Si Comel dan Hensem Ujang

 (ujang versi karton)


 Al - kisahnya...

Seorang lelaki tua bernama ZAKI sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil hensem bernama UJANG duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi. Dan lagi. Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah,

Si tua ZAKI : "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit"

Budak kecil  melihat sambil mendiamkan diri..dengan muka penuh hensem..

Si Tua ZAKI : "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!"

Si Budak : "Datuk saya ada nasihat juga."

Si Tua Zaki : "Dia pun kata jangan makan makanan ringan ker?"

Si Budak : "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"


Si tua Zaki terus lari dengan penuh malu sambil nangis macam gambar dibawah ni...


 ( ujang jahat..ujang jahat....)


Sekian...Peace(~_^)v



Cerita lama yang di edit untuk pengajaran.... 


Moral Of Story

- jangan kurang hajar dengan orang tua
- nak tegur orang biar la sesuai keadaan dan kena tempatnya
- JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN..(kalau kawan takpa)


P/S : Baru tukar tayar..abis duit..=(


{ 56 comments.. read them below or add one }

y u y u Z u l a i k h a y u y u Z u l a i k h a March 21, 2011 at 7:04 PM
hahahahaha.... asal ade dak usop tu??
Abang Zam Abang Zam March 21, 2011 at 7:04 PM
aik..banyak pulak entry pasal Zaki eh..haha

tapi Zaki takda kat sini : Realiti Mentor
zaMir zaMir March 21, 2011 at 7:08 PM
ko samakan Zaki tu dgn Usop ke??hahaha!!! lawak2....
Isteri Yang Comel Isteri Yang Comel March 21, 2011 at 7:09 PM
klu IEB jadi zaki, dah lama tebako, hihihihihi, zaki biler lagi nak menjelmakan diri??
~...AmALinA....~ ~...AmALinA....~ March 21, 2011 at 7:09 PM
hahahahah kelako tol la..jang zaki gtau ina td,, die cakap bukan nak masok campur.. ambik berat sal ujang jek.. muahahaahah larikkkkk
Taufan Bin Ribut Taufan Bin Ribut March 21, 2011 at 7:09 PM
ujang mengaku hensem...hahhahaa...
cik pulau cik pulau March 21, 2011 at 7:10 PM
ahahaha.. kelakar giler..
sume moral of the story tu leh diterima akal.. ^^,
Bella Bell Bella Bell March 21, 2011 at 7:15 PM
tibe2 nk kenal si zaki ni..hahaha...

best punye nasihat lah ujang..terbaik ^__^v
cik-terompah cik-terompah March 21, 2011 at 7:19 PM
hahhaha.. ujang comel macam usop..
lalallala
Aiman Aiman March 21, 2011 at 7:21 PM
HAHA. Entry paling style .. Best !
najwa's najwa's March 21, 2011 at 7:24 PM
hehe hampes la ko ni ujang.. :P
Budak Botak Budak Botak March 21, 2011 at 7:27 PM
ha3, anak sapa la tue. Tersentuh hati pakcik tue, ha4...
Pendekar Berkuda Pendekar Berkuda March 21, 2011 at 7:32 PM
kah kah kah... kau memang gila la....

aku tengok cerita ni terbahak2 aku gelak... wkwkakakakaaka
yad'z yad'z March 21, 2011 at 7:33 PM
hahahaha...zaki oii.... penghargaan dan kenangan terindah untuk hang ni..wakkakaka
hanim azhari hanim azhari March 21, 2011 at 7:34 PM
muahahaha..bijak3x agak2 zaki komen tak entri ni ? *kite tunggu je*
anies anessa anies anessa March 21, 2011 at 7:36 PM
awat ang minat sgt dgn usop tue?hahaha
cik ayin cik ayin March 21, 2011 at 7:51 PM
lempang aje si ujang tu...huahaha
CikBulat CikBulat March 21, 2011 at 8:08 PM
bakor ! bakor je Zaki. haha. wey Ujang, chai la ko. kembang lah si Zaki sbb ko asyik wat cter sal dia. aku tahu, dia mesti saja sakitkan hati ko sebab nak popular kat sini sebagai Zaki. ceishh !
Yuni Aisyah Yuni Aisyah March 21, 2011 at 8:19 PM
dgr tu kate si tua zaki...hehe..
lawak la..hahaha
IEZA IEZA March 21, 2011 at 8:23 PM
Akak tak kenal siapa pun..zaki tu,apa2 pun...story tu boleh buat pengajaran untuk hormati org tua..
❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ ❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ March 21, 2011 at 8:35 PM
best ar jadi zaki...name asyik disebut je..muehehe..:P
Hazrina Erin Hazrina Erin March 21, 2011 at 8:37 PM
tajuk takboleh blah~hahah karton tu comel!^^
rosmina samin rosmina samin March 21, 2011 at 8:38 PM
sila baca spt Upin & Ipin "betul,betul,betul,betul..." :D
APi APi March 21, 2011 at 8:46 PM
kehkehkeh..
lantak kau zaki..
lari la jauh2..
kene kokak gak ngan si ujang ni..
FasiHaH SupiaN FasiHaH SupiaN March 21, 2011 at 8:47 PM
hahaha zaki sentiasa bermain di entry ujang....
qasehraihan qasehraihan March 21, 2011 at 9:04 PM
naz la zaki tu..dia ckp jgn bgtau ujang..haha..larikkkkk!!
::p0t pEt iLa:: ::p0t pEt iLa:: March 21, 2011 at 9:09 PM
kebetulan!baru wat major servis..abih duit!sedih
FizA FizA March 21, 2011 at 9:51 PM
hahaha..x hbs2 ngn zaki tu.. :P
kay_are kay_are March 21, 2011 at 9:53 PM
sure zaki ngah cari idea nak lawan lik tu.. zaki ade blog x? leh terjah.. ahakz!
mynameismy mynameismy March 21, 2011 at 9:55 PM
kahkahkahkah
sengal la ko nih!!
tp mmg terbaek!;)
Fakhrul1409 Fakhrul1409 March 21, 2011 at 9:56 PM
Jang2....Zaki tu elok2 minat ko..Ko la wat dia usop..Hahaha..pe2 pun aku xthn wei ngn gambar usop tu!! HAaHAHAHAHA
Awek Zaki Awek Zaki March 21, 2011 at 10:19 PM
haha, femes betul pakwe aku si zaki tuu!! hehe aku suke usop!! ahha
Syuhadah Razali Syuhadah Razali March 21, 2011 at 10:44 PM
smart la cte nie..terbakar zaki 2 kang..^__^
taufiq helios taufiq helios March 21, 2011 at 11:19 PM
ehe..nape lah aku lambat baca kan..ahah!!! nasihat yang baik maaa dari budak kecik tuh haha!!
♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ March 21, 2011 at 11:19 PM
nape ari2 ada nama zaki kat sini!
ish entry istimewa lg..glam kot zaki skrg ni..

jang ko x adil okeh huehuehue ;p
logorithm logorithm March 22, 2011 at 12:37 AM
Hahaha! Memang menyampah kalau orang lain nak menyibuk ngan urusan kita...
HATYCIKNUURUL HATYCIKNUURUL March 22, 2011 at 2:12 AM
bijok sngguh budak ensem tuh,.haha,..zaki dh tido kot,.huhu
alexa yussida alexa yussida March 22, 2011 at 3:27 AM
err lagi satu..kalo makan dpn org lain kena offer gak ar..nk mkn sorg2,g jauh2:p
Along Usop Along Usop March 22, 2011 at 5:37 AM
ujangg!!! akhernyaa!! ko pakai header aku!! yeayy!!! terharu!!! ngeh3.. =p

comey pulok gif file usop nanges tuh.. wakakakak...

okeh.. balik pada entry...

kompem sentap pakcik zaki tuh.. adess... =.=
fyna fyna March 22, 2011 at 9:03 AM
hakhak.....cian si zaki tue...

(wwaaaaaa....ade perubahan lak kt umah org nih...)
YanaMIB YanaMIB March 22, 2011 at 9:10 AM
oo semlm amek cuti utk tkr template la yeh..erm naseb cantik...
d_tieah d_tieah March 22, 2011 at 9:12 AM
Walaweh.. Blog berubah wajah lah.. Huhuhu.. Mantap!

Entry Terbaru : Video Bloody Wealth/Harta Berdarah Taib Mahmud
man yusoef man yusoef March 22, 2011 at 9:30 AM
eh eh...blog sape aku msuk ni...muahaha
aleen aiden aleen aiden March 22, 2011 at 9:55 AM
hahah.cait!budak 2 memang mintak penampor gayanye.
AnonymousAnonymous September 3, 2012 at 7:05 PM
terkenal lar name zaki (name saye pun zaki )