Thursday, June 30, 2011

Jom Reka Dialog

 Segmen Dia Di SINI


Fatin mempunyai seorang suami yang agak PONDAN atau lebih dikenali lelaki lembut.., Nama suami Fatin ialah Aliff dan mereka baru berkhawin dan mereka suka main nyorok-nyorok dan korang kira berapa kali aku cakap dan..hee


Di pendekkan cerita Fatin suka mengacau suami dia..


*********************************

Lokasi : Bilik Tidur
Masa : 10pm


Aliff baru lepas mandi....dia berjalan dengan lemah lembutnya....,tiba-tiba !!!!




 
Fatin: aarhhh!!!!!!!!!!!

Aliff : mak...!!!!!!!!!!!!!!!! (melatah...)

Fatin : Busuk la mulut abang

Aliff : terperanjat abang tau..~~ (gaya pondan sambil merajuk)

Fatin : Jangan la marah bang...,malam ni malam jumaat kan..?? alolololo



* tak boleh lebih 5.dialog...so malas sambung dialog tu...




sebulan kemudian


*klik...!!!! <-------

 (lepas amik gambar ni,mereka bercium tanda bahagia)


Fatin mendapat berita gembira bahawa dia telah mengandungkan anak Aliff,


*********************************


Moral Of The Story

- nak dapat anak ramai orang kata kena selalu bergaduh..

- lelaki lembut pun boleh melahirkan zuriat..

- Nak ajak beromen kena pandai cara...ops...hahaha



Sekian...Peace (~_^)v


P/S : tadi gua dah siapkan dialog lain...sekali ilang...grrrrrrrrr!!!!!!!! BAD REQUEST menatang apa tah..!!


Tips Mengorat Awek

 Selamat Hari Blogger



Wanita zaman sekarang ni gua tengok semakin comel-comel dan semakin mewah dengan dunia fesyennya...,ada dengan lenggingnya.., tiubnya..., bra berkaler2...,dan lain-lain lagi.., macam mana gua boleh nampak?? sebab ang yang tunjuk...


(Megan Fox)

Orang gatal macam Naz  memang akan suka tengok fesyen-fesyen macam tu..., habis semua bahagian dia akan cuti mata...



Tapi gua kalau jumpa orang berpakaian seksi memang  gua tak pandang langsung..(tolong percaya ok,walaupun gua tipu)




Baru-baru ni gua ada mengorat seorang awek  yang seksi lagi debomm...terjojol buah dada dia nok...grrrrrrr


 ***********************

 Lokasi :  Dirahsiakan


Ujang : cantik baju!

Gadis : terima kasih :D

Ujang : Cantik subang...

Gadis : terima kasihh..(merah dah pipi)

Ujang : Cantik Kasut

Gadis: terima kasih!! *wink* (buat muka cute)

Ujang : Cantik Lipstik!!

Gadis: terima kasih wakk.....(dia dah bosan)

Ujang : tapi.........

 Gadis : Tapi apa...?

Ujang : 'awak' masih tak kelihatan cantik...


 **************************


 Untuk kaum hawa yang kena mengorat macam ni..., apa yang korang akan buat...????


Moral Of The Story

-  Nak cantik tak perlu seksi
- Saja buat entri untuk carik gado dengan kaum Hawa...hahahahaha



Takda la...gurau jer.., bagus kaum Hawa ni bergaya.., tapi jangan la over sangat ok...,('',)


"Dialog di atas adalah rekaan semata-mata yang gua cilok dari email dan gua edit untuk kepuasan diri sendiri"


Wahai wanita baca la entri gadis yang cun ini....banyak pengajarannya
klik SINI<------


Sekian....Peace (~_^)v



P/S : Lisa Surihani takyah pakai hot pun masih cantik...('',)



Wednesday, June 29, 2011

Gua Bersama 2 kartunis Blogger

Pendekkan Cerita

Masa tengok Transformer semalam gua bukan berdua dengan Yana , tetapi bersama blogger yang lukisannya sangat hebat iaitu




Sengal 2 ekor ni tak pandang kamera


Ujang : woi..!! pandang kamera la...grrrrrrrrrr

Heidi & Roq : ok.......ok..(gigil)


* klik...!!

 
Heidi, Ujang, Roq


Mereka berdua mempunyai sebuah blog yang penuh dengan lukisan yang sangat cantik..., dan yang pasti gua la SIFU mereka..., nak percaya atau tak terpulang...('',)

Singgah la blog 2 orang tu.., pasti tidak mengecewakan...


Blogger lain yang gua jumpa semalam si Hazman dan Redmummy, yang lain-lain ramai CINA....woi Nuffnang mana melayu...grrrrr!!!

Moral Of The Story

- ang tak payah bagitau yang antara 3 orang atas tu, gua paling hensem ok..hahahaha
 - gua orang paling pendek antara mereka


Sekian...Peace (~_^)v


P/S : bila la nak update gambar gua dengan lisa surihani ek..???



Keputusan Malaysia vs Taiwan 29 jun 2011 | Kelayakan Piala Dunia 2014

Keputusan Malaysia vs TAIWAN untuk kelayakan piala dunia 2014 akan gua update dari masa ke semasa ok.

Walaupun ramai yang injured, gua harap pasukan harimau malaya akan menang untuk perlawanan malam ini. Jika kita menang malam ini,kita akan bawa bekal yang selesa untuk perlawanan timbal balik yang akan di adakan pada 3 julai 2011 iaitu ahad ini.

Jika Harimau Malaya berjaya mengalahkan Taiwan,  Mereka akan berjumpa dengan singapura pada 23 dan 28 julai ini.

Rasanya malaysia pernah pergi sampai pusingan ke 3 jer untuk kelayakan piala dunia

Gua harap Harimau Malaya tidak menghampakan rakyat malaysia...hehe..., geng-geng blogger pun ramai pergi ke Stadium malam ini..


update
(FULL TIME)

MALAYSIA 2 - 1 TAIWAN
                                                ( syafiq rahim, aidil zafuan)

* keputusan Malaysia vs taiwan, keputusan penuh dan terkini malaysia vs taiwan, keputusan terkini malaysia vs taiwan,kelayakan piala dunia 2014, keputusan kelayakan piala dunia malaysia vs taiwan, keputusan malaysia lawan taiwan kelayakan piala dunia 2014, kelayakan piala dunia 2014,malaysia vs taiwan

Gua Kena Ngorat Dengan Amoi

Hai..,pendekkan cerita

Semalam gua dengan secara tak sengaja kena ngorat dengan amoi....,derm......


Lokasi : Mid Valley
Masa : 8.30pm

******************************

*perbualan di translate bahasa melayu


Jue Ling & Chun Li

Jue Ling : Chun li...ada leng chai ma..

Chun li : mana-mana...??? aku dah la sangap ni..



Jue Ling : tu..tu..hujung sana tu...(buat muncung tikus)

Chun Li :  iyer la wei..., eh itu blogger hensem si Udang tu kan...??

Jue Ling : haah la kan...,kau panggil la dia wei..

Chun Li : kejap...aku suwit dia... *chrut....chrut....udang..!!!<-----dia suwit gua buat gaya tikus tu


Gua dengar orang panggil nama gua,

gua pun toleh la ke belakang sambil buat gaya macho..., macam kat gambar bawah ni..




Dalam hati kecil gua berkata...."eh...amoi la...."


Jue Ling : u ni blogger kan..nama u udangkan..??? 

Ujang : haah..tapi nama i UJANG bukan UDANG gila..!!!


Chun Li : aiya...sori la Udang..ops..Ujang...kami cina ma..biasa la pelat....( buat muka comel)

Ujang : yerla2..sama jer dengan David Teo korang ni..

Jue Ling & Chun Li : Kami mau amik gambar sama Ujang boleh....??<--serentak ckp tu

Ujang : ok2...


* klik....!!!


Jue Ling :  u pakai ini topi boleh ka..??? (sambil letak kepala dia dekat bahu gua)

 Ujang : Grrrrrrr




TRANSFORM...!!!!!!!!! * wink wink


******************************

Moral Of The Story

- orang hensem memang selalu kena ngorat..

- gua memang poyo...hahahahaha



Sekian...Peace (~_^)v



P/S : perlu ker gua review cerita Transformer...???



Perigi Cari Timba..!!!


Sapa yang pernah ada perasaan macam nie,???

Hah tentu tak nak ngaku, malu lah konon kan,

Nie Kes Yang berjaya di bongkar oleh adik gua sendiri bernama YIEN


********************************* 


Ada Dua Jenis Wanita Perigi Cari Timba , 


 Situasi 1


Ini Perbualan yien dengan artis Elyana..

yien : ai kak elyana, bahagia nampak...

elyana: alhamdulilah bahagia sejak khawin nie,

yien : dengar cita akak dlm kategori Perigi Cari Timba, tak rasa malu ka?

elyana : Malu?? wtper nak malu, akak yakin dengan pilihan akak.

yien : naper akk ngorat husband akk tu,sedangkan dia tak kenal akk pun?

elyana : laki kat luar sana tu bukan nyer boleh percaya dik, suka sangat sakat2 nak ngorat, laki yang mudah nak ngorat perempuan nie selalu nya, dia akan buat perkara yang sama setiaP hari, mesti bukan dengan akak jer dia test ngorat, setiiap hari laluan dia nampak awek jerk, conform dia menggatal mengorat......blablablabla.....

yien : ok kak, yien dah faham, malas nak dengar akak membebel lagi bye.......



Situasi 2

Ini Perbualan yien dengan artis bernama Vyone..

yien : ai akak Vyone yang jahat,

Vyoen : eh2 u nie kurang ajar lah yien,

yien : u memang jahat kan Vyone, i benci kat u..

Vyone : U jangan melampau yerh, i upah orang bunuh u  karang,

yien: yerlah , kenapa u jahat nak sangat kat Seth?? Perigi Cari Timba...

Vyone : u apa tahu, i nak kat seth sebab i tahu laki macam tue dapat bagi i kemewahan yang cukup, i akan dapat duit banyak2 dari dia, i akan shopping hari2, dari kechik i dah penat hidup susah,thats y sekarang i nak khawin dengan laki kaya, Tapi Seth tetap tak nak kat i, i dah try goda dia..!!

yien : alar padan muka vyone.bye



Ok anda pasti dapat beza kan niat keikhlasan seseorang dalam jodoh
Sapa kata yien malu nak ngaku,actualy yien pun penah berada dalam Kategori
Perigi Cari Timba,But bukan dalam situasi Yvone, yien dalam situasi elyana. =)


*********************************


So kisah di atas ialah ayat yang gua amik dari adik gua bernama YIEN,


Moral Of The Story

- Takda kisah pun perigi cari timba ni

-Bagi wanita yang takda BF lagi tu pergi la ngorat ok, tapi pilih la situasi 1



  *model gambar di atas ialah jiran gua sama dengan model pre wedding gua di SINI...('',)




P/S : gua dulu pun selalu jer pompuan ngorat gua...('',)




Tuesday, June 28, 2011

Gua Nak Belagak Jap


Entri Ini Autopublish Ok


Kenapa Autopublish..??????




Sebab sekarang ni gua tengah layan TRANSFORMER 3 di Midvalley....hahahahahha

Berbekalkan entri gua yang INI.., dan gua dah riak pun dekat SINI

So gua sekarang menjadi antara orang yang terawal didunia yang dapat tengok TRANSFORMER 3...hahahaha

Antara blogger yang gua tau dapat tiket ni jugak ialah

Roq <----mamat ni menang hadiah utama iaitu TV 42"
Heidi Syafiq <------------- kartunis blogger gak
Red Mummy <-------------- kenal kan..?



Moral Of The Story

- saja nak belagak...esok nak buat lagi entri transformer..hihi
- lain kali kalau ada peluang menang tiket ang buat la gak ek..



Sekian...Peace (~_^)v


P/S : amacam, belagak tak gua..hahahha


Blogger Blogspot PageRank 4

Orang buat entri PageRank, aku pun nak buat..hahahahah

Curi Gambar Miss Lolly


Semalam gua tengok ramai dok cerita pasal PR blog ni..temasuk musuk ketat gua si NAZ, gua dah pelik menatang apa PR ni...grrrrrrrr

Yang gua tau sebelum ini Rank Alexa jer..hahahahah

So tengok punya tengok PageRank blog gua selama 6 bulan ini ialah 4/10...bangga ker..??? tak perlu la kot.., sama jer dengan orang lain yer dak..??





Gua tak puas hati so gua try blogger yang masih blogspot tengok PR dorang jugak kan..


********************

Antara Blogger Blogspot Yang PageRank dia 4/10

Hensem

(gua cek kenalan gua jer) ada lagi tak..??

********************

Hah...nampak tu ramai blogger blogspot dapat PR4...so fikiran gua sekarang maybe untuk dapat PR sekarang mudah tak macam dulu...('',)

Blog adik gua si yien yang baru buat tu pun dah dapat PR2....

Untuk blogger-blogger otai lain ramai dah yang dapat PR 4 ni...., tapi semua geng2 domain dan hosting sendiri...gua segan nak geng...('',)

Siapa lagi geng blogspot yang PR dia 4....meh kita geng..., tapi semua blogger blogspot ni gua tengok semua bukan jenis main SEO..

Gua tengok blogger yang PR dia bawah dari gua pun lagi hebat penulisannya. Ramai pulak tu..., nak gua sebut ker nama dia..???? tak payah nanti terlebih bangga pulak dia..hahahaha

Dari bacaan gua, kalau PR kita makin tinggi, maksudnya akan lagi mesra sikit dengan google..., gua tak reti nak berbicara pasal menatang ni semua..hahahaha, nak belajar pergi tengok blog Ariffshah

Gua nak ber SEO nie tak berapa reti sangat..tapi kalau dah reti nanti best gak...hihi


Moral Of The Story

- Gua rasa PR tinggi ini khas untuk orang cun-cun dan hensem-hensem jer kot..hahahah

- Tak kisah la PR apa semua ni janji kita masih boleh mengupdate..,kecuali blogger SEO penting kot..('',)

- Tak salah jadikan PR atau Rank Alexa sebagai panduan prestasi blog kita..


"Yang Baik Datang Dari Allah, Yang Lemah Datang Dari Kelemahan Saya"


Sekian....Peace (~_^)


P/S : Yana Domam Makin teruk pulak....hurm...


Check Page Rank Korang Di

SINI

3 Jenis Jodoh



******************

Jodoh dari Syaitan

- ang berkenalan dengan awek, lepas tu ang berpegang tangan dengan dia dan terus buat maksiat..,

- sekali awek ang tu mengandung, nak coverline dengan keluarga si awek tu ang pun  berkahwin...


Jodoh dari Jin

- ang berkenan dengan seorang awek ni..., tapi si awek tak berkenan dengan ang..,

- tak puas ati sebab awek tu tak suka dengan ang.., ang pergi jumpa bomoh lepas tu berkahwin


Jodoh dari Allah

- Ang berkenalan dengan seorang awek..

- Dari berpandang mata ianya terus meyusuk kalbu...,

- Dah dua2 berkenan ang pun pergi masuk meminang dan terus Berkahwin


*******************


Jodoh Dari Allah La Yang Dinamakan

Syurga Cinta



Gua harap semua blogger mendapat Syurga Cinta.....hee


Moral Of The Story

-comel kan gua...hahahaha



Sekian...Peace (~_^)v


P/S : teringat gua dekat member lama gua iaitu..Heliza...('',)  jgn mara ek Ben..hee


Monday, June 27, 2011

Bubar Bloglist...!!!!

 Selamat Petang....

Gua terpaksa bubarkan bloglist yang ada sekarang ini kerana berdasarkan Poll di bawah


 


Selama seminggu gua open Pool..undianya lebih ramai mengatakan blog gua berat....=(


Sebelum ni bloglist gua terdiri daripada



-Musuh Gua
-Kakak
-Mangsa Kentut 1
-Mangsa Kentut 2
-Mangsa Kentut 3


Banyak gila kan...,sampai 5...so gua ingat lepas ni nak buat sama ada 2 ataupun 1 sahaja...,


Gua nak mintak maaf kerana akan mendeleted bloglist ini sebab gua nak ringankan sikit blog ni..., nanti gua open balik bloglist baru...,yang dah ada sekarang nanti ang hoi hoi jer dengan gua..nanti gua letak...('',)


Bloglist yang ada sekarang ni gua buang pada esok hari...


Sekian....Peace (~_^)


P/S : takda mood hari ini....

Aku Masih Dara

Baru-baru ni gua ada jumpa member lama gua...

Nama dia Diana Amir...ang kenal tak...?


ni antara perbualan gua dengan dia..


********************


Diana : Ujang kau buat apa kat sini..?

Ujang : aku carik awek la diana oi...

Diana : bongok..kau bukan dah kawin ker...??

Ujang : uik...mana kau tau aku dah kawin..hehe

Diana : argh...aku baca blog kau la..,tengok gambar kau dah kawin..

Ujang : derm..! kau dah kawin belum..?

Diana : aku masih dara la..kau jer tak teruna....hahaha (gelak gedik)

Ujang : sengal...tau la kau belakon cerita AKU MASIH DARA..., eh kau kenal Bean ??

Diana : siapa Bean..,? mesti tak hensem macam kau kan..??

Ujang :member aku.., haah Bean mmg tak hensem pun, tapi dia minat kat kau

Diana : tak pandang aku orang tak hensem ni..,aku pandang orang macam kau jer..nasib baik kau dah kawin..

Ujang : poyo la kau...ok la..aku nak gerak dulu


*laga-laga pipi


Diana : wei amik gambar jap..nanti kau letak kat blog kau ok

Ujang : hurm..



Kepoyoan dialog di atas dituju khas untuk



Sekian....Peace (~_^)v



kenapa gua dapat jumpa Diana Amir??? ada di SINI<<<


P/S : Yana Domam....hurm..


Transformer By Exabytes


**********************************

FREE Transformers Movie Ticket by Exabytes! 

 

Venue: GSC Gurney Plaza, Penang
Movie: Transformers 3
Date: 2nd July 2011 (Saturday)
Time: 3.30 pm

Kindly print out the attached redemption form and bring it along on the Movie Day to redeem your tickets. Please collect your tickets at the small counter set up by Exabytes from 1.00pm – 3.00pm.

Seating is on a first-come first-served basis and we regret to inform that we are not able to accommodate any seating request.

** Each redemption form is entitled to two (2) movie tickets and two (2) sets of popcorn and drinks.


**********************************

Gua dapat tiket free ni dari Exabytes....tapi di PENANG...jauh gila...hehe.., so gua pas la tiket ni kepada





Kalau siapa yang duduk penang nak tiket ni...doa-doakan la Efa tak jadi pergi..., macam mana gua boleh kasi dia..?? sebab dia roger gua terlebih dahulu...('',)



Sekian....Peace (~_^)v



P/S : esok gua tengok transformer di Mid Valley..('',)

Sunday, June 26, 2011

Makna di Sebalik Rambut Anda




Gua nak ang tengok rambut ang apa jenis....

amik kat zonlawak


01) RAMBUT LURUS
- bijak- seorang yang happy
- bergaya
- cemburu
- pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan

02) RAMBUT KERINTING TEBAL
- kurang bijak
- degil
- cemburu kuat
- romantic
- banyak pergaulan
- susah dalam menyelesaikan masalah diri
- tidak suka termenung

03) RAMBUT KERENTING NEGRO
- bijak
- ego
- cemburu buta
- romantic
- memilih
- mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

04) RAMBUT IKAL MAYANG
- bijak
- berfikir sebelum melakukan sesuatu
- berfikiran terbuka
- banyak pergaulan
- mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu

05) RAMBUT HALUS/LEMBUT
- bijak sangat
- memilih
- pemaaf
- manja
- tegas
- cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh

06) RAMBUT SIKIT
- bijak- sentiasa berfikiran negatif pada seseorang
- ego
- pandai membuka perniagaan walaupun kecil


07) RAMBUT PERANG
- kurang bijak
- berfikiran terbuka
- pemaaf
- sosial
- bijak lari daripada masalah

08) RAMBUT TEBAL
- bijak
- degil
- cemburu
- romantic
- kasar
- banyak kawan
- pandai mengambil hati seseorang

09) RAMBUT KUSUT
- sangat bijak
- berfikiran terbuka
- banyak pergaulan
- garang
- susah nak memaafkan seseorang
- pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan
- (kalu nak nampak bijak mcm empunya pesen rambut gini.... usaha kasik kusut rambut korang.. )

10) RAMBUT BERUBAN
- kurang bijak
- suka termenung
- social sikit
- berfikiran terbuka
- pandai selesaikan masalah diri

11)TIADA RAMBUT
- (Botak)
- kesian..



Rambut gua jenis macam mana..?? rahsia...hee


Sekian...Peace (~_^)v


P/S : bosan gila hari ini


Gua dapat 4000 dari blog

Bukan wang tunai atau pun awek sebanyak 4000 yang gua dapat, tapi jumlah follower jer...hee


Gua dapat

-1000 di SINI
-2000 di SINi
-3000 di SINI

*sekadar untuk rujukan peribadi


Ang tengok siapa follower gua ker 4000 tu.., gua rasa nak tarik jer idung dia...hahahhahha,


Gambar ni pun bukan gua yang print skrin...tapi tuan punya badan sendiri, ang kenal tak siapa follower gua yang ker 4000 ni...??


Tak rugi kenal dengan dia..., gambar pun dah karton kan...entri dia penuh dengan karton dan kelucahan..., tapi jangan risau..walaupun entri dia penuh dengan gila seks...kaum hawa boleh menarik nafas lega kerana dia gay...!!


Percaya ker dia gay...?? kalau percaya bongok....hihi


Malas la nak bebel panjang.-panjang..., kang ramai ingat gua buat entri ini nak POYO dapat ramai follower...,malas dah gua nak jawap isu follower ni...('',)


Follower gua yang ker 4000 ni ialah salah seorang musuh ketat gua iaitu




Akhir kata dari gua.....tahniah ek hamzah ian..., !!!! tahniah sebab apa ang tanya hamzah ian sendiri...hehe


Sekian....Peace (~_^)v


P/S : tak sabar nak tengok transformer minggu depan..('',)


Saturday, June 25, 2011

David Teo Tawar Gua Jadi Pelakon

Al- kisahnya

 Semalam gua jalan2 dekat Sunway Piramid..., tiba2 gua nampak kelibat orang hensem bernama David Teo, gua kan peramah..so tegur la dia kejap...

Sebelum tu gua amik gambar dengan dia dulu..



 ******************************

Ujang : Hai uncle david...

David : hai..saya manyak kenal ini mu...ka..~~

Ujang : erk..uncle david pernah tengok saya ker..? (sambil buat muka blur)

David : aiya...saya pasti wo..,orang panggli lu udang kan...(derm pelat cina ni)

Ujang : erm.., ujang la uncle..macam mana uncle kenal saya

David : udang ker ujang sama sahaja ma...,saya manyak kali baca blog kamu la uuu....dang...(gagap cina ni)

Ujang : wah..uncle baca blog saya ker..??

David : baca juga ma..pasai kamu jumpa lisa surihari tu saya baca.., manyak syok la (refer sini)

Ujang : hahahahahha...(gelak tak iklas)

David : u mau belakon tak udang..??

Ujang : erm...boleh jugak kalau uncle mau..., uncle janji ker ni..??

David : bukan janji...tapi pasti....('',)

Ujang : hehe...ok2..nanti apa2 uncle kol la saya..ni no saya.012-3**9897

David : aiya..9897 sama dengan url blog ma...(kompom dia mmg tau url blog gua)

Ujang : biasa-biasa jer <--bajet cool 

David : udang..meh ambil gambar satu kali lagi..saya mau simpan


klik......!!!!


Nanti kan filem terbaru lakonan UJANG <--kata david teo


***************************



Gua tak paksa korang percaya dialog di atas..., tapi percayala..gua memang suka berangan...hee




Sekian...Peace (~_^)v


kenapa gua jumpa DAVID TEO ??? tengok SINI<<<



P/S : owh...nak komen terus ek..skip baca entri ker....hee,



Friday, June 24, 2011

BILA SI SUAMI BERBLOG.. SI ISTERI ?


Alkisah nya....!!!!


Fakta

- Gua mula berblog pertengahan bulan 12 tahun lepas..., itu pun sebab YANA yang suruh...

- Sifu utama gua masa mula-mula berblog dulu tak lain tak bukan si YANA jugak..

- Mula berblog dulu target gua nak potong jumlah follower YANA...,dan dah lama tercapai..hahahahah<--gelak angkuh


So siapa YANA  tu...??????? 


- Ketika 3 fakta di atas itu berlaku..status YANA merupakan tunang kepada gua..., dan sekarang ini gua dah menjadi Suami YANA....(~_^)v


- Kami suami isteri sekarang aktif berblog..





Kesimpulannya

- Gua bernama Ujang seorang yang romantik..kalah Seth Tan wo...<---fakta ke auta..??


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : menjawap soalan tak entri gua ni..hee


Review Filem Sekali Lagi



Semalam gua dapat 4 tiket Free Pra Tonton Sekali Lagi filem lakonan Lisa Surihari dan Sam.., kenapa gua dapat free...??pendekkan cerita orang kasi...hee

Pengarah Filem Sekali Lagi ialah Hashim Rejab 

Pernah tengok ADAMAYA lakonan Lisa Surihani????? cerita Sekali Lagi ini ialah pengarah yang sama....('',)



Meh gua review cerita Sekali Lagi ni ok..


Erm.............,

jap...., erm..................hurm....

erm.......,,

adoi.....gua tak tau la nak buat entri review kalau cerita jiwang ni...hehe

Dalam fikiran gua mula-mula tengok cerita ni, gua ingat SAM ni berjiwang dengan Lisa,rupanya tak.., gua tak tau pulak lakonan sam(arman) tu bawa watak orang kurang sihat..,nama penyakit dia optistik ker opsistik ker optimus prime..hahahah.., tah gua tak ingat nama penyakit dia..janji dia sakit la...grrrr
(akibat tak layan sinopsis terlebih dulu)


Arman(sam) ni nak berkawan dengan amy (adik mia)...., tapi mak amy bernama shiela (lisa surihani) tak kasi berkawan....


Nak tau kenapa Shiela tak kasi berkawan.....???

- sebab Arman(sam) ni perogol orangnya..dia yang rogol shila
- sebab Shiela (lisa surihani) dah bertunang..lepas tu putus tunang terpaksa kahwin dengan Arman
- Arman ni berkawan dgn Seth Tan...dia yang sama-sama rogol nora elena...


derm..!!! gua dah menipu...tak...tak..., Shiela tak kasi amy berkawan dengan arman sebab ?? gua malas nak cerita la.., nak tau tengok la..filem ni akan membuat kan kita terfikir dan tertanya-tanya...('',)



Senang cerita gua dah tengok la cerita ni..dan kalau korang nak tengok SAM berlakon jadi orang kurang siuman sila la tengok..., cerita ini ada lawak...., romantik....dan sedih...


Part paling sedih time amy halang mak dia marah Arman...,pergh..tacing gak la.., lagi satu part Amy peluk Arman dan arman ckp " ****** " (dialog rahsia)  pergh...luruh jiwa dan raga gua kalau part2 sedih main macam ni...


Cik Epal duduk sebelah gua menangis teresak2.....sengal kan...???


Part yang lawak pulak time arman panggil shelia "aunty."hehe.., dengan part dia tumbuk perut tu..., banyak gak la lawak....=)

Apa pun cerita dia best gak la....gua bagi 8/10


 Yana bersama David Teo

 Gua bersama tuan Pengarah bernama Hashim Rejab

Seronok dia gua kata dia hensem...hehe

 Cik epal dengan Lisa Surihani

Cik Epal dan Ard Donivia(org kuat MIG)

"Salam kenal bro..,ada apa-apa event jemput la blogger..hee "


 Din dan Diana Amir

Grrrr....

Epal..., Yana..., Ujang..., Din



Gua ada 4 tiket..., 2 untuk gua dan yana lagi dua gua kasi Cik Epal dan Kawan dia..din datang kemudian...


Ramai lagi gambar gua bersama artis...tapi nanti la gua tepek dengan entri merepek....('',)


Cerita Sekali Lagi ini keluar pada 30/6/2011..so gua dapat tengok seminggu awal...hee..,


Kenapa ada gambar artis...??? 
- sebab kalau dapat pra tonton memang ada artis2 ni...

Macam mana nak dapat tiket pra tonton..??
- tanya Ujang9897...


Gua teringin jadi pelakon la...layak ke tak ek..?? hihi


Sekian....Peace (~_^)v


P/S : gambar gua dengan Lisa Surihani mana....??????? =(



Pra Tonton yang gua jumpa ARTIS lain kat SINI

*Kutipan Filem Sekali Lagi, Kutipan Sekali Lagi,kutipan terkini sekali lagi, kutipan filem sekali lagi terkini, Review Sekali Lagi, Review Filem Sekali Lagi, Jumlah Kutipan Sekali Lagi, Jumlah kutipan filem sekali lagi, Pelakon Sekali Lagi, Pelakon filem sekali lagi

Selamat Jalan Mak Dan Abah

Semalam saya tak dapan online kerana hantar Mak dan Abah saya ker KLIA untuk mengerjakan umrah...


Alhamdulillah tercapai juga hajat kedua ibubapa saya untuk menjejakkan kaki ke TANAH SUCI..


Saya ni bukan la dari keluarga yang senang..,jadi mak dan ayah saya dapat pergi ke UMRAH saya rasa terharu jugak..


Tapi semalam saya tak nangis la...kontrol macho tetap kena..hee


Gelap la pulak


Sebahagian saudara mara yang hadir


Nie adik saya Yien dan Abah Saya....hihi

 
Saya bersama anak buah...

 Mak dan Abah saya pergi bersama 2 orang nenek saya, 2 orang makcik saya dan 1 orang pakcik saya...,
Semoga mak, abah dan yang lain selamat sampai dan pulang...


"Mak doakan boboi dapat baby cepat dan berjaya dunia dan akhirat ok..."
(percaya ker mak saya panggil boboi)


Sekian...Peace (~_^)v


P/S : sopan kan guna perkataan SAYA...('',)



Jaringan Malaysia Vs Lubnan 2011 | 23 jun 2011

Keputusan Malaysia Vs Lubnan 23 jun 2011(semalam) ialah 2-1 memihak kepada Pasukan Malaysia.., Gol Jaringan Malaysia Vs Lubnan oleh Mohd Irfan Faizal dan Wan Zack Haikal Wan Nor.



Tahniah Malaysia

Thursday, June 23, 2011

PENDIDIKAN SEKS UNTUK BEBUDAK

Kepala otak nak lucah jer ek.....grrrrrrrrrrrrrr





Ujang merupakan seorang abah yang bijak dan penyayang...., suatu hari anaknya bernama Asey bertanyakan dia mengenai SEKS..


*********************

Asey : abah, betul ke make love tu best?

Abah : haah, samalah best macam kamu korek hidung kamu!

Asey : tapi betul ke org pompuan lagi rasa best?

Abah : kalo kamu korek hidung, hidung kamu ke jari kamu yang rasa best?

Asey : tapi kenapa org pompuan tak suka diperkosa?

Abah : kalo kamu jalan2, tetiba ada org nak korek hidung kamu...

kamu suka tak?!

Asey  : betul ke tak boleh buat tu masa datang bulan?

Abah : kalo hidung kamu berdarah, kamu nak korek jugak ke?!

Asey : kenapa org lelaki tak suka buat tu pakai kondom?

Abah : kamu suka tak korek hidung masa pakai sarung tangan?!

Asey : waaahhh... abah ni pandailah!

Abah : opkos...  :)


*********************



Moral Of The Story

- Jawap la secara bijak dengan anak2 anda..
- Bertegur la sesama blogger dengan bijak.., jangan reti kritik jer..('',)
- Beromen memang best...tapi kasi halal dulu ok..



Sekian....Peace (~_^)v


Cerita diambil dari email dan diedit untuk hiburan penulis


 P/S : lapar...!!!!

Riak Ke Poyo Ke Gelabah....!!!

Gua tak tau la entri ni berbaur apa...lalalala


Saja Seru Mejah Untuk Gua belagak



Berkat usaha gua membebel di entri


Our World Their War <---klik situ



Akhirnya gua berjaya memenangi Hadiah Utama iaitu


TV 42"  Panasonic Viera 3D Plasma dengan Set 3D Blue-ray Player


Best kan gua dapat TV...besar tu....


Takda la...gua tipu jer..tak menang TV pun...,hihi  tapi  gua menang 2 tiket Free untuk menonton




Transformers 3: Dark of the Moon





Semalam bukak email tengok tak dapat email apa2..., pagi tadi si Heidi Syafiq msg gua bagitau yang dia dah dapat email menang tiket...so gua pun bukak email pagi ni...





Ala memang gua layak pun menang 2 tiket nie kan...tak caya tengok la entri gua...hahaha, tQ ek pakcik Nuffnang sebab kasi gua 2 tiket dan 2 BE baru....heee


So dapat 2 tiket tengok cerita yang dinantikan orang ramai ni pun jadi la kan...., lagi satu tiket tu gua ingat nak ajak Lisa Surihani la...sebab Heliza sibuk sikit...


Sekian....Peace (~_^)v


P/S : hari ni gua cuti...., hantar mak gua nak ke UMRAH...

Wednesday, June 22, 2011

Hari Tanpa Ayat Ialah Hari Rabu (18sx)

APEKAH...................?????



Ujang Yang Comel..


Dan...



Dari Kiri : Naz.., Faizal Fredley.., Man Usop.., Syafiq Rosli.., Darkbatman..,Ayeem..,Hamzah Ian..,Iqbal..,Izamir Ridwan..,dan  Ben Ashaari...



"Nama Sebenar Digunakan Untuk Kepuasan Penulis.."



Sekian...Peace (~_^)v



"Wordless Wednesday"



P/S : Syyyyhhhhhh....jangan repot dekat penama di atas ek...hee



*senarai nama musuh ketat tu..('',)


Masalah Selesai Dah Kot..?? Ke Belum..???

Gua bab nak letak tajuk memang FAIL...!!!!





Di pendekkan cerita ek....

Dekat entri gua yang INI , Gua bertanyakan kawan2, dan gua dapat feedback dari kawan-kawan..antaranya..





So gua pun terus roger mamat bernama ayeem bertanyakan masalah gua...dan dia pun terus menjawap..


 Begini perbualan gua dan AYEEM


Abaikan Perbualan Yang Lain


Walaupun gua tak tau apa special condition yang di maksudkan...gua harap masalah ini selesai...

Ce korang bagitau...cursor korang ada berkelip-kelip tak time masuk blog gua...???



 Sekian....Peace (~_^)v


 P/S : tengah berusaha renovate blog gua sekarang ni...


*otopublish ni...sekarang tengah kursus..bosan2...