Friday, May 9, 2014

Harum Manis Perlis Mari .. Nyum..Nyum

Mangga Harum Manis Dengan Pulut

Sejak bila tah popular Mangga Harum Manis ni pun gua tak pasti.., tapi yang pasti gua mula terpengaruh dengan Harum Manis ni bila tengok si Poyo Faizal Fredley upload gambar Harum Manis dekat Facebook..hihi,

Punca gambar atas tu la gua mula terasa nak makan Mangga Harum Manis ni.., so sukacitanya gua tengok akak opis gua ada beli Harum Manis .., punya eksited gua pun tibai beli dekat dia sekilo.

Kotak Harum Manis

Tapi harga dia RM28 sekilo kau..!!!! grrrr... mahai gila rupanya Harum Manis ni..., RM28 ni entah dah berapa tangan punya harga pun gua tak pasti.., yang pasti mesti lagi mahai dari cas GST..hehe

Sekilo tu yang gua dapat 3 ketul je hurm.....




*********************************

Tapi hari ini sampai lagi sekotak khas untuk gua sahaja..., order dari share partner bisnes gua dari perlis iaitu si Alif...

Dengan baik hatinya dia pos dekat aku 5kg khas untuk aku sahaja..hahahahaha, mana dia tibai dapat Mangga Harum Manis ni pun aku tak tau...

Kos pos sahaja dah RM30.., tapi dengan baik hati dia cas dekat aku murah sahaja untuk kesemua 5kg tu....('',)

Perlis Mangoes

Siapa nak beli sekilo meh sini dekat gua RM20...murah tu wei..hahahahaha

Sekian...Peace (~_^)v



tags : harga mangga harum manis, pulut harum manis, harum manis perlis

Artikel Terkait

12 comments

hahaha mahaiii gak tuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. perghhhh terliur dah niii!

This comment has been removed by a blog administrator.

lambat lah ko ni...org dah berzaman rasa harum manis nih..hahah

sekarang nie memang musim buah pelam..

lambat la...musim dah nak habis baru nak makan

Bang, kalau kat sini, harumanis tu 1kg RM 20. Ada jugak yang yg harga 20 lebih. ikut gred. buah ni mmg mahal sbb bermusim (Hujung April - Awal Jun ja) & susah dapat. Pengeluar dia xbanyak lagi.
Tapi rasa dia mmg berbaloi la dengan harga kan.. lemak manis ja.. buat jus sedap, makan ngan pulut pun sedap.. makan saja lagi la cunn..

alhamdulillah rezeki hari tu dapat beli tapi mahal 3 ketul rm5

Betul ke harga 1kg RM20?? Tak tau plak.. Hari tu tlg jual buah mangga harum manis mak, murah2 je.. Huhu

harum manis mmg mahal ...last week pergi diorng nye ladang kt Perlis .. secawan air harum manis rm2.50 ohoi ... cwn kecik je ... mahal pn tapi kualiti dijaga dan dijamin manisnye :-)

mmg tgh trending kan mangga harum manis ni.. x berkesempatan lagi nak rasa, huhu~

buah yang jadi rebutan nie...tapi nasib baik gua biasa dapat mangga pakistan / india yang free....keh3x


EmoticonEmoticon