Biodata Wawa Zainal

Wawa Zainal

Gua rasa ramai kenal dan tak kenal lagi dengan pelakon baru MIG iaitu Wawa Zainal yer dak..? Nama Sebenar Wawa Zainal ialah Nur Hawa. Wawa Zainal  gua kenal sebab selalu join event pra tonton filem MIG..hehe

Wawa ni terkenal dengan lakonannya dalam Ana Lulu yang comel-comel gitu..hee

Satu yang gua suka pada Wawa Zainal ini ialah lesung pipit dia..hahaha..teringat aku pada Yana Samsudin..('',)


Biodata Wawa Zainal

Nama  : Nur Hawa Zainal Abidin

Nama Manja : Wawa Zainal

Tarikh Lahir: March 12, 1991

Asal: Lahad Datu, Sabah

Tinggi : 158cm

Keluarga :  11 adik beradik, wawa ke 8

Sekolah : St. Dominic

Artis Kegemaran : Ujang9897

****************


Wawa Zainal bersama artis kegemaran beliau


Sekian..Peace (~_^)v


p/s : rabu ni nak pergi jumpa dia..tengok sumpahan kum kum...

tags : wawa zainal biodata, nama sebenar wawa zainal, gambar wawa zainal, asal wawa zainal, tinggi wawa zainal, kekasih wawa zainal, about wawa zainal, tinggi wawa zainal, gambar seksi wawa zainal, 

{ 48 comments.. read them below or add one }

NiaLidia. NiaLidia. January 17, 2012 at 12:27 AM
kenal dia dalan cerita KLIK. hehe dlm cerita tu soo gedik. tp dia cantik sgt kan. :D untunglaaaaaaaaaa.
::Misz Roti Kaya:: ::Misz Roti Kaya:: January 17, 2012 at 12:30 AM
dia urg sabah ke?? wwoowww.. proud to be sabahan!!
Fazreen Fazreen January 17, 2012 at 12:31 AM
aku rasa wawa sesuai dengan aku kot
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| January 17, 2012 at 7:31 AM
mmg suka dia masa tgk ana lulu lagi...lesung pipit dia tu buatkan dia btambah cantik.blh pergi jauh lagi dia ni kalau dpt skrip yg bagus.dan kalau digandingkan pulak dgn lelaki pujaan malaya...tak silap dh jadi sebutan ramai akan atasi kepopularan aaron aziz.sapa ye namanya...owh dah ingatlah!U.J.A.N.G hehhehe ^^
susumanis susumanis January 17, 2012 at 8:03 AM
mmg comel gan lesung pipi tuh..hehe..artis kegemaran berlakun cter pe ye :))
Ainul Hayat Ainul Hayat January 17, 2012 at 8:44 AM
Dalam KLIK Astro Ceria watak dia mmg gedik gile...tapi menjadi dia berlakon plus dia cantek.
NUR AMINA NUR AMINA January 17, 2012 at 8:45 AM
manis ye ada lesung pipit...my hubby pun ada lesung pipit jgk....hehe
Cik Rose Cute Cik Rose Cute January 17, 2012 at 8:46 AM
Bukan main lagi kau Ujang ya...Asyik bergambar gan Artis jer...hihihi
Fareha Rahmat (Bos Besar) Fareha Rahmat (Bos Besar) January 17, 2012 at 9:19 AM
bdk wawa ni kalau berlakon mesti watak cam comel ngan manja, kekadang gedik sikit...tp i like...
RoslanPutra RoslanPutra January 17, 2012 at 12:37 PM
wah... untung la kau ujang.... kirim salam ye.. kami (anak2) minat cite KLIK
hazman aka species1980 hazman aka species1980 January 17, 2012 at 1:38 PM
UJANG....ko kem salam sayang....kat dia yea besok masa press screening tue....hehehehe
mas saari mas saari January 17, 2012 at 4:36 PM
dia memang comel... suka lesung pipit dia!
Nur Aischa Nur Aischa January 17, 2012 at 5:04 PM
ohh ya dah igt !! yg berlakon dlm crita ana lulu tu haha. wahh comelnya dia!! :D
JMR JMR January 17, 2012 at 11:01 PM
mana tiket kum2 aku nyer??
LittleGurl LittleGurl January 18, 2012 at 9:14 AM
eh eh tgk ana lulu tak prasan pon dia ni boleh?
Syat0za Zai Syat0za Zai January 18, 2012 at 2:48 PM
artis kegemaran kononnnnnn~ nguahahaa
Syat0za Zai Syat0za Zai January 18, 2012 at 2:48 PM
artis kegemaran kononnnnnn~ nguahahaa
Areliff Areliff February 13, 2012 at 8:46 PM
rendah arr retis ni..tak sesuai ak nak amik port skali ha3
Ash Ash February 24, 2012 at 7:42 AM
cantek dooo, lesung pipit yg tak tahan tu..
padaidipadaidi March 16, 2012 at 10:17 PM
aq slalu bgi dya nnges timw kta owg sma skul dlu.
AnonymousAnonymous April 14, 2012 at 4:42 PM
Tengok dia berlakon dalam bunga-bunga syurga di tv3 9 malam setiap Jumaat macam hampeh! Harap muka saja cantik, ehhh..cantik ke?bakat berlakon tak dak pun!!!!
AnonymousAnonymous June 7, 2012 at 1:06 AM
cute nyer lesung pipit yer..
pnjam sekali bleh??
Faizul Osman Faizul Osman August 14, 2012 at 10:26 AM
dia memang cantik... sebaya dgn sayalah...
evelyn darcel evelyn darcel January 2, 2013 at 10:55 AM
cute&beauty...sy mnt wtak wawa kt KLiK..wlpOwn nmpx gedik sgt,p cmeL jew..ehe
azlia adam azlia adam January 7, 2013 at 12:57 PM
X baek ckp dia pengganti lisa surihani tw, mcm laa tua sgt lisa tu, wawa mmg cntik n berbakat tp dia sama standard mcm yana shamsuddin n intan ladyana jer, lakonan dia okey tp x boleh capai lg tahap the best mcm lisa surihani y begitu beremosi n all out time berlakon, percayalah, jauh lg kalau nk disamakn dgn lisa ye, tq
azlia adam azlia adam January 7, 2013 at 1:01 PM
X baek awk ckp wawa pengganti lisa surihani, sbb lisa tu belum tua kerepot lg , bersaing tu boleh laa,tak dinafikan wawa mmg cun pndai berlakon , tp dia sama standard dgn yana shamsuddin n intan ladyana je, sbb prwatakan dia manja , lisa jauh berbeza time berlakon dia beremosi n all out , dia xkn capai tahap lisa surihana selagi dia still dgn kemanjaan die tu, tq
azlia adam azlia adam January 7, 2013 at 1:03 PM
X baek ckp dia pengganti lisa surihani tw, mcm laa tua sgt lisa tu, wawa mmg cntik n berbakat tp dia sama standard mcm yana shamsuddin n intan ladyana jer, lakonan dia okey tp x boleh capai lg tahap the best mcm lisa surihani y begitu beremosi n all out time berlakon, percayalah, jauh lg kalau nk disamakn dgn lisa ye, tq
AnonymousAnonymous January 24, 2013 at 11:34 AM
muka dia mcm fasha sanda la..
amanshukor amanshukor April 8, 2013 at 4:44 PM
Kiteorg pernah pi jusco bkt raja klang dgn sepupu dia,ada gak yg minta autograf,tensionye...
amanshukor amanshukor April 8, 2013 at 4:45 PM
Kiteorg pnh pi jusco bkt raja klang dgn sepupu dia ada lak bdk minta autograf tensionye...
evelyn darcel evelyn darcel September 5, 2013 at 11:26 AM
wawa..~~s0 cuTe..!knal wawa at cter KliK..^^
Sewa mobil jakarta Sewa mobil jakarta November 13, 2013 at 11:32 AM
wah bulan sama tahun lahir nya sama kaya aku :3
Dky. Com Dky. Com July 9, 2014 at 1:51 PM
aku ske post ko (Sengal)^_^
Leh plak wat laka2...