Monday, November 28, 2011

Harimau Muda tak BODOH..!!

Hero Malaya Nazmi Faiz

*********

Agak bangang status Facebook yang gua baca dari seorang rakyat Malaysia yang berbunyi "Bodoh Punya Malaysia"


Ramai gila kecewa wei Malaysia kalah dengan Bahrin..tapi jangan la jadi bangang kutuk negara sendiri pulak memang FAK...ri betul..

Layan lagu ni baru kau paham erti kesukanan dan penyokong yang setia..




Penyokong sedih...??? pemain Harimau Muda 100x lebih sedih kerana mereka berada di atas padang, jika kita tidak terus menyokong apa guna kita sebagai pemain ke 12 yer dak..??


Jangan hanya memuji bila menang, mengutuk bila kalah..itu bukan penyokong setia tetapi hanya pandai berkata-kata. derm yu..!!


Tiada seorang pemain pun mahukan kekalahan.., OKS pun tahu silap dia tu...so jangan nak beremosi kutuk-kutuk syok sendiri dekat facebook tu.., pemain harimau muda pun tak baca status korang ok..('',)


Gua selaku admin Facebook Harimau Muda, Harimau Malaya dan Malaysia Football Team geram jer baca komen yang langsung melambangkan bukan kaki bola..derm..!!


"kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai,
kalau takut team kalah, jgn sibuk nak tgk bola.. ('',) "


p/s : nazmi tu hensem kan...('',)

Artikel Terkait

44 comments

nazmi 2 cute ok!!! hahahah...

kalah menang adat permainan laa...

lagipon bukan pemian 2 nak minx kalah.. dorang pon nak menang jugak...
tapi nak buat cemane kalau dah kalah...

terima je la....

ujang ni nk cri trafik ni.... blah la ujang noob.. mcm ni pun nk buat entri murahan siot

ala rilek la..die org dah buat yg terbaik..mng atau kalah tetap sokong...bola tu pun bulat kalo bujur main ragbi la hahaha

marah pun skjp je ni, mlm ni je..esk bngun pagi dh okay balik dh ..rileks2 okay .. kite dh usaha sebaik mungkin.. jom terus sokong Malaysia!!! ..

ape kes Anonymous tu??mcm x puas hati jerr... ke die ni bukn blogger? klau berani letk la nama sebenar! hadoii....!!!

betul3..support masa susah senang mereka..

*anon marah ke tu?hehee sabar3^^

amboi,tawlah ramai org tgh search pasal nazmi kat gugel

baca entri la kwn..=)

anon tu blogger gak..=)

betol2x..
penyokong yang tak diperlukan..
Masa menang dipuji dan disanjung,,
Bila kalah, sesuka hati je mengutuk dan mencaci..
Kalau betol penyokong setiaa, teruskan menyokong dalam apa jua keadaan.. Kalah mahupun menang.. Team Malaysia tetap yang terbaik...

nazmi memang comel..hihi

nape ngan anon tu..haha

Nazmi cutee la . rilekk la . kalah ngn menang tu kn adat prtndingn . redha jela . xde rezeki

huhu! tadi time p makan jap, dah 2-0, so naik atas, sebab rasa dah menang. tengok2. wooooo~~ kalah.

manusia mudah lupa. tu je.

menang kalah adat pertanding..

mmg bahlul lar kutuk negara sendiri..huh!!

p/s:aii ujang miang,kasi lar adik-2 sama..weett

sedih tengok penyokong Malaysia ramai yg lalang.. apa2 pun aku tetap sokong harimau muda.. yeah!

sy sokong harimau!!! aummmm.....mereka da bersungguh2 kn...

Kekalahan ini perlu dianalisis kerana banyak kali dah berlaku.

Kesimpulan: -

Hanya Nazmi saja yang boleh tendang lurus.

Thamil konon forward makan angin saja. Tak ada satu sepakan pun! Pura2 main. Tak ada pun takpe, sebab itu Bahrin 10 orang pun sama mcm malaysia.

Tak tahu sepak adalah penyakit forward kita. Fakri tak boleh sepak. Wan Zack tak boleh sepak. Tak ada satu sepakan pun! Forward apa nama?

Sebabnya mereka hanya main futsal untuk praktis.
Sepatutnya latihan sepakan 100 kali sehari sambil berlari dilakukan.

Fullback terkangkang bila cuba tahan bola. Tgklah EPL, lari undur kebelakang. Lari mengiring dengan forward lawan.
Ini tidak macam cone saja. Bodoh punya coach.

Teknik ini semua salah coach. Coach bodoh tak tahu teknik punca Malaysia tak boleh maju. RajaGopal jangan cakap lagi bodoh.

Fahmi bodoh ghairah diving bola jauh dari gol buat apa?

Goli tak boleh jadi kapten. Mcm mana nak bagi arahan pada forward di hujung padang. Setiap kali Fahmi jadi kapten Malaysia kalah!

Coach bahlol buat goli jadi kapten.

betul3...memang la kecewa,,tp diorang dah berhempas pulas atas padang kan..

betul tu...tak patut sebenarnya mereka mengutuk2 pemain...diorang dah usaha...dan sebenarnya bukan rezeki MALAYSIA tuk main di sukan olimpik tu....bola tu bulat...apa2 pun boleh jadi...penyokong kena siapkan mental mereka yang dalam game ni...ada yang menang dan ada yang kalah...serious...memang tak patut sebahagian penyokong ni mengutuk2 pemain MALAYSIA ni...huhuhu...pemain dan coach lebih merasai kekecewaan tersebut...tahniah bagi mereka yang sentiasa menyokong pemain HM walaupun kemenangan tidak diperoleh..sebenarnya..berat tanggungjawab pemain2 ni...harap sesetengah penyokong yang menyokong kononnya tu sedar...huhu

HA.....YANG "FAK........ri" TU XBEST...JGNLA CMTU....

team tu team Negara kite wei...kalah menang kite mesti sokong..bila menang kita lambung, bila kalah kita pikul same2

uiiiiiii...best je baca komen coachbahlol tu..hehe

asal engko tulis sal harimau malaya je, aku nampak nama faiz nazmi.. hang sangap anak ikan ke cik ujang oiii ..

sebab tu aku terfikir kdg2 penyokong kita ni pelik,..bila org kutuk pasukan kita, dia marah..dia kutuk pasukan malaysia, apa de hal... kire mcm sokong suam2 kuku le lerhhh...

nazmi mmg hensem..ngehhh..agak kecewa jugalah semalam, tapi tak adalah sampai nak kutuk2..kita tak akan selamanya menang. ada naik dan turunnya..

bukan kena 3-0 pon, lagipun bola itu bulat..apapun percaturannya kita tidak boleh mengagak sama ada kalah atau menang...apapun mereka tetap wira.. x fair la waktu menang puji waktu kalah hantam teruk

betul tu goli mane leh jd kapten cukuplah 2 game, cr alternatif lain...serius kecewa, tapi malaysia tetap di hatiku selamanya

akak pun buat entri pasal ni ujang... geram bila baca status yang kutuk2 ni, bagilah semangat sikit sepatutnya!

nazmi tu terel kan, lincah betul dia.

hmm tulah psl, apa pun tk boleh dorang ni. tahu nak mengutuk jea bila kalah tp bila menang bkn main bersorak lagi. adat lah tu menang dan kalah dlm permainan.

kalah tu biasalah...haha janji fakri tak main aku dah cukup hepi...hoho

xdek pun team yg perfect..
pergi je boo mamat yg ckap camtu..
dia x reti tgk bola ler tue.

sekarang la kita kena sokong negara kita. kalau bukan skrg bila lg. mereka juga perlukan kita kan.. sebab ngra, dorang bermain. sbb kita juga mereka bertenaga..

tibe2 syahdu bila ckp pasal ngara malaysia-.-"

betol2 ,kesian harimau muda ,suke2 jeah ktuk2 , dowg da wat sehabesss baek smalm ,takde rezki kann , haihhh , Nazmi ncem laaa

hii abg angkat nazmi. kehkehkeh..alaa skjap je org kutuk tu..nnt2 diorng sokong la balik..

semua cakap nazmi encem :( syahrul azwari laaaaaagi kiut!

tendangan nazmi untuk game semalam memang terbaik.dari jauh.memang gempak

bagi aku, mmg memalukan pun kekalahan mcm tu..

menang kalah tu perkara biasalah.yang penting,harimau muda kena tingkatkan prestasi lagi untuk bermain dengan lebih baik.kalau main elok2 tapi kalah juga org takkan bising,coz dah mempersembahkan yang terbaik.apa-apa pun,aku tetap sokong harimau muda :)

Betol laa !
Bile time malaysia menang , bangge pulakk !
bile malaysia kalah , depa dok kutuk2 malaysia.
bukan nak kutuk rakyat sendiri .. tp, memang betul pun .. sebelum nak buat ape2 , pikiaq dulu ..
itupun nasib baik malaysia ada jaringkan gol drpd takde ?
bukan nak bersyukur ..
team harimau muda ni bukannya robot, bila main asyik nak menang je .. dorang pun taw ape itu erti "letih" ..
tetap sokong harimau muda ! Do the best Nazmi .. kami sokong dr belakang !

stju gn ujang....adat la lau kalah,TETAP SOKONG HARIMAU MALAYA :)

stju gn ujang....adat la lau kalah,TETAP SOKONG HARIMAU MALAYA :)


EmoticonEmoticon