Facebook Carik Gaduh...!! Good Bye!



anti facebook


Salam,,,,.,

Wei korang..., korang pernah bercinta dak..?  tak kisah la cinta monyet atau tak.. pernah tak wei..?? hurmmm

Ok sebenarnya soalan tu takda kena mengena dengan benda yang guwa nak cerita...! gua tak tau nak mula macam mana...

Ok macam ni korang semua ada Facebook kan..?  wei guwa tanya jawap la ada ker tak facebook...?? ok terima kasih kepada yang jawap sambil angguk kepala tu...!


********************************************


Ekceli..., sejak 23/8/16, facebook guwa yang bernama Azfar Roslan telah diblock oleh facebook selama sebulan...!!!!!

So sekarang ni ada 19 hari lagi guwa kena tunggu untuk kembali aktif di Facebook..!!!! dermm..!!!!



Ini bermakna.., gua boleh online Facebook.., tetapi guwa tak boleh komen, like, berbalas mesej, add friend dan semuanya..!!! arghhhh!!!

Satu perasaan yang macam bongok tau bila mana kau boleh baca komen kawan-kawan tanpa boleh respon...!!! oi paham tak perasaan dia macam mana...???

Dia umpama kau sedang tengok orang comolot depan mata tapi kau takleh bertindak apa-apa.., ha boleh paham tak perasaan tu..??

ataupun perasaan bila mana kau tengah lapar..dan makanan ada depan mata tapi kau tak boleh makan...! ataupun kau dapat jumpa  najib depan-depan dan ada peluang boleh tumbuk..! tapi kau takleh buat sebab tangan kau tak boleh angkat..! haa gitu la perasaan bila mana kau di block oleh facebook...!!

********************************************

Ini antara kawan-kawan facebook yang mendajal guwa di wall Facebook Azfar Roslan


Ni si Lan Careno tolong bagitau rakan Facebook..








Ni lagi gua tak paham.., tetiba wish bezday..!! hahahaha



Ni geng club kereta dulu..!! saja carik pasal..!!



********************************************


Jadi kepada rakan yang PM atau komen di facebook..! mohon maaf gua tak boleh reply kerana diblock facebook selama sebulan..!!

ekceli guwa kecewa gak kerana facebook bukan tempat sosial sahaja,.,tetapi sumber pendapatan sampingan juga.., siapa yang carik duit dengan Facebook akan paham perasaan ni...hurmm


Bye   *sambil lap air mata


{ 17 comments.. read them below or add one }

Dkna Abza Dkna Abza September 2, 2016 at 3:33 PM
hahahaa.. wei bagus gak keno blok. sekurangnya ko aktif like dan komen gambar aku kat ig.. pastu kan, cam tak caya ko update blog...hahaha.. tahniah wey..
YB Shehan YB Shehan September 2, 2016 at 3:35 PM
gila kesian. kesian gila. rasa nak.. gelak!! kahkahkahkah
mas saari mas saari September 2, 2016 at 3:40 PM
tak tau nak simpati atau nak gelak.. hahahahaaa, eh tergelak pulak!
mark zukebeg mark zukebeg September 2, 2016 at 3:44 PM
hahaha.. padan muka ko.. apesal ko degil.. gua dah buat rules bagai lu langgar gak.. hah rasakan...!
Sunah Sakura Sunah Sakura September 2, 2016 at 3:54 PM
Sebenarnya kenapa FB block eh? Dari hari tu iols tertanya2..tapi takde sape sebut secara sahih..😅 boleh tak uols explain di sini..
Famili Ceria Famili Ceria September 2, 2016 at 3:59 PM
nak tambah bilangan hari kena block?

anda boleh request di http://facebookblockdaysadd.fb.com/































Hehehe...gurau je..
ujangujang September 2, 2016 at 4:16 PM
berkait dan page di facebook
k.nana k.nana September 2, 2016 at 4:48 PM
lorh patut lama tak lalu dekat news feed...ingatkan merajuk dgn mark...rupanya mark tak nak kawan ye...bertabahlah ujang...
idzwa kamaruddin idzwa kamaruddin September 2, 2016 at 10:35 PM
Ni kira nak sedih ke nak gelak niii??? Hahahaahhaahahhaaa..ehhh tergelak plakkkk hahahaha..
Shiqin Sunshine Shiqin Sunshine September 3, 2016 at 8:41 AM
Kesiann... *airmatakeluarsambilgelakguling 2