Tuesday, March 22, 2011

Si Comel dan Hensem Ujang

 (ujang versi karton)


 Al - kisahnya...

Seorang lelaki tua bernama ZAKI sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil hensem bernama UJANG duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi. Dan lagi. Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah,

Si tua ZAKI : "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit"

Budak kecil  melihat sambil mendiamkan diri..dengan muka penuh hensem..

Si Tua ZAKI : "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!"

Si Budak : "Datuk saya ada nasihat juga."

Si Tua Zaki : "Dia pun kata jangan makan makanan ringan ker?"

Si Budak : "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"


Si tua Zaki terus lari dengan penuh malu sambil nangis macam gambar dibawah ni...


 ( ujang jahat..ujang jahat....)


Sekian...Peace(~_^)v



Cerita lama yang di edit untuk pengajaran.... 


Moral Of Story

- jangan kurang hajar dengan orang tua
- nak tegur orang biar la sesuai keadaan dan kena tempatnya
- JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN..(kalau kawan takpa)


P/S : Baru tukar tayar..abis duit..=(


Artikel Terkait

56 comments

aik..banyak pulak entry pasal Zaki eh..haha

tapi Zaki takda kat sini : Realiti Mentor

ko samakan Zaki tu dgn Usop ke??hahaha!!! lawak2....

klu IEB jadi zaki, dah lama tebako, hihihihihi, zaki biler lagi nak menjelmakan diri??

hahahahah kelako tol la..jang zaki gtau ina td,, die cakap bukan nak masok campur.. ambik berat sal ujang jek.. muahahaahah larikkkkk

ujang mengaku hensem...hahhahaa...

ahahaha.. kelakar giler..
sume moral of the story tu leh diterima akal.. ^^,

tibe2 nk kenal si zaki ni..hahaha...

best punye nasihat lah ujang..terbaik ^__^v

hahhaha.. ujang comel macam usop..
lalallala

HAHA. Entry paling style .. Best !

hehe hampes la ko ni ujang.. :P

ha3, anak sapa la tue. Tersentuh hati pakcik tue, ha4...

kah kah kah... kau memang gila la....

aku tengok cerita ni terbahak2 aku gelak... wkwkakakakaaka

hahahaha...zaki oii.... penghargaan dan kenangan terindah untuk hang ni..wakkakaka

muahahaha..bijak3x agak2 zaki komen tak entri ni ? *kite tunggu je*

awat ang minat sgt dgn usop tue?hahaha

lempang aje si ujang tu...huahaha

bakor ! bakor je Zaki. haha. wey Ujang, chai la ko. kembang lah si Zaki sbb ko asyik wat cter sal dia. aku tahu, dia mesti saja sakitkan hati ko sebab nak popular kat sini sebagai Zaki. ceishh !

dgr tu kate si tua zaki...hehe..
lawak la..hahaha

Akak tak kenal siapa pun..zaki tu,apa2 pun...story tu boleh buat pengajaran untuk hormati org tua..

best ar jadi zaki...name asyik disebut je..muehehe..:P

tajuk takboleh blah~hahah karton tu comel!^^

sila baca spt Upin & Ipin "betul,betul,betul,betul..." :D

kehkehkeh..
lantak kau zaki..
lari la jauh2..
kene kokak gak ngan si ujang ni..

hahaha zaki sentiasa bermain di entry ujang....

naz la zaki tu..dia ckp jgn bgtau ujang..haha..larikkkkk!!

kebetulan!baru wat major servis..abih duit!sedih

hahaha..x hbs2 ngn zaki tu.. :P

sure zaki ngah cari idea nak lawan lik tu.. zaki ade blog x? leh terjah.. ahakz!

kahkahkahkah
sengal la ko nih!!
tp mmg terbaek!;)

Jang2....Zaki tu elok2 minat ko..Ko la wat dia usop..Hahaha..pe2 pun aku xthn wei ngn gambar usop tu!! HAaHAHAHAHA

haha, femes betul pakwe aku si zaki tuu!! hehe aku suke usop!! ahha

smart la cte nie..terbakar zaki 2 kang..^__^

ehe..nape lah aku lambat baca kan..ahah!!! nasihat yang baik maaa dari budak kecik tuh haha!!

nape ari2 ada nama zaki kat sini!
ish entry istimewa lg..glam kot zaki skrg ni..

jang ko x adil okeh huehuehue ;p

Hahaha! Memang menyampah kalau orang lain nak menyibuk ngan urusan kita...

bijok sngguh budak ensem tuh,.haha,..zaki dh tido kot,.huhu

err lagi satu..kalo makan dpn org lain kena offer gak ar..nk mkn sorg2,g jauh2:p

ujangg!!! akhernyaa!! ko pakai header aku!! yeayy!!! terharu!!! ngeh3.. =p

comey pulok gif file usop nanges tuh.. wakakakak...

okeh.. balik pada entry...

kompem sentap pakcik zaki tuh.. adess... =.=

hakhak.....cian si zaki tue...

(wwaaaaaa....ade perubahan lak kt umah org nih...)

oo semlm amek cuti utk tkr template la yeh..erm naseb cantik...

Walaweh.. Blog berubah wajah lah.. Huhuhu.. Mantap!

Entry Terbaru : Video Bloody Wealth/Harta Berdarah Taib Mahmud

eh eh...blog sape aku msuk ni...muahaha

hahah.cait!budak 2 memang mintak penampor gayanye.

terkenal lar name zaki (name saye pun zaki )


EmoticonEmoticon