Thursday, January 30, 2014

Cara Daftar CIMB Clicks


CIMB Cliks


Sistem perbankan Online zaman sekarang ni sangat perlu kerana manusia makin malas yer dak..?? hahaha, takda la sekarang ni dah canggih so apa salah kita gunakan kemudahan yang ada yer dak..?

Siapa yang sudah bekerja mesti biasa gunakan sistem perbankan online kan.., kerana ia memudahkan kita untuk bayar bil-bil , topup henpon, transfer duit kepada keluarga atau kawan dan yang paling penting untuk kaum wanita memudahkan mereka membeli barangan online..

Gua selaku pengguna Bank CIMB  dah biasa guna sistem perbankkan online CIMB Click , dah biasa guna tapi bila kad kita rosak ataupun hilang nak selamat kita kena la buat akaun CIMB CLICK yang baru yer dak..?

Baru ini kad atm gua problem so kena la buat kad baru.., tapi masalahnya gua dah lupa macam mana cara nak daftar CIMB CLICKS hihi.., nasib baik la ada awek CIMB ni tolong gua daftar Cimb Click..hehe

Jadi kepada sesiapa yang tak tahu kalau google jumpa entri Cara Daftar CIMB Clicks ni boleh la print..hahaha

*******************************


Cara Register CIMBCLICKS

Langkah pertama ( Di  mesin ATM )

- Korang masukkan kad dan no pin seperti biasa
- Pada menu pertama pilih OTHER/LAIN-LAIN
- Selepas itu pilih CIMB CLICKS
- Pilih CIMB CLICKS e-pin (masukkan 6 digit e-pin dan yang penting lain daripada no pin ATM korang)
- Akhir sekali pilih TELEPHONE NO 
- Selepas itu masukkan la no telifon korang 


Langkah kedua ( Di website http://www.cimbclicks.com.my/ )

* klik (online registration) di menu atas sekali sebelah login
* klik Register Now :

- masukkan bankkad no
- pin no (yang korang masukkan di mesin ATM
- user name id (mesti nombor dan huruf)
- password 

SELESAI..!!!!!!!!!!!


So bolehlah korang membayar hutang dan juga shoping online..hehe


*******************************


Sekian...Peace (~_^)v



Artikel Terkait

59 comments

wak lu.mana ada e pin lagi. sekarang kena masukkan no hp

thanks sgt atas perkongsian yg sangat bermakna ni.. keep it up ;)

Klu pegi mana2 atm pun boleh ke @ nak atm cimb jg

Tq sgt sebb bg pencerahan mengenai pendftarn cimb click ni..baru nk beljr dftr cimb click..

Tq sgt sebb bg pencerahan mengenai pendftarn cimb click ni..baru nk beljr dftr cimb click..

Org silap ckit je 2 bro...jgn la emo...wak lu...wak lu..

Thanks.. 4 D information...��

nk tanya.. mmg x payah pergi kaunter cimb ye ? boleh daftar terus kn atm cimb lah ye ??? senang nye.. tq nnt esok saya buat :))

So,simple, thanks

Kad cimb ni yg jenis debit card je boleh buat or boleh guna yg biasa juga?

Bank card ni yang debit card je boleh guna or boleh guna yang biasa punya?

Nak tanya sikit. Lepas dah register kat bank. Bile nak login cimb clicks tu nak isi no id apa?

Terima kasih! Sekarang dah boleh klik-klik je nak shopping hehehe

As salam ..kenapa sye x dpt buat cimb click ekh ...lepas sye tekan cimb click kt atm mesin terus dia minx no.phone ,,pastu terus ke menu utama ..boleh terangkan x

Tp td sy buat kt atm dia minta no hp je.. Then nk buat kt web minta no pin.. Nk bg no pin mna coz td x de ckp buat no pin pun.

Xpham....kat atm nk no .phon....kat onlineweb nak pin no.....konfius'mnx pencerahan........

kalau masuk atm...mmg dia akan masukkan nombor phone.then dia kata successful. tapi xde ape ape yg berlaku. tac registerisation pon xtulis dlm tu...so, tanya semula kaunter pertanyaan cimb...minx penjlasan diorg...

nk tnya..bla dh slesai rgister blh login trus ke

Paling senang pergi jer kaunter n mintak pegawai bank tu tlo daftarkan, kalu bernasib baik dorang bgi free gift lgi,huhuhu...

Paling senang pergi jer kaunter n mintak pegawai bank tu tlo daftarkan, kalu bernasib baik dorang bgi free gift lgi,huhuhu...

Ini jawapan yang betul.... apalah korang ni nak kongsi ilmu pun susah.. banyk org salah fhm. Sebenarnya e-pin tu korang jgn daftar di mcine atm mmg takda la jwbnya... korang kene buat di mcine khas cimb click baru jadi.. sekian ilmu sy kongsikan.

Tlg la.. Ta phm .. Die mintak no hp pastu taktau da ape nk wat ..

sangaat bermanfaat artikel nya maksih

saye nk tanye..cimb click ni memg kene buat dulu kat kaunter cimb ke.or terus je dftar online

saye nk tanye..cimb click ni memg kene buat dulu kat kaunter cimb ke.or terus je dftar online

kalauka ilang.. nak buat cimb click tok transper duit dulu? bole?

kalau kite register dlu d internet sblm masukkan no tfn di atam. mcm mane?

Bagus gan...untuk mengetahui informasi tentang perbankan, silakan kunjungi
http://infotentangbank.blogspot.com

Terima kasih

Dh masuk no hp...no pin x dpt pon cam.mna tu ...baru nk belajar

Dh masuk no hp...no pin x dpt pon cam.mna tu ...baru nk belajar

Cuba bakar kad 2..insyaAllah boleh

Cuba bakar kad 2..insyaAllah boleh

MUDAH JUGA NAK MENGGABIHKAN DUIT

Dia akn hntar apa2 x dkt no hp kita? Utk verify ka hapa? Sbb hp xda kredit kang nk reply xboleh plak

terimkakasih,,,sangat menarik sekali artikelnya.

sekarang 100% boleh daftar online.. register terus.. tak perlu pergi ke mesin atm

sekarang 100% boleh daftar online.. register terus.. tak perlu pergi ke mesin atm

sangaat bermanfaat artikel nya maksih

sangaat bermanfaat artikel nya maksih

saya nak tanya..kalau terlupa password cimb click nak buat macam mana ye

Betul tu miss wada. Sy pon alami situasi yg sama


EmoticonEmoticon