Gua baca blog Cik Epal,Hamzah Ian,Hanis Zalikha,lolly



Gua mula berblog pertengahan bulan 12 tahun lepas (2010)

Tapi sebelum gua ada blog.., gua memang seorang pembaca blog..hahaha..macam bongok pun ada gua rasa...('',)

Dalam kepala otak gua sebelum gua ada blog ni kan..., gua anggap siapa yang ada blog ni sebenarnya macam ORANG GILA..,

Kenapa gua pikir macam tu ..?? sebab gua bayangkan blogger ni seperti ORANG GILA yang sedang membebel-bebel seorang diri depan komputer...(serupa yang gua buat sekarang ni)

Nak bercerita kenapa gua berblog ni panjang wei....macam-macam sebabnya...sebab yang bongok2 pun ada...

Ni gua nak bagitau blog mana yang gua selalu masuk, sebelum gua ada blog....


Pertama Blog YANA

 
YanaMIB

-Dah awek sendiri ada blog, opkos la baca yer dak..? sekarang dah jadi bini pun

- Nak gak baca apa benda la minah ni merepek dengan blog..., kekadang dulu bosan jer dengar cerita kisah-kisah dunia blog ni dari dia, tapi sekarang tu la bahan bualan..selain  itu  disebabkan minah ni juga la gua ada blog



Kedua Blog Hanis Zalikha



- Gua masuk blog minah ni kalau entri panjang gua malas nak baca sangat..tapi gua akan CUCI MATA tengok gambar-gambar dia..., korang yang JANTAN tu jangan menipu la bukak blog dia tak CUCI MATA yer dak..? hihi

- Sekarang gua dah jarang masuk blog dia sebab gua dah banyak jumpa blog lain yang lagi best..hahaha


Ketiga Blog Miss Lolly


- Gua sebelum ada blog gua suka baca blog si otak senget minah ni..., kekadang tersengeh keseorangan gak gua baca entri dia..panjang ke pendek ker gua akan baca gak blog ORANG GILA ni...hahaha('',)

- Sekarang minah ni dah jarang update.., tah apa merajuk dengan blog dia tak tau la..,


Keempat Blog Cik Epal

Cik Epal

- Gua baca blog minah ni pun dah lama.., dari dia bercinta dengan PAKWE dia sampai la dia putus dengan PAKWE dia..., dan sekarang kembali bahagia bersama PAKWE dia..,hihi..,gua dah jadi member pun dengan PAKWE dia.

- Selalu jumpa minah yang kuat menternak lemak ni bila tengok wayang


Kelima Blog Terbang Tinggi Tinggi


- Blog ni dulu gua selalu baca.., sebab entri-entri dia yang agak bangang tu boleh merehatkan minda..., blog lucah ni memang akan ramai baca dan juga ramai benci..hahahaha god job mejah

- Mamat ni pun selalu gak gua jumpa, mamat ni sebenarnya seorang yang pemalu..


*****************

Sebelum gua ada blog gua baca blog mereka yang di atas sahaja.., dan gua minat dengan penulisan mereka..,selepas gua ada blog sendiri, gua sebat sikit-sikit ilmu yang ada dari mereka dan sekarang berkawan dengan mereka. Hanis Zalikha jer yang gua tak berkawan lagi dan macam malas pun ada nak berkawan dengan dia..hahaha (kutuk dia takpa sebab dia takkan baca blog)

Sekarang dah banyak blog dan ramai blogger yang gua dah kenal yang best-best.., orang yang gua maksudkan adalah ada yang sedang membaca ni, walaupun gua tahu ramai blogger takkan baca entri sampai habis..hahahaha


Sekian...Peace (~_^)v



p/s : Kita kena suka ramai orang dulu baru ramai orang suka kita...


{ 49 comments.. read them below or add one }

Oshin Oshin December 22, 2011 at 12:21 AM
setiap entry ujang kompem baca sampai abis..tapi selalu silent reader je hahaha sekarang ko pulak jadi pujaan hati blogger lain...cewahhh
!! YaNa YassiN !! !! YaNa YassiN !! December 22, 2011 at 12:22 AM
agakmenghairankan bila background blog ini color pink. apakah??
Eera Shera Eera Shera December 22, 2011 at 12:38 AM
yg selalu layan blog kak yana, si mejah ngan cik epal je..dorang best ;)
Areliff Areliff December 22, 2011 at 12:39 AM
pepepon wife mesti didahulukan :)
CekbOlat-bOlat CekbOlat-bOlat December 22, 2011 at 12:57 AM
gua bace entry blog mereng ni smpai hbes ! ngok..haha.. anyway best la.. sdapp je kn kau ktuks2,, haha
wanda wanda December 22, 2011 at 1:19 AM
wife is always a priority..hahaa!!
iyou iyou December 22, 2011 at 1:30 AM
haip! iyou selalu baca sentiasa baca sampai habes entri ujang!

tapi selalunya as silent reader.. hehehe...
EZAN IDMA EZAN IDMA December 22, 2011 at 1:40 AM
Blog kak yana mesti baca kan hehe
nia marlissa nia marlissa December 22, 2011 at 1:52 AM
kalau tak baca blog bini .. makan senduk lah ujang
sha my heart sha my heart December 22, 2011 at 3:00 AM
membaca..

wah, blog2 yg disebutkan memang popular habis.
Hazwani Hamzah Hazwani Hamzah December 22, 2011 at 7:46 AM
Hehe..Saya baca smpai habis! Bez gak entry nih. sempoi je. Blog first awk baca tu so sweet sbb skrg dh jadi wife hehe
mas saari mas saari December 22, 2011 at 8:12 AM
akak pun macam ko jang, suka baca blog orang sebelum ada blog dulu... semua blog yang ko listkan ni akak baca! heheeeee
Dylla Abas Dylla Abas December 22, 2011 at 8:31 AM
dlm bnyk2 ayat dlm entri ni, paling suka ayat last sekali..dan sgt setuju dgn ayat tu!
Mila Ahmad Mila Ahmad December 22, 2011 at 8:55 AM
saya baca sampai abes apa..huhuhu...
pinky pinky December 22, 2011 at 9:06 AM
sy baca smpai abis...yes berjaya....huhuhu...
Unai Unai December 22, 2011 at 9:33 AM
jarang jumpe guys yang buat blog.. lagi nak tempek entri panjang2..

setakat ni blogger llki yang best saya jumpe adalah mr.penyubiru.. dia tu kelakar.. hehee..

entri lu yang ni best dan gua baca sampai habis! ;D

p/s:nak jugak gua-lu tuee.. hehe..
YanaMIB YanaMIB December 22, 2011 at 9:47 AM
sape yg duk soh u bc blog2 tu haa?? haha~
Ainul Hayat Ainul Hayat December 22, 2011 at 10:29 AM
Aku suke komen Mejah...dia cakap ailebiu....kahkahkha...
Ida Firdausi Ida Firdausi December 22, 2011 at 10:46 AM
aku suka baca entri ko sampai habis.. even jarang komen..hehehehe.. :)
NHY NHY December 22, 2011 at 11:14 AM
bc habis la.. silent reader dh mai ni.
hazman aka species1980 hazman aka species1980 December 22, 2011 at 12:12 PM
cam biasa la jang... mula2x kita follow blog orang...then orang lain pulak dok follow blog kita... p/s : blog nie aku baca ari2x....hehehe
PusakTekejut PusakTekejut December 22, 2011 at 12:25 PM
em...btol btol...aku setuju...lallalal
Saiazuan Saiazuan December 22, 2011 at 1:03 PM
gua kenal beberapa je dari semua blogblog tu :D
noa noa December 22, 2011 at 1:15 PM
p/s : aku tak suka kau
lalalalla :p
cik EPAL cik EPAL December 22, 2011 at 1:19 PM
perghhhh blog wane pink engkooo. Kau dah kena sawan pink ke hape ni?


Terima kasih jang baca blog aku, kalau x, xde orang pon nak baca blog aku yg bukan warna pink tu. sobss
Nur Aischa Nur Aischa December 22, 2011 at 1:30 PM
betul betul tu ujang! ohh kiranya baru nak setahun lah ujang berblogging ya. tp dh famous. hee
Alieza Dayasari Alieza Dayasari December 22, 2011 at 4:17 PM
ohh macam ni.... dah jadi bini.. hihi.. good...
Pejuang Cinta Pejuang Cinta December 22, 2011 at 6:36 PM
baru tau hang dah ade bini =P haha
Eyriqazz Eyriqazz December 22, 2011 at 7:31 PM
blog mejah memang lain dari yang lain...
JMR JMR December 23, 2011 at 12:28 AM
tang blog hanis tu, aku pon suka tgk gmbr gak..hahaha
Myra Jay Myra Jay December 23, 2011 at 3:58 PM
Myra lak start berblog masa ushar blog masakan :)

Konon buat blog utk abadikan resepi kononnya, last2 kelaut semua tu :)
محمد رازيق محمد رازيق December 24, 2011 at 1:57 AM
bro, gua sedih lu datang skali jer blog gua..sedangkan gua dtg blog hang berkali2.. hehe.. free2, jmput dtg blog gua. sekampung je pun kita ni bro.. hehe
Nurul Alyaa Nurul Alyaa December 27, 2011 at 2:58 AM
haha. lama tak datang jenguk sini. alih2 dah bertukar warna pink! =)
-effa ayub- -effa ayub- October 19, 2012 at 2:17 AM
betoi3x
situasi kita hampir serupa :)
sekarang saya pown baru mula nak warming up..
do follow me to support me to blogging .hehe