Friday, November 25, 2011

Biodata Nazmi Faiz Mansor

Nazmi Faiz

Nazmi Faiz Mansor

Nama Nazmi Faiz Mansor pemain paling muda harimau muda sekarang sering dibualkan oleh semua peminat bola sepak tanah air, gua secara peribadi juga meminati corak permainan si kecil Nazmi Faiz Mansor

Mukanya yang seiras pemain bola sepak brazil iaitu kaka dan juga corak permainan seperti farbegas ini menjadi bualan peminat tanah air kerana mutu persembahannya yang mantap ketika sukan sea di indonesia

Di sini gua kongsikan Biodata Muhd Nazmi Faiz Mansor


*********************

Name : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor

Nama Panggilan : Nami,  Nazmi

Tarikh Lahir : 16 Ogos 1994

Tempat Lahir : Kuala Lumpur

Asal : Keramat, Kuala Lumpur

Umur : 17 Tahun

Tinggi : 1.67m

Posisi : Tengah

Pasukan : Harimau Muda B

Antarabangsa : Harimau Muda (Bawah 23)

Jurulatih Individu : Ujang9897

 *********************

Ini petikan dari UTUSAN mengenai SPM Nazmi Faiz

Pemain paling muda dalam skuad Olimpik negara Muhd Nazmi Faiz Mansor akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun depan setelah tidak berbuat demikian tahun ini.

Demi bagi membantu skuad Harimau Muda beraksi di Temasya Sukan SEA Indonesia 2011 yang baru berakhir, pelajar Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) ini sanggup menangguh peperiksaan SPM yang sepatutnya didudukinya mulai 14 November lepas.

Pengorbanan pemain yang memakai jersi nombor 21 ini berbaloi apabila skuad Bawah 23 Tahun Negara berjaya meraih emas dengan menewaskan Indonesia.

Bapa Muhd Nazmi Faiz, Mansor Mustafa berharap anaknya bukan sahaja berjaya dalam arena bola sepak malah turut cemerlang dalam peperiksaan SPM nanti.

"Saya bangga dengan kejayaan anak saya dalam sukan bola sepak namun pelajaran juga penting dalam menentukan masa depan beliau,” kata peniaga berusia 40 tahun ini kepada Bernama hari ini.

"Kami sekeluarga sentiasa memberi dorongan kepada Muhd Nazmi Faiz untuk maju dalam sukan bola sepak dan tidak pernah menghalang minat dan impiannya itu, jelas Mansor.

Beliau berkata, walaupun anaknya seorang yang pendiam, dia adalah seorang yang berdisiplin dalam soal pengurusan masa dan bersungguh-sungguh dalam sesuatu perkara.

"Dalam membantu Muhd Nazmi Faiz membahagikan masa antara latihan dan pelajaran, saya serahkan perkara tersebut kepada guru-guru SSBJ kerana mereka tentu mempunyai formula terbaik dalam mengatur jadual harian pelajar mereka,” katanya

******

Gambar Nazmi Faiz Mansor 



Nazmi Faiz Mansor

*************


tags :mohd Nazmi faiz mansor, biodata muhd nazmi faiz, faiz nazmi, tarikh lahir nazmi faiz mansor, awek faiz nazmi mansor, biodatas pesnuh faiz nazmi mansor, nama pemain harimau muda paling muda, pemain berusia 17tahun malaysia, nama awek nazmi mansor, gambar nazmi faiz, biografi nazmi faiz, biodata nazmi faiz,nama awek nazmi faiz mansor, kekasih nazmi faiz mansor, pemain 17 tahun harimau muda malaysia, tempat lahir nazmi faiz mansor

Artikel Terkait

53 comments

budak ni comeyyyy sgt hehehe..
btw, sejak bile die ade jurulatih individu?? hahaha,
buatlaa review pasal biodata Asaruddin plak...:)

jurulatih individu tu yg penting... hahaha

all the best untuknya eh2 tak menahan jurulatih individu tu ekeke :D

der, bila masa ko jadi jurulatih dia??? haha.. der, skang lu tertekan x??? jom bc 'tertekan??' kat blog aku jang..

Blog Lawe n Best Entry! Kipidup!

terkejut tengok umur dia!!!!! 17 tahun!!. muda setahun.

uwww handsomeee xD

kalau nak tahu, budak2 skolah semua tgh hangat gilakan nazmi ni sbb dia paling muda 17 tahun kan. hahaha

Tanpa jurulatih individu tak kemana nazmi ni ye dak ? hahaha XD

baby face :) .,kecik2 cili padi.,btw.,die orang mane ek?? :)

assalamualaikum nazmi..salam perkenalan ;)

hihi

muda lagi orangnya..moga2 dia terus sukses dalam setiap bidang yang diceburinya..:)

Nazmi...kakak dia future doc-to-be ... check it out>> http://iammemaself.blogspot.com/2011/11/luangkan-masa-tgk-bola-sbb-adik-nad.html

kesian die salu kene tackle kan .. mentag bdn kecik ..

nie la muka yg mcm thegarang tue
bakal mengharumkan ngara nie

hmm muda lg.. goodluck lil bro :D

banyaknya biodata artis! hehe!

atlit biasanya mudah fokus. mesti dia senang score. :)

Saya minat nazmi faiz mansor :D

nazmi comel.. ;p pandai main bola.. hehe

This comment has been removed by the author.

Jurulatih individu ye jang?

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/11/selamanya-harimaumalaya.html

Salam , mana tau yang tu awek Nazmi ? Kecik-2 agy dah ade awek eyk ... Papepon mmg minat skill dia . Pandai jurulatih individu dia ajar :)

http://namasayazahidah.blogspot.com/2011/11/nazmifaiz-iloveyou.html

comel budak niehh..meyh kawin ngn den ahahahahaa..

HAndsome, saya suka! tapi sy lebih suka kemenangan Harimau muda lwn indonesia

kawan skolah gua nye adik.. kakak die cun weyh....

langsung tak salute bila dia tangguhkan SPM. hahaha ! weh, perlu ke tampal muka awek dia tuh? #takpuashati

awark niew abam angkat adik nazmi faiz ni kew? haha..

betol ke tu gf dye =="

kenapa mesti ada jurulatih individu tu?..:)

untng awek die....hdup senang..huhuhu

cantik arr awek die....

kemaen jrulatih individu ni...

pergh, cun siot awek die..

ouh noo!! dia dah ada makwe. :(( hahaha.

gambar awek wajib letak......hahaha

Hmmmmmmmm, masa dh glamour mcm skrg ni brulah ramai puki puki miang haram J mengaku dirinya gf si Hero Malaya kita ni. Biasalah puki skrg, mna ada sifat pemalu mcm mak kita dolu dolu.

admin :) hahaha x leh bla siot :P last skali gmbr awek die eah ? hahaha .. ape lah .. ngah syok syok nengok gmbr die jap agie kluar gmbr perempuan :) hehe .. mne mne perempuan yg minat die sendiri pikir eah ;)

eeiih... nazmi bkan ker x der gf- lgi... ? Nadia tuh,just kwan baik jer!

cun punye awekk !
buatla pulak biodata psal syahrul azwari ngan kechikk pulak ..
jangan lupa ngan gmbar awek syahrul & kechikk taw ..
kehkehkeh

cute la nami nyh ! buad yg terbaik pada masa akan datang ! :)) <3 <3

pakwe peymes. awek pun dapat tempias skali.. untunglah.. keh3..

adik rupe nye nazmi ni..muda nye.. hmm

suma fakta tuh betoi dah..
pendiam n so on..
yg jurulatih pribadi pon kalo nak blh :p
tp yg awek tuh bkn.harap maklom :)

Hyep . Nice bloggie !
Orang kate Nazmi tuh hensem ?
Ya , thatz ryte . Sy un ckp dy hensem . Awesome . XD
Dehh , tuh makwe dy ? Mmg ur tp denga2 tuh ta da betui ! haha . Btw , keep it up jurulatih ! XD LOL !

care main nazmi same macam jack wilshere player arsenal..

untung la..xamik SPM ada masa depan..

100% pompuan komen..gedik gila..

Bebudak pompuan cme tau komen comel la kiut la jambu la...awek die la...org nk komen skil main bola ke..macam harrr...

nazmi faiz nie handsome lh


pemain bola terhebat


EmoticonEmoticon