Harum Manis Perlis Mari .. Nyum..Nyum

Mangga Harum Manis Dengan Pulut

Sejak bila tah popular Mangga Harum Manis ni pun gua tak pasti.., tapi yang pasti gua mula terpengaruh dengan Harum Manis ni bila tengok si Poyo Faizal Fredley upload gambar Harum Manis dekat Facebook..hihi,

Punca gambar atas tu la gua mula terasa nak makan Mangga Harum Manis ni.., so sukacitanya gua tengok akak opis gua ada beli Harum Manis .., punya eksited gua pun tibai beli dekat dia sekilo.

Kotak Harum Manis

Tapi harga dia RM28 sekilo kau..!!!! grrrr... mahai gila rupanya Harum Manis ni..., RM28 ni entah dah berapa tangan punya harga pun gua tak pasti.., yang pasti mesti lagi mahai dari cas GST..hehe

Sekilo tu yang gua dapat 3 ketul je hurm.....




*********************************

Tapi hari ini sampai lagi sekotak khas untuk gua sahaja..., order dari share partner bisnes gua dari perlis iaitu si Alif...

Dengan baik hatinya dia pos dekat aku 5kg khas untuk aku sahaja..hahahahaha, mana dia tibai dapat Mangga Harum Manis ni pun aku tak tau...

Kos pos sahaja dah RM30.., tapi dengan baik hati dia cas dekat aku murah sahaja untuk kesemua 5kg tu....('',)

Perlis Mangoes

Siapa nak beli sekilo meh sini dekat gua RM20...murah tu wei..hahahahaha

Sekian...Peace (~_^)v



tags : harga mangga harum manis, pulut harum manis, harum manis perlis

{ 12 comments.. read them below or add one }

✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ May 9, 2014 at 5:44 PM
hahaha mahaiii gak tuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. perghhhh terliur dah niii!
AnonymousAnonymous May 9, 2014 at 5:48 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
Faizal Fredley Faizal Fredley May 9, 2014 at 8:19 PM
lambat lah ko ni...org dah berzaman rasa harum manis nih..hahah
Adib Site Adib Site May 9, 2014 at 10:16 PM
sekarang nie memang musim buah pelam..
AnonymousAnonymous May 9, 2014 at 10:32 PM
lambat la...musim dah nak habis baru nak makan
Orang PerlisOrang Perlis May 9, 2014 at 11:23 PM
Bang, kalau kat sini, harumanis tu 1kg RM 20. Ada jugak yang yg harga 20 lebih. ikut gred. buah ni mmg mahal sbb bermusim (Hujung April - Awal Jun ja) & susah dapat. Pengeluar dia xbanyak lagi.
Tapi rasa dia mmg berbaloi la dengan harga kan.. lemak manis ja.. buat jus sedap, makan ngan pulut pun sedap.. makan saja lagi la cunn..
Bulan Syurga Firdausi Bulan Syurga Firdausi May 10, 2014 at 12:57 PM
alhamdulillah rezeki hari tu dapat beli tapi mahal 3 ketul rm5
Moms Avenue Moms Avenue May 10, 2014 at 1:53 PM
Betul ke harga 1kg RM20?? Tak tau plak.. Hari tu tlg jual buah mangga harum manis mak, murah2 je.. Huhu
julie Ara julie Ara May 10, 2014 at 3:14 PM
harum manis mmg mahal ...last week pergi diorng nye ladang kt Perlis .. secawan air harum manis rm2.50 ohoi ... cwn kecik je ... mahal pn tapi kualiti dijaga dan dijamin manisnye :-)
✿ pink velvet ✿ ✿ pink velvet ✿ May 12, 2014 at 3:31 PM
mmg tgh trending kan mangga harum manis ni.. x berkesempatan lagi nak rasa, huhu~
hazman fadzil hazman fadzil May 14, 2014 at 12:40 PM
buah yang jadi rebutan nie...tapi nasib baik gua biasa dapat mangga pakistan / india yang free....keh3x