Tuesday, April 30, 2013

IRONMAN kawan baik gua.. !!

Baru ni gua ada berjalan-jalan di OU..., saja nak lepak sebab dah lama tak lepak....tiba2 gua ditegur oleh kawan lama gua iaitu Tony Stark....atau lebih dikenali dengan Ironman.


Ironman :  "woi ujang..!! "dia panggil gua dari jauh...

Ujang :  woi stark kau buat apa dekat Malaysia ni..?

Ironman : saja jalan2 tengok Malaysia ni aman ke tak...

Ujang : owh.... dah la woi..aku bz ni malas layan kau..

Ironman : kerek kau kan...mentang2 dah kawin *takda kene mengena

Ujang : aku nak pergi tengok wayang la..!!

Ironman : Ok2... tapi jom la amik gambar dulu lepas tu letak dalam blog kau ok..!!

Ujang : yerla2...!!

*klik..!!




 Ujang : ok la wei..bla dulu...

Ironman : sabar la dulu woi... amik gambar salam tangan pulak

Ujang : ish...ok2...

*klik..!!



Ujang : ok la wei..dah lambat ni..

Ironman : yerla2... apa2 kol aku k... nanti aku datang..

Ujang : ok....bye.


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : kenapa tgk gambar ni macam gua dah gemuk ek...? ke memang gemuk..hahahah



Friday, April 26, 2013

Lirik Lagu Gwiyomi

Gwiyomi Wawa Zainal

****************************
Gua pun tak paham sindrom gwiyomi melanda diri gua juga sekarang ni...derm..!!!! siap google lirik lagu Gwiyomi wo...hahahah lepas tu buat sorang2 ala2 cute hahahaha
Ni bawah ni lirik Gwiyomi yang menjadikan gua ala-ala comel yang rasa nak bagi kaki.. hehe


LIRIK GWIYOMI
Choko meopin han jogak sikyeonoko
Gosohan uyuhanjaneul gidaryeoyo
Oppahago nahago kkok maju anjaseo
Seoro sonbadak wie yeppeun nakseoreul hajyo
Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhaejwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideo hagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi
Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
Hana dul set nun gamgo naege dagawa
Du soneuro nae boreul manjimyeo ppoppoharyeoneun
Geu ipsul makgoseo
Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideohagi ineun gwiyomi
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi
Hannun paljima nuga mworaedo naekkeo (naekkeo)
Dareun yeojarang maldo seokkjima nan nikkeo (nan nikkeo)
Saekki songarak geolgo kkok yaksokhae jwoyo
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro
Jeoldae na honja naebeoryeo duji ankiro

********************* 

Dah kenapa gila gua pada suatu malam kelmarin..gua pun merakam aksi comel gua membuat Gwiyomi...hahahaha..., serius benci gila tengok video sendiri

Kepada sesiapa yang nak tengok aksi video Gwiyomi gua...., sila kawin dengan gua...hahahahaa, 
apa pun video Gwiyomi Wawa Zainal antara yang gua suka...

Layan..!!!!


Nak baca pendapat gua pasal Gwiyomi baca di SINI




Sekian....Peace (~_^)v



TAGS : lirik gwiyomi, penyanyi asal lagu gwiyomi, lirik lagu gwiyomi, video gwiyomi wawa zainal


Wednesday, April 24, 2013

Gyiyomi Bikin Panas.. !!!




Gyiyomi atau nama sainstifiknya ialah astronotistatik yang bermaksud comel sekarang sedang melanda anak muda di bumi Malaysia..., Apa ironinya sindrom Gyiyomi yang melanda sekarang dengan zaman canggih ini...??


Kita rungkai satu persatu... apa bangangnya benda ni..!!!! siap ada cara buat Gyiyomi lagi...grrrrr

Tutorial Gyiyomi

So apa yang gua dapat rungkaikan ialah ianya takda apa2 masalah dengan benda gegala negetif...hahahahah., walaupun ada yang kata macam bangang...buang masa...haram jadah apa semua la... tapi rasanya selagi tak salah apa lantak pi la...hehe..

Gua pun mula pun macam kutuk gak..tapi lama2 macam layan pulak tengok ragam orang Malaysia yang buat video Gyiyomi..kekadang bila nak tidur dalam hati ni nyanyi sorang2 sebut "gyiyomi...gyiyomi" gitu...

Kalau nak dibandingkan dengan gangnam style gua rasa Gyiyomi ni lagi ok..sebab agak comel walaupun macam sengal..hehe

Ada juga yang kata baik ajar zikir...baik ajar al-quran...baik buat tu baik buat ni..., yes betul memang baik ajar dan buat semua yang disuruh tu... tapi bila ada orang ajar zikir..ajar baca quran dan sebagainya ada yang si pengomen ni baca tak atau perasan tak yang orang share pasal benda baik..??? ke suka komen bila benda negetif jer...???  ce kalau gua cakap pulak baik dorang buat video gyiyomi dari dorang buat video pukul budak or buat video buat anak...

Cuma negetifnya dalam kisah Gyiyomi ni ialah orang Malaysia cepat terpengaruh dengan budaya luar...tapi siapa yang sebarkan...ha tu jawapannya ialah siapa yang ada Facebook...Youtube atau apa laman sosial..., cuba ang buat Gyiyomi dekat abah ang...kompom kena BABI...hahahahahah takda la gurau je ok..!!!

Ah lantak la korang yang suka or tak suka Gyiyomi ni.... yang penting gua rasa muka gua yang bawah ni lagi comel dari gua buat video Gyiyomi...hahahahaha



Gua suka tengok Wawa Zainal buat Gyiyomi banding dengan Nora Danish

Sekian...Peace (~_^)v



p/s: tak baca la tu...hee

Monday, April 22, 2013

Meatball Burger Bakar Abang Burn...!!! Menu dan Resepi baru Abang Burn woo


Hai sayang.....

Ha amacam romantik tak gua...hihi.., sebelum ini gua ada buat entri mengenai Burger Bakar Abang Burn..., sejak gua share dekat blog rupanya bos-bos dekat opis dengan akak-akak dekat opis baca dan teruja dengan keenakan Burger Bakar Abang Burn...lagi-lagi jajahan terdekat ada di Sungai Ramal so dekat la dengan lokasi opis dan rumah masing-masing...

Siapa nak baca pasal entri sebelum ini pasal Burger Bakar Abang Burn klik SINI 

Hari ini gua nak share Menu dan Resepi terbaru Burger Bakar Abang Burn... iaitu Meaball Burger Bakar Bang Burn..!!!!

Yeeee,,,!!!!!  Abang burn dah ada Meatball..!!!



Al kisahnya :

Ujang :  Wei  jom teman aku  makan Meatball leh..

Aliff : Meatball dekat mana aku malas la pergi ikea jauh..

Ujang : Jadah ikea lak... pergi dekat Burger Bakar Abang Burn je..Sg Ramal

Aliff : aku tumbuk kau kang..celah mana abang burn ada meatball..

Ujang : Aku bunuh kau kang.... sebab ada la aku ajak..!!! jom..!!


****************************

Ha... gitu lah perbualan gua dengan aliff sebelum pergi makan Meatball Abang Burn...hehe.., sebenarnya gua pun baru tau Abang Burn ada Meatball sekarang ni selepas baca entri dari Cik Epal dengan Hamzah Ian...

Di sebabkan teruja gua pun ajak la aliff teman sebab Yana jaga Zafirah yang masih tak berapa nak sihat..hehe

Hari itu gua pergi ke Burger Bakar Abang Burn jajahan Ampang...kali ini gua pergi dilokasi yang terdekat dengan rumah gua iaitu Jajahan Sungai Ramal...





Kau tengok betapa gebu dan aslinya daging Meatball Abang Burn ni..!!!!

Apa hebatnya Meatball Abang Burn yang pasti rasanya la yer dak..? selain itu dengan harganya yang sangat berpatutan iaitu RM9.90 sahaja.

Yang uniknya Sos untuk Meatball dan juga Cheesy untuk Wedges ini adalah ciptaan abang burn sendiri..., mana gua tahu..?? dah tentu la gua tanya...hahahahaa

Selain itu daging pejal Meatball Abang Burn ini ialan 100% daging takda campur tepung apa wo...!!!! so dapat banyangkan betapa solitnya rasa daging asli Meatball Abang Burn..hehe



Boleh tengok betapa rakusnya gua melahap Meatball Abang Burn...hehe... siot Hazman kandit amik gambar aku...hihi

**************

Apa lagi yang gua suka makan dekat Abang Burn ini kerana serbis dia sangat cepat dan tip top..!!! gua ingatkan dekat jajahan Ampang je cepat...rupanya dekat jajahan Sg Ramal ni pun cepat...

Tahniah gua ucapkan kepada pemilik Burger Bakar Abang Burn jajahan Sungai Ramal... semoga terus sukses bro..!!

Bawah ni gambar gua dan Aliff bersama pemilik Burger Bakar Abang Burn jajahan Sungai Ramal..masih muda orang nya... hehe

Siapa yang kurang pasti lokasi Jajahan Abang Burn di Sg Ramal ialah di Ramal Juntions...yang popular ada di situ ialah Sate Willy dan Burger Bakar Abang Burn.... hehe

 kreadit gambar : Hazman Fadzil

 **********************

 Apa hebatnya burger bakar abang burn ni ialah belum sampai setahun dah ada 14 cawangan..., ye..ye belum sampai setahun..!!!!! hihi

14 jajahan Burger Bakar Abang Burn sekarang berada di : Ampang, Kajang-Bangi, Nilai, Johor Bahru, Kota Damansara, Sunway-Subang Jaya, Seremban, Seksyen 7 Shah Alam, Seksyen 13 Shah Alam, Alor Star, Klang, Melaka & Cheras Perdana, Pasir Gudang

Untuk kesemua lokasi Abang Burn ni korang boleh check kat link :
 http://tinyurl.com/lokasiabangburn

Dan untuk keterangan lanjut jom singgah ke page Facebook Burger Abang Burn  https://www.facebook.com/abangburn

Secara peribadi gua ucapkan tahniah kepada pemilik Burger Bakar Abang Burn..., semoga terus sukses dengan lebih maju lagi....gua respek sama team mereka..!!!


Sekian....Peace (~_^)v
TAGS: meatball abang burn, menu burger bakar abang burn, resepi baru burger bakar abang burn, cawangan burger bakar abang burn

Wednesday, April 3, 2013

Tiada Yang Setanding Dengannya

Nokia 3310

****************************

Kalau Pele dan Maradona lagenda bola sepak dunia... Nokia 3310 adalah lagenda talipon bimbit dunia...hehe

Sekian...Peace (~_^)v


p/s : wordless wednesda