TELEFON GT MOBILE GT 888 Sempoi



telifon gt 888


Salam..

98% manusia berumur 18-60 tahun menggunakan talifon bimbit ye dak..? sama ada korang percaya atau tak dengan fakta ini terpulang la sebab takda penting pun korang percaya atau tak hahaha.

Tapi apa yang penting guwa nak share SmartPhone terbaru keluaran GT GROUP iaitu Gt Mobile 888.


SmartPhone Gt Mobile 888



Telephone ini didatang kan dalam dua warna iaitu Metal Gray dan Silk White, Guwa guna warna Metal Gray baru nampak macam gangster sikit hihi. Telephone ni berat 160gram jer so agak ringan dan senang nak bawak pergi mana-mana kan kan kan


Spesifikasi smartphone GT MOBILE,antaranya :

-Saiz Skrin 5.5 inci (Full HD 1280X720 pixels)
[Skrin jenis IPS OGS (nipis) & Corning ® Gorilla ® (tahan lasak)
-Cip pemprosesan Media MT6735P dengan kelajuan 1.00 GHz
-RAM 2GB
-Memory storage 16GB
-Extra Memory Card 64GB
-Kamera 8MP - 13MP (fokus gambar selaju 0.3 saat dengan lensa OV8865)
-Caj Pantas
-Bateri : 2550μAh
-WiFi
-Bluetooth
-HotKnot
-Dual SimCard


*******************************

Antara  yang best tentang smartphone GT888 GT-Mobile ini ?


- Kepantasan masa caj bateri.
Ini memang penting la yer dak.,? kalau cas lambat full leceh wei dan bosan nak tunggu

- Dual Sim
Kebanyakan kita hari ni memang guna 2 sim kan,selalu satu untuk kerja dan satu lagi untuk personal,tambah-tambah syarikat telco sekarang bagi promosi data macam-macam kan tu yang ramai pakai 2 sim kan? so kalau dual sim ni boleh la satu untuk bini no 1 satu lagi untuk bini no 2 hahahahaha

- Fungsi yang menarik pada phone ini :

HotKnot – Membolehkan pertukaran data apabila skrin menyentuh peranti lain.
Scheduled power on & off – Auto off mengikut masa yang ditetapkan.
Zero shutter delay – 0.3 saat fokus dan rakam gambar.

Off-Screen Gesture - (Fungsi ketika skrin terpadam)

-  Kamera

Kamera belakang 8mp dan depan 5mp,tapi yang best depan ada flash ,jadi kalau korang selfie tempat gelap pun tak de hal,Kelajuan 0.3 saat tuk capture agak menarik cepat snap.Kalau di kawasan banyak cahaya memang cantik juga gambarnya.


*****************************

Kalau korang nak cuba telefon ni,mampu milik dan spesifikasi sederhana namun berbaloi untuk penggunaan.jadi korang boleh terjah laman web GT Mobile http://www.gtmobile.sg/

1 comment... add one now