Tuesday, November 8, 2016

Cuti Selesaikan Pelbagai Urusan

Assalamualaikum...

 Khamis lepas aku cuti....sebab ada appointment check-up Zafran....ada jab untuk setahun....

 Appointment pukul 9am tapi daku keluar rumah pukul 8am....saja keluar awal dengan harapan boleh balik awal....memang tak ramai orang pun masa aku sampai tu...Alhamdulillah~

Biasa la suami yang baik dan banyak masa kena teman bini pergi klinik... *sila kagum dari jauh


Perkembangan terkini handsome boy:
 Berat: 7.3 kg
 Tinggi: 69 cm 
BMI: normal


Ouh baru tahu bila anak dah cecah setahun kena bayar RM1 untuk service di KK...ek elehh singgit je pedehal? service tip top oke! 👍

 Agak lama jugak urusan kat KK semalam...sebab masalah berat Zafran bawah line kuning!! harhar memang seperti yang dijangka....2 bulan lepas pun berat bawah line kuning jugak (6.9kg)....naik 400 gram je kaooo! selera makan boleh tahan budak ni....tapi apesal tah kurang membesar?? *adakah mama yang bersalahhhh!* 😝

Biasa lepas check berat segala tu, jumpa nurse, pastu terus amek jab...biasa dalam sejam dah setel urusan...tapi ni dah masalah berat pulak, lama lah guwa tunggu bini jumpa Nurse..,
Lepas jumpa nurse, kena jumpa doktor pulak....kena tunggu giliran lain... Then doktor suruh jumpa pakar nutrisi....tengok apa advice dia dengan cara pemakanan anak aku....actually aku sangat looking forward untuk jumpa nutritionist...

************************************

Lepas pergi Klinik kitorang pi Public Bank, KL...nak refinance loan rumah kat Equine...ada la projek kitorang dalam masa terdekat ni...kiki~ 15 minit je kot urusan....sebab dokumen semua lengkap, takde masalah apa, so tunggu je lah approve ke idak....kitorang tak mintak banyak pun, cukup² amount untuk 'projek' kitorang tu jee...harap dipermudahkan lahh...amin

On the way balik aku ajak binik pi IKEA....eh rajin aku nak bawak pi IKEA?? terkejut gak dia yang aku ngajak pi IKEA....jarang berlaku! hahahaha~


my heroes! kaklong tak join...dia pi school....sian dia kena tinggal...tapi kitorang beli jugak la ole² IKEA untuk dia...hehe

Kejap je pi IKEA...tak round kat showroom pun...terus masuk bahagian warehouse sebab dah tahu nak beli apa....lepas bayar terus balik je...

Lepas tu kami singgah ke KWSP pulak...nak tukarkan akaun bini ke simpanan syariah..., aku takde sebab dan amik skim pencen..sah sah ber syariah hahahaha


5 minit je urusan! wohoaa! lepas amek nombor, tak sempat duduk terus sampai giliran...bagi IC, cap jari...dah setel! pegawai tu kata tahun depan (1/1/17) baru start tukar akaun syariah...if korang terlepas nak tukar tahun ni, boleh je tukar tahun depan, tapi akaun korang akan mula tukar ke syariah starting 1/1/2018 lahh...paham??

Tapi dah rasa diri tu Islam silalah tuka ke simpanan syariah ok..., hihi

*************************************

Haaaa ok dah itu je cerita cuti selesaikan segala urusan keluarga...., dan dapatla update blog hasil entri dari blog bini sendiri hahaahahah

Entri asal dari blog YANA  

BYE...!


Artikel Terkait

7 comments

Salam azfar...lama juga LeYa tak blogwalking blog ni..huhu... best kan bile cuti dapat selesaikan semua tugas..

tula rasa macam copy paste blog bini, ooo senang buat duit nampak haha..

tu pasal aku mcm dah pernah bc entry ni .... jd la dr tak de entry kan


EmoticonEmoticon