Cable Car Langkawi | 6D Cinema

cable car langkawi

Ekceli gua naik kabel car di Langkawi ini dah 4 kali.., kali pertama naik dulu jambatan gantung bukak lagi..dan memang gayat gila..!! boleh wusha gambar gua gayat di SINI

Dan kalau nak kira pergi Langkawi ini memang dah banyak kali tapi sebelum ini semua pergi FREE jer sebab sponsor dengan hal kerja..hihi

Boleh kata 2 tahun sekali gua akan ke Langkawi ini sebab urusan kerja sempena LIMA....

Tapi baru ini pergi naik kabel car bersama dengan YANA dan juga anak gua......so lain sikit perasaan romantik dia...ceeewwaaahhh


kabel car gunung macincang

Kali ini naik boring sikit sebab lagi banyak tempat tutup.., termasuk dengan jambatan gantung..., dah setahun lebih tutup..!!! jadah

Dah berapa kali naik pun gayat gua tetap ada...hampeh betol..!


*******************************************

Kali ini kelainannya di kaber car ialah gua masuk wayang., harga dia RM10 sahaja sebab dah naik kabel car.

Kalau tak naik kabel car,  harga Wayang 6D Langkawi RM18 untuk yang ada IC...takda IC harga lagi mahai abaq ang

harga tiket wayang 6D langkawi
wayang 6D

Gua rekemen siapa yang datang naik kabel car di Langkawi, masuk la sekali Wayang 6D ni sebab memang best..!!! jangan kedekut sangat RM10 tu bila dah alang-alang berjalan..hehe

Dorang pasang video roller coaster selama 10 minit gitu...memang layan..!!


Sekian..Peace 


p/s : skali lagi gambar dari blog YANA menjadi bahan untuk buat entri..hee

5 comments.. read them below or add one

Shark Kay Shark Kay May 23, 2014 at 11:44 AM
fuh...
wayang 6d tu nampak menarik pulak.
NUNU EERA NUNU EERA May 23, 2014 at 12:29 PM
uwa.. xdpt naik kab el car msa pegi aritu.. frust btul la..
Cik Sara Cik Sara May 23, 2014 at 12:31 PM
jambatan tu tutup lagi?
Lamanya..
Cik Umie Artoqiemie Cik Umie Artoqiemie May 24, 2014 at 7:31 AM
lama weh tutup..
4d pun aku x tengok lagi. inikan 6d hahaha.