Thursday, March 22, 2012

KEWAJIPAN SOLATKEWAJIPAN SOLAT ::

Soalan : Bagaimana hendak KHUSYUK dalam SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Jangan terlalu asyik dengan dunia, sebab salah satu punca solat tidak khusyuk adalah PERHATIAN kita kepada dunia MELEBIHI perhatian kita kepada AKHIRAT..


Soalan : Ustaz, bagaimana caranya MENDAKWAHKAN teman-teman serumah yang TIDAK SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : TAMPAL poster-poster mengenai AZAB jika meninggalkan solat..biar mereka BACA dan FIKIRKAN, mudah-mudahan mereka mendapat KESEDARAN dan mula MENDIRIKAN SOLAT..


Soalan : MENGAKU ISLAM tetapi TIDAK SOLAT..apa hukumnya?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Siapa yang TIDAK SOLAT, TIADA AGAMA baginya..kalau orang MELAYU tidak solat, dia kekal melayu..tetapi dia TIDAK ISLAM..


 Soalan : Apa SEKSAAN orang yang TIDAK SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Ada 15 SEKSAAN bagi mereka yang tidak solat..di dunia dan di akhirat, orang yang tidak solat..TIDAK BOLEH MENJADI WALI, dia mesti BERTAUBAT terlebih dahulu..RUH CAHAYA orang yang baik-baik tiada pada orang yang tidak solat, ULAR SUJA'UL AQRAR menanti orang tidak solat dalam KUBUR..dibangkitkan di akhirat dalam keadaaan MUKANYA HITAM dan KAKI KE ATAS, duduk di dunia dalam keadaan celaka..mati celaka dibangkitkan semula pun dalam keadaan celaka..

**************************

Solat itu tiang agama..,kalau tiang tak kukuh korang boleh fikir baik buruknya yer dak..??? info untuk panduan hidup gua juga...


 Sekian...Peace (~_^)v


p/s :Hidup tanpa Solat ibarat hidup TANPA OKSIGEN untuk BERNAFAS

.

Artikel Terkait

12 comments

THANXFOR SHARING..INSAF SEBNTR..MCM MN SOLT KITE HARI IN...

ramai anak adam dan hawa terbakar ble baca entry ni rasanya... hope lepas bca entry ni, diorng terus bertaubat dan menjadikan solat tu keutamaan

alhamdulillah....!!! sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kepada makhluk Allah yang lain...

ini ada satu gambar dan contoh kewajipan solat untuk kita para muslim . . semasa perasmian Yayasan Sukarelawan Siswa di UITM SHAH ALAM yang dirasmikan oleh PM , sekumpulan mahasiswa menunaikan solat di atas stadium . kesesakan dan kepadatan org ramai dan debaran menunggu ketibaan PM bukan menjadi penghalang mereka untuk menunaikan solat . proud of them =)))


http://sekencangangin.blogspot.com/2012/03/kencang-majlis-perasmian-yayasan.html

peliharalah solat kita seumpama kita memelihara diri kita sendiri..

Fuhh mmg terbaik..
#paling best sekali,tips suh tampal segala gambar yang menunjukan azab meninggalkan solat.Thums up! Teruskan.. Ramai lagi yang sudi baca entri2 mcm ni.sekadar muhasabah diri sendiri.
#kitaorg baru balik dari event Bro Framestone
Pelancaran Kawasaki GT World Dan Pusat Givi Di SC Premium Bikes

Mohon copy & share

Saya pernah bermimpi mengenai tiang agama..sampai bila-bila takkan lupa :')


EmoticonEmoticon