Blog peribadi seorang bernama ujang

Tuesday, November 29, 2011

Gambar Banjir Di Kajang | Video Banjir Kajang 2011



Banjir di kajang dah lama tak berlaku..., sejak gua hidup dari zaman sekolah selalu gak lepak pekan kajang ni.,

Terkejut gak gua dengar berita tadi yang pekan Plaza Metro Kajang naik banjir.., tempat gua lepak tu dulu..hihi

Gambar banjir sekitar bandar kajang ni gua copy dari facebook dan blog mana tah..sori tak ingat



Banjir Di Kajang


Kajang

****************

HULU LANGAT 2 Dis. – Hujan lebat yang melanda beberapa kawasan di sekitar daerah ini sejak pukul 2 petang mengakibatkan banjir kilat melanda pusat bandar Kajang dan beberapa kawasan di sekitar daerah ini, petang ini.

Selain pusat bandar Kajang yang dilanda banjir kilat apabila paras air naik setinggi 0.3 meter, banyak kenderaan terperangkap dan ditenggelami air sejak banjir melanda kira-kira pukul 3 petang.

Beberapa premis perniagaan antaranya Plaza Metro Kajang dan Bank Hong Leong cawangan Kajang, turut dinaiki air setinggi 0.2, manakala kawasan lain yang terlibat adalah pekan Semenyih berhampiran jalan ke Bangi Lama, pasar Besar Kajang dan Jalan Jelok.

Selain itu, Sungai Kantan dan Jalan Semenyih, Kajang berhampiran Klinik Kajang dan Jalan Kelapa.

Di Sungai Kantan, banjir turut melanda beberapa kawasan perumahan di situ sehingga menyebabkan seramai sembilan penduduk termasuk tiga warga emas terpaksa dipindahkan setelah terperangkap di rumah masing-masing.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kajang, Ariff Mohamed Kassim berkata, pihaknya dimaklumkan mengenai kejadian banjir itu kira-kira pukul 3.51 petang.

Beberapa klip video sekitar banjir itu turut berlegar dan dikongsi oleh pengguna laman sosial Youtube dan Facebook, termasuk video yang menunjukkan seorang wanita yang terperangkap diselamat oleh orang ramai.
-utusan


Video Banjir Di Kajang


















Takziah kepada mangsa banjir di kajang

Tags : banjir di kajang, video banjir di kajang, kajang banjir, gambar banjir kajang, plaza metro kajang banjir, mangsa banjir kajang, sekitar banjir di kajang, situasi banjir kajang, video perempuan banjir kajang,gambar banjir kilat di kajang, video banjir kilat di kajang, gambar kajang banjir 1971, banjir kajang 2011, video terbaru banjir di kajang 2011, gambar terbaru banjir di kajang, video perempuan banjir kajang

8 Comments
Comments

8 comments:

Syafiq Ahadin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tadi dah tengok kat banyak blog. fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~ sangat menakutkan...!!

Rozuan Ismail said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

itulah,tadi terkejut jugak.wah,suka lepak metro kajang eyk dulu2

NiGhTiNaNgLe_FARA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah!! tinggi air nye...

deen azmee said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

musibah oh musibah.. sekadar boleh simpati aja la.. takziah mangsa2 banjir di sana.. huhu~

Eera Shera said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sampai skrg still lepak situ ;)

cantekk said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

metro kajang, tpt aku bli baju nk jd pengapit dlu..

harap semua bersabar dan tabah,, ini ketentuan dan peringatan Nya.

eddy syrol said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni mesti sbb sistem aliran air tak brapa nak effective ni.. takpa, InsyaAllah semua bertambah baik :)

Nur Aischa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

malam tadi dah tgk kat berita, fuhh seramnya tgk :O first time tgk kajang banjir teruk mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang