Blog peribadi seorang insan bernama ujang

Friday, March 30, 2012

Contoh Status Publisiti Murahan Di Facebook



Lewat ini semua isu yang sedap atau best diutarakan dan dibincangkan ialah mengenai sosial network terutamanya Facebook..(pergh..ayat gua macam karangan SPM..hahahaha)

Ok sambung cerita, pasti 95% manusia di Malaysia ini kenal apa itu facebook yer dak..??

Gua ni boleh dikatakan rajin juga online facebook ni dan gua perhatikan macam-macam ragam manusia di facebook ni.., ada yang best.., ada yang ok.., ada yang biasa2 dan ada juga yang agak menjengkelkan..grrrr

Benda yang gua nak cakap sekarang ini ialah benda yang menjengkelkan...hurrm..dan yang hampir pasti status yang menjengkelkan ini majoriti dari perempuan..diulangi majoriti dari perempuan..diulangi lagi sekali MAJORITI...hehe


*****************

Contoh Status publisiti murahan :

1: hurmm! alone now. so sad~
(konon sedih, bila ada kapel, gaduh sikit, kompom status up)

2: bila la aku nk jadi gemuk ni kan,coz dari dlu tak boleh nak gemuk2
(ayat takbur)

3: new DP! tak okey? kesah ke??
(tak bagi cmmt baik private jaaaaa)

4: ko ingat kau bagus sgt kaaaaa? bajet gler kau sial~
(apa salah wall jaa kt musuh tu)

5: skype dengan dia.
(tu pun nk heboh)

6: Banyak songeh kau pmpuan ==" skit-2 c0mplain mcm tu suami kau jaa ! memalukn kaum jaaa kan.:) Ada trasaa? waa-2 hebat!
 (dia tak malu pulak kutuk kaum sndri?)

7. Aku ni tak popular macam orang lain.
(adoiyai)
 
8: ada aku kesah? yela, kau sorang je yg HOT.

9. (!*($*@(*%_)@*%_#()*%_#(*%

Orang ramai dan kawan-kawan kita boleh bezakan status gurau ataupun menggelabah


**********************

Banyak lagi sebenarnya status yang menjengkelkan untuk dibaca.., tetapi insan yang up status ini bila ditegur pasti akan melenting dan mengatakan yang kalau tak suka status dia baik UNFRIEND dia..ramai lagi yang nak baca status dia katanya..(kata2 tu pun dia tulis di status dia.) tapi hakikatnya yang baca memang ramai yang like dan komen hurm...('',)

Pergh...gua menaip ni dah macam mengumpat seorang diri pulak rasa..hahahahaha...,yang suka up status marah-marah ni sebenarnya gua kesian dekat dia sebab jiwa dia mesti tak tenteram..cuba la up status yang positif jiwa tu mesti best jer ok..('',) kalau ang up status nak luah perasaan pun mesej tu tak sampai la ok...

Benda yang gua bebel atas tu kebanyakan untuk wanita..tetapi untuk lelaki pula ramai up status syok sendiri pun ada...,contoh ok..gua bagi contoh..

" hai saya nak belanja awek tgk wayang ni..ada awek yang nak ikut tak.."

hahahahah..itu sangat-sangat menjengkelkan..

apa lagi ayat publisiti murahan nak tmbah? ok, gua serahkan ruangan komen untuk korang...('',)


 Sekian...Peace (~_^)v


p/s Bersyukur dan bersabar itu adalah RAHSIA HATI BAHAGIA: 

35 Comments
Comments

35 comments:

sha my heart said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak de fb? kalau tak de fb mcmna boleh nampak status2 tu? hahaha~
bebaru ni je nampak fb awak, ujang. Ahaks~

tak suka juga status menjengkelkan macam tu. Biasanya remove je manusia mcm tu. Hahaha~

Mohd Khairi Khadzir said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha ..klau nk update yg mcm ni kn better buat kt twitter je...lg syok! hahahhaa ..memg kt FB sgt2 menjengkelkan...tp nk wt cmane, Hot FM kate baik tutup je akaun FB tu klau xnk tgk ayat2 tu hahah..

Izz Faizah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

emm..sye bru je deactivate fb..sbb bnde2 cmni gak la..bosan.. :)

contoh status mnjengkelkan :

emmm..tadew sapew nk hang la mlm ni..spe nk hang ngn aku, bg la number..

*tak malu ke, ni pmpuan yg tulis nih..haih ==!

Camy Alya said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Yes! Nasib baik aku takde FB. So secara atomatik aku tak tergolong dalam semua-semua tu. haha :D

CIK MAY said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul la tu..tapi CM sbg PEREMPUAN yg ada FB, tak up status low class mcm tu pun..hahaha....

sebab CM pun tak suka bace status pompuan2 lain yang menggelabah nak luah perasaan kat FB..hadoi...

ade pompuan tu, tiap2 setgh jam up status..rindu la..hati berbunge riang la.panas je nak sound die blk..tapi cube bersabar...kih3...

Namee Roslan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

status macam2..haha..so kena hati2 la kan. sebab orang akan ingat sampai bila2 apa yg kita tulis :)

Raden said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg ko punye entry nie kategori ape pulak? kutuk org nie..2x5

mamawana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Asal status membawa menafaat utk dibaca kira orait ler.. ingat mengingati dlm kebenaran..

erma nazillah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...setuju sgt2...tp kadang2 kita pun buat benda yg sama :)

Ujang9897 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

entri dan status benda beza la..entri ni nak pesan pada diri sendiri dan kwn2 supaya jgn up status negetif di facebook..=)

Paragass said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eww..dye pandang-pandang kitew la tadi masew kite lalu kedai mamak..

HOK TUI!!

semak dengan status2 semak ni!

Peace ^^

Cik Rose Cute said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Yang perangai cam gitu kebanyakkan remaja...

Mardhiyyah Ridzuan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Klaka2. Update status sebenarnya nak tarik perhatian sebenarnya. Ada yang nak berkongsi. Tapi bila da yang update status nasihat ke ape,ade yang cakap bajet bagus, cane tuh??? Haha... Ragam manusia. Husnuzzon sudahhh... =)

mas saari said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak kuasa dah nak update status kat FB sekarang, update blog lagi bagus!

steffany daph said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg byk status mcm ni kat fb. hehe, bila tak tahan kluar feedback yg sma je kat wall, apa lagi, unfren la dgn fbooker tu. XD

[wani_mn] said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lbh baik takyah up status klu takde isi penting. haha. ;D

pakai twitter, org tak kesah kot.

mantoya said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nak boyfriend satuu boleh? :'/ lama dah single niii. rasa kesunyian pula x'(

aku dah trauma nak bercinta lagi, biar lah aku single sampai ke tua ;')

. Sape yang nak melamar saya niey ?? . S I N G L E . Bosan lha. Nak fake jea ♥ ! Just friend kay ;) ! Anta relationship i will accept if i like kay !

kalau macam nie ? haha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ceh takde facebook... ujang tipuuuuuuuuuuuuuuu............ hehehe...

:: Mrs.Eady :: said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahaahhaa...~~
gelak je laaaaaaaaaaaaaa....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha aku kadang teringat, aku prnah gak post bnda mcm tu dulu..hahahaha xD

mynameismy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

unsubsribe je kalau tak suke tgk status org mcm tu...

kita tak suke status org... ade pikir.. status kite tu org suke ke? kekekeke~

so bek tayah hapdet status.. tayah dok komen status org kan kan kan...

DOA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aku lihat Cermin diri ku sendiri, lebih baik, dari melihat diri insan lain, kerana di dalamnya ada pengajaran untuk ku,
Sudahkah Anda?
Jom setiap saat kita lakukan, agar nampak siapa kita.Wassalam.

hazman aka species1980 said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Biasa la jang... facebook adalah tempat atau platform yang dirasakan selamat untuk luahkan perasaan....

jEjari_siLver said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bolehh x kalauu Saya update statuss saya cm niee kt FB..
-SAYA SUKA BACA BLOG UJANG 9897-ERTI KEHIDUPAN-

Mstii Rmaii Orgg Likee Dan Commentt Kann...

hAhahah...
Popularr Statuss Makk Noksss...Hehehe

iqbalhakimi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku selalu kena hack dengan member2 dengan status pelik2..hahha

NadyaBubble said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ergh, annoying gila dgn status depa ni.

pencintabumi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

biase ak hide je org2 cmni.. wlupun kwn baek sndri. nk tego x smpi ati. ye dak?

AsuraDragon said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pict lamaaa, taklahh lama sgat. Agak lamaaaa :-) HAHA, Well well well, berbaju melayu =D

AsuraDragon said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pict lamaaa, taklahh lama sgat. Agak lamaaaa :-) HAHA, Well well well, berbaju melayu =D

norhafiz isa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju meluat dgn org yg suka post lebih lebih

norhafiz isa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Setuju meluat dgn post yg menjengkelkan

hazwan hairy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahhaa....

Panglima Muda said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ada fb orang pempian boleh tayang apa yangereka miliki berbanding dgn lelaki apalah yg ada sgt

Faizal Fredley said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ko ingat kau bagus sgt kaaaaa? bajet gler kau sial~

Tiara Fazlin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

status aku kategori ape ujang? hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terbaru