pasal2 basah baju aku.
(setakat baju basah kecoh, kalau kemarau cammana? bukankah hujan itu rahmat)

Status 2 - Ya Allah, kenapa lah kau uji aku mcm ni? aku dah tak sanggup ni.
(Allah maha mengetahui dan Allah PASTI takkan berikan ujian pada hambanya jika hambanya tak larat tanggung ujian itu)

Status 3 - Sapa lah jadi kan kau ni, bangang sangat.. kan lebih baik kau dijadikan babi jer!!!!!
(suka2 jer hina ciptaan Allah)

Dan banyak lagi.... korang renung-renungkan lah...('',)

-sumber dari abang gua Zabid9897

 **********

Belum lagi kita kupas isu suami isteri gaduh pun update di status Facebook..., yang lagi bangang kapel-kapel yang beremosi di Facebook...

"Yang baik datang dari ALLAH.., yang lemah datang dari kelemahan gua.."


Sekian...Peace (~_^)v


 p/s : siapa kata blog gua blog lucah...dah 3bulan takda lucah..hahaha


Artikel Terkait

27 comments

taip sesuka hati je walaupun niatnya td begitu...kena berhati2 , fikir dulu sblm buat !

this entry is so useful dan sgt berpengetahuan for all the readers :)

tulah..tanpa kite sedari....kita ter'post' ...ter'mention'....dan banyak kesilapan lain lg yg kita lakukan semasa online dan tak online

tu lah maknanya tak reti BERSYUKUR...

dah 3 bulan takde lucah??

haha..pe la ujang nih..

kak Yana sihat??

;)

betul tu...dorang tak sedar dan tak bersyukur dengan nikmat Allah

huuh...betullah..kekadang kita tak sedar apa yang kita cakap tu salah :/

betul tu ...ramai yang teremosi sampai tulis macam tu!

jadi sebelum tulis tu fikir dulu..

Ada sorang lelaki tu bising jugak cakap dia cirit birit kat fb.. Hahaha.. *gurau je*

P/s : Nasib baik aku jarang update statusssssssss fb.. Hehehe..


Entry Terbaru 1 : Trends #gantitajukfilemdengantelur Adalah Lebih Baik Daripada #gantitajukfilemdenganrosmah
Entry Terbaru 2 : Salahkah Menonton Filem Nasi Lemak 2.0

betol betol betol,,,

wah tersentap sebentar ;)

mungkin secare tak sengaja terupdate semua bnde tuh , biase lah tengah emosi tak terkawal , mcm mcm jadi hee

salam...berhati2lah dlm segala ucapan kita n sentiasalah mengingatiNYA...:)

erm...mungkin kehidupan memang susah.

lagipun x semua orang bahagia hidupnya.

kan..betul2.lepas ni kena piki sebelom bertindak :)

sebab tu jangan nak emo sangat bila mara or sedey...sampai update status ntah ape2 kat fb...

berfikir secara waras....
tu yg pnting....


=)

dalam hidup ni yang paling penting kita lepas dari azab Allah

memang, biasalah, budget nak ada respon org ramai je sbnrnya. nasib aku jarang update status. huhu

rasa janggal lak bile takde lucah...

hahahhaa


EmoticonEmoticon