Wednesday, November 2, 2011

Review Filem Alamak Toyol



Semalam berlansungnya Majlis Pra Tonton Filem Alamak Toyol bertempat di MBO Subang Parade., gua seperti biasa berkesempatan menghadirkan diri untuk turut serta layan wayang free..hehe

Filem alamak toyol ini merupakan Filem ke 4 Bob Hasim selepas beberapa filemnya yang sebelum ini seperti Ngangkung, Senario Ops Pocot dan Bini biniku gangster.

Sebelum itu jom layan video 5 minit pertama Filem Alamak Toyol (kredit pada ROTIKAYA)





Filem ini merupakan percubaan pertama yang menjadikan Along Raja lawak dan Angah Raja Lawak menjadi watak utama..(memang menjadi)

Selain itu lakonan adik afiq dan juga Adeline Tsen tidak mengecewakan..hehe

Review Filem

- Filem ini lain dari yang lain kerana BOB berjaya membuatkan TOYOL yang kita anggap sebelum ini mengerikan tetapi diubah menjadi comel bak kata along ini bukun toyol ini tolol..hehe

- Filem ini sesuai untuk tontonan umum kerana tiada aksi seram yang di tampilkan kecuali permulaan sahaja seperti video di atas..( video atas itu bukan trailer tapi video dari wayang 5 minit pertama)

- Kekuatan filem ini selain dari Along dan Angah ialah kehadiran pelakon veteran iaitu Harmid Gurga yang bagi gua memang lawak gila..!!! trade mark ayat dia dalam filem ini ialah "BONGOK..!!!" hahahaha

- Bagi gua gandingan Along dan Angah memang sangat sesuai dan memang lawak gila terutama ALONG..!!, Dari borak gua dengan along semalam, katanya skrip yang dia buat nampak lebih spontan tetapi tetap dikawal oleh bob,terbaik kau ALONG.

- Satu kekurangan yang ada dalam filem ini yang agak tidak menjadi lawaknya bila scene TOYOL joget sambil layan musik di rumah yang dirompak., scene itu kurang menjadi lawaknya tetapi yang lain tetap OK...

- Jalan cerita alamak toyol juga ringan dan memang boleh untuk menghilangkan tension, aksi penyayang ANGAH terhadap toyol dan aksi menyampah ALONG dengan toyol memang best lawak dia..


Nak tahu siapa tuan punya TOYOL selama-lamanya..???

Saksikan Filem ALAMAK TOYOL dipawagam pada 3 November 2011


***************


Gambar bersama ALONG RAJA LAWAK



Kredit gambar pada FINAZ JAAFAR

Along memang sporting..!!!!!!!!!


*****************

Dialog Filem Alamak Toyol

- Kalau aku kena kanser tetek, jaga kau..!
- Jangan bertahyul di siang hari pakcik..
- Bongok..!!
- :Gileeeeee ah....! Berdosa !


Blogger Yang Hadir Semalam

-- Yana
- Yien
- Cik epal
- Pen Merah
- Myra
- Finaz


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : Kenapa gua selalu dapat tiket wayang free..??  dah banyak kali jawap rasanya yer dak..??

tags : review filem alamak toyol ,pelakon alamak toyol, pengarah filem alamak toyol, kutipan filem alamak toyol, nama pelakon toyol

17 Orang Memberi Komen & Pendapat

huhu! Untung lahh ~ dapat tiket wayang freee kan.. :)

weee sonoknya dpt tengok freeeeee...jeles jeles jeles! haha

BEST.. BEST BEST... TAK PER LEN KALI ieb JOIN.. iNSYA aLLAH

adik i lari tngok iklan citer nih..hakhak

tengok toyol takpe
jgn jadi perangai cam toyol heheh

DIALOG BEST :
1 ) BONGOKKKKK
2 ) GILEEEEEEEE AH
3 ) LU NI BERGG!!!
4 ) BER-DO-SA~

=D

betul2 sgt sokong...along mmg sporting...

excited nak tengok ni :D sbbnye hari tu nampak dorang shooting kt jalan TAR.

along sgt sporting! pandai lyn feminat wpn sengal2 ubi =P

camne ek abang ujang dapat invitation untuk tengok wayang ni awal2 cam cik epal? nak jugak!

Gabungan Along ngn Angah mmg ngam..lagi satu filem gabungan dorng akan dtg filem Suatu Malam Kubur Berasap (http://www.facebook.com/suatumalamkuburberasap)..ni pn beh jgk..xsaba nk tgk 22 Disember ni..

Kami dah tonton filem Alamak Toyol ini. Jalan cerita filem ni macam pening2 sedikit dan secara keseluruhan cerita agak kurang. Ikuti review penuh di website kami di bawah:

Ulasan KakiWayang.com untuk filem Alamak Toyol


EmoticonEmoticon