Thursday, October 4, 2012

Kohaja Betul, Gemuk Sangat ke Gua??

Bangun pagi petik bunga., 
Apa khabar semua..('',)


Sejak muda remaja lagi gua memang suka berjalan.., dan gua tak kisah berjalan dimana sahaja..mungkin itu sebab gua menjadi kegilaan ramai wanita diluar sana..*tiba2

Kebiasaannya gua suka berjalan di dalam mall-mall terkemuka di tanah air..erm..apa ek mall terkemuka tanah air ni..?? hahahah..ala semua mall la dekat lembah klang ni gua pernah jejak..senang cite yer dak...??

Sambung cerita, dalam mall gua tak suka shoping tapi gua suka window shooping.., sebab apa..? sebab gua kedekut..hahaha padan muka sapa yang kapel dengan gua sebab gua kedekut..('',)

Dah apa yang gua nak cerita sekarang pun gua tak tau...owh..pasal salesman...derm derm.., punya la dalam sejarah hidup gua bertahun jalan-jalan dalam mall..tak pernah gua kena situasi macam ni.

**********************

Al-kisahnya

Pada minggu lepas gua bersama yana pergi ke shopping complex yang tersegam indah di serdang iaitu The Mines...eh yer ker terletak di Serdang..lantak la...,

The Mines adalah tempat kedua yang gua dan Yana suka dan selalu pergi..selepas Alamanda.., dari zaman kapel dulu 2 tempat ni jer selalu gua dan Yana pergi.., barangkali cat baru di Mines tu hasil kutipan pembelanjaan gua dan yana sahaja di mines..ha gitu la perumpamaan lamanya gua berbelanja di mines.

Berbalik kepada cerita.., motif gua dan yana ke The Mines minggu lepas ialah untuk mencari baju sejuk anak kesayangan kami si Zafirah tu..dan juga mencari talipon bimbit gua yang baru.

Dalam pusing-pusing dalam The Mines tu tiba-tiba ada salesman tegur gua

"Bang tengok ni bang..." sambil menghulurkan pemplet,

Gua menyambut pemplet yang dibagi sambil berkata "terima kasih"

"Cuba la bang pakej ni, ada 5 sesi" kata si salesman lagi yang segak berbaju hitam bertai merah.

"Sesi apa..benda apa ni.." tanya gua ramah kepada salesman itu

Salesman itu dengan penuh semangat terus menjawap "kami buat promosi pakej penurunan berat badan 5 sesi percuma 1 sesi dengan......"

"Ish..takpala..!!!" gua terus mencelah dan mamatikan kata-kata salesman tu..,dalam pada masa yang sama salesman tu terus buat muka mr.bean tanda protesnya kepada gua yang agak emo..


Yana yang memang suka bahan gua terus bantai gelak dan sound gua..

"itu tandanya u memang dah gemuk"


Siot betul...dalam bertahun gua hidup dan berjalan di shopping compleks., ini kali pertama gua dipromot dengan produk kelansingan badan..derm derm..

Ini tak boleh jadi..., gua kena kurus balik ni...hihi




Sekian...Peace (~_^)

Artikel Terkait

24 comments

tengok gambar terbaru kurus le dr masa jumpa baby dulu tu.saja je org tu.hahaha. pijak je kaki dia.ekekeke

ujang...ko kena jadi mcm zafirah..berpeluh.....dlm erti kata lain senam jerla....hahahaha

gua ni yang sebonarnyo dah naik badan

sepatutnya salesman tu bagi kat bro framestone senang nak sarung baju pengantin ahhaaaa..tersalah orang kot :p

hahaha. comel je :p dah mengembang sgt la tu :p jomla ujang minum herbalife. :D

okey..incik ujang mmg da gemok (bakar line)....hahaha

hahaha...klakar..gemok tu seksi!ckp cm tu kat yana..hehe

hahaha.. sebab Yana selim melim.. Ujang jer yg chubby.. tu sebab dia promote.. :)

UJANG... jangan la ko kecik ati... budak tu nak kejar komisen je lebih tu... hahahhaha

yer ker dah gemuk? tak percayalah... tapiii...tapiii... bila tgk gambar kat posting sebelum niii.. a ah yerlah...memang punnnn

woi sila diet hahha..jang komen entry baru den jang go gunners

Ujang dah gemok gak... bila dah kawin,... ha ha a

hahaha... nk gelak besar2... sebenarnya dah lme nak kat mcm tu...

gemuk tang mana tu yea..hehehe

slm...tk promosi sy ada mnjual jubah waka with palazzo pants,size dr 2xl dn 4xl mankla jubah abya sulam size54@4xl ddn jubh lyra korea size 2xl hrga rm108 trmsk pos....brmnt email sy di dausso@gmail.com

comel ape gemuk2...:D

comel gemuk!:D

Salam Kawan-kawan,

Saya tidak percaya kegemukan adalah kurniaan Tuhan.

Ketekadan saya membuktikan kegemukan tu bukan halangan saya untuk mencapai berat badan idaman saya.

Untuk diet yang sihat dan berkesan, saya mengalu-alukan LIKE anda di FB Fan Page seemyweight.com. Saksikan cara tersendiri saya untuk mendapat badan yang langsing.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
Stephanie
Penasihat Berat Badan
Kepong, Selangor


EmoticonEmoticon