Friday, September 30, 2011

Rasulullah dan Limau

Limau

Suatu hari Rasulullah SAW didatangi oleh seorang wanita kafir. Ketika itu baginda bersama beberapa orang sahabat. Wanita itu membawa beberapa biji buah limau sebagai hadiah untuk baginda. Cantik sungguh buahnya.

Siapa yang melihat pasti terliur. Baginda menerimanya dengan senyuman gembira. Hadiah itu dimakan oleh Rasulullah SAW seulas demi seulas dengan tersenyum. Biasanya Rasulullah SAW akan makan bersama para sahabat, namun kali ini tidak. Tidak seulas pun limau itu diberikan kepada mereka.

Rasulullah SAW terus makan. Setiap kali dengan senyuman, hinggalah habis semua limau itu. Kemudian wanita itu meminta diri untuk pulang, diiringi ucapan terima kasih dari baginda. Sahabat-sahabat agak hairan dengan sikap Rasulullah SAW itu. Lalu mereka bertanya.

Dengan tersenyum Rasulullah SAW menjelaskan "Tahukah kamu, sebenarnya buah limau itu terlalu masam semasa saya merasainya kali pertama. Kiranya kalian turut makan bersama, saya bimbang ada di antara kalian yang akan mengenyetkan mata atau memarahi wanita tersebut."

"Saya bimbang hatinya akan tersinggung. Sebab tu saya habiskan semuanya." Begitulah akhlak Rasulullah SAW. Baginda tidak akan memperkecil-kecilkan pemberian seseorang biarpun benda yang tidak baik, dan dari orang bukan Islam pula. Wanita kafir itu pulang dengan hati yang kecewa.

Mengapa? Sebenarnya dia bertujuan ingin mempermain-mainkan Rasulullah SAW dan para sahabat baginda dengan hadiah limau masam itu. Malangnya tidak berjaya. Rancangannya di'tewas'kan oleh akhlak mulia Rasulullah SAW

***********

Haaaaaaaaaa.....!!!!!! skip baca ek...,?? kalau pasal ISLAM jer nak skip baca ek..?? ('',)

Baca betul-betul pengajaran dari SIRAH Rasulullah nie wei....gua baca pun sebab gua pun tak perfect


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : esok rumah gua buat kenduri doa selamat.., nak alamat sms gua..no ada dekat pengiklan..tQ





Thursday, September 29, 2011

BACAAN UNTUK WANITA..!!

update


 Kisah tak benar...

Lisa Surihani : ujang..!!!!! kenapa u tolak pinangan i..???


Ujang : sukati gua la..!! mak lu letak harga mahal sangat!!


*************


UNTUK WANITA YANG SIBOK DUK PASTE KAT WALL FACEBOOK DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

 *saja bagi bold tulisan..hahahaha


Ingat lagi dak yang ramai post dekat facebook pasal harga hantaran tu..,?? tak ingat ek..?? ala yang duk sibuk bagitahu harga hantaran kalau degre berapa semua tu..!!

Ha ni makan dia jawapanya

**********

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Naz: "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..
... ...
Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Naz : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan

************

Macam kuang ajar kan insan bernama Naz ni..hehe, tapi itulah hakikatnya...('',)

Gua sebagai kaum adam yang dah berkhawin nak nasihatkan kepada kaum hawa ni..,erm..tanak la nasihatkan sebab gua nasihat pun bukan korang dengar...


Moral of The Story 

- gua taknak ulas..pasti macam2 pendapat..hahaha


p/s : hari khamis hari paling gua bizi...derm..!!!!!!!!!


Wednesday, September 28, 2011

Fak....!!!! versi 6

Fak Versi 6

 Siapa Dia...???


Tiap-tiap minggu gua akan keluarkan entri Fak..!!!, tapi minggu lepas gua lupa pulak keluarkan entri Fak sebab takda idea..hihi

Fak bukan bererti carutan ataupun makian..tetapi semuanya adalah FAKTA...!!!

Meh layan Fak versi 6

*******

10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG :



Sepuluh : rasa malu bila bercakap dgn dia

Sembilan :anda prasan anda trsenyum bila brcakap dngannya

Lapan :kalau terlihat dia, tak nmpk orang laen

Enam :sentiasa teringat dia

Lima :happy bila bercakap dengannya

Empat :akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya

Tiga : Apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia

Dua :sedang asyik memikirkannya sampai tak perasan no tujuh tak ada dalam senarai

Satu :anda tergelak lepas check memang tak ada


*******


Fakta juga mengatakan 50% yang tengah baca entri ini tak baca habis dan terus skip untuk komen siapa pemilik gambar di atas...('',)


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gua tak kenal pemilik gambar atas tu


Hari Kurang Ayat Rabu (terima kasih yana samsudin)

Patut la haritu tiba-tiba ramai orang view blog gua

Yana Samsudin ping entri gua di Fanpage dia rupanya


*************

Fanpage Yana Samsudin


*************


Terima Kasih Yana Samsudin..!!!!

Gua dan Yana...
( bukan bini gua, bini gua Yana lain hihi)



Sekian...Peace (~_^)v

Tuesday, September 27, 2011

Beli Tong Sampah

Di kala usia gua sekarang menjangkau..,eh betul ker gua eja menjangkau ek..lantak la.. ok ulang balik ayat

Di kala usia gua sekarang menjangkau 25 tahun hidup.., hari ini dalam sejarah gua beli tong sampah...hahaha


Korang tau tak tong sampah tu apa..,??


Kalau sampah masyarakat contoh terdekat ialah Naz ataupun Pejal, tapi ini tong sampah real punya...tau kan.., kepada yang tak tau tong sampah itu apa meh gua tunjukkan


Taaadaaaaaaaaaaaaa.......!!!!!!!


Ini ialah tong sampah


Haaa...itulah dia tong sampah yang gua beli..., gila kan beli tong sampah..gua pasti 85% blogger tak pernah beli tong sampah yer dak..??


Sejak gua kawin ni macam-macam barang yang gua tak pernah beli gua beli, baru tau Erti Kehidupan bila kita berumah tangga.., baru kepala otak ni pikir susah rupanya mak bapak gua nak bela gua...oh papa and mama...i miss u <--- #tiba2


Tong sampah yang gua beli ini ialah untuk kegunaan di rumah sendiri dengan harga RM9.90 di GIANT, sebelum ini gua kalau buang sampah tumpang tong sampah orang sebelah..hahahah..

**********

Nanti ada la member gua tegur gua lepas dia baca ni.. 

" kau jang beli tong sampah pun nak cerita dekat blog"

Gua punya blog sekarang ini untuk bacaan mak gua juga..so biar mak gua tau yang anak dia ni dah layak jadi bapak...


#motif nak bagitau mak gua pun dah reti baca blog..derm..susah nak melucah dah...('',)


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : tengah bosan sebenarnya

Zackzukhairi di UPM




Minggu lepas gua ada makan di CAFE di tempat gua bekerja, nama tempat kerja gua ialah UPM.

UPM atau nama penuhnya Universiti Putra Malaysia ialah tempat gua bekerja..., derm...!!! agak bangang mukadimah entri gua..

Minta maaf, gua kalau part nak mula menaip di blog memang jahanam...('',)

Senang cita gua hari itu ada makan di cafe di tempat gua, gua terpandang ada seorang mamat ni, muka memang gua kenal

" macam pernah ku lihat muka dia ni.." gertak hati kecil aku

Gua teruskan makan nasi lemak gua...sambil gua makan gua tengok mamat ni lagi dan dia pandang gua..

"ok gua pasti mamat ni memang zackzukhiri" kata hati kecil ku lagi

Sekali mamat ni bangun dari cafe tu dan dia terus meninggalkan cafe, gua tengok dari jauh mamat ni main pokok di tepi cafe.., dan terus hilang dari pandangan mata gua

"aik..tak mungkin la mamat jepun ni kat UPM, dia kerja shell kan" hati kecik ku bersuara lagi.

Gua biar jer la dengan mamat tu..gua rasa gua salah orang.., tapi sebagai stalker yang berjaya gua godek facebook dan fanpage zackzukhairi ni...dan gua nampak ada logo UPM di info facebook zackzukhairi..hahah

Gua terus tanya dia di fanpage zack zukhairi ni..


Dia ada respon...


Dalam pada yang sama gua bebel dengan member2 di fanpage gua iaitu  Erti Kehidupan, sekali mamat jepun ni menyampuk..!!


So dah memang sah orang yang gua nampak tu memang zackzukhairi dan apa yang gua nampak mamat ni kecik jer.hahahaha

Moral of story

- saja nak bagi tau zackzukhairi pun like fanpage gua..hahaha




p/s : zackzukhairi kat UPM wei..ramai gila kecoh dia ada kat situ..termasuk gua..hahaha

entri pasal zackzukhai dulu-dulu di SINI dan SINI

#motif?

Blog Baru Gua...hihi


Siapa Rajin Meh Singgah Blog Baru Gua





Amaran keras..

Blog itu sesuai untuk dibuka kepada yang betul-betul sempoi,sporting, dan sebagainya.., nak tau ada apa singgah la..('',) mana tau ada lucah-lucah..hahahaha

Sakit Jantung Jangan Bukak Ok...hehe


Sekian..Peace (~_^)v


p/s : maaf zahir dan batin...('',)



Monday, September 26, 2011

Kisah Kepala Otak Gua dan Naz yang Bijak

Gambar Hiasan


Korang kenal Naz tak..?? takyah kenal dia pun takpa sebab dia gila sex..jangan kawan dengan dia tau.., apa yang gua nak cerita bukan pasal Naz..tapi pasal benda lain

Al-kisahnya

 *************


Baru-baru ni gua dan rakan gua bernama Naz pergi ke sebuah kedai makanan segera untuk memesan minuman ringan. Gua order air Coke dan Naz order air 7up

Setelah pesanan sampai, gua dan naz keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan..


Pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku gua dan naz dengan tak puas hati terus menuju ke arah kitaorang dan berkata,

"Maaf encik, anda tidak dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!"...kemain sopan dia tegur

Gua dan Naz terus berpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula menukar sandwich masing-masing dan terus makan semula...

Pemilik kedai tadi terus bengang dengan tindakan gua terus blah sambil berkata "derm..."


*************

"Cerita gua sebat dari Facebook dan diedit sesuka hati gua."


 Moral of The Story

- sukati gua la nak bawa makanan dari luar
- Gua dah minum air dekat kedai tu pun dah kira ok..
- Kepala otak gua memang bijak..hehe

Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gua terasa nak makan mcd la pulak..hihi


Ayat Jiwang Filem Korea ( versi 3)

 fullhouse


Gua pasti 80% blogger di muka bumi Malaysia ini meminati cerita Jiwang KOREA yer dak..., di kesempatan ini gua curi entri dari blog jiwang ABANG NARA dan gua kongsikan di sini...=)


Ayat jiwang korea ni kalau lu orang yang nak gunakan mesti membuatkan chikaro awek di luar  cair dengan kata-kata yang di susun...heee


Kali ini dah masuk ke versi 3..('',)


******************

Situasi

Semasa si chikaro awek ingin clash dengan anda dan sudah bersiap sedia untuk pergi meninggalkan anda selamanya. Pegang erat jari lembut si dia, tarik dia ke dada anda, dongakkan mukannya, pandang matanya dalam-dalam dan ungkapkan ayat ini. Pasti dia tak akan jadi nak clash dengan anda.

"Jangan pergi dari saya. Sampai akhir masa saya akan cuba memenangi hati awak, sehingga akhir hayat saya. Ketika itu jika kamu ingin pergi dari saya, pergilah."


******************

Sekali sekala kena ada jiwang dalam hidup...hihi


Ayat Jiwang Filem Korea

-Versi 1 <--

- Versi 2 <--


*******

Meh like page saya ni pemalu orangnya





Sekian...Peace (~_^)v


Sunday, September 25, 2011

Kisah Benar Mengenai Kad Raya Gua


 Mejah dan Gua


Gua ada seorang kawan yang kurang kehensemannya bernama Mejah.., tapi gua sebagai kawan yang baik tidak memilih paras rupa

Kita lupakan tahap kehenseman mejah..,gua nak cerita kes kad raya gua...


***********


Mejah : Ujang, ko dapat kad raye aku?

Ujang : tak dapat la mejah

Mejah : ish, camne boleh tak dapat eh?

Ujang: ko tak boh setem kot?

Mejah : tak, aku dah buboh.

Ujang : ko salah alamat kot?

Mejah : macam aku tak tau umah ko.

Ujang : posmen lupe anta kot?

Mejah : tak kot, mungkit sebab aku tak hantar lagi kot.

Ujang : !@#$%^&* derm..!!

*****************

Takda la..ni cerita tipu jer, gua amik dekat Facebook..tapi memang gua tak dapat pun kad raya mejah sampai sekarang.., dia kata dah pos tapi tak sampai-sampai..=(


Sekian...Peace (~_^)v


 Nak tau idola mejah siapa baca SINI<---


p/s : masih bermood raya..ke umah cik epal hari ini

Saturday, September 24, 2011

Jepun Tak Hebat Pun..!!!




 Siapa kata Jepun lagi hebat dari Malaysia...?????


Kita sebagai rakyat MALAYSIA harus berbangga menjadi rakyat MALAYSIA.., walaupun pasukan Olimpik Malaysia kalah pada pasukan  Olimpik Jepun pada perlawanan bola sepak



Itu belum menjaminkan yang JEPUN lagi hebat dari MALAYSIA ok..!! tak percaya tengok keputusan terbaru dibawah ini..



Datuk Lee Chong Wei (malaysia) vs Kinechi Tago (jepun)

21 - 23, 21 -7 , 21-18.



Datuk Lee Chong Wei telah menafikan kata-kata yang jepun lagi hebat dari malaysia...('',)

Gua harap rakyat Malaysia terus menyokong pasukan bola sepak kita...

-entri dari blog sukan gua

Sekadar Menaikan Semangat Penyokong...


Tahniah Lee Chong Wei


Moral of The Story

- Bola sepak memang Jepun jauh lagi hebat dari Malaysia
- Badminton pula Malaysia jauh lagi hebat dari Jepun
- Tak perlu nak memaki pasukan negara sendiri sebab orang lain pun tak kutuk negara kita


p/s : org jepun pun puji pasukan bola sepak kita..,kita kutuk pasukan negara sendiri WTF..!!!



Friday, September 23, 2011

Kurang Ajar Dengan Allah

 
Hati adalah satu organ yangg amat penting dalam badan, kalau busuk ia, maka kelakuan kita pun secara kita tak sedar akan teruk juga, kenapa ada orang betul2 hati dia busuk, sampai takleh tgk org lain senang, ada ajer perkara yg dia nak komplen, yang paling kita TAKUT secara tak sengaja kita terKURANG AJAR dgn ALLAH. mengapa hati kita busuk ek???



Apa maksud kita terKURANG AJAR pada ALLAH? Contohnya :

Status-status kat Facebook

Status 1 - SIAL lah... Hujan pulak, tak pasal2 basah baju aku.
(setakat baju basah kecoh, kalau kemarau cammana? bukankah hujan itu rahmat)

Status 2 - Ya Allah, kenapa lah kau uji aku mcm ni? aku dah tak sanggup ni.
(Allah maha mengetahui dan Allah PASTI takkan berikan ujian pada hambanya jika hambanya tak larat tanggung ujian itu)

Status 3 - Sapa lah jadi kan kau ni, bangang sangat.. kan lebih baik kau dijadikan babi jer!!!!!
(suka2 jer hina ciptaan Allah)

Dan banyak lagi.... korang renung-renungkan lah...('',)

-sumber dari abang gua Zabid9897

 **********

Belum lagi kita kupas isu suami isteri gaduh pun update di status Facebook..., yang lagi bangang kapel-kapel yang beremosi di Facebook...

"Yang baik datang dari ALLAH.., yang lemah datang dari kelemahan gua.."


Sekian...Peace (~_^)v


 p/s : siapa kata blog gua blog lucah...dah 3bulan takda lucah..hahaha


Thursday, September 22, 2011

Sayang seorang anak

Setiap insan bernama manusia pasti mempunyai seorang emak..yer dak..??

Gua sebagai manusia juga mempunyai emak...

Emak, ibu, bonda, mama, mummy, dan lain semuanya sama maksudnya...





  "Salah satu hal paling bahagia di dunia ini adalah melihat ibumu tersenyum, dan lebih bahagia lagi ketika tahu kamulah punca ibumu tersenyum."


Sekian..Peace(~_^)v


Wednesday, September 21, 2011

Live Streaming Malaysia vs Japan


Live Malaysia vs Japan 

 



Rk.Kumpulan C:PMSKJBMata
1.Bahrain0000000
2Japan0000000
3Malaysia0000000
4Syria0000000

Untuk Live Streaming Malaysia vs Japan dalam English klik SINI



tags : live malaysia vs japan, live steaming malaysia vs japan, malaysia vs japan live streaming, siaran langsung malaysia vs japan, online malaysia vs japan, watch online malaysia vs japan

Gambar Sekitar Majlis Pra Tonton Bini Biniku Gangster

Filem Bini biniku gangster gua rasa ramai yang tertunggu keluarannya di pawagam yer dak..?? tapi gua dan rakan blogger yang lain sempat la tengok awal sebelum keluar di pawagam..

Nak tau review filem bini biniku gangster sila la baca entri itu ek...

Gua malas taip panjang-panjang sebab sibuk sikit..so tepek gambar jer la ok...

Nisa Kay dan Yana

Nisa Kay

Yana Yasin dan kawan

Nisa Kay dan Cik Epal



Mamak kedai apa tah gua lupa...hehe


Mamak tu yang amik gambar kitaorang

Ketibaan pelakon SAM

Yana yang comel dah sampai...

Ucapan pengarah (Ismail Bob Hasim)



Pelakon BBKG

Pelakon Utama BBKG bersama pengarah














Blogger Yang Hadir Di Majlis Pra Tonton Bini biniku Gangster

- Ujang
- Yana MIB
- Yana Yasin bersama kawan
- Nisa Kay
- Cik Epal bersama muncet dia
- And


p/s : Gambar gua dengan Yana Samsudin takda pulak..hurm..


Tuesday, September 20, 2011

Review Filem Bini Biniku Gangster


Semalam gua berkesempatan menghadiri majlis Pra Tonton Filem Bini biniku Gangster, jadi dah tengok gua Review Filem Bini biniku gangster ni ok..hee

Sinopsis Bini biniku gangster gua malas la nak tepek dekat sini sebab ramai dah baca yer dak..??


"Anje..........nanti abang belikan choki-choki tau..."
(antara dialog dalam filem bini biniku gangster)

Filem ini memang sangat suwit antara manja dan herry...hehe


Review FILEM

- Filem ini bagi gua best dari segi susunan jalan cerita dia.., permulaan ceritanya kita akan dapat lihat bagaimana seorang isteri bernama MANJE (YANA SAMSUDIN) yang taat dan sayangkan suaminya yang bernama Herry(SAM) ., dalam masa yang sama si manje ni seorang ketua gangster..,pergh..gua memang suka lakonan yana ni..serius cair gila..hahahha

- Manje yang sayangkan suaminya si Herry sanggup izinkan si suaminya berkawin lain untuk mendapatkan zuriat kerana si manje ni sukakan suasana yang meriah di rumah...tapi part si manje suruh suaminya kawin lain tu gua tacing sikit sebab tetiba dia keluarkan air mata..hahaha..gua kalau pompuan keluar air mata ni gua lemah...('',) 


-Pada masa manje mempunyai madu.,rupanya madunya itu adalah musuhnya lakonan intan lydyana

-Dipendekkan cerita..,dalam wayang gua dapat agak dah ending cerita ni macam mana, tapi ramai gak tak dapat agak ending dia macam mana..hehe..dari segi lawak gua rasa tak berapa banyak sangat scene lawak kecuali ada penyelamat si SAM yang lawak

-Adakah suaminya mati....???? adakah si manje mati di tangan musuhnya...??? nak tau kena tengok di pawagam pada 22 september 2011 ('',)


"Suami didahulukan pencapaian diutamakan"

*gua macam review pasal yana samsudin jer bukan pasal filem yer dak..?? hihi


**************

Filem bini biniku gangster yang kita tengok dari trailer ramai orang akan mengatakan yang filem ini tiru "my wife is gangster" yer dak..?? tapi lepas tengok filem ini hangpa semua SALAH..!!!! hahahaha

Dari segi lakonan bagi gua Yana Samsudin memang terbaik..memang kena dengan mimik mukanya sebagai kak yong dan isteri yang taat !!!! dan Sam tak perlu nak dipertikaikan lagi memang mantop..!! tapi secara jujur watak Intan Lydyana dalam filem ini bagi gua tak kena sangat


Yang penting perangai tu jangan macam "krok...krok..."


Pelakon Utama bersama Pengarah Bob Hasim


Ini bini gua si YANA dan Sam..bukan bini-bini ek..hehe...bini gua tak gangster...tapi gua gangster....hahahahaha

Gua dan Yana Samsudin...('',)


Lu langsi gua kawin lagi....!!!!!!!!


Rating gua bagi 8/10


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gambar di majlis pra tonton akan gua update kemudian..

Entri Yang Berkaitan

-Biodata Yana Samsudin
- Yana Samsudin memang spotring

tags: review filem bini biniku gangster, kutipan filem bini biniku gangster, sinopsis bini biniku gangster, pengarah bini biniku gangster

Scha Alya dan Gua

Minggu lepas gua ada pergi tengok wayang Pra Tonton Filem Libas lakonan Scha , ekceli gua tak tau pulak yang dia pun berlakon cerita libas tu..


Tapi ramai tanya mana gambar gua dgn SCHA...haa amik la..('',)


Al - kisahnya....



Scha : dik..ada tak ujang datang malam ni...??

Akak Kaunter : erm..tak pasti la..cuba tengok dekat list ni..



Scha mencari nama gua dari senarai kedatangan malam Pra Tonton Filem Libas


Scha : erm..ok dik..,saya dah jumpa nama ujang dengan no phone dia, thanks k

Akak Kaunter : sama-sama.., siapa ujang ni kak..??

Scha : member lama...hihi


Tak lama lepas itu scha tegur gua dan dia minta kebenaran untuk ambik gambar bersama...,dia terjah gua dari belakang

Scha : hai ujang...

Ujang : eh..scha...mana awal..??

Scha : dia sibuk sikit.., erm..nak amik gambar boleh..??

Ujang : erm..boleh2..

*klik...!!!!



Gua tengah minum terpaksa rehat kejap sebab scha minta kebenaran untuk ambil gambar..


Sekian...Peace (~_^)v

p/s : kejap-kejap lagi kalau rajin gua REVIEW FILEM BINI-BINIKU GANGSTER





Monday, September 19, 2011

Babi sedap! orang pandai saja makan babi.

Jangan salah paham dengan tajuk..


Tajuk di atas ialah satu komen yang diberi kepada pengomen yang lain di YOUTUBE..semuanya berpunca dari Video Pergaduhan 2 orang di tempat parking


Gua rasa ramai dah tengok dan tahu isu ini, kecoh video ini sehingga menjadi topik perbualan di HOTFM pagi tadi



Siapa yang belum tengok sila la tengok dulu ek..,





Gua pasti 70% pembaca malas tengok dan tak boleh tengok yer dak..??hahaha


Video tu pasal berebut tempat parking.., dan kedua-duanya berbangsa Cina..,


Yang dah bergaduh dalam video tu lantak la kan.., tapi gua pelik yang pengomen pun bergaduh di komen hahahaha

Antara komen yang bangang sedang bergaduh...


-babi sedap! orang pandai saja makan babi.tengok,cina american,japanese,rench,german
­s,italians makan babi.orang paling kaya makan babi mah:) paling pandai pun makan babi:P siapa tak makan babi dan tak boleh makan babi?:) mereka pandai tak? 

-betul betul orang yang pandai je akan makan babi :p . macam kau kan ? gahaha . muslim yang ko nampak makan babi tuh sebenarnya bukan muslim lagi :D . kau je yang bodoh , and tak bole membezakan islam dengan kafir macam kau :p

-kau tu kafir masuk neraka la cina babi..!!

-orang islam bukannya betulpun...cerita bagus tapi minum arak



dan banyak lagi pengomen gadoh sesama mereka...antara melayu dan cina..derm..!!!

Islam tak ajar pun kita perlu bergaduh dan bertegang urat untuk menunjukkan kita di pihak yang benar..,


"Lakum Dinukum Waliyadin"

- kau dengan agama engkau, aku dengan agama aku 


Jangan sesekali kita pandang hina pada insan beragama lain kerana dia juga makhluk ALLAH yang belum tentu matinya kafir


Sekian Peace (~_^)v


p/s : layan bini-biniku gangster malam ni..hee

Sebab Apa Gua Menjadi Kegilaan Wanita...??



Hai...salam perkenalan kepada yang belum mengenali saya...hehe.., nak tahu kenapa saya ni menjadi kegilaan wanita...???

Antara sebabnya ialah :

Saya tak bagus dlm ENGLISH.. tapi saya boleh bagitahu yg.. I LOVE YOU

Saya tak bagus dalam GEOGRAFI.. tapi saya boleh tahu awak tinggal dalam HATI saya

Saya tak bagus dalam SEJARAH.. tapi saya INGAT FIRST TIME saye kenal awak

Saya tak bagus dalam KIMIA.. tapi saya blh bgtau TINDAK BALAS saya bila awak senyum

Saya TIDAK HEBAT dalam setiap subjek..

tapi saya blh bagitahu awak yg saya hebat dlm semua SUBJEK ,,

jika TOPIC nyer ialah AWAK ! ♥

******


Awaklah yang saya cintai wahai Siti Liyana.....('',)


Banyak lagi ayat jiwang yang ada....jom like page bawah ni...hahahaha




Sekian..Peace (~_^)v


p/s : 85% wanita suka pada lelaki lawak daripada lelaki jiwang..hihi


Kisah Si Gay Naz dan Pejal Fredley



Al-kisahnya...

Pejal sedang memegang bunga di sebuah taman berdekatan dengan rumahnya, lalu Naz terserempak dengannya. Dengan poyo Naz menegur Pejal

Naz : Wah bunga raya lah..

Pejal : Bukan, ni bunga rose

Naz : Ni bunga raya lah!

Pejal : Tak! Ni bunga rose

Naz  : Bunga raya!

Pejal : Bunga rose!

Mereka berdua berbalah tak habis-habis sehingga seorang perempuan muncul lalu Pejal bagi bunga kepadanya.

Pejal : Rose ni bunga untuk awak..

Rose : Terima kasih.


Selepas itu...tiba-tiba Naz dengan agak marah menepuk kepal Pejal sambil berkata


Naz : BODOH CAKAP LA BUNGA NAK BAGI KAT ROSE! derm...!!

Pejal : haha, padan muka kau!


Sekian...Peace (~_^)v



"cerita adalah rekaan semata-mata yang dicopek dari email dan nama yang digunakan adalah nama sebenar..hehe"



p/s : gua punya buah dada makin besar...derm..

Saturday, September 17, 2011

Derm...Kenapa Begini

Gua tak paham..., dari bulan puasa sampai ke raya badan gua yang dahulunya ala-ala brat pitt telah bertukar kepada ala-ala Aflin Shauki...=(


Paham dak apa maksudnya..maksudnya perut dan bentuk tubuh badan gua semakin berkembang...derm.. , bukan itu sahaja..buah dada gua sekarang pun semakin membesar....oh tidak.!


Ramai orang cakap bagus la tu bini pandai jaga...grrrrrrr, gua takleh terima dengan ayat tu..,bukan bermakna gua pertikaikan bini gua pandai jaga gua. tapi kenapa pandai jaga perlu perut gua naik..??


Sekarang ni yana dah peknen..,nafsu makan dia agak bertambah..gua pulak yang tukang teman pasti nak makan....argh...!!!!!!!


Siapa ada idea macam mana nak kasi berat badan gua dan bentuk tubuh badan gua kembali seperti dahulu kala..ce ajar gua sikit


Ini adalah luahan peribadi yang membelengu diri gua sekarang....dulu 63kg sekarang 70kg...=(


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : hari ini sahaja 4 kenduri....bertambah kembang la gua


Friday, September 16, 2011

Gambar Sekitar Majlis Pra Tonton Filem Libas

Gua tepek gambar yang gua amik menggunakan NOKIA 3310 ni ok..,

Gambar macam biasa gua tak reti nak edit, so memang agak jahanam kualitinya..hahaha

Kata orang biar buruk janji asli....eh bukan orang yang kata..tapi gua yang kata...('',)

Siapa nak tahu pasal FILEM LIBAS baca di SINI ...best wooo...



Scha bersama bola takraw bola lain takda..teeettttt ('',)

Jurukamera dari pelbagai media (yang menongeng tu gua rasa dari ohbulan..hehe)

Ujang bersama Yana (ala la la tomeynya gua..hahaha)

Lenzo bersama korie (lenzo ni artis gak woo)

Beego, Ujang , Korie ( gua tau gua paling hensem)

Beego , Heidi Syafiq dan Korie ( sibuk dow HS ni)

Scha Comel ( dia kata gua hensem..serius)

Blogger Comel ini bernama Bean..(katanya)

Jangan Bikin Panas ( muka mamat ni mmg garang..hihi)

Gua dan Yana bersama Isteri kepada penulis skrip filem LIBAS iaitu Bicara Mak Dara




Ada lagi..nanti gua edit(tambah)


Blogger Yang Hadir Di Majlis Pra Tonton Libas

- Ujang
- Ery Farieha
- Zarien

(ada lagi.. tapi gua tak ingat dan kenal)


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : Filem Libas jangan nilai dari Trailer..serius lain gila...('',)