Tuesday, March 29, 2016

Stadium Anfield (LIVERPOOL) Yang Membosankan

Stadium Anfield


Kepada semua piminat Liverpool mesti kenal dengan nama Stadium keramat dorang iaitu Anfield yer dak..? Stadium Anfield ni dulunya disewakan pada club Everton pada tahun 1884..., masa tu club Liverpool tak wujud lagi.. 

Selepas ada konflik dalaman..,  pada tahun 1892 Club Everton berpindah ke Stadium dia sendiri iaitu Stadium Goodison Park . Pada yang tahun sama juga iaitu 1892 lahirla club yang diberi nama Liverpool FC dan Stadium Anfield ini menjadi stadium keramat Liverpool sehingga sekarang..

Untuk pengetahuan korang..., Stadium Anfield(liverpool) dengan Stadium Everton ni dekat gila..., jalan kaki pun boleh..lebih kurang 1km je..

Gua ingatkan Stadium Old Trafford dengan  Stadium Etihad rupanya Stadium Anfield dengan Stadium Everton lagi dekat.. 

Dan masalahnya kenapa club-club sana power-power...grrrrrr (tapi bukan liverpool la yang power)

Thursday, March 24, 2016

Lompat-lompat di Stadium Etihad (Manchester City)

CERITA BASI LAGI

Stadium Manchester City


Ni sambungan  kisah dan tempat selepas gua KENCING DI STADIUM OLD TRAFORD......., seperti yang gua maklumkan entri lepas..., Stadium Etihad ni dekat je dengan Stadium Old Trafford, 10-15 minit drive je dah sampai...

Kenapa gua mai sini..? jawapan dia mudah sebab peminat EPL hehe..., selain tu saja nak kenalkan anak beranak gua yang inilah stadium yang selalu papa tengok bola dekat rumah tu..

 Budak ni memang teruja sentiasa..



ekceli takda apa pengalaman pun nak cerita bila datang sini..., just nak share gambar gua lompat-lompat je

Korang tengok je la gambar gua melompat ok.., tengok sambil mengutuk pun takpa..sebab gua tak dengar apa yang korang kutuk haahha

Monday, March 21, 2016

Kencing di Stadium Manchester United (Old Trafford)

Stadium man united


Selaku peminat EPL atau lebih tepat lagi Arsenal..., tempat wajib singgah bila berada di England mesti la stadium EPL yer dak..?

Sebelum ini gua dah singgah stadium

- Arsenal  (klik untuk baca)
- Chelsea (klik untuk baca)

Dan selaku peminat Arsenal.., sudah pasti club yang dibenci ialah Man United hahahaha, tapi bila datang Stadium Old Trafford ni idok la guwa eksited sangat,so gua singgah kencing sahaja sambil tu amik gambar je posing terlompat-lompat macam orang gila

Jangan marah na peminat Man United.

Thursday, March 17, 2016

Kisah Di Marble Arch London


Amacan Keras

Cerita ini dah basi..., tapi belum cerita so kena cerita gak hahahaha., di London salah satu tempat yang menarik untuk disinggah ialah Marble Arch., kenapa..? haa korang baca je la jalan cerita bawah ni ok

****************************************


(sweater by Pen Merah)

Breakfast...megi dan cekodok bawang...sepanjang duk London memang kitorang akan pastikan makan kenyang² sebelum keluar rumah....jimat kos kekdahnya...kadang tu cekodok yang berlebih² ku tapau bawak bekal masa jalan²...if ada biskut ke, roti, memang angkut semua masuk dalam beg...mujur duk rumah adik...boleh la nak masak²...hehe