Aku tak jawap komen dan Aku tak sombong

Selamat berhujung minggu wahai blogger...,kompom-kompom la yang baca semua ni blogger kan..hehe.., aku menaip ketika ni masih belum mandi dan taik mata pun melakat lagi...*sila bayangkan kehenseman aku masa ni

Saja nak membebel untuk entri hari ini dan mengeluarkan pendapat aku sebab baca status Facebook kwn tadi bertanyakan 

kalau tak jawab komen , kira blogger tu sombong eh ?


Dari soalan di status Facebook itu macam-macam pendapat keluar dan aku pun keluarkan pendapat.., dari bebel2 dekat Facebook baik aku buat entri keluarkan pendapat aku kan..hee

Bagi aku la kan.., blogger yang tak balas komen di setiap komen entri dia tak patut nak dituduh sombong atau pun belagak.., aku jawap ini untuk pihak aku sebab aku sendiri tak balas komen-komen aku...('',)

TETAPI (ingat tu.., ada tetapi..,)

Aku balas komen mereka di blog mereka yang bertanyakan soalan kepada aku di komen.., katakan dia komen tanya.."cantik gambar pre wedding, mahal tak..siapa amik gambar kau" aku akan ke blog dia dan jawap persoalan dia.. 

Kalau aku jawap di komen aku jugak persoalan dia tu, adakah dia akan dtg balik baca balasan komen tu..??? maybe ada la kan..tapi kalau dia sibuk mesti tak kan.. jadi lebih baik aku balas persoalan dia di blog dia ('',) 

Kalau komen-komen biasa atau pun bukan ayat penyata., aku akan membalas kunjungan dan komen di entri terbaru atau lama.., kalau entri tak tau aku nak komen apa, aku  akan lepaskan KENTUT di shoutbox

Apa pun aku buat semua tu kalau aku tak sibuk atau pun aku berkesempatan

***************************

Situasi lain pulak aku tak balas komen-komen di entri sebab bayangkan la.., kalau dapat komen tiba-tiba dah 40, kalau balas semua komen dah jadi 80 kan..so komen banyak dengan hasil komen sendiri..rasa tak best..dan faktor lagi satu tak terbalas..,itu pasal aku buat cara balas dia blog mereka(jika sempat)

Tapi permulaan aku mula berblog memang aku balas komen org di tempat komen aku jugak.., tak caya tengok entri aku awal-awal dulu.., aku buat macam tu sebab nak rasa byk komen..('',)

Sekarang bukan sebab sombong aku tak buat macam dulu, tapi sebab tak terbalas dan sebab faktor sibuk.., terus terang aku belajar semua ni aku tengok cara Nazirulhazwan.., dan Nazirulhazwan jugak tak kedekut komen di blog orang...,aku belajar sendiri dengan tengok cara dia..('',) 


**********************************

Nasihat aku yang baru mula berblog..jangan beranggapan negetif terhadap individu terlalu awal..,paham dan kenal dulu individu tu dulu baru la membuat andaian..('',)

Sori kalau tak terbalas ok..


Adoi tak habis lagi ni..., tapi aku kena out.., sebab YANA dah msg yang dia dah siap.., nanti aku balik aku sambung..grrr sori publish dulu..mls save draff


p/s : tiru cara orang berjaya


Aku tak jawap komen dan Aku tak sombong

{ 53 comments.. read them below or add one }

Aku Ibu Muda Aku Ibu Muda April 23, 2011 at 10:38 AM
yeszaaa..itu yg terbaik, utk org yg dpt komen ciput cam ahkak ni, 2-2 akak buat kalau boleh..balas di entry sendiri dan entry blogger yg menanya :)
Gen2Merah Gen2Merah April 23, 2011 at 10:39 AM
terima kasih bro atas perkongsian pendapat ini.. saya akan jadikan ilham dalam dunia blogging saya kelak
zaMir zaMir April 23, 2011 at 10:42 AM
wow!!! blaja dari musuh sendiri...hahah
Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine April 23, 2011 at 10:43 AM
hahaha... biasa la bro, bukan senang nak wat sume orang puas hati kn :)
man yusoef man yusoef April 23, 2011 at 10:44 AM
aku pong tak bls komen kat blog aku..in case klu dia tnye soalan, mybe aku bls...haha..tapi insyaAllah aku bls blik pergi blog segala makhluk yg komen kat blog aku tu...HAHAHAA...
el-janna el-janna April 23, 2011 at 10:47 AM
waaaaaaaa ujang semakin hebatttttttttttttttkkkkkkkkkkkkkkk
♥NuR SyAFiQah♥ ♥NuR SyAFiQah♥ April 23, 2011 at 10:48 AM
betul3...kdg3 terpikir cmtu gak..kalo kite reply comment org mcm la dy baca balik kan..

nazirulhazwan mmg rajin comment lt blog org..tp skg dah x rajin..huhu

majok ah..hahaha
Sunah Mohammad Sunah Mohammad April 23, 2011 at 10:49 AM
yezza! da lama dok perati ang ngan Ir...ceq lak nak belajar dari ang! ahahahah~
Dayana AZ Dayana AZ April 23, 2011 at 10:57 AM
hoyehh bro ujang dah kasik nasihat :D

haha,
::Mastura Zakaria:: ::Mastura Zakaria:: April 23, 2011 at 10:59 AM
oooo..paham..paham....tp ok la jugak komen..dari jawab "no comment" macam artis tu..hahahaha
♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ April 23, 2011 at 10:59 AM
eh ujang x sombong per..dia sempoiii..wah puji lebeh! ahahaha..

jgn lepaskan kentut yg bacin kt page aku nnt lalala~
risa risa April 23, 2011 at 11:17 AM
tak tau sombong ke idak..sebab tak pernah jumpa...
kengkadang org kat alam maya ni nampak je hu ha hu ha..macam tk sambong ramah nak mampus! sekali jumpa kat luor hamik ko! tanya satu jawab pon main kepit2...hahahaha
✿❤Cik Izan❤✿ ✿❤Cik Izan❤✿ April 23, 2011 at 11:24 AM
mmg tak dpt dinafikan ujang tak sombong..tapiiiii...satu jer dia kuang hasam sbb suka kentut merata..:p
akid akid April 23, 2011 at 11:35 AM
haha betul gak. Kadang2 aku dapat komen yang macam aku leh jadikan entri, aku buat entri.

Jawap komen tu kadang2 je aku buat :D
dean dean April 23, 2011 at 11:45 AM
betol tuh...xsmsti org xbls cmnt tuh dia sombong..
aliarosli aliarosli April 23, 2011 at 12:04 PM
hahhahahhha, terasa lak part yang nak nampak komen banyak

hhahhahhahha, yolah budak baru bolejar katekan

hhahhahahhaha
SyedGraphiX SyedGraphiX April 23, 2011 at 12:19 PM
ahhh ko ujang.. berdustaa! x prnah pn komen blog aku!! HAHAHA
Miss Ran Miss Ran April 23, 2011 at 12:28 PM
aah smela ujang

mmg bukan rajin nk bace balik haha
qemaishak qemaishak April 23, 2011 at 12:31 PM
biasa ku terjah je blog yang tgl komen & bls sebab larat bls agi, kalau dah banyak komen xlarat nak reply satu2..janji ada respon.
aizamia3 aizamia3 April 23, 2011 at 12:53 PM
janganlah fikir semua blogger tu dok hadap pc 24 jam non-stop, ada masa memang kita tak dapat jangka apa yang akan kita kena buat dalam seharian dan ada ketika langsung tak sempat takde masa nak layan blog.. jangan samakan dengan BA ke dak Ujang ke.. jangan cepat melatah bila ada yg tak reply komen kita.. jgn harap org faham kita je, sedangkan kita pun kenalah faham situasi dorang..
Rafidah Farhana Rafidah Farhana April 23, 2011 at 1:06 PM
betul2.buat ape balas komen kat blog sendiri. adoiii..
better gi kat blog orang tu jawab ape yang patut..
encik ujang jgn merajuk dr dunia blog pulak bila dah kena cakap macam tu, okeh?
NUR AMALIANA NUR AMALIANA April 23, 2011 at 2:12 PM
bagus la...hehehehe...sebab mmg konfem x tgk blk..lagi2 bile dah bnyk entri..nk tgk entri lame2 tu mcm lmbt je nk loading...hehehe..
Fyqa Fyqa April 23, 2011 at 2:47 PM
hahaha. memasing punya pndpat kan..
Norasikin Norasikin April 23, 2011 at 2:49 PM
Blog saya pulak konsep lain. Kalau saya tak jawab komen dalam blog saya sendiri, nanti pengunjung lain tak dapat berkongsi ilmu bersama-sama. Ada gak yang tak mau kongsi ilmu mereka. Bila nak tanya sesuatu pada saya, mereka rela hantar email. Dan saya pula rela balas, sila tanya diruang komen blog saya
nur aisya humaira nur aisya humaira April 23, 2011 at 3:11 PM
Assalam ujang..aah kan, cara ni lagi better kot, sbb kte blh balas comment dieorg dkt entry dieorg jugak...
kte thu, die bce entry kte, then kte buat benda sama laa kan...:)

org kte 2 way bw..ngeh2
nub nub April 23, 2011 at 5:48 PM
x balas kntut pon jadiii
Qaseh dalia adelia Qaseh dalia adelia April 23, 2011 at 5:52 PM
qaseh kdg2 balasa kdg2 tak .. huhu kalau sibuk memang tak balas lau de mase free balas gak ..

wei vote qaseh gak hehe
Faez Rusni Faez Rusni April 23, 2011 at 6:11 PM
hehe.ujang kt mane ak nk sent biodata ak nie,..?
Citarasa Rinduan Citarasa Rinduan April 23, 2011 at 7:08 PM
assalamualaikum.
rindu sangat nak jalan2 ke blog ujang..
amboi2.... terbaiklah entry nie..
thanks dik
AkuMuzikFilem AkuMuzikFilem April 23, 2011 at 8:42 PM
kelakar pulak rasa dengar salah satu faktor takleh balas sebab taknak nampak komen jadi banyak bercamour komen sendiri. haha
YAYA AZURA YAYA AZURA April 23, 2011 at 9:53 PM
kalau komen sikit-sikit balas la ..tapi kalau banayk sanagta jadi malas la pulak ..hikhik ...

ujang .. jgn marah akak ye ...

http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/04/terima-kasih-ukhti-suraya-kasih-ibu.html
Izamir Ridzwan Izamir Ridzwan April 23, 2011 at 11:01 PM
aku klu dapat 100 pon aku bls.. wakakaak lantak lah.. larikkkkkkkkkkkkk
HAJAR hasan HAJAR hasan April 24, 2011 at 12:10 AM
bro ujang, entri ni ada ayat khas utk bro dgn kak yana.

psssttt: khas utk bakal pengantin. wee~ ;)

http://hajarhasan.blogspot.com/2011/04/every-girl-has-three-guys-in-her-life.html
Izan Ishak Izan Ishak April 24, 2011 at 9:50 AM
setuju ngan ujang... bukan sombong ye kalau tak balas komen dalam entry sendiri...
LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ April 24, 2011 at 1:04 PM
kakD selalu gak reply komen lepa...

klu byk2 maybe tak dan nk reply jg kan....mcm ko...
Liza @ Adzriel AB Liza @ Adzriel AB April 24, 2011 at 1:08 PM
akak tak amik port pun nak balas atau tak. lagi pun kita bukan tahu busy org mcm manakan. jenuh apa nak balas banyak2. bersangka baik aje itu lebih bagus. buang rasa negatif hanya kerana hal2 mcm ni.
♥sophie♥ ♥sophie♥ April 24, 2011 at 1:31 PM
hee,, tak kisah bls ke x,, yg penting bace ape yg org tu komen oke ! ^_^v
miss lolly a.k.a luvfareda miss lolly a.k.a luvfareda April 24, 2011 at 3:05 PM
aku lagilah, dah 100 blogger kot cakap kat aku camni. sadeh =(
bqby mi0w bqby mi0w April 24, 2011 at 3:53 PM
yupp..setuju 100% ngan sebab2 yang diberikan=p
Koding Koding April 24, 2011 at 5:11 PM
Ya stuju...
Aku pun termasuk golongan malas balas komen...
tapi x sombong...
s.y.A.f.i.r.a a.Z.m.a.L s.y.A.f.i.r.a a.Z.m.a.L April 24, 2011 at 6:44 PM
dats right.. bru owang 2 bace.. kekadang lupe gak ap yang d tny n kat blog sape.. bagus lah.. ^_^
Azroy Kassim Azroy Kassim April 24, 2011 at 8:22 PM
ouh.. thanks 4 the tips orang gila..
!! Kodet !! !! Kodet !! April 24, 2011 at 8:38 PM
Diorang tak tinggalkan link , penat la aku nak catch up mau ada 40 komen..
♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ ♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ April 25, 2011 at 8:42 AM
muahaha!!
tol tu ujangg!!
xkan sume nak reply..
xsempat ler nak berhapdet dik non oiii..
pernah kena gak org cakap sombongg..
aiyaa!!
tp xperlah ..kita tao!!
kita xsombong kkan!!
tp ujang sombongg..
sbb xperrnah mai tegur aku!!
huh!!
hehee..jangan mai kentut sudah..
weee!!

✿salam singgah dari mummyweiyda✿
✿eppy blogging ya!!✿
(◕‿◕✿)

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog
BuDaK PeGheLiH BuDaK PeGheLiH April 25, 2011 at 1:49 PM
btol..btol..say pn sma gak.. kdg2 notification tu masuk dlm email kan..

tp mcm da blambak sgt.. delete jer semua.. xbaca pn org tu bls ape..
tia @ Ini Kisah Tia tia @ Ini Kisah Tia June 24, 2011 at 7:16 AM
sokong sangat2 entri ni . janganlah salahkan sebelah pihak je ..
Namee Roslan Namee Roslan July 5, 2011 at 3:58 PM
betul ujang kata tu...kalau kita reply comment mereka..mereka nak dtg balik ke untuk baca reply kita..kalau mcm hanis zalikha tu smpai ratus2 comment..larat ke nk reply? people might say..dah engkau retis..kena lah reply smua sbagai tanda penghargaan . aaaa..pengsan,
Pembawa_Wacana Pembawa_Wacana July 5, 2011 at 4:02 PM
Ujang tak reply komen aku yang nie...huuuu

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/07/blogundi-biler-blogger-diajak-mengundi.html
anismelon anismelon July 5, 2011 at 4:52 PM
huuuu..xsombong kalo xreply balik kat entry..tp sombong kalo xjengah pon balik blog org toh..boleh tak ginie..weee..
yunZ yunZ August 26, 2011 at 10:51 AM
sombong kalo beriban org komen kat entri2 tapi sepatah haram pun dia tak pernah jengah blog apetah lagi komen. kick out je org cam2