Cara Daftar CIMB Clicks


CIMB Cliks


Sistem perbankan Online zaman sekarang ni sangat perlu kerana manusia makin malas yer dak..?? hahaha, takda la sekarang ni dah canggih so apa salah kita gunakan kemudahan yang ada yer dak..?

Siapa yang sudah bekerja mesti biasa gunakan sistem perbankan online kan.., kerana ia memudahkan kita untuk bayar bil-bil , topup henpon, transfer duit kepada keluarga atau kawan dan yang paling penting untuk kaum wanita memudahkan mereka membeli barangan online..

Gua selaku pengguna Bank CIMB  dah biasa guna sistem perbankkan online CIMB Click , dah biasa guna tapi bila kad kita rosak ataupun hilang nak selamat kita kena la buat akaun CIMB CLICK yang baru yer dak..?

Baru ini kad atm gua problem so kena la buat kad baru.., tapi masalahnya gua dah lupa macam mana cara nak daftar CIMB CLICKS hihi.., nasib baik la ada awek CIMB ni tolong gua daftar Cimb Click..hehe

Jadi kepada sesiapa yang tak tahu kalau google jumpa entri Cara Daftar CIMB Clicks ni boleh la print..hahaha

*******************************


Cara Register CIMBCLICKS

Langkah pertama ( Di  mesin ATM )

- Korang masukkan kad dan no pin seperti biasa
- Pada menu pertama pilih OTHER/LAIN-LAIN
- Selepas itu pilih CIMB CLICKS
- Pilih CIMB CLICKS e-pin (masukkan 6 digit e-pin dan yang penting lain daripada no pin ATM korang)
- Akhir sekali pilih TELEPHONE NO 
- Selepas itu masukkan la no telifon korang 


Langkah kedua ( Di website http://www.cimbclicks.com.my/ )

* klik (online registration) di menu atas sekali sebelah login
* klik Register Now :

- masukkan bankkad no
- pin no (yang korang masukkan di mesin ATM
- user name id (mesti nombor dan huruf)
- password 

SELESAI..!!!!!!!!!!!


So bolehlah korang membayar hutang dan juga shoping online..hehe


*******************************


Sekian...Peace (~_^)v



{ 58 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous March 6, 2014 at 4:52 PM
wak lu.mana ada e pin lagi. sekarang kena masukkan no hp
laila majnun laila majnun July 18, 2014 at 5:59 PM
thanks sgt atas perkongsian yg sangat bermakna ni.. keep it up ;)
Beybie Archeles Beybie Archeles August 10, 2014 at 2:43 AM
Dye trus masuk no hp xde e-pin lg
AnonymousAnonymous September 5, 2014 at 1:30 PM
Klu pegi mana2 atm pun boleh ke @ nak atm cimb jg
Mas Mohamad Mas Mohamad October 10, 2014 at 1:26 PM
Tq sgt sebb bg pencerahan mengenai pendftarn cimb click ni..baru nk beljr dftr cimb click..
Mas Mohamad Mas Mohamad October 10, 2014 at 1:27 PM
Tq sgt sebb bg pencerahan mengenai pendftarn cimb click ni..baru nk beljr dftr cimb click..
AnonymousAnonymous November 9, 2014 at 11:52 AM
Org silap ckit je 2 bro...jgn la emo...wak lu...wak lu..
AnonymousAnonymous November 10, 2014 at 11:09 AM
Thanks.. 4 D information...��
AnonymousAnonymous December 5, 2014 at 8:22 PM
nk tanya.. mmg x payah pergi kaunter cimb ye ? boleh daftar terus kn atm cimb lah ye ??? senang nye.. tq nnt esok saya buat :))
Naw Azis Naw Azis January 11, 2015 at 11:52 AM
Kad cimb ni yg jenis debit card je boleh buat or boleh guna yg biasa juga?
Naw Azis Naw Azis January 11, 2015 at 11:54 AM
Bank card ni yang debit card je boleh guna or boleh guna yang biasa punya?
najanaja January 23, 2015 at 11:36 PM
Nak tanya sikit. Lepas dah register kat bank. Bile nak login cimb clicks tu nak isi no id apa?
Badgecafe Badgecafe January 24, 2015 at 8:10 AM
Terima kasih! Sekarang dah boleh klik-klik je nak shopping hehehe
Mohd Hadi Mohd Hadi February 4, 2015 at 6:22 PM
As salam ..kenapa sye x dpt buat cimb click ekh ...lepas sye tekan cimb click kt atm mesin terus dia minx no.phone ,,pastu terus ke menu utama ..boleh terangkan x
Jelita Eida Jelita Eida February 7, 2015 at 3:38 PM
Tp td sy buat kt atm dia minta no hp je.. Then nk buat kt web minta no pin.. Nk bg no pin mna coz td x de ckp buat no pin pun.
herrywhitemaskherrywhitemask February 19, 2015 at 9:24 PM
Xpham....kat atm nk no .phon....kat onlineweb nak pin no.....konfius'mnx pencerahan........
Fendy Fendy March 4, 2015 at 8:31 AM
kalau masuk atm...mmg dia akan masukkan nombor phone.then dia kata successful. tapi xde ape ape yg berlaku. tac registerisation pon xtulis dlm tu...so, tanya semula kaunter pertanyaan cimb...minx penjlasan diorg...
Cassia Synergy Cassia Synergy March 10, 2015 at 6:55 PM
nk tnya..bla dh slesai rgister blh login trus ke
AnonymousAnonymous May 10, 2015 at 9:34 AM
Paling senang pergi jer kaunter n mintak pegawai bank tu tlo daftarkan, kalu bernasib baik dorang bgi free gift lgi,huhuhu...
AnonymousAnonymous May 10, 2015 at 9:34 AM
Paling senang pergi jer kaunter n mintak pegawai bank tu tlo daftarkan, kalu bernasib baik dorang bgi free gift lgi,huhuhu...
AnonymousAnonymous May 22, 2015 at 8:19 PM
Ini jawapan yang betul.... apalah korang ni nak kongsi ilmu pun susah.. banyk org salah fhm. Sebenarnya e-pin tu korang jgn daftar di mcine atm mmg takda la jwbnya... korang kene buat di mcine khas cimb click baru jadi.. sekian ilmu sy kongsikan.
miss wada miss wada June 24, 2015 at 8:48 PM
Tlg la.. Ta phm .. Die mintak no hp pastu taktau da ape nk wat ..
miss wada miss wada June 24, 2015 at 8:50 PM
Dekat mne mesin cimb click?
Asmaul Husna Asmaul Husna July 7, 2015 at 1:57 AM
sangaat bermanfaat artikel nya maksih
miss miss July 9, 2015 at 5:16 PM
saye nk tanye..cimb click ni memg kene buat dulu kat kaunter cimb ke.or terus je dftar online
miss miss July 9, 2015 at 5:16 PM
saye nk tanye..cimb click ni memg kene buat dulu kat kaunter cimb ke.or terus je dftar online
AnonymousAnonymous August 13, 2015 at 11:01 AM
kalauka ilang.. nak buat cimb click tok transper duit dulu? bole?
AnonymousAnonymous August 24, 2015 at 11:41 PM
kalau kite register dlu d internet sblm masukkan no tfn di atam. mcm mane?
yoga prayoga yoga prayoga September 18, 2015 at 4:25 PM
Bagus gan...untuk mengetahui informasi tentang perbankan, silakan kunjungi
http://infotentangbank.blogspot.com

Terima kasih
abidin zainal abidin zainal September 27, 2015 at 12:19 PM
Dh masuk no hp...no pin x dpt pon cam.mna tu ...baru nk belajar
abidin zainal abidin zainal September 27, 2015 at 12:26 PM
Dh masuk no hp...no pin x dpt pon cam.mna tu ...baru nk belajar
imran hashim imran hashim October 10, 2015 at 11:40 PM
Cuba bakar kad 2..insyaAllah boleh
imran hashim imran hashim October 10, 2015 at 11:41 PM
Cuba bakar kad 2..insyaAllah boleh
AnonymousAnonymous February 14, 2016 at 11:54 PM
MUDAH JUGA NAK MENGGABIHKAN DUIT
ibumuda ibumuda March 7, 2016 at 8:21 AM
Dia akn hntar apa2 x dkt no hp kita? Utk verify ka hapa? Sbb hp xda kredit kang nk reply xboleh plak
Tulisan Bismilah Tulisan Bismilah March 18, 2016 at 5:51 PM
terimkakasih,,,sangat menarik sekali artikelnya.
AnonymousAnonymous April 6, 2016 at 7:53 PM
sekarang 100% boleh daftar online.. register terus.. tak perlu pergi ke mesin atm
AnonymousAnonymous April 6, 2016 at 7:53 PM
sekarang 100% boleh daftar online.. register terus.. tak perlu pergi ke mesin atm
Surat Al Waqiah Surat Al Waqiah May 18, 2016 at 5:36 PM
sangaat bermanfaat artikel nya maksih
Surat Al Waqiah Surat Al Waqiah May 18, 2016 at 5:36 PM
sangaat bermanfaat artikel nya maksih
Mohammad Khairi Mohammad Khairi December 15, 2016 at 5:00 AM
saya nak tanya..kalau terlupa password cimb click nak buat macam mana ye
Zahra Rizqika Zahra Rizqika December 23, 2016 at 12:46 PM
Betul tu miss wada. Sy pon alami situasi yg sama