Joe Taslim pelakon indonesia dalam Fast and Furious 6





Rasanya ramai lagi yang tak tahu dalam filem hebat tahun ini iaitu Fast and Furious 6 ada seorang pelakon dari negara jiran kita Indonesia iaitu Joe Taslim.

Bukan senang wo nak dapat berlakon dalam filem hollywood.., tapi pelakon yang dilahirkan di palembang Indonesia ini telah berjaya menambat hati pengarah filem hebat Fast and Furious 6..!! serius respek.!!

Apa yang lagi best... babak Joe Taslim bercakap dalam bahasa indonesia tidak dipotong  "ve,  hentam mereka !" dapat di dengar

Pasti siapa yang dah tengok filem Fast and Furious 7 tak sangka yang adegan gaduh di stesyen waterloo itu adalah mamat indon...hahahaha

Bawah ini adalah aksi Joe Taslim dalam Fast and Furious 6




Apa yang lagi best di stesyen waterloo ni gua pernah jejak bila jalan2 dekat london aritu...hahaha....bila tengok fast and furious teringat berada di London...derm..!!!!




Apa pun tahniah Joe Taslim.!!!


Biodata Joe Taslim

Nama Betul : Johanes Taslim

Tarikh Lahir  : 23 Juli 1981

 Tempat Lahir : Palembang  Indonesia

 Tinggi : 180

Status : dah Kawin

Pelakon Kegemaran : Van Diesel dan Ujang9897


Sekian..Peace (~_^)v


tags: Joe Taslim , pelakon indonesia dalam fast and furious 7, pelakon fast and furious 7, biodata joe taslim

{ 16 comments.. read them below or add one }

Cik Puan Fadli Cik Puan Fadli May 27, 2013 at 4:18 PM
patot laaa dgq mcm ckp melayu..hahaha..
diana diana May 27, 2013 at 5:13 PM
nak jugak letak nama dia tu..walaupuin ujung2 je..hahha
Mat Gebu Mat Gebu May 27, 2013 at 8:39 PM
...erkk...Ujang?.....nakk jugakk tuu...haha..
DAMARANGGANAR DARU DAMARANGGANAR DARU May 28, 2013 at 3:43 AM
FYI, soon Iko Uwais will play in Keanu Reeves new movie 'Man of Tai Chi' (no official trailer yet).

You also can check 'Java Heat' (Indonesian actors Ario Bayu, Atiqah Hasiholan etc played with Kellan Lutz, Mickey Rourke). The trailer: http://youtu.be/lQHMTMJsqQA

'The Philosophers' (the location took place in Indonesia: Prambanan Temple, Jakarta, Mount Bromo, Bangka-Belitung & Cinta Laura has role with Bonnie Wright, Sophie Lowe, James D'Arcy etc). The trailer: http://youtu.be/hqH7w0VtLD8

Or this new Indonesian biography movie of KH.Hasyim Asy'ari 'Sang Kiai' which will hit cinema on 30 May 2013, maybe will suit with Malaysian Moslem with great soundtrack 'Bila Tiba' from Ungu. The trailer: http://youtu.be/eQoVWCNT3_0
mOoN mOoN May 28, 2013 at 8:34 AM
perghhh,.. nama x tinggal.. xD

aizamia3 aizamia3 May 28, 2013 at 8:37 AM
hahaha.. tiap kali review last sekali mesti tak tinggal nama pelakon kegemaran.. ;)
eima eima May 30, 2013 at 3:17 PM
hmmm ingat kan org malaysia td...hmmm
Tedi Tedi May 31, 2013 at 4:42 PM
kalo pelakon Malaysia hantar Adi Putera, kira Malaysia x?
manusia biasa manusia biasa June 2, 2013 at 11:35 PM
tak tau pulak yg die indonesian walaupon dah 2 kali tgk.

Erra Kyra Erra Kyra June 4, 2013 at 7:30 PM
kalo perasan kan.. muke dia iras2 khairul che mat. apek. hee . sy duk jakarta tentu lah ikuti sgt perkembangan indon tp xde lak dia sebut ujang fav dia haha mudahnye perasan. =D
Faisal (InfoFaizz.Com) Faisal (InfoFaizz.Com) November 29, 2013 at 10:45 AM
Pelakon Indonesia sudah banyak yang berlakon di Hollywodd, tak bisa dihitung lagi....