Biodata Nazmi Faiz Mansor

Nazmi Faiz
Nazmi Faiz Mansor

Nama Nazmi Faiz Mansor pemain paling muda harimau muda sekarang sering dibualkan oleh semua peminat bola sepak tanah air, gua secara peribadi juga meminati corak permainan si kecil Nazmi Faiz Mansor

Mukanya yang seiras pemain bola sepak brazil iaitu kaka dan juga corak permainan seperti farbegas ini menjadi bualan peminat tanah air kerana mutu persembahannya yang mantap ketika sukan sea di indonesia

Di sini gua kongsikan Biodata Muhd Nazmi Faiz Mansor


*********************

Name : Muhamad Nazmi Faiz bin Mansor

Nama Panggilan : Nami,  Nazmi

Tarikh Lahir : 16 Ogos 1994

Tempat Lahir : Kuala Lumpur

Asal : Keramat, Kuala Lumpur

Umur : 17 Tahun

Tinggi : 1.67m

Posisi : Tengah

Pasukan : Harimau Muda B

Antarabangsa : Harimau Muda (Bawah 23)

Jurulatih Individu : Ujang9897

 *********************

Ini petikan dari UTUSAN mengenai SPM Nazmi Faiz

Pemain paling muda dalam skuad Olimpik negara Muhd Nazmi Faiz Mansor akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun depan setelah tidak berbuat demikian tahun ini.

Demi bagi membantu skuad Harimau Muda beraksi di Temasya Sukan SEA Indonesia 2011 yang baru berakhir, pelajar Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) ini sanggup menangguh peperiksaan SPM yang sepatutnya didudukinya mulai 14 November lepas.

Pengorbanan pemain yang memakai jersi nombor 21 ini berbaloi apabila skuad Bawah 23 Tahun Negara berjaya meraih emas dengan menewaskan Indonesia.

Bapa Muhd Nazmi Faiz, Mansor Mustafa berharap anaknya bukan sahaja berjaya dalam arena bola sepak malah turut cemerlang dalam peperiksaan SPM nanti.

"Saya bangga dengan kejayaan anak saya dalam sukan bola sepak namun pelajaran juga penting dalam menentukan masa depan beliau,” kata peniaga berusia 40 tahun ini kepada Bernama hari ini.

"Kami sekeluarga sentiasa memberi dorongan kepada Muhd Nazmi Faiz untuk maju dalam sukan bola sepak dan tidak pernah menghalang minat dan impiannya itu, jelas Mansor.

Beliau berkata, walaupun anaknya seorang yang pendiam, dia adalah seorang yang berdisiplin dalam soal pengurusan masa dan bersungguh-sungguh dalam sesuatu perkara.

"Dalam membantu Muhd Nazmi Faiz membahagikan masa antara latihan dan pelajaran, saya serahkan perkara tersebut kepada guru-guru SSBJ kerana mereka tentu mempunyai formula terbaik dalam mengatur jadual harian pelajar mereka,” katanya

******

Gambar Nazmi Faiz Mansor 



Nazmi Faiz Mansor

*************


tags :mohd Nazmi faiz mansor, biodata muhd nazmi faiz, faiz nazmi, tarikh lahir nazmi faiz mansor, awek faiz nazmi mansor, biodatas pesnuh faiz nazmi mansor, nama pemain harimau muda paling muda, pemain berusia 17tahun malaysia, nama awek nazmi mansor, gambar nazmi faiz, biografi nazmi faiz, biodata nazmi faiz,nama awek nazmi faiz mansor, kekasih nazmi faiz mansor, pemain 17 tahun harimau muda malaysia, tempat lahir nazmi faiz mansor

{ 53 comments.. read them below or add one }

nuruashia ♥ nuruashia ♥ November 25, 2011 at 7:16 PM
budak ni comeyyyy sgt hehehe..
btw, sejak bile die ade jurulatih individu?? hahaha,
buatlaa review pasal biodata Asaruddin plak...:)
mumui mumui November 25, 2011 at 7:23 PM
jurulatih individu tu yg penting... hahaha
efa efa November 25, 2011 at 7:31 PM
all the best untuknya eh2 tak menahan jurulatih individu tu ekeke :D
محمد رازيق محمد رازيق November 25, 2011 at 7:31 PM
der, bila masa ko jadi jurulatih dia??? haha.. der, skang lu tertekan x??? jom bc 'tertekan??' kat blog aku jang..
Basina Bella OlurumBasina Bella Olurum November 25, 2011 at 7:34 PM
Blog Lawe n Best Entry! Kipidup!
Syafiq Ahadin Syafiq Ahadin November 25, 2011 at 7:34 PM
terkejut tengok umur dia!!!!! 17 tahun!!. muda setahun.
Nur Aischa Nur Aischa November 25, 2011 at 7:52 PM
uwww handsomeee xD

kalau nak tahu, budak2 skolah semua tgh hangat gilakan nazmi ni sbb dia paling muda 17 tahun kan. hahaha
Sufisky Lass Sufisky Lass November 25, 2011 at 8:15 PM
Tanpa jurulatih individu tak kemana nazmi ni ye dak ? hahaha XD
Qil_H0shi Qil_H0shi November 25, 2011 at 8:30 PM
baby face :) .,kecik2 cili padi.,btw.,die orang mane ek?? :)
cantekk cantekk November 25, 2011 at 8:47 PM
assalamualaikum nazmi..salam perkenalan ;)

hihi
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha November 25, 2011 at 9:00 PM
muda lagi orangnya..moga2 dia terus sukses dalam setiap bidang yang diceburinya..:)
Qaseh  Wardah Qaseh Wardah November 25, 2011 at 9:55 PM
Nazmi...kakak dia future doc-to-be ... check it out>> http://iammemaself.blogspot.com/2011/11/luangkan-masa-tgk-bola-sbb-adik-nad.html
alif haris alif haris November 25, 2011 at 10:24 PM
kesian die salu kene tackle kan .. mentag bdn kecik ..
Nyamuk Terbang Nyamuk Terbang November 25, 2011 at 10:53 PM
nie la muka yg mcm thegarang tue
bakal mengharumkan ngara nie
Saiazuan Saiazuan November 26, 2011 at 12:36 AM
hmm muda lg.. goodluck lil bro :D
blog-tips-kurus blog-tips-kurus November 26, 2011 at 5:47 AM
banyaknya biodata artis! hehe!

atlit biasanya mudah fokus. mesti dia senang score. :)
crencko herwacrencko herwa November 26, 2011 at 2:28 PM
Saya minat nazmi faiz mansor :D
Aiisyah Gazali Aiisyah Gazali November 26, 2011 at 4:15 PM
nazmi comel.. ;p pandai main bola.. hehe
GamUHU GamUHU November 26, 2011 at 6:32 PM
This comment has been removed by the author.
GamUHU GamUHU November 26, 2011 at 6:32 PM
Jurulatih individu ye jang?

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/11/selamanya-harimaumalaya.html
Nurul Ieyda :) Nurul Ieyda :) November 28, 2011 at 12:40 PM
Salam , mana tau yang tu awek Nazmi ? Kecik-2 agy dah ade awek eyk ... Papepon mmg minat skill dia . Pandai jurulatih individu dia ajar :)

http://namasayazahidah.blogspot.com/2011/11/nazmifaiz-iloveyou.html
yaya chef kecik yaya chef kecik November 28, 2011 at 1:00 PM
comel budak niehh..meyh kawin ngn den ahahahahaa..
Haziqah FANTABULOUS Haziqah FANTABULOUS November 28, 2011 at 3:20 PM
HAndsome, saya suka! tapi sy lebih suka kemenangan Harimau muda lwn indonesia
zoe zoe November 28, 2011 at 6:17 PM
kawan skolah gua nye adik.. kakak die cun weyh....
Cik Bulat Cik Bulat November 28, 2011 at 6:23 PM
langsung tak salute bila dia tangguhkan SPM. hahaha ! weh, perlu ke tampal muka awek dia tuh? #takpuashati
Solihin Zubir Solihin Zubir November 28, 2011 at 9:09 PM
awark niew abam angkat adik nazmi faiz ni kew? haha..
Azzah Azzah November 29, 2011 at 12:00 AM
kenapa mesti ada jurulatih individu tu?..:)
kisah biha kisah biha November 29, 2011 at 1:54 AM
untng awek die....hdup senang..huhuhu
ishiko ishiko November 29, 2011 at 9:55 AM
kemaen jrulatih individu ni...
dreaming iylia.. dreaming iylia.. December 2, 2011 at 2:33 AM
ouh noo!! dia dah ada makwe. :(( hahaha.
cahaya malam~ cahaya malam~ December 2, 2011 at 7:21 AM
gambar awek wajib letak......hahaha
AnonymousAnonymous December 2, 2011 at 9:32 AM
Hmmmmmmmm, masa dh glamour mcm skrg ni brulah ramai puki puki miang haram J mengaku dirinya gf si Hero Malaya kita ni. Biasalah puki skrg, mna ada sifat pemalu mcm mak kita dolu dolu.
danial(waklee) danial(waklee) December 2, 2011 at 9:44 AM
admin :) hahaha x leh bla siot :P last skali gmbr awek die eah ? hahaha .. ape lah .. ngah syok syok nengok gmbr die jap agie kluar gmbr perempuan :) hehe .. mne mne perempuan yg minat die sendiri pikir eah ;)
adila_ila98 adila_ila98 December 2, 2011 at 10:22 AM
eeiih... nazmi bkan ker x der gf- lgi... ? Nadia tuh,just kwan baik jer!
jejaka jamban jejaka jamban December 2, 2011 at 1:25 PM
cun punye awekk !
buatla pulak biodata psal syahrul azwari ngan kechikk pulak ..
jangan lupa ngan gmbar awek syahrul & kechikk taw ..
kehkehkeh
Eyda Amanda Eyda Amanda December 3, 2011 at 4:47 PM
cute la nami nyh ! buad yg terbaik pada masa akan datang ! :)) <3 <3
Cik MataKuyu Cik MataKuyu December 4, 2011 at 2:07 AM
pakwe peymes. awek pun dapat tempias skali.. untunglah.. keh3..

adik rupe nye nazmi ni..muda nye.. hmm
AnonymousAnonymous December 15, 2011 at 3:45 PM
suma fakta tuh betoi dah..
pendiam n so on..
yg jurulatih pribadi pon kalo nak blh :p
tp yg awek tuh bkn.harap maklom :)
PurplePink PurplePink December 26, 2011 at 8:53 PM
Hyep . Nice bloggie !
Orang kate Nazmi tuh hensem ?
Ya , thatz ryte . Sy un ckp dy hensem . Awesome . XD
Dehh , tuh makwe dy ? Mmg ur tp denga2 tuh ta da betui ! haha . Btw , keep it up jurulatih ! XD LOL !
IzzulRafie IzzulRafie March 26, 2012 at 11:53 AM
care main nazmi same macam jack wilshere player arsenal..
sadiq sadiq March 28, 2012 at 7:19 PM
untung la..xamik SPM ada masa depan..
AnonymousAnonymous May 13, 2012 at 2:11 PM
100% pompuan komen..gedik gila..
AnonymousAnonymous May 15, 2012 at 1:26 PM
Bebudak pompuan cme tau komen comel la kiut la jambu la...awek die la...org nk komen skil main bola ke..macam harrr...
AnonymousAnonymous July 25, 2016 at 10:09 AM
nazmi faiz nie handsome lh


pemain bola terhebat