Monday, March 25, 2013

Punca Lelaki Jadi Bujang Terlajak


Bujang Lapok 


Lelaki yang agak berumur tetapi masih belum berkawin masih ramai lagi yer dak..?? nak kata tak hensem tapi hensem... jadi kenapa la dorang tak kawin lagi..?

Agak sensetif gak benda ni.. hehe, gua ada gak la beberapa kawan yang kira dah agak lewat berkahwin..., kalau yang jenis ada awek tapi tak kawin lagi pun ada...selain faktor duit beberapa faktor lain lagi yang ada antaranya ialah :


1) Masih ingat awek lama

- Benda ni memang biasa jadi.... kekadang orang cakap macam bangang tetapi sikap individu ni kekadang memang kita pelik yer dak..? gua ada juga seorang kawan yang bila orang tanya alasan kenapa tak kawin lagi jawapan dia sebab ingat awek lama.. derm..!!!!

2) Gila permainan video dan kereta

Ini lagi satu masalah yang jadi dekat lelaki... bila dia dah melekat dekat suatu minat yang sangat mendalam memang dia tak kisah kalau takda awek.. lagi-lagi yang gila dengan kereta ni.

Duit habis banyak wo dengan kerena lagi kalau siapa yang join club kereta lagi la sebab penuh dengan aktiviti kalau join club kereta ni...gua dulu pun pernah terlibat..hehe..,

Ada lelaki ni dia lebih rela kawin dengan kereta ni sebab bagi seseorang layan perempuan ni leceh...(padahal dah pernah kecewa)

3) Terlalu mendesak dan memilih

- Sikap lelaki yang terlalu medesak ni sebenarnya gua pun tak paham kenapa.., kalau dia dah suka perempuan tu dia dah jadi macam gila bayang yang agak bangang..., cuba la kau letakkan diri kau dekat perempuan tu..., bila jumpa jer kau didesak macam-macam mesti la orang rimas yer dak..?

- Lagi satu yang terlalu memilih ni.., ini biasa jadi pada yang ada kedudukan ataupun bekerjaya..., bukan la takleh memilih dalam islam pun suruh pilih isteri yang baik..tetapi ni terlalu memilih..awek tu ada lesung pipit terus tanak..awek tu pakai minyak wangi tanak..awek tu saiz kasut dia 8 tanak...derm..!!!!!

4) Terlalu mengharap

- Lelaki yang terlalu mengharap ini ialah jenis yang nak tunggu perempuan ngorat dia dulu.., dia dah suka dengan perempuan tu tapi tah kenapa konfiden level dia tak tinggi nak pergi ngorat.., bro.."milo ais dekat kedai mamak kalau nak minum pun kene order dulu inikan pula hati wanita.." hehe

5) Takut dikecewakan

- Ini benda yang kira biasa jadi jugak..., jenis lelaki yang dah pernah kapel dengan beberapa wanita tetapi putus ditengah jalan... alololo cian dia.. hahahahaha, lelaki jenis macam ini sebenarnya jenis yang setia..tapi dia bercinta tak berjaya dan sering ditipu so dia dah malas fikir pasal perempuan.. kalau member2 tanya bila nak ada awek jawapan yang dah biasa ialah "malas la aku pikir"  ('',)


Ah.. gua rasa banyak lagi sebab kenapa lelaki tak kahwin... kalau korang rasa tau meh share... ('',) sebenarnya segala punca lelaki tak berkawin lagi ni berkait rapat dengan beberapa faktor..bila putus cinta main kereta...bila main kereta putus cinta...bila putus cinta takut dikecewakan...bila takut dikecewakan jadi terlalu memilih..ha gitu.. hahahaha

Kepada yang nak ngorat gua minta maaf ok sebab gua dah kahwin..hahahaha




************************

Sedikit peringatan buat kaum lelaki... hehe :

- Hensem dan cun takda dalam rukun nikah..('',)

- Muka berjerawat tak semestinya hati busuk, muka licin tak semestinya hati baik ('',)

- Lelaki boleh berubah disebabkan 2 "W" wang dan wanita  ('',)

- Tin MILO kalau lu tak bukak mcm mana lu nak buat milo ais.., macam tu juga dengan CINTA lu kena buka pintu hati dia baru la dapat CINTA dari dia..('',)

- Tak semua hati perempuan itu lembut...so jangan cuba2 menguji..nanti padan muka..(",)

- Orang perempuan ni bukan mcm mata pelajaran sains yang korang boleh nak ujikaji..(",)


Sekian...Peace (~_^)v

tags : kenapa lelaki lambat kahwin, kenapa lelaki bujang, punca lelaki tak kahwin, punca lelaki kahwin lambat, punca lelaki bujang tua

Friday, March 22, 2013

Kecik-kecik dah melucah..!!!!! Main2 dengan Telur

Hai awek...

Lucah adalah satu benda yang ramai orang tak suka tetapi tetap akan tengok apa yang lucah yer dak..?? contoh terdekat adalah korang yang tengah baca ni nak tau apa benda yang lucah..hahahaha

Blog gua dia dah beberapa tahun takda lucah ok..., dan tak pernah ada lucah.....('',) kebiasaannya otak lucah manusia terjadi bila berumur 13 tahun ke atas....

Tapi zaman sekarang ni budak sekolah rendah dah pandai melucah... hahahahahaha, tak caya tengok jawapan di gambar di bawah...

 



Ahhh korang jangan la nak serius sangat ...., gelak je la tengok jawapan budak ni...hihi..., se sengal gua pun kecik-kecik takla la otak geliga nak jawap macam ni sekali...hahahaha

Gua rasa cikgu dia pun pening nak kasi betul ke salah jawapan no1 tu...mula2 cikgu dia buat tanda right letak tu kasi salah pulak..hahahah dah jawapan lain betul mesti la no1 tu pun betul yer dak...?

Barang kali budak ni typo kot...dia nak jawap "Ini Telur Ayam" tapi tertulis "Ini telur Ayah" hahahahaha


Moral Of Story
- Sila jaga telur sendiri...('',)

Sekian..Peace (~_^)v


Thursday, March 21, 2013

Belajarlah Dari Universiti Kehidupan ('',)




Aliran ilmu umpama aliran air..., air sentiasa mengalir dari tempat yang tinggi ke tempat yang rendah. Lebih rendah sesuatu tempat makan semakin banyaklah air yang bertakung disitu yer dak.?

Jadi Lembah dan lurah sering bertukar menjadi tasik atau sungai. Maka begitu juga dengan ilmu, perlu ditakung dengan hati yang merendah diri.

Semakin tawaduk seseorang itu, maka semakin banyak ilmu yang bakal dimilika dan diwarisi... Begitulah kita dalam kehidupan jika kita merendah diri.., kita boleh belajar daripada semua orang tidak kira umur dan agamanya.

Jadilah seperti Luqman Al-Hakin dia jadikan si jahil sebagai gurunya...('',)


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : minat baca penulisan Pahrol


Monday, March 18, 2013

Pakej Murah Bercuti Ke Langkawi

kabel car langkawi


Baru - baru ni gua pergi bercuti ke Pulau Langkawi ... sebenarnya dah banyak kali pergi tapi sebab dapat pakej murah so pergi la Langkawi lagi.. hahaha.. tapi kali ini gua pergi Langkawi berbeza sedikit kenapa kejap lagi gua cerita ok..

Gua pergi Langkawi melalui pakej dari agensi Tareeq Al-Jannah.. kenapa gua pilih agensi ni salah satu sebab utamanya ialah Murah kalau salah satu yang lain sebab owner dia hensem.. hahahaha

Ok apa yang lain sedikit percutian gua ke Langkawi kali ini ialah gua pergi berdua jer dengan jantan pulak tu..hihi.., selain itu percutian kali ini gua pergi tempat tempat menarik di Langkawi yang mana sebelum ini gua tak pernah pergi seperti Island Hoping, Underwater World Langkawi, Pantai Cenang dan juga Kabel Car.

Gua pergi berdua bersama dengan blogger poyo bernama Aliff Cullen... hehe


***************
Underwater World Langkawi

Hari pertama pakej gua dia sediakan untuk kita orang pergi ke Underwater World Langkawi .., Apa yang ada dekat sini tengok pada nama mesti la korang dah tau yer dak..?

Opkos la banyak kepada hidupan laut... kalau korang ni kehidupan laut sah sah korang pun mesti ada dalam Underwater World ni.. hahahahahahahaha *ok tak lawak

Dalam banyak kali pergi ke Langkawi ni memang tempat ni gua tak masuk salah satunya mahal salah duanya ramai cakap takda apa..hihi

Hanga tiket untuk masuk ke Underwater World Langkawi ialah :

tiket underwater world langkawi

Ha harga untuk masuk ialah seperti digambar atas tu ok.., so kalau kau rakyat Malaysia harga dia murah RM10 berbanding edengan orang bukan Malaysia... Aaron Aziz dah jadi orang Malaysia so dia pun dapat murah RM10 hihi

Mahal kan kan kan..??? tapi ekceli dalam tu sebenarnya banyak hidupan dalam air yang korang tak dapat tengok live boleh tengok secara live..baru tahu macam mana indahnya ciptaan ALLAH haaa nampak cakap dah macam imam muda...

Bawah ni korang lawan la beberapa gambar dihidupan laut.....

lokasi underwater world langkawi
 Yang manusia tu hidupan tau...tapi dia bukan hidupan laut..!!!

binatang underwater world langkawi
Geng geng hidupan laut yang ganas.....


***********************


Island Hoping Langkawi


harga island hoping langkawi


Apa yang menarik di sepanjang  Island Hoping ini ialah pemandangannya... nak tau apa..?? jeng ...jeng .. jeng..!!!!!


Kalau untuk wanita pemandangan menariknya ialah..


~

~

~

~

~

~

~











TADA.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Dan pemandangan menarik untuk lelaki pulak opkos la...



hahahahaa... jangan marah na.....

Sebenarnya Island Hoping Langkawi ni dia akan bawa kita ke beberapa tempat menarik seperti
- Pulau Dayang Bunting
- Eagle Feeding
- Pulau Beras Basah


Pulau Dayang Bunting

tasik dayang bunting


- Disini agak menarik kerana korang boleh lepak sambil tengok keindahan ciptaan Allah di tengah pulau ada tasik.., kita akan diberi masa satu jam untuk menikmati keindahan alam dan dinasihatkan kalau pergi Island Hoping jangan gatal2 pakai kasut...pergi pakai selipar je lagi bagus siap pakai untuk mandi

Sebab di Pulau Dayang Bunting ni ada tasik dan memang boleh mandi..kepada yang tak reti berenang dia ada sediakan life jaket..dan kalau takut gak boleh santai2 juntai2 kaki kenakan kaki dekat tasik tu..hehe

Gua pun tak mandi sebab tak reti berenang so juntai2 kaki je macam gambar awek dekat bawah ni.. hehe



 Eagle Feeding Langkawi

- Selepas selesai di Pulau Dayang Bunting kita akan dibawa melihat  burung helang secara dekat..seperti yang sedia maklum Langkawi memang terkenal dengan burung helang yer dak..?? jadi apa salahnya kita tengok sendiri dekat lebih dekat macam mana kehidupan burung helang ni

- Di Eagle Feeding ini kita kita akan tengok Burung Helang berterbangan betul-betul atas kepala kita... dan sekali sekala mereka akan sambar makanan di permukaan laut iaitu lemak ayam yang telah dicampak oleh abang-abang bot..

pemandangan eagle feeding langkawi

Masa yang diambil untuk tengok Burung Helang ni tak berapa lama sekitar dalam 15 minit sahaja...


 Pulau Beras Basah

Pulau beras Basah langkawi

Di pulau basah ini kita diberi masa dalam sejam lebih... so boleh la korang nak merendek atau berenang sepuasnya... Kalau di pulau dayang bunting tadi tak sempat nak mandi kerana takut lemas.., jadi di sini la tempatnya untuk mandi sebab tak dalam..hahahaha


Nampak tu walaupun tak dalam tapi muka dan macam nak lemas dah gua... hahahaah . tapi lepas sini memang santai la..., dan jangan terkejut kalau nampak ada minah saleh bogel ok.. hahahahaha


Di pulau beras basah ni ramai orang sewa gogle ni untuk tengok anak ikan , tapi gua tak sewa sebab membazir jer..baik gua berenang hahaha

Owh diingatkan ok disini takda toilet so kalau nak kencing sila kencing dalam laut jer...hihi....


**************************

Kabel Car gua cerita dekat entri lain la...pajang la pulak

Apa-apa untuk pakej percutian boleh tengok di

Blog Tareeq
  Dan
Facebook Tareeq


Semuanya telah diuruskan oleh Tareeq Al- Jannah Travel & Education. Perkhidmatan ini mungkin sesuai bagi mereka yang sibuk bekerja. Jika merancang bercuti pada musim cuti persekolahan, gunalah servis agensi pelancongan seperti Tareeq Al Jannah untuk book tarikh yang korang suka. Tiket, hotel penginapan semuanya beres. Lebih mudah dan cepat!


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : hujung bulan ni pergi Langkawi lagi...tapi pergi sebab kerja derm..!!! oh LIMA

tags : pakej bercuti ke langkawi, pakej Langkawi, Island Hoping Langkawi , Harga tiket underwater world langkawi, Pakej Murah Langkawi, Travel Agen Langkawi, 

Friday, March 15, 2013

Pameran Sultans Of Science


Baca tajuk ada Sultan jangan sesekali kaitkan dengan Sultan Sulu ok... no no no..hehe.., Sebenarnya minggu lepas gua ada pergi ke Petrosains untuk tengok Pameran Sultans Of Science.

Siapa yang tak tau pameran ini sebenarnya telah berjaya menarik minat dari pihak luar..apa yang membanggakan lagi kita sebagai orang Islam patut bangga kerana di pameran ini kita disajikan dengan pelbagai ciptaan dan penemuan saintifik yang semuanya ditemui orang Islam ketika Tamadun Islam zaman dulu.

Pameran ini sebenarnya berlangsung selama 6 bulan dari 15/12/2012 sehingga 15/6/2013... jadi sempat lagi kepada sesiapa yang nak bawa keluarga melihat pameran yang sangat luar biasa ini.


**********************

Di awal pameran kita akan disajikan dengan beberapa persembahan atau pengenalan asas dalam bidang sains..


Gambar diatas adalah salah satu demo yang ditunjukkan bagaimana tarikan graviti itu wujud.


Selepas pengenalan kita disajikan dengan pertunjukan silap mata oleh Edison Lim

ILMUAN

Abbas Ibn Firnas, seorang pakar dalam pelbagai bidang dari Sepanyol adalah manusia pertama yang melakukan penerbangan pada 880SM dengan menggunakan peluncur yang di perbuat daripada buluh, fabrik dan pelepah burung helang.

Sementara Hazarfen Ahmad Celebi pula merupakan seorang sainstis penerbangan berbangsa Turki yang berjaya melakukan penerbangan tanpa tenaga dengan stabil pada abad ke 17

Gambar bawah ini gua mencuba gaya gerakan terbang seperti burung.. hebat abaq ang


Di pameran ini juga gua sempat mencuba permainan TANGRAM.. mesti ada yang tak tau apa menatang ni yer dak..? macam gua gak la tak pernah main... hahahaah.. TANGRAM ini adalah permainan cina kuno yang meningkatkan daya berfikir dan konsetrasi...nampak senang tapi susah wo






*************

Harga tiket Sultans Of Science  :


Untuk keterangan lebih lanjut korang boleh wusha website dorang di SINI  <--- nbsp="">


Sekian Peace (^_^)v


p/s : pameran sultans of science, ilmuan islam

Wednesday, March 13, 2013

Kelebihan Orang Ada Blog ataupun Kelebihan Blogger




Ok yang baca sekarang ni pun mesti ramai yang ada blog dan secara tak langsung korang adalah blogger yer dak..?? siapa yang angguk tu tanda setuju manakala siapa yang blur jer tu maksudnya dia lambat pickup hahahaha..yang tak setuju tu betul sebab ada blog dan blogger berbeza

Secara kasarnya kelebihan orang ada blog dan seorang blogger ni berbeza...kenapa..? ha mesti korang tanya kan.., yang ada blog ni gua rasa ramai..ramai sangat tapi ada blog sekadar ada header dan template yang stendet dan entri langsung takda kalau ada pun serupa hidup tak mau mati pun segan2 je.....silap2 pasword blog pun dah lupa..ada setengah orang mengaku blogger tapi entri dalam tu ada 4 je tu pun 2 tahun lepas punya entri ('',)

Maksud seorang blogger yang gua maksudkan ialah ada beberapa kategori... adoi satu keje pulak nak buat kategori pulak ni..grrrr. Ok pendek cita yang aktif dan tak aktif.., kita abaikan blogger yang tak aktif ni ok..sebab yang tak aktif ni lama-lama nanti dia akan jadi sekadar orang yang ada blog juga..hee

Wei...nak huraikan panjang ni...gua dah la jenis malas menaip sekarang...hihi...ringkaskan je la ok

Kelebihan Blogger

- Ramai kenalan lama-lama boleh jadikan kawan
- Banyak kabel sebab latar belakang blogger berbeza-beza
- Bila dah ramai kenal peluang nak buat duit itu ada... camner nak buat duit sila tanya blogger yang dah pernah dapat duit
- Kalau bergabung boleh menjatuhkan atau menaikkan seseorang individu.. hee
- Boleh meluahkan perasaan walaupun dia seorang yang pemalu sebab bila menaip ni orang tak nampak luahan hati kita tapi boleh merasa luahan hati kita...hehe
- Kawan gua ada yang dapat jodoh sesama blogger.
- Banyak lagi la..gua malas nak taip..hahaha


* Kita cari kebaikan yang ada berbanding dengan cari keburukan yang ada..


p/s : bila dah jadi blogger sila jangan jadi bangang....



Monday, March 11, 2013

Burger Bakar Abang Burn Sangat Sedap..!!! muah muah

Burger Bakar Abang Burn

*****************************

Ha amik kau...tengok gambar jer dah boleh buat terliur yer dak..??

Baru-baru ni gua tetibe mengidam nak makan burger bakar.., gua ajak la si Yana makan burger bakar.., seperti biasa Yana kalau ajak bab makan 98% takkan tolak...grrrr

Sebut burger bakar je Yana bagitahu dekat rumah makcik dia iaitu di ampang ada burger bakar popular iaitu Burger Bakar Abang Burn.., so gua set dengan dia alang-alang nak pergi rumah makcik dia boleh singgah kedai Burger Bakar Abang Burn...hehe yummmy..!!!!

Lokasi kedai Burger Bakar Abang Burn ni dekat taman dagang.., gua rasa sapa yang duduk area ampang tau la dekat mana Taman Dagang ni yer dak..?

Gua pergi kedai ni awal sebab kalau lambat kena beratur panjang wo...hehe


Sampai je kedai tu gua antara customer terawal... yang gua respek bila baru buka kedai team Burger Bakar Abang Burn ni dorang ada briefing sebelum mula kerja disertakan dengan doa... yes!!! sangat profesional pekerja mereka..!! rasa nak cium2 je staf mereka...tapi yang pompuan la..hahahah

Selepas selesai mereka bekerja seperti biasa.... dan gua nampak je cik awek yang jaga kaunter terus gua nak order...hihi...




Apa yang gua suka lagi dekat Kedai Burger Bakar Abang Burn ni ialah dari segi kebersihan dan cara kerja staf mereka..., mereka memang sangat menitik beratkan tahap kebersihan  ha kemain lagi ayat gua..hihi

Kesemua pekerja Burger Bakar Abang Burn tutup kepala dan juga memakai sarung tangan..., apa yang lagi bestnya serbis mereka sangat cepat... kalau korang order serius tak perlu tunggu lama..itu yang antara sebab kenapa ramai suka pergi kedai burger bakar abang burn..

Gua rasa siapa yang pernah pergi mesti tau yer dak..dan selalunya beratur panjang pun tak perlu nak tunggu lama sangat...




Gua datang 3 orang..., termasuk Yana dan adik Yana.., jadi dengan nafsu jin yang ganas kitaorang order Burger 5 Layer kau... ada Ayam, Kambing dan juga Daging...haaaa jin pun tak makan 3 jenis binatang sekali  gus tau...hihi


Dengan berbekalkan nafsu jin juga kita orang tambah lagi satu lagi menu iaitu Onion Rings.., apa yang menariknya Onion Rings disini ialah seperti burger mereka..mereka buat sendiri wo...!!!! nyum nyum..!!!


Bila makanan dah sampai atas meja seharusnya lah berjimba bergambar bersama burger-burger yang membuatkan semua orang terliur yer dak...? bawah ni gua sajikan beberapa gambar yang menunjukkan betapa sedapnya Burger Bakar Abang Burn..hehe

Muka stim tak sabar nak melantak burger bakar..!!

 Tahap dewa punya makan...tak pedulik dah orang amik gambar

Yana pun tak kira apa dah bila makan burger bakar...dan adik dia yang tak tahan nak makan siap suruh Yana suap lagi..hehe...nais..!!!!

Di sebabkan terlalu sedap kitaorang makan..., secara prihatin gua siap tapaukan lagi nak bagi makcik Yana rasa kelazatan yang menyerlah Burger Bakar Abang Burn


Gua siap tapau 4 biji lagi burger bakar abang burn...hahahahahah


Bila korang tengok gambar ni tertanya berapa harga dia yer dak..???



Kalau korang datang ramai-ramai korang boleh order Burger Bakar Tower beberapa tingkat yang korang suka...hahaha.., yang gua beli haritu 3 orang datang pun dah 5 tinggkat...,

Bawah ni contoh gambar burger bakar tower yang bertingkat-tingkat...canggih abaq ang..hihi



Kepada sesiapa yang duduk Shah Alam.. nak jimat boleh try set Berbaloi "baloi-baloi"... lokasi dia dekat area Jakel tu...haa kepada student UITM gua pasti ramai yang tak sabar nak cuba yer dak..? hehe


Dengan idea yang sentiasa baru Burger Bakar Abang Burn kali ini memperkenalkan menu terbaru mereka iaitu Burger Burn Leleh...baru je dilancarkan pada 1/3/2013 hari tu...perhhh!! dilancarkan tu..hahaha



*****************************

Review Keseluruhan Burger Bakar Abang Burn

Rasa : 10/10 
Kebersihan : 10/10
Servis : 9/10
Harga : 9/10

Apa hebatnya burger bakar abang burn ni ialah belum sampai setahun dah ada 13 cawangan..., ye..ye belum sampai setahun..!!!!! hihi

13 jajahan Burger Bakar Abang Burn sekarang berada di : Ampang, Kajang-Bangi, Nilai, Johor Bahru, Kota Damansara, Sunway-Subang Jaya, Seremban, Seksyen 7 Shah Alam, Seksyen 13 Shah Alam, Alor Star, Klang, Melaka & Cheras Perdana. 

Untuk kesemua lokasi Abang Burn ni korang boleh check kat link :
 http://tinyurl.com/lokasiabangburn

Dan untuk keterangan lanjut jom singgah ke page Facebook Burger Abang Burn  https://www.facebook.com/abangburn

Secara peribadi gua ucapkan tahniah kepada pemilik Burger Bakar Abang Burn..., semoga terus sukses dengan lebih maju lagi....gua respek sama team mereka..!!!


Sekian....Peace (~_^)v


tags : burger bakar abang burn ampang, cawangan burger bakar abang burn, alamat burger bakar abang burn, tempahan burger bakar abang burn, pemilik burger bakar abang burn

Friday, March 8, 2013

Mulut tu jangan celupar



Surah al-Baqarah ayat 216:
"Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

via lelaki soleh idaman wanita solehah

************************

Sekian Peace (~_^)v


Thursday, March 7, 2013

Review Filem Cerita Kita






Isnin lepas gua sempat join majlis Pra Tonton Filem terbaru MIG iaitu Cerita Kita yang dilakonan oleh Yana Samsudin, Fezrul Khan dan juga Pekin Ibrahim...dibantu oleh Along Ezendy dan Shima Anuar

Filem Cerita Kita ini ialah arahan pengarah yang memang makanan dia filem romantik iaitu Pierre Andre




SINOPSIS :

 Mengisahkan Ika (lakonan Yana Samsudin) dan Kamal (lakonan Pekin) yang sudah bersahabat baik sejak 3 tahun lalu. Kamal memendam perasaan terhadap Ika, Ika pula yakin bahawa dia hanya menyayangi Kamal sebagai kawan dan ingin Kamal mengubah hidupnya.

 Kamal mengambil keputusan yang mungkin membahayakan nyawanya demi menggembirakan Ika dan tekad untuk mengubah hidupnya. Kehadiran Abu, rakan serumah Kamal sedikit sebanyak mendorong Kamal untuk meluahkan perasaan kepada Ika.

 Namun Malik (lakonan Fezrul Khan) pula menggugat keadaan apabila beliau jatuh cinta pada Ika dan melamarnya. Ika sudah pun bersetuju untuk mengahwini Malik ketika sesuatu menimpa Kamal. Di saat kebenaran terungkai, Kamal sudah pergi membawa diri. Adakah Ika yakin cintanya akan Malik? Atau Ika sebenarnya sayangkan Kamal lebih dari sekadar kawan?


**************************



Review Filem Cerita Kita

- Secara peribadi bagi gua  filem ini walaupun agak ringan tetapi pengarah bijak main suasana antara satu babak dan satu babak..., Kekadang buatkan kita tertanya sama ada yang dia ni baik ke jahat.., kenapa dia tipu bla bla bla..nak tau apa yang jahat dan tipu kena tengok la ok..hehe

- Lagi satu gua suka camera dia..cara filem ni punya camera shoot memang best...gua tak tau la dalam filem orang panggil apa yang pasti gua sendiri tau maksud gua..hahaha

- Babak dalam filem ini kekadang rasa sengal je dengan dialog dan mimik muka..lagi-lagi si Fezrul Khan tu..memang menjadi la watak dia.. walaupun idea romantik yang ada pada filem ini orang dah biasa tengok..tetapi sebenarnya masih boleh diguna pakai untuk ngorat awek..hehe

- Lakonan bersahaja Pelkin memang terbaik..menggunakan muka yang selamba dan boleh menjiwai watak yang dilakokan secara tak langsung bermain emosi dengan penonton..

- Yana Samsudin seperti biasa memang kena dengan wataknya..Yana Samsudin gua tengok makin matang dalam setiap watak yang diberi..walaupun dia dah tua tapi berjaya membawa watak yang bawah dari umur dia..hahahha... 

- Pendapat gua filem ini boleh ada sambungannya sebab babak akhir cerita ini agak tergantung walaupun happy ending..kalau pengarah nak buat sambungan pun boleh..hehe



" Dulu saya bodoh gila tak tau apa itu bidadari..tapi bila tengok awak baru saya tau apa itu bidadari..('',) "



**************************

Rating
4.2/5

Sekian Peace 


Tags : Cerita Kita , review filem cerita kita, pelakon filem cerita kita, pengarah filem cerita kita, sinopsis cerita kita.

Tuesday, March 5, 2013

Nampak Buah Dada(tetek) Gua...grrrrr



Baru ni...iaitu minggu lepas gua pergi ke Jakarta...so naikla kapal terbang yang buat kali ke 4...hihi.., kalau nak baca pengalaman gua pertama kali naik kapal terbang baca SINI <--- p="">
Apa yang gua nak ceritakan bukan pasal di Jakarta sebab gua malas nak menulis...tapi kena gak menulis nanti...banyak gila entri travel tertunggak...grrrr

Eh apa tadi ek...owh...pasal buah dada... korang tengok gambar bawah ni




Korang tengok la di bawah logo NIKE tu..tersembul buah dada gua..derm..!!! tah kenapa sekarang ni buah dada gua makin besar pun tak tau...grrrr

Untuk coverline gambar dari nampak buah dada kena la suruh Zafirah coverline buah dada gua..hehe




Disebabkan zafirah dah coverline buah dada gua...gua kasi dia main motor..!!! vroooom...vrommmm




Lantak kau la zafirah woi.....motor pun motor la...hehehe


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : entri malas just curik gambar dari blog YANA buat cerita..hehe