Saturday, January 7, 2012

Entri Kopi Paste 3 (Bengap English)

Hebak English dia

***************

  Al-Kisahnya

Ujang sedang di interview di sebuah syarikat :

Pegawai : Nama saudara siapa ?

Ujang : “ Ujang…”

Pegawai : “Cuba ceritakan tentang keluarga saudara !!…

Ujang : “Saya 2 beradik.. adik saya masih belajar di Kampung.. Orang Tua saya tinggal orang negeri sembilan.. Nenek dan Datok saya dari belah ayah tinggal di Perlis… Nenek dan Datuk dari belah Ibu pula tinggal di Melaka.. , tapi atok saya dah meninggal..,Bapak saudara dan mak saudara semua tinggal di Melaka..

Pegawai : “Apakan saudara boleh berbahasa ingeris ?

Ujang : “Yes .. sir … “

Pegawai : “now tell me about your family in English !!… “

Ujang : “Sorry sir .. i don’t have family in English … they’re all living in Malaysia”



*******************
Moral Of The Story

-Kalau dah bangang tu jangan nak belagak pandai
- Zaman sekarang kalau English out susah sikit nak dapat kerja

"Itu Pentingnya English Education..."





Sekian..Peace (~_^)V


p/s : gua sendiri english masih tunggang langgang...hee


Artikel Terkait

23 comments

ahahaaa.... teman pun xde pemeli kat English

hahah,tu la pntingnya english education!!belaja dekat usop wilcha tuu

hahhaha memamng terbaek la haha.... ya wen stuju. memang english penting zaman skang

sempoi arh kalau jwb gitu time intrbiu, ngee

SALAM. ENTRI YG MENARIK.
MALAM NI BLOG AKU CITER PASAL :
PEREMPUAN, ISTERI DAN DOT DOT DOT
http://awieomar.blogspot.com/2011/04/10-personaliti-gadis-bakal-menjadi.html
HARAP SUDI LA TENGOK

ahaha.. praktis ckp omputih bila tgk merlin..

melayu tulen memang tak boleh cakap omputih :)

HAHAHA!!hilang ngantuk baca entry nih!!:)

hahaha.dgr kata ada skrg interview dlm bahase cina.wuhuhu~

owhh kalau kene interbiew dlm english tertonggeng kot.. xpandai sngt.. nti org tnye lain kita jwb lain. mampuss

hahahhaa..!!education english ak pon tunggang langgang g...kalo ak ckp...kompom ak sowg jew yg phm..hahah..!!

hahahaha..!!education english ak pon tunggang langgang g...kalo ak ckp pon...kompom2 ak sowg jew yg phm...hahahha..!!abz2 tebiu ak pon gne rojak jew...hahah..!!


EmoticonEmoticon