Friday, March 30, 2012

Wahai Insan Bergelar Wanita..




Salam Jumaat...,aku nak kongsi serba ringas beberapa ayat..,

SEORANG GADIS yang membiarkan dirinya dikerumuni, didekati, diakrabi oleh lelaki yang BUKAN MAHRAMNYA, cukuplah dengan itu HILANG HARGA DIRINYA di hadapan Allah..


Wahai wanita, ku INGATKAN diriku dan dirimu..PELIHARALAH DIRI dan JAGALAH KESUCIAN..semoga REDHA Allah akan sentiasa mengiringi dan memberkati perjalanan hidup kita ini..♥♥


MUSLIMAH SOLEHAH yang terindah, dirimu bakal menjadi BIDADARI SYURGA

 ******************

Peringatan untuk diriku dan juga anak perempuan kecilku.




Sekian....Peace (~_^)v


p/s : siapa free esok jemput datang rumah, ada kenduri aqiqah utk babygirl gua.('',)


Contoh Status Publisiti Murahan Di Facebook



Lewat ini semua isu yang sedap atau best diutarakan dan dibincangkan ialah mengenai sosial network terutamanya Facebook..(pergh..ayat gua macam karangan SPM..hahahaha)

Ok sambung cerita, pasti 95% manusia di Malaysia ini kenal apa itu facebook yer dak..??

Gua ni boleh dikatakan rajin juga online facebook ni dan gua perhatikan macam-macam ragam manusia di facebook ni.., ada yang best.., ada yang ok.., ada yang biasa2 dan ada juga yang agak menjengkelkan..grrrr

Benda yang gua nak cakap sekarang ini ialah benda yang menjengkelkan...hurrm..dan yang hampir pasti status yang menjengkelkan ini majoriti dari perempuan..diulangi majoriti dari perempuan..diulangi lagi sekali MAJORITI...hehe


*****************

Contoh Status publisiti murahan :

1: hurmm! alone now. so sad~
(konon sedih, bila ada kapel, gaduh sikit, kompom status up)

2: bila la aku nk jadi gemuk ni kan,coz dari dlu tak boleh nak gemuk2
(ayat takbur)

3: new DP! tak okey? kesah ke??
(tak bagi cmmt baik private jaaaaa)

4: ko ingat kau bagus sgt kaaaaa? bajet gler kau sial~
(apa salah wall jaa kt musuh tu)

5: skype dengan dia.
(tu pun nk heboh)

6: Banyak songeh kau pmpuan ==" skit-2 c0mplain mcm tu suami kau jaa ! memalukn kaum jaaa kan.:) Ada trasaa? waa-2 hebat!
 (dia tak malu pulak kutuk kaum sndri?)

7. Aku ni tak popular macam orang lain.
(adoiyai)
 
8: ada aku kesah? yela, kau sorang je yg HOT.

9. (!*($*@(*%_)@*%_#()*%_#(*%

Orang ramai dan kawan-kawan kita boleh bezakan status gurau ataupun menggelabah


**********************

Banyak lagi sebenarnya status yang menjengkelkan untuk dibaca.., tetapi insan yang up status ini bila ditegur pasti akan melenting dan mengatakan yang kalau tak suka status dia baik UNFRIEND dia..ramai lagi yang nak baca status dia katanya..(kata2 tu pun dia tulis di status dia.) tapi hakikatnya yang baca memang ramai yang like dan komen hurm...('',)

Pergh...gua menaip ni dah macam mengumpat seorang diri pulak rasa..hahahahaha...,yang suka up status marah-marah ni sebenarnya gua kesian dekat dia sebab jiwa dia mesti tak tenteram..cuba la up status yang positif jiwa tu mesti best jer ok..('',) kalau ang up status nak luah perasaan pun mesej tu tak sampai la ok...

Benda yang gua bebel atas tu kebanyakan untuk wanita..tetapi untuk lelaki pula ramai up status syok sendiri pun ada...,contoh ok..gua bagi contoh..

" hai saya nak belanja awek tgk wayang ni..ada awek yang nak ikut tak.."

hahahahah..itu sangat-sangat menjengkelkan..

apa lagi ayat publisiti murahan nak tmbah? ok, gua serahkan ruangan komen untuk korang...('',)


 Sekian...Peace (~_^)v


p/s Bersyukur dan bersabar itu adalah RAHSIA HATI BAHAGIA: 

Thursday, March 29, 2012

Senarai Orang Paling Popular Di FACEBOOK


***********

Gua pasti semua orang yang tengah baca entri ini ada Facebook yer dak..?? kalau takda mesti korang ni ketinggalan zaman...hahahaha..takda la gurau jer...('',)

Senarai orang popular di facebook ni gua tak ingat gua copy dari mana..hahahah, tapi popular mana orang tu ada gak yang gua tak kenal...


Senarai Orang Paling Popular Di Facebook

  1. Shakira
  2. Eminem
  3. Rihanna
  4. Lady Gaga
  5. Shakira
  6. Michael Jackson
  7. Justin Bieber
  8. Cristiano Ronaldo
  9. Katy Perry
  10. Bob Marley
  11. Akon
  12. Lil Wayne
  13. Beyoncé
  14. Lionel Messi
  15. Megan Fox
  16. Avril Lavigne
  17. Ujang9897<--

Orang malaysia paling popular di Facebook gua rasa LISA SURIHANI...yer dak..melebihi 2juta like ??


*********


 Entri ni keluar gara-gara gua sibuk gila nak menggoreng entri yang tertunggak..sori la dah lama tak blogwalking dah singgah blog kawan-kawan.., singgah pun tak tinggal komen sekarang..=(


Sekian...Peace (~_^)v



p/s : sibuk gila..!!!


Wednesday, March 28, 2012

Hari Tanpa Ayat Ialah Hari Rabu : Bijak

Gua sebuk dan takda idea nak update..so wordless wednesday jer la ek..('',)




Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gua romantik gak tau..hee, 


Terkejut Beruk..!!

Tak semua orang didunia ini pernah mengalami kejutan yang teramat sangat..., atau dalam bahasa kasarnya ialah terkejut beruk..

Adakah anda pernah mengalami sesuatu kejutan ...??

Kisahnya apabila gua berjalan-jalan di Zoo suatu ketika dulu.., gua ternampak seekor beruk hitam.., apabila gua melihat beruk itu fikiran gua terlintas pada kawan gua iaitu NAZ..kerana beruk itu ada lesung pipit seperti NAZ 

Gua terus mengambil gambar beruk itu...


*KLIK....*


"Fuiiiiyoo.....!!! muka gua masuk blog UJANG.."
(kata beruk itu)


****************

motif..??


- saja carik gaduh dengan NAZ...('',)


Sekian...Peace (~_^)v


Tuesday, March 27, 2012

Mamak Ni Bodoh..?? ye ker..??



Al-kisahnya....

Lokasi : kedai potong rambut minaci
Waktu : lepas zohor

Sambil menggunting rambut seorang pelanggan, Mamak tukang gunting menunjuk kepada Ajoi yang bermain di depan kedainya sambil berkata.

Mamak: “Tgk budak yang pakai baju power ranger tu adalah budak yang paling bodoh di dunia”

Pelanggan: “Naper awak cakap macam tu mamak?”

Mamak: “Awak tgk ni..”sambil memanggil Ajoi datang kepadanya

Kemudian Mamak tu menunjukkan 2 helai wang kertas kepada Ajoi. Satu RM1 satu RM10 dan berkata pada Ajoi “Nah awak ambil la duit ni, awak pilih yang mana?”

Ajoi mengambil duit RM1 dan mengucapkan terima kasih dan terus berlari.

Mamak:” Hahaha kan saya dah kata! budak tu bodoh. Saya dah berpuluh kali tak terkira suruh dia pilih duit, dia mesti pilih duit yang paling sikit. hahaha!”

Sumardi yang melihat kejadian tu bertanya kepada Ajoi.

Sumardi: “Joi pasal ko tak ambik duit RM10 tu?”

Ajoi: “Aku takkan dapat duit RM1 lagi setiap hari kalau aku ambil duit RM10 tu. Ini kerana Mamak tu selalu suka kalau aku amik duit RM1.Kalau aku ambil RM 10 tu, permainan akan tamat”

Sumardi: “haha ko budak paling bijak dalam dunia”


**********************

Moral Of the story:

 Ramai yang merasakan lebih bijak dibandingkan orang lain, sehingga mereka selalu memandang rendah kepada orang lain. Sebenarnya ukuran kepandaian seseorang hanya TUHAN yang mengetahuinya. Alangkah bijaksananya kita jika tidak menganggap diri sendiri lebih bijak dari orang lain.

Sekian...Peace (~_^)v


p/s : 

Monday, March 26, 2012

Kecoh Artis Lamar Dalam TV..!!




Pasti ramai tahu baru-baru ni ada artis hensem dan cun yang romantik lamar keluar tv yer dak.?? ala yang nama dia dekat2 dgn Ben Ashaari tu..hahaha

Mesti yang tengok aksi tu ramai kata romantik gila..kan kan kan...

Blog gua bukan blog gosip artis ok..,tapi gua setuju gila dengan komen dari  Hilal Asyraff tentang artis yang hensem tu..,gua minat gak dia..('',)


********************


 Seorang artis membuat kejutan kepada kekasihnya di sebuah siaran langsung.
Masuk ke dalam kaca TV saat kekasihnya sedang mengacarakan rancangan tersebut, melutut dan berkata:
"Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?"
Siap berair-air mata lagi masa cakap "Ya" tu.

Tetapi kemudian lepas 'drama' itu, artis lelaki pun menepuk lembut kepala kekasihnya yang masih berair mata itu ala-ala memujuk.

Sejak bila melutut melamar sudah boleh terus jadi halal tanpa ada akad nikah yang sah? Mazhab mana dia pakai?

----------------------------------------------

Cakaplah sweet tara mana pun apa yang artis ni buat,
untuk saya, apa-apa sahaja yang langgar apa Allah suruh, takkan pernah sweet.

Bahkan ini mengelirukan masyarakat.
Artis sepatutnya menjadi role model.
Tetapi apakah ini?
"Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?"
lepas itu buat benda yang haram.
-.-"

********************

Pasti ramai mengatakan suwit...wah...hebatnya...nak macam tu gak...yer dak...??

Tapi hakikatnya ini semua dah terikut sangat gaya omputih yang kebiasaan kaum hawa akan cakap 

"Gentel man gila..!! "

Gua pun tak baik sangat tetapi ayatdan teguran ni semua untuk diri gua juga..

Sekian...Peace (~_^)v


p/s :  Bila la heliza nak kawin ek..?? ('',)


Konsert Rhythm Of the Soul: Di Bawah LangitMu


 
Merupakan satu inisiatif yang cukup berbeza apabila iLuvIslam Radio bakal menganjurkan konsert yang bertajuk “Rhythm Of The Soul: Di Bawah Langit Mu”, Satu langkah positif yang akan mencorakkan lagi perkembangan muzik Nasyid yang telah terpinggir sejak kebelakangan ini . Namun, ada kelainan yang ingin mereka tampilkan kali ini, tidak seperti konsert nasyid yang biasa diadakan di segenap pelusuk negara. Konsert ini bakal diadakan pada 20 dan 21 April 2011 bertempat di Dewan Muktamar, Pusat Islam Kuala Lumpur. Mengambil konsep zikir sebagai tema konsert ini merupakan satu kelainan dan pertama kali diadakan di Malaysia



Konsert ini bakal menampilkan penyanyi lagu dakwah terkenal Indonesia iaitu Opick, juga merupakan komposer lagu 'Dealova' nyanyian Once. Penyanyi yang terkenal dengan lagu 'Ketika Cinta Memanggil' juga di nyanyikan oleh Dato' Siti Nurhaliza ini bakal bergabung dengan beberapa figura besar yang bakal muncul sama. Menariknya, konsert ini mencipta satu kelainan apabila konsep zikir menjadi tema utama dalam persembahan kali ini. Lima figura besar tanah air yang terkenal dengan kemerduan album-album zikir mereka, Hafiz Hamidun, Ustaz Dzulkarnain, Ustaz Amal, Hazamin Inteam dan Munif Hijjaz turut terlibat dalam persembahan selama dua malam ini.


Menurut kenyataan yang diterbitkan di dalam laman web mereka (www.konsert-ros.com), Diantara objektif konsert tersebut ialah Menggalakkan ummat Islam untuk setiasa berzikir dan bertasbih kepada Allah. Menurut mereka lagi, Zikir adalah suatu jalan untuk mendekatkan kita dengan Allah dan menjadikan kita selalu diingat Tuhan kita walaupun berada di dalam sebuah konsert.


Tiket konsert berharga RM89 dan RM149 boleh didapati di laman web mereka, www.konsert-ros.com atau dengan menghubungi talian 03-55232853


 Sekian...Peace (~_^)v


Friday, March 23, 2012

Jangan Nak Terlalu Suka Sangat la Ok.



Salam jumaat...,

Entri santai teguran dan islamik sekarang ni gua tengok ramai tak komen tapi ramai tekan LIKE jer...,baguslah kalau sudi baca gak..hehe..

Tapi kira la ni gua tepek sikit beberapa ayat untuk ingatan kita sama-sama ek.., cilok dari ayat abang gua iaitu Zabid9897


Manusia suka harta TAPI LUPA pada amalan
Manusia suka rumah TAPI LUPA pada kubur
Manusia suka bercinta TAPI LUPA pada neraka
Manusia suka berbalah TAPI LUPA pada syurga
Manusia suka manusia TAPI LUPA pada pencipta

Berfikir sebelum bertindak
Ingatlah, malaikat tidak pernah LUPA mencatat!!!


*************

Sekian...Peace(~_^)v


P/S :Barangsiapa menempatkan dirinya di tempat yang dapat menimbulkan persangkaan, maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk kepadanya.


 .

Thursday, March 22, 2012

KEWAJIPAN SOLAT



KEWAJIPAN SOLAT ::

Soalan : Bagaimana hendak KHUSYUK dalam SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Jangan terlalu asyik dengan dunia, sebab salah satu punca solat tidak khusyuk adalah PERHATIAN kita kepada dunia MELEBIHI perhatian kita kepada AKHIRAT..


Soalan : Ustaz, bagaimana caranya MENDAKWAHKAN teman-teman serumah yang TIDAK SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : TAMPAL poster-poster mengenai AZAB jika meninggalkan solat..biar mereka BACA dan FIKIRKAN, mudah-mudahan mereka mendapat KESEDARAN dan mula MENDIRIKAN SOLAT..


Soalan : MENGAKU ISLAM tetapi TIDAK SOLAT..apa hukumnya?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Siapa yang TIDAK SOLAT, TIADA AGAMA baginya..kalau orang MELAYU tidak solat, dia kekal melayu..tetapi dia TIDAK ISLAM..


 Soalan : Apa SEKSAAN orang yang TIDAK SOLAT?

Jawapan Ustaz Azhar Idrus : Ada 15 SEKSAAN bagi mereka yang tidak solat..di dunia dan di akhirat, orang yang tidak solat..TIDAK BOLEH MENJADI WALI, dia mesti BERTAUBAT terlebih dahulu..RUH CAHAYA orang yang baik-baik tiada pada orang yang tidak solat, ULAR SUJA'UL AQRAR menanti orang tidak solat dalam KUBUR..dibangkitkan di akhirat dalam keadaaan MUKANYA HITAM dan KAKI KE ATAS, duduk di dunia dalam keadaan celaka..mati celaka dibangkitkan semula pun dalam keadaan celaka..

**************************

Solat itu tiang agama..,kalau tiang tak kukuh korang boleh fikir baik buruknya yer dak..??? info untuk panduan hidup gua juga...


 Sekian...Peace (~_^)v


p/s :Hidup tanpa Solat ibarat hidup TANPA OKSIGEN untuk BERNAFAS

.

Wednesday, March 21, 2012

Kisah Romantik Suami Isteri



Dalam negara kita iaitu Malaysia ini terdapat banyak pasangan yang telah sah bernikah atau lebih tepat lagi berkawin yer dak..?? salah satu pasangan yang ada dalam Malaysia adalah gua sendiri bersama yana..hehe

Setiap pasangan pasti sukakan pasangan mereka romantik dan kelakar yer dak..?? kalau korang jawap tak pun sukati gua la cakap yer gak..hahahahha

Gua selaku seorang yang romantik selalu pastikan isteri gua iaitu Yana gembira bila bersama gua..walaupun dia dalam keadaan marah gua akan pastikan yang dia mesti happy dengan gua..,(ayat kena poyo sebab ni entri diri sendiri...)

Contoh situasi yang gua beri :

Lokasi : dalam kereta sambil memandu


Ujang : awak nak keluar makan dengan saya tak.?

Yana : erm..

Ujang : awak dengar tak saya cakap apa..??? (suara agak tinggi)

Yana : yea..

Ujang : apa saya cakap tadi.?

Yana : awak nak keluar makan dengan saya tak.?

Ujang : nak....hehe ( sambil menggunakan suara yang sangat romantik)


***********************

Contoh situasi itu perlu kita lakukan bila pasangan kita sedang marah ataupun merajuk dengan kita..hahahahha.., perempuan ni suka orang yang kelakar wei..

Lisa surihani jatuh cinta dengan gua pun sebab dia kata gua kelakar...,hurm...ok pasal tu kita cerita kemudian...('',)

Sekian...Peace (~_^)v


P/s : Mak saya cakap bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya..('',)

.

Monday, March 19, 2012

Misteri Jodoh

JODOH.

Inilah yang sering kali berlegar dalam benak fikiran manusia yang masih menanti siapa pasangan hidupnya di dunia ini.
Jodoh itu di tangan Tuhan.Tiada sedikitpun kuasa dari tangan manusia untuk menetapkan siapa yang bakal kita kahwini kelak.

Barangkali ramai yang menyangka bahawasanya jodoh itu mampu di rancang mengikut kebahagiaan diri sendiri,namun kenyataannya adalah tidak.Jodoh itu merupakan ketetapan Tuhan yang tidak berubah biarpun sedikit.

Bila sudah punya kekasih hati yang cantik/kacak,jangan terlalu takbur.Usah kita berlagak seolah-olah kita memang tahu orang yang kita cintai selama beberapa tahun itu adalah jodoh yang terbaik buat kita.Maksudnya,apabila kita jatuh cinta dan cinta kita berbalas,usah berlagak seperti kita tahu orang yang kita cintai dan mencintai kita itu adalah jodoh kita,kerana jodoh itu adalah salah satu dari rahsia Allah.

Zaman ini,sudah berapa banyak kes manusia yang bercinta bertahun lamanya,seakan sudah yakin mengenali antara satu sama lain tapi pengakhirannya cinta mereka putus di tengah jalan.Justeru,cinta yang di anyam selama ini atas dasar apa?
Kerana rupa?Harta?Nafsu?
Kerana itu hati masing-masing mula berubah?

Ada yang beranggapan bahawa bercinta dahulu sebelum bernikah itu penting kerana mahu mengenali terlebih dahulu hati budi seseorang yang bakal kita habiskan sisa-sisa umur bersamanya.
Dari situ akan bermulanya istilah 'couple' - dating setiap hari,bermadah cinta setiap detik.
Dan bila sampai waktunya untuk akad nikah,sudah hilang rasa keterujaan,perasaan berdebar-debar terhadap pasangan.Kerana apa? Kerana kita sudah biasa lakukannya sebelum bernikah.Barangkali perasaan bosan juga mula menguasai diri.

Maka,tidak hairanlah kalau ada pasangan yang baru sahaja beberapa bulan mendirikan rumah tangga sudah mula menampakkan diri di mahkamah syariah.Sudah lali fenomena tersebut pada masa kini.

Pernikahan yang di dirikan atas dasar nafsu dan cinta semata-mata tidak akan kekal.Perasaan cinta itu akan ada pasang surutnya.Nafsu juga akan pudar.Justeru,andai kedua-duanya sudah hilang,apa lagi yang tinggal untuk mengukuhkan institusi rumah tangga?



Bernikahlah kerana Allah Taala.Jadikan gerbang perkahwinan itu sebagai satu ibadah.Kerana dalam dunia rumah tangga itu,masing-masing punya tanggungjawab yang perlu di tunaikan.Alangkah indahnya jika di saat si suami mengimamkan solat,isteri dan anak-anak turut serta menjadi makmum di belakang serta mengaminkan segala doa yang di panjatkan.Itulah nikmat yang bakal di perolehi andai semua yang kita lakukan kerana Allah.

*credit kat ain


*********************

Sekian...Peace (~_^)v


p/s : Percayalah selain mati, jodoh juga perlu ditunggu gilirannya..('',)


Sunday, March 18, 2012

Saat Allah Menciptakan WANITA

Ketika Allah menciptakan wanita, Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"

Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...




Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?" "Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki...

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal....., Dia terkadang lupa betapa berharganya dia" ||

*credit adik gua

*****************


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : aku pencinta wanita

Saturday, March 17, 2012

Meh Cuba Google...Tiada Lucah!!



Cuti hujung minggu ini entri santai-santai jer la ok..., ker nak lucah-lucah..hahaha

Gua pasti 98% yang tengah online sekarang ini pernah masuk Google yer dak..?? sambil korang online ni cuba korang ikut langkah bawah ini. :

"jangan risau tiada lucah...hee"

1) mula-mula korang masuk ke Google

2) Taip "top 50 women on Internet"

3) Klik link paling atas sekali

4) Tengok kedudukan pada no 7

5)  Korang pasti tergelak ataupun tersengeh..('',)


********************


Siapa yang dah cuba pasti tahu jawapan dia yer dak....?? meh kongsi jawapannya...('',)



Sekian...Peace (~_^)v


 p/s : gua pelik macam mana dia boleh tersenarai..

Friday, March 16, 2012

AWEK / ARTIS MELAYU YANG SEKSI...!!

Salam Jumaat..,

Biasa tak tengok awek atau artis yang seksi...??

Kalau dah cantik takyah nak tunjuk-tunjuk..... takyah nak seksi-seksi..... tengok macam gambar kat bawah ni.... takyah bukak pun dah CUN yer dak..??


Siapa tak kenal dia memang PENIPU..hee


Seksilah pada suami/isteri kamu... supaya kamu tak terSEKSA di akhirat kelak........ Sesungguhnya API NERAKA amat panas...sangat-sangat PANAS.

Islam suruh kita MENUTUP aurat.... Jangan ingat pakai tudung itu tutup aurat jika anda masih pakai Seluar Legging atau seangkatan dengan nya..


Tau dak legging macam mana....??? ha contohnya macam gambar bawah ini


 Ini Gambar Seluar Lengging atau seluar BOGEL.


Banyak lagi kisah LEGGING di sini.... klik jer kat sini (jgn malu). kalau taknak klik.... maknanya anda tergolong dalam .... klik kat sini pulak


Entri kredit kepada abang gua 

********************

Entri berkaitan baca SINI <---


Sekian....Peace (~_^)v

 
 p/s :  Perempuan yang perasan cantik akan menggedik dengan lelaki dan akan mula makup tebal-tebal..

Thursday, March 15, 2012

Chatting Bersama Lisa Surihani dulu2 [Gedik+BM Fail]

 Sila telengkan kepala



Entri Berkaitan Lisa Surihani
Cerita 1Cerita 2, Cerita 3 , Cerita 4 , Cerita 5

 *******************


 AMARAN KERAS
( entri berunsur poyo dan juga ganas)

PREQUEL

 Al-kisahnya...~ ~

Kejadian ini belaku kira-kira 8 tahun lepas.., masa itu gua dalam tingkatan 4 tak silap



Zaman itu FACEBOOK dan Twitter masih belum ada lagi yang ada hanyalah MIRC dan juga YM ingat lagi dak..?? kalau tak ingat korang memang lozer..hehe.,

Paling tak pun akaun Friendster jer yang gua ada..tu pun tak aktif..,yang gua aktif hanyalah MIRC dan juga YM

Pada suatu hari , sedang gua dok chat2 dia YM, ada seorang budak perempuan tegur di YM gua di saluran #kampung...hehe



*********************


Lisa Surihani : HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Gua : Huh ? Ohhh ...

Lisa Surihani : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Gua : bangi , 16 .

Lisa Surihani : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Gua : Huh! =='

Lisa Surihani : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Gua : Oke .
*Selang beberapa minit'

Lisa Surihani : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh

Me : K .

Lisa Surihani : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw ..

Gua : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

Lisa Surihani : ape yang awak anta saya tak paham !

Gua : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !

Lisa : yerla2..sori la..., ni gambar saya kalau sudi kenal kol saya 012-*******



*****[data sent]*****



Pergh..!!! cun gila minah ni..(gua berkata dalam hati)


**********************


Lepas sahaja Lisa Surihani sent gambar dia, gua tanpa fikir panjang terus amik talipon bimbit gua jenama NOKIA 3310 dan terus save no tepon dia..hahahaha

Itu la kali pertama dan terakhir gua ber YM bersama Lisa Surihani kerana selepas itu gua hanya berSMS dengan dia tanpa ayat gediknya...('',)

Lisa Surihani berterima kasih kepada gua kerana menyedarkan dia yang ayat dia selama ini gedik dan orang tak paham.., tak lama lepas itu kami terus KAPEL...


Moral of the story

- sms atau chating jangan guna ayat macam JILAKA
- nak dapat awek cun bukan susah hanya di MIRC atau YM
- kalau jadi diri sendiri ramai wanita akan jatuh cinta dengan kita..hahahaa


Entri Berkaitan Lisa Surihani
Cerita 1Cerita 2, Cerita 3 , Cerita 4 , Cerita 5


BIODATA LISA SURIHANI<--


Sekian....Peace (~_^)v



p/s : sekarang masing2 buat hal sendiri..lalala

Wednesday, March 14, 2012

Genap Sebulan Gua Menjadi PAPA..('',)

Hari ini iaitu 14/3/2012 genap sudah gua menjadi seorang PAPA kepada babygirl gua yang bernama Aimy Zafirah...('',)

Kepada sesiapa yang pernah menjadi ayah atau emak kepada seorang anak, pasti tahu bila cukup sebulan kita akan bawa anak kita pergi ke klinik untuk cucuk imunisasi untuk baby yer dak..?

Jadi hari ini gua cuti untuk bawa babygirl gua pergi cucuk..hehe


4.3KG

Sebelum cucuk tadi doktor timbang berat babygirl saya.., beratnya sekarang ialah 4.3kg.., baru lahir hari itu 3.1kg..so maksudnya dalam sebulan sekilo lebih beratnya naik...('',)

Bila nak cucuk tadi gua tidak memberanikan diri untuk melihat aksi babygirl gua dicucuk..,gua lepak dekat kerusi jer sambil tu doktor bawa babygirl ke atas katil.(masih dalam bilik yang sama)


*****************

Doktor : encik..,kamu nak tengok ker baby kamu di cucuk..,

Saya : erm..takpa la doktor..,saya duduk sini sahaja..

Doktor : kenapa taknak tengok..takpa tengok jer..

Saya : saya taknak tengok sebab saya takut saya tertumbuk doktor..hahahahaha..erm ok tak kelakar.

Doktor : derm..!!


Gua biar mama dia jer tengok babygirl..hehe


*****************

Masa kena cucuk melalak jugak la babygirl gua.., tapi kejap jer..lepas kena cucuk dia diam seribu bahasa..('',)

Bila balik rumah sahaja dia baring dan seperti biasa buat muka comel...('',)


('',)

31/3/2012 ini buat kenduri aqiqah untuk babygirl saya.., jadi tak dapat la join GATHERING SAHABAT blogger yang bertempat di Shah Alam..




Sekian...Peace (~_^)v


p/s : tak sabar tunggu baby besar sikit nak bawa pergi jalan2..hee

Keputusan Malaysia vs Syria


Keputusan Malaysia vs Syria

Skuad Kim Swee berlepas ke Jordan kelmarin tanpa kehadiran Gary Steven Robat dan Thamil Arasu yang terpaksa diketepikan gara-gara kecederaan, selain Wan Zack Haikal Wan Noor yang masih berdepan penggantungan perlawanan gara-gara dilayangkan kad merah ketika menentang Bahrain tempoh hari.

Disebabkan itu, Kim Swee dijangka menggandingkan Syahrul Azwari Ibrahim bersama Ahmad Shakir Md Ali atau D. Saarvindran bagi menggempur benteng Syria.

Sementara itu, Ahmad Fakri Saarani dan Mohd. Affizie Faisal Mamat pula dijangka mengisi kekosongan Gary dan Wan Zack dan bergandingan bersama Irfan Fazail serta Nazmi Faiz Mansor di bahagian tengah Olimpik Malaysia pada perlawanan malam ini.

Selain itu, dua pemain baharu juga dibawa 'terbang' ke Jordan kali ini iaitu penyerang Sarawak, Ashri Chu Chu dan pemain tengah Sabah, Rozaimi Abdul Rahman yang berkemungkinan diturunkan Kim Swee.





Keputusan Malaysia vs Syria

MALAYSIA  0 - 3 SYRIA


tags : live streaming malaysia vs syria, live streaming harimau muda vs syria, live streaming syria vs harimau muda, keputusan malaysia vs syria, keputusan harimau muda vs syria

Tuesday, March 13, 2012

Dah Tak Stim Bila Menulis..~

Menulis dan Menaip lain ek..?





Al-kisahnya ~

Sedang gua lepak makan-makan dengan member opis, tiba-tiba seorang rakan sepejabat gua tegur gua pasal isu blog..

Lokasi : cafe
Masa : 1pm(waktu malaysia)

"Kenapa entri blog kau dah tak macam dulu..????" tanya member gua

"entri macam mana..? " gua tanya balik kepada dia(tah bila dia baca blog aku)

"dulu sehari 3-4 entri sehari kau update kan..,entri lucah bermakna plak tu..hahaha" jawap member gua sambil gelak

"owh.., sebabnya orang macam kau la " gua  menjawap persoalan dia dan meneruskan makan...


******************

Sebenarnya kenapa dah tak macam dulu......~

Setiap orang pasti ada kategori kawan dan juga kenalan yer dak..?? sama macam gua..gua pun ada kawan dan juga kenalan.

Tetapi tak semua kenalan dan juga kawan kita baca blog kita yer dak..?? apatah lagi keluarga kita sendiri kan..tak semua kenalan kita tahu yang kita ada blog dan juga membaca blog kita.

Untuk seorang blogger pasti akan rasa gembira bila dapat tahu yang kenalan dan juga rakan kita baca blog kita yer dak..?? jawap la yer ker dak..?? hehe


*****************


Secara jujur pada permulaannya gua pun rasa gembira bila dapat tahu yang kawan-kawan sekolah lama dan juga kawan-kawan masa belajar dulu baca blog gua..tidak ketinggalan rakan pejabat dan juga keluarga dah mula baca blog gua..

Perasaan bila ramai baca blog kita tu bukan sahaja gembira tetapi macam bangga dan puas gila..hahaha..,ibaratnya seperti korang tak tahan berak lepas tu bila dapat lepaskan berak tu rasa lega gila...haaa cmtu la perasaan puas nya boleh bayangkan dak..?? ~sengal

Ok sambung cerita ~ pada gua bila kenalan dan rakan rapat baca blog kita mula-mula memang rasa happy dan bangga..tetapi lama kelamaan perasaan TERGANGGU itu datang secara tiba-tiba dalam jiwa gua ni..,tak tau kenapa.

Perasaan itu ada dan datang bila masa situasi yang kita tidak tahu kenalan kita baca blog dan mereka bertanya kepada kita isu blog, itu sungguh-sungguh annoying..masakan tidak..mereka tidak meninggalkan kesan yang mereka singgah di blog kita,tau2 jer sebenarnya mereka baca blog kita...hurm..


Contoh Situasi

Situasi 1 - Majlis Perkawinan Kawan Sekolah

Member  : wei ujang..,si blogger erti kehidupan..tak update blog ker..?

Ujang : hehe (dalam hati bila masa pulak dia tau aku ada blog)


Situasi 2 - Reunion Politeknik

Member - wah manjang dengan artis jer kau ek sekarang.?

Ujang - artis celah mana..?

Member - tengok dekat blog kau asyik bergambar dengan artis jer

Ujang - owh..hee (dalam hati bila masa pulak dia tau aku ada blog)


Situasi 3 - Di Pejabat


Akak Opis - jang nanti tolong ajar akak buat blog ok..

Ujang - owh..hehe  (dalam hati bila masa pulak dia tau aku ada blog)


TERBARU

Situasi 4 - Di Cafe Pejabat

Student - bang..bila nak follow blog saya

Ujang : owh..hehe  (dalam hati bila masa pulak dia tau aku ada blog)


Dan banyak lagi situasi yang berlaku


*******************

Gua mula rasa tiada privasi untuk menulis sebebasnya seperti dulu sebab terasa malu dan juga segan bila mendapat tahu yang ramai menjadi silent reader blog kita adalah rakan terdekat..serius rasa malu..!!

Gua nak merepak dan melucah seperti dulu memang rasa sungguh janggal sekali...hehe, selain itu kematangan diri sejak ada anak ini memainkan faktor utama nak kurangkan merepek sepeti dulu..('',)

Tetapi gua rasa macam tak best bila menaip tidak menjadi diri sendiri...so gua rasa nak kembali sengal macam dulu boleh dak..??? hahahaha

Antara entri terdahulu gua yang banyak merepek ada di Label Sidebar gua iaitu

 Oh Ngomelan <--(diari)

Oh Dialog <---(merepek)

Oh Dunia Blog <---(pendapat)


Sekian...Peace (~_^)v


p/s :  kepada yang baca entri ini sampai habis..,ada sesiapa tak pernah rasa perasaan macam gua..???

Fak...!!! Versi 11


 Gambar Hiasan


VERSI 11

Salam..,

Entri Fak gua kali ini dah masuk ker versi 11.., untuk baca versi terdahulu sila klik pada label di sidebar gua bertajuk "Oh Fak"

Fak disini bukan bermaksud carutan ataupun makian kepada sesiapa..,tetapi Fak yang dimaksudkan ialah FAKTA...('',)


********************


1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..YKK bermakna Yoshida Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..

2. bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun. Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.

3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!! Coklat mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.

4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik ikan yang telah diproses.

5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan bukannya perasa tambahan pada makanan.

6. Tiada satu pun jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan jam akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..

7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan sedikit filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya tidak dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa dari orang lain.

9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh.Sensor nyamuk hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana mangsa berada.

10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan sekurang kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman berterbangan ketiki anda menggunakan flush tandas.

11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan dpat jawapan 12345678987654321.

12. Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

13. Tanda (#) di keyboard komputer anda sebenarnya dinamakan 'ctothorp'.

14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.

15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.

16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara telentang, kita tidak akan tenggelam di dalam pasir jerlus.

17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.

18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan.

19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.

20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap tahun.

21. Mengikut statik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling banyak di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa dan senang dibiakkan untuk makanan.

22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.

23. terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan penduduk penduduknya.

24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepas anda serta merta.

25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar, kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.

26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10 tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa(10 tahun untuk bahagian bibirnya sahaja)

27. Nama sebenar rama-rama (butterfly) ialah 'flutterby'.

28. 90% dari pembaca yang membaca info ini kebanyakannya tidak tahu tentang fakta yang telah diberikan. Keajaiban fakta fakta sebegini dapat menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusykilan minda kita sendiri.

29. Tahukah anda senarai ini tiada no 8.

29. Dan kebanyakan pembacanya membaca fakta ini semasa waktu office... Pelik bukan!

30. Anda pasti menyemak kembali senarai ini sekali lagi untuk mengesahkan tiada no 8. kan ?


********************


FAKTA yang terakhir ialah 80% yang baca entri ini akan skip untuk membaca sepenuhnya..


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : SIBUK..!!
 

Monday, March 12, 2012

Thanks Yuyu Zulaika dan Nadiah

Pada hunjung minggu yang lalu iaitu semalam(kecoh jer ayat kan) babygirl gua dikunjungi oleh 2 orang rakan blogger bernama Yuyu Zulaikha dan juga nadiah




REVIEW Penjagaan baby dari Yuyu dan juga Nadiah... ('',)

Gambar di atas menunjukkan gaya si YUYU mendokong babygirl gua yang pada mulanya taknak tidur, namun setelah makcik YUYU mendukungnya.., babygirl gua tidur dengan nyenyaknya..

Makcik YUYU juga terkena kejutan budaya apabila babygirl gua muntah didakapan beliau..hahahaha pada muka YUYU...

Makcik nadiah pula gua perhatikan agak kekok mendukung babygirl gua namun semangat untuk mendukung tetap ada..hehe

Cubaan demi cubaan dilakukan oleh Nadiah untuk mendodoikan babygirl namun kurang berjaya..hee


***************

Akhir kata terima kasih sekali lagi kepada Yuyu Zulaikha dan juga Nadiah dengan hadiah yang diberi...('',)


Sekian...Peace (~_^)v

p/s : gambar tak banyak sebab kamera tertinggal...



Saturday, March 10, 2012

Sifat Semula Jadi Korang Apa..?

Gua rasa semua yang tengah baca entri ini pasti ada Facebook yer dak..??

Korang ada perasan tak application baru tentang Erti Nama ni....??

Gua sebagai manusia normal pasti ingin mencuba sesuatu yang baru...yang penting tak lari akidah...hehe.., benda alah ini saja untuk seronok-seronok jer..

Sifat Maksud Nama Gua ialah..


Tepat sekali...gua memang seorang yang PENDIAM....('',)

Siapa nak cuba maksud nama korang klik SINI..



*****************

 Maksud nama sebenar gua iaitu Azfar dalam islam ialah "Yang Berjaya"...('',)
 


p/s : Maksud nama korang apa pulak...('',)

Friday, March 9, 2012

Nama Anak Mawi dan Eikin ada kaitan dengan Lalat dan Lebah

Salam Jumaat , macam kebiasaannya..entri hari jumaat gua akan copy dari blog abang gua iaitu Zabid9897


**************

Nama Anak..???? Penting ker????

yer... nama anak memang sangat2 penting, tapi apa yang penting tu??? yg penting adalah maksud nama itu... sbb kalau maksud tak baik ianya boleh mempengaruhi perangai dan aib pada anak tersebut... contoh nama yg maksudnya tak baik... Abdul Fulus (Hamba Duit).

Tapi apa yg saya nak utara timur barat selatankan adalah berkenaan pandangan kita pada sesuatu perkara, perbualan kami beberapa hari lepas berkenaan KOMEN org tentang nama anak Mawi dan Eikin, nama puteri mereka adalah CAHAYA MALAIKA sedap namanya.. tapi macam2 komen yang saya dengar, saya terkesima nak kongsi satu kisah berkenaan LALAT dan LEBAH.


Gambar lalat dan lebah ini di ambil tanpa kebenaran kat google (",)


Tahukah anda Surah Lebah ada dalam Al-Quran dan di badan Lalat adanyer Racun dan Ubat.



Situasi Pertama

Disuatu taman bunga terdapat seekor LALAT yg berjalan2 keseorangan, eh berterbangan keseorang. Dikawasan yg indah itu LALAT tersebut berkata. "Ish.. boring bosan dan menyampahnya aku kat tempat ni, pusing kanan bunga, pusing kiri bunga... manalah TAIK untuk aku hinggap ni????"



Situasi Kedua

Disuatu kawasan lorong yg penuh najis dan sampah seekor LEBAH yg tersesat dari dataran guandog china berterbangan keseorangan dan kesepian, dikawasan yg penuh najis dan sampah itu berkata LEBAH tersebut. "mcm mano den boleh sosek kek sini, mano lah bungo-bungo yg indah dan wangi ni, tompek yg seleso utk den lepak-lepak, wahai BUNGA, mano lah kamu ni???"


Anda pilihlah sendiri untuk jadi PANDANGAN LALAT ke PANDANGAN LEBAH?????


********************

Gua rasa ramai tak paham isi tersirat dan tersurat entri ini..hehe


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : baby girl mawi sebaya dengan babygirl gua..rumah pun dekat2..('',)

Thursday, March 8, 2012

Entri Kopi Paste 6 ( Khas Untuk Wanita)



Kau Wanita Istimewa..

Oleh kerana wanita amat dimuliakan di dalam Islam, maka Allah memberi kepada mereka beberapa keistimewaan di antaranya :

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda : “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1000 orang lelaki soleh.

3. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubunhya.

4. Barangsiapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti orang bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan, seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail a.s.

5. Wanita yang tinggal bersama anak- anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah SAW) di dalam syurga.

6. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa serta bertanggungjawab maka baginya syurga.

7. Daripada Aisyah a.s. “Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka”.

8. Apabila memanggil akan engkau oleh dua orang ibu bapamu maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

9. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

10. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.


*****************



SELAMAT HARI WANITA...

Sekian..Peace (~_^)v


p/s : hari ini gua cuti jaga babygirl...hee


Wednesday, March 7, 2012

Zaman Kegemilangan Di Bangku Sekolah


Setiap orang ada zaman kegemilangan mereka yer dak..?? tak lupa juga kepada gua yang ada zaman kegemilangan pada zaman persekolahan . Tapi bagi budak NERD atau yang skema tahap gaban mesti takda zaman kegemilangan pada zaman sekolah yer dak....hahahaha

Sebut pasal zaman kegemilangan ini kalau jumpa kawan sekolah lama bila lepak mesti best bila buka cerita zaman persekolahan kan.., lagi-lagi yang duduk asrama. Gua dulu bersekolah di Sekolah Menengah Teknik Ampangan Seremban, memang banyak kenangan indah di sekolah tu.

Gua kalau jumpa kawan sekolah teknik gua mesti takda benda lain borak benda yang sama jer.., kalau jumpa geng asrama mesti bukak cerita pasal kena pelempang jepun dengan warden.., tak pun cerita FLY tengah malam.

Tapi gua paling suka bila buka cerita kenangan zaman kegemilangan Bola Sepak di sekolah.!!! hehe.


*********** 

Sebelum ke teknik ampangan gua sekolah di bandar baru bangi selangor..,tak banyak sangat kenangan bola sepak di sekolah bangi sebab asyik kantoi di peringkat daerah..hehe. Yang paling banyak kenangan bila di Teknik Ampangan (form4-5)


Di teknik ampangan gua bermain pada posisi pemain tengah dan juga penyerang.., bezanya main bola peringkat daerah di negeri sembilan dan selangor ialah setiap pasukan tidak bermain disatu tempat tetapi akan merantau ke setiap sekolah...ala-ala liga super sekarang la..



Gambar kenangan sebelum perlawanan menentang SDAR(sek dato ampuan rahimah)
(SMTA 2 -0 SDAR)


Gambar kenangan sebelum menentang S.M.RANTAU
(SMTA 1-1 S.M.RANTAU)


Gambar kenangan sebelum menentang SMTTJ (teknik tengku jaafar)

FINAL
 SMTA 1 - 0 SMTTJ


Juara Peringkat Daerah


Pada peringkat negeri gua bermain di TAMPIN, Sekolah teknik ampangan masuk FINAL juga, tetapi kalah kepada pasukan Sekolah Projek Sukan Bola Sepak Negeri Sembilan iaitu STAD (sekolah tengku ampuan durah) yang dianggotai oleh 2 pasangan kembar iaitu Aidil Zafuan dan Zaquan Adha...grrrrrrrrrr


 ***********

Kenangan pada zaman persekolahan memang indah dan pelbagai cerita...


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : sekarang main bola 5 minit dah pancit..hehe



Kutipan Adnan Sempit 2



Siapa dah tengok Filem Andan Sempit 2..?? Gua dengar Kutipan Filem Adnan Sempit 2 sekarang telah mencecah RM 6.5juta..

Pantun dari David Teo

Sudah pecah punggung hali ini,
Adnan Sempit 2 nama diberi,
12 hari kutipan 6.5 juta,
terima kasih daun keladi,
harap sokong lagiii....


Gua pasti ramai minat filem Adnan Sempit 2 yer dak..?? dan gua pasti ramai yang belum tengok lagi yer dak..?? termasuk gua..hehe

Walaupun gua dapat tiket free hari itu tetapi terpaksa pas kepada orang lain sebab nak jaga anak..hehe, filem ini gua rasa boleh mengatasi ataupun menyaingi(cmner eja ek) dengan kutipan filem adnan sempit iaitu 8 juta kalau tak silap gua..('',)

don't touch2.,,can't see2..('',)


 *************************

Sinopsis Adnan Sempit 2
Kisah mengenai hubungan ADNAN dan NADIA selepas berjaya mengharungi pelbagai rintagan dan halangan dalam menjayakan hubungan mereka. Ayah Nadia, DATUK ISNIN tidak merestui hubungan mereka dan meletakkan syarat yang mana dalam masa 30 hari, Adnan haruslah boleh bertutur dalam bahasa Ingeris dan merubah penampilan dirinya. Adnan yang mengalami kesusahan untuk berubah meminta bantuan BOBBY untuk mengajar dan mengubahnya. Bobby selaku kawan baik Adnan sanggup menolong Adnan.


Hubungan diantara Bobby dan WAWA juga mengalami masalah yang mana Wawa mula merasakan yang Bobby langsung tidak berubah dan tidak berusaha demi hubungan mereka. Perkara yang sama berlaku kepada Adnan dan Nadia. Datuk Isnin cuba untuk mensabotaj usaha Adnan untuk berubah dengan menghantar FENDI, sepupu Nadia untuk menggoda Adnan dan membuat Nadia merasa sangsi dengan kejantanan Adnan. Rancangan Datuk Isnin berjaya dan Nadia mula menjauhkan diri daripada Adnan. Adakah Adnan dan Nadia akan bersatu? Mampukah Wawa dan Bobby mempertahankan cinta mereka? Adakah Adnan mampu bercakap dalam bahasa Inggeris?


 *************************


Gambar hiasan pelakon heroin utama Andan Sempit bersama heronya...hehe




Sekian...Peace (~_^)v



tags : kutipan terkini adnan sempit 2, kutipan filem adnan sempit 2, kutipan terbaru adnan sempit 2, kutipan tiket adnan sempit 2,

Tuesday, March 6, 2012

Lisa Surihani Honeymoon..,Jeles ker..??

Entri Berkaitan Lisa Surihani
Cerita 1Cerita 2, Cerita 3 , Cerita 4


*************************


Tengah hari tadi seperti biasa gua dan rakan opis gua akan rehat dan makan di lokasi tempat makan.

Gua macam biasa lunch memang tak ada lauk lain selain lauk ayam..,sebab apa gua makan ayam sahaja..?? jawapan dia sebab gua tak makan seafood..

Lepas gua makan, lepak la di bilik lepak bersama rakan-rakan yang lain..tiba-tiba member gua yang gemuk bernama DANI datang dekat gua sambil pegang IPAD 2 tegur gua


***********************


Dani : Ujang..,kau sihat..??

Ujang : sihat ler..,kalau tak sihat takda la aku datang kerja..

Dani : amboi jawap kasar nampak..

Ujang : hehe..takda la..

Dani : Ujang kau taukan Lisa Surihani dah kawin....?

Ujang : apa bangang soalan kau ni.., mesti ler tahu..

Dani : tak jeles ker dia honeymood dengan yusri dekat Switzeland..??

Ujang : apa soalan bengap la kau ni.., takda makna dia nak honeymoon dekat sana..!!

Dani : kau tak caya tengok ni...!! (sambil hulurkan IPAD 2 dia kepada gua)


Gambar Lisa Surihani Honeymoon




Ujang : argh..!! jadah apa aku nak jeles.., kau ni cepat sangat percaya cerita blog gosip..tu semua gambar photoshop jer..!!

Dani : hihi..,kau tak jawap lagi soalan aku..,kau jeles ker tak..??

Ujang : dah la wei..aku nak solat..., nah kau tengok pulak gambar aku dating dengan Lisa Surihani 



 Dani : woi..JILAKA..camni aku pun jeles tengok kau dengan LISA..!!!!


Gua terus berlalu meninggalkan Dani yang jeles melihat gua dating dengan Lisa..


**********************


Ada ke patut dia cakap aku jeles dengan Yusri.., tak heran langsung kan kan ...,('',)


Sekian..Peace (~_^)v


Entri Berkaitan Lisa Surihani
Cerita 1Cerita 2, Cerita 3 , Cerita 4


p/s : lelaki normal sahaja yang ada perasaan jeles bila tengok gambar lisa surihani honeymoon...('',)


tags : gambar lisa surihani berbulan madu, gambar lisa surihani dan yusri honeymoon, gambar lisa surihani dan yusni berbulan madu di switzland

Cara Mengesan Lelaki Teruna

Contoh Lelaki Teruna


Mungkin ada wanita atau awek-awek yang berhajat untuk mempersuamikan lelaki yang masih “dara”/ “teruna” yer dak..?? Walaupun kebanyakan wanita lebih suka memilih yang berpengalaman..hihi

Sebelum ini gua rasa ramai orang bocorkan rahsia cara mengesan wanita masih dara kanini panduan untuk anda mengenali sama ada seseorang lelaki itu masih teruna atau tidak..hahaha

 Gua amik dari berita harian ni...jeng jeng jeng...


******************

1. lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita

2. lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan

3. lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja

4. lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku

5. lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya

6. lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak “nerd”. gemar berlagak untuk menarik pasangannya.

7. lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasanganna

8. lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan

9. lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan.

10. point ke 10 ni korang tambah la sendiri..('',)


******************

Gua secara jujurnya tak setuju dengan point di atas ni..hahaha.., sebab banyak point di atas ini ada pada gua tetapi gua dah tak teruna..hahaha

Sekian...Peace (~_^)v




Monday, March 5, 2012

Comel tak..??


Bismillah pembuka bicara,
Assalamualaikum pada semua,
Moga kehidupan dalam agama,
Dan Allah redha pada kita,

Masa muda jangan lupa diri
Himpun harta macam tak mati,
Usul agama diketepi
walhal semua tak bererti...


***************

Comel tak baby dalam gambar atas ni..hehe..,


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : kesibukan diri melanda diri...

Friday, March 2, 2012

Iklan Panggung Sabtu Terbaru TV3



TV3 sekali lagi mengeluarkan video promo panggung sabtu , kali ini edisi bulan march..hehe


Siapa yang belum tengok versi sebelum ini klik SINI





**************************

Best tak...best tak..??? hehe

Iklan macam ini la baru best yer dak..?? walaupun ramai mengatakan TV3 meniru idea dari orang lain bagi gua lantak la kan..hehe

Harap-harap edisi bulan April nanti TV3 keluarkan lagi video promo panggung sabtu yang terbaru..hehe

Siapa yang belum tengok versi sebelum ini klik SINI <-------


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gua nak try gak la buat video macam ni..hihi

tags : video panggung sabtu terbaru., video promo hindustan tv3, video iklan hindustan tv3 terbaru

Andai Rasullulah s.a.w ada disisi kamu selama seminit ?



Salam Jumaat,

Apa perasaan kamu , andai Rasullulah s.a.w ada disisi kamu selama seminit ?




Lelaki dalam video ini membuat pertanyaan secara rawak di supermarket & bertanya kepada seorang perempuan.

Lelaki itu bertanya: " apa perasaan kamu sekiranya Rasulullah s.a.w. hadir di sisi kamu? walaupun seminit?"

perempuan itu berkata: " soalan yg payah", lalu perempuan itu tersentuh hatinya & sebak, lalu berpaling ke arah lain untuk menyembunyikan air matanya.

Kemudiannya perempuan itu meluahkan isi hatinya: "sekiranya Rasulullah berada disisi aku walaupun seminit, aku tidak akan fikir apa2 lagi tentang dunia ini"


*****************

Jika kita sayangkan rasullulah.., contohi dan mengamalkan lah sunnahnya selain itu banyakkan la mengingati dan menyebutnya.kalau  dah sayang kena la ingat dan rajin sebut nama yer dak.??

Sekian..Peace (~_^)v