Contoh Status Publisiti Murahan Di Facebook



Lewat ini semua isu yang sedap atau best diutarakan dan dibincangkan ialah mengenai sosial network terutamanya Facebook..(pergh..ayat gua macam karangan SPM..hahahaha)

Ok sambung cerita, pasti 95% manusia di Malaysia ini kenal apa itu facebook yer dak..??

Gua ni boleh dikatakan rajin juga online facebook ni dan gua perhatikan macam-macam ragam manusia di facebook ni.., ada yang best.., ada yang ok.., ada yang biasa2 dan ada juga yang agak menjengkelkan..grrrr

Benda yang gua nak cakap sekarang ini ialah benda yang menjengkelkan...hurrm..dan yang hampir pasti status yang menjengkelkan ini majoriti dari perempuan..diulangi majoriti dari perempuan..diulangi lagi sekali MAJORITI...hehe


*****************

Contoh Status publisiti murahan :

1: hurmm! alone now. so sad~
(konon sedih, bila ada kapel, gaduh sikit, kompom status up)

2: bila la aku nk jadi gemuk ni kan,coz dari dlu tak boleh nak gemuk2
(ayat takbur)

3: new DP! tak okey? kesah ke??
(tak bagi cmmt baik private jaaaaa)

4: ko ingat kau bagus sgt kaaaaa? bajet gler kau sial~
(apa salah wall jaa kt musuh tu)

5: skype dengan dia.
(tu pun nk heboh)

6: Banyak songeh kau pmpuan ==" skit-2 c0mplain mcm tu suami kau jaa ! memalukn kaum jaaa kan.:) Ada trasaa? waa-2 hebat!
 (dia tak malu pulak kutuk kaum sndri?)

7. Aku ni tak popular macam orang lain.
(adoiyai)
 
8: ada aku kesah? yela, kau sorang je yg HOT.

9. (!*($*@(*%_)@*%_#()*%_#(*%

Orang ramai dan kawan-kawan kita boleh bezakan status gurau ataupun menggelabah


**********************

Banyak lagi sebenarnya status yang menjengkelkan untuk dibaca.., tetapi insan yang up status ini bila ditegur pasti akan melenting dan mengatakan yang kalau tak suka status dia baik UNFRIEND dia..ramai lagi yang nak baca status dia katanya..(kata2 tu pun dia tulis di status dia.) tapi hakikatnya yang baca memang ramai yang like dan komen hurm...('',)

Pergh...gua menaip ni dah macam mengumpat seorang diri pulak rasa..hahahahaha...,yang suka up status marah-marah ni sebenarnya gua kesian dekat dia sebab jiwa dia mesti tak tenteram..cuba la up status yang positif jiwa tu mesti best jer ok..('',) kalau ang up status nak luah perasaan pun mesej tu tak sampai la ok...

Benda yang gua bebel atas tu kebanyakan untuk wanita..tetapi untuk lelaki pula ramai up status syok sendiri pun ada...,contoh ok..gua bagi contoh..

" hai saya nak belanja awek tgk wayang ni..ada awek yang nak ikut tak.."

hahahahah..itu sangat-sangat menjengkelkan..

apa lagi ayat publisiti murahan nak tmbah? ok, gua serahkan ruangan komen untuk korang...('',)


 Sekian...Peace (~_^)v


p/s Bersyukur dan bersabar itu adalah RAHSIA HATI BAHAGIA: 

{ 52 comments.. read them below or add one }

sha my heart sha my heart March 29, 2012 at 6:32 PM
tak de fb? kalau tak de fb mcmna boleh nampak status2 tu? hahaha~
bebaru ni je nampak fb awak, ujang. Ahaks~

tak suka juga status menjengkelkan macam tu. Biasanya remove je manusia mcm tu. Hahaha~
Mohd Khairi Khadzir Mohd Khairi Khadzir March 29, 2012 at 6:52 PM
haha ..klau nk update yg mcm ni kn better buat kt twitter je...lg syok! hahahhaa ..memg kt FB sgt2 menjengkelkan...tp nk wt cmane, Hot FM kate baik tutup je akaun FB tu klau xnk tgk ayat2 tu hahah..
Izz Faizah Izz Faizah March 29, 2012 at 6:53 PM
emm..sye bru je deactivate fb..sbb bnde2 cmni gak la..bosan.. :)

contoh status mnjengkelkan :

emmm..tadew sapew nk hang la mlm ni..spe nk hang ngn aku, bg la number..

*tak malu ke, ni pmpuan yg tulis nih..haih ==!
Camy Alya Camy Alya March 29, 2012 at 7:10 PM
Yes! Nasib baik aku takde FB. So secara atomatik aku tak tergolong dalam semua-semua tu. haha :D
CIK MAY CIK MAY March 29, 2012 at 7:13 PM
betul la tu..tapi CM sbg PEREMPUAN yg ada FB, tak up status low class mcm tu pun..hahaha....

sebab CM pun tak suka bace status pompuan2 lain yang menggelabah nak luah perasaan kat FB..hadoi...

ade pompuan tu, tiap2 setgh jam up status..rindu la..hati berbunge riang la.panas je nak sound die blk..tapi cube bersabar...kih3...
Namee Roslan Namee Roslan March 29, 2012 at 7:27 PM
status macam2..haha..so kena hati2 la kan. sebab orang akan ingat sampai bila2 apa yg kita tulis :)
Raden Raden March 29, 2012 at 7:44 PM
yg ko punye entry nie kategori ape pulak? kutuk org nie..2x5
mamawana mamawana March 29, 2012 at 8:24 PM
Asal status membawa menafaat utk dibaca kira orait ler.. ingat mengingati dlm kebenaran..
erma nazillah erma nazillah March 29, 2012 at 8:49 PM
haha...setuju sgt2...tp kadang2 kita pun buat benda yg sama :)
Ujang9897 Ujang9897 March 29, 2012 at 8:49 PM
entri dan status benda beza la..entri ni nak pesan pada diri sendiri dan kwn2 supaya jgn up status negetif di facebook..=)
Paragass Paragass March 29, 2012 at 8:54 PM
eww..dye pandang-pandang kitew la tadi masew kite lalu kedai mamak..

HOK TUI!!

semak dengan status2 semak ni!

Peace ^^
Cik Rose Cute Cik Rose Cute March 29, 2012 at 9:40 PM
Yang perangai cam gitu kebanyakkan remaja...
Mardhiyyah Ridzuan Mardhiyyah Ridzuan March 29, 2012 at 9:43 PM
Klaka2. Update status sebenarnya nak tarik perhatian sebenarnya. Ada yang nak berkongsi. Tapi bila da yang update status nasihat ke ape,ade yang cakap bajet bagus, cane tuh??? Haha... Ragam manusia. Husnuzzon sudahhh... =)
mas saari mas saari March 29, 2012 at 9:59 PM
tak kuasa dah nak update status kat FB sekarang, update blog lagi bagus!
steffany daph steffany daph March 29, 2012 at 10:16 PM
mmg byk status mcm ni kat fb. hehe, bila tak tahan kluar feedback yg sma je kat wall, apa lagi, unfren la dgn fbooker tu. XD
[wani_mn] [wani_mn] March 30, 2012 at 12:13 AM
lbh baik takyah up status klu takde isi penting. haha. ;D

pakai twitter, org tak kesah kot.
mantoya mantoya March 30, 2012 at 6:57 AM
Nak boyfriend satuu boleh? :'/ lama dah single niii. rasa kesunyian pula x'(

aku dah trauma nak bercinta lagi, biar lah aku single sampai ke tua ;')

. Sape yang nak melamar saya niey ?? . S I N G L E . Bosan lha. Nak fake jea ♥ ! Just friend kay ;) ! Anta relationship i will accept if i like kay !

kalau macam nie ? haha
нαηιмQαtяυηηα∂α нαηιмQαtяυηηα∂α March 30, 2012 at 8:55 AM
ceh takde facebook... ujang tipuuuuuuuuuuuuuuu............ hehehe...
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: March 30, 2012 at 9:08 AM
hahahahaahhaa...~~
gelak je laaaaaaaaaaaaaa....
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik March 30, 2012 at 9:12 AM
hahahaha aku kadang teringat, aku prnah gak post bnda mcm tu dulu..hahahaha xD
mynameismy mynameismy March 30, 2012 at 9:16 AM
unsubsribe je kalau tak suke tgk status org mcm tu...

kita tak suke status org... ade pikir.. status kite tu org suke ke? kekekeke~

so bek tayah hapdet status.. tayah dok komen status org kan kan kan...
DOA DOA March 30, 2012 at 2:09 PM
Aku lihat Cermin diri ku sendiri, lebih baik, dari melihat diri insan lain, kerana di dalamnya ada pengajaran untuk ku,
Sudahkah Anda?
Jom setiap saat kita lakukan, agar nampak siapa kita.Wassalam.
hazman aka species1980 hazman aka species1980 March 30, 2012 at 2:40 PM
Biasa la jang... facebook adalah tempat atau platform yang dirasakan selamat untuk luahkan perasaan....
jEjari_siLver jEjari_siLver March 30, 2012 at 3:20 PM
Bolehh x kalauu Saya update statuss saya cm niee kt FB..
-SAYA SUKA BACA BLOG UJANG 9897-ERTI KEHIDUPAN-

Mstii Rmaii Orgg Likee Dan Commentt Kann...

hAhahah...
Popularr Statuss Makk Noksss...Hehehe
iqbalhakimi iqbalhakimi March 31, 2012 at 1:23 PM
aku selalu kena hack dengan member2 dengan status pelik2..hahha
NadyaBubble NadyaBubble March 31, 2012 at 3:20 PM
Ergh, annoying gila dgn status depa ni.
pencintabumi pencintabumi March 31, 2012 at 3:33 PM
biase ak hide je org2 cmni.. wlupun kwn baek sndri. nk tego x smpi ati. ye dak?
AsuraDragon AsuraDragon April 4, 2012 at 2:21 PM
Pict lamaaa, taklahh lama sgat. Agak lamaaaa :-) HAHA, Well well well, berbaju melayu =D
AsuraDragon AsuraDragon April 4, 2012 at 2:22 PM
Pict lamaaa, taklahh lama sgat. Agak lamaaaa :-) HAHA, Well well well, berbaju melayu =D
norhafiz isa norhafiz isa August 17, 2012 at 12:46 AM
setuju meluat dgn org yg suka post lebih lebih
norhafiz isa norhafiz isa August 17, 2012 at 12:47 AM
Setuju meluat dgn post yg menjengkelkan
Panglima Muda Panglima Muda January 21, 2013 at 1:52 PM
Ada fb orang pempian boleh tayang apa yangereka miliki berbanding dgn lelaki apalah yg ada sgt
Faizal Fredley Faizal Fredley January 21, 2013 at 2:00 PM
ko ingat kau bagus sgt kaaaaa? bajet gler kau sial~
Tiara Fazlin Tiara Fazlin January 21, 2013 at 3:17 PM
status aku kategori ape ujang? hahah
AnonymousAnonymous September 3, 2014 at 10:25 AM
kesian tgk admin.. jiwa x tenteram tgk status orang lain..
AnonymousAnonymous September 3, 2014 at 10:47 AM
Yg umur 20 lbih pn ada jugak.stress ngn org perangai mcm ni.
AnonymousAnonymous September 3, 2014 at 7:12 PM
Bersyukur dgn stiap yg kite ade tu ktegory ape plop erk..😉😉
Jia Rizaira Jia Rizaira September 3, 2014 at 8:47 PM
4 tahun lepas suka gak merapu mcm tu kat FB. Bila tengok balik. Geli menyampah pun ada. Biasalah budak2 baru nak up.
marwan omar marwan omar September 3, 2014 at 11:47 PM
jom hang...jumpe tgor2 la... --> ayt ppuan..hehehe
Nurul Rabiatutadawiah Nurul Rabiatutadawiah September 4, 2014 at 12:03 AM
Ada jugk yg update status : now at shopping mall x. Phew 10 mnt jew kut pecut dr rmh. Bajet kl drift lettew. Dan ada jugak sampai upload muka dia yg bru lpas nangis sbb bru clash ngn pakwe. Takbolehblahh! Another example, screenshot conversation dia ngn pakwe. Nak kasi tahu kat satu dunia dia je yg ada balak. Maaf kalau ada yang tsentap. Lol -.- nice topic btw.
Nurul Rabiatutadawiah Nurul Rabiatutadawiah September 4, 2014 at 12:06 AM
Ada jugk yg update status : now at shopping mall x. Phew 10 mnt jew kut pecut dr rmh. Bajet kl drift lettew. Dan ada jugak sampai upload muka dia yg bru lpas nangis sbb bru clash ngn pakwe. Takbolehblahh! Another example, screenshot conversation dia ngn pakwe. Nak kasi tahu kat satu dunia dia je yg ada balak. Maaf kalau ada yang tsentap. Lol -.- nice topic btw.
AnonymousAnonymous September 4, 2014 at 2:04 AM
Btl 2.... Apatahlg yg masi bujang n remaja2 .. Yg sdh married 2 sdr2 lh diri sikit ya... Nie ada yg send pic yg mjolok mata tuk org tinguk..... Xda maruah lngsung ka???... Org pmpuan minta perhatian,,org llaki pula minta kepujian...betul tak????
AnonymousAnonymous September 4, 2014 at 3:19 PM
Jgn nk mengata org sngat..dlm sedar x sedar kita pon pernh buat benda yg sama..so muhasabah diri masing2 yer..termasuk sy..
AnonymousAnonymous September 5, 2014 at 10:21 AM
Memangg menjengkelkn :) tapi mane tau yg PENG-update status tu tkde niat nk buat publisiti murahan.. Sesetengah orng yg batakk je yg watt camtue.. Aku pun meluat gak yg wat publisti mrahan..bkn semuarang kayz. Hehe
nabella J abdullah nabella J abdullah October 11, 2014 at 10:31 AM
Manusia kan memang pelbagai jenis. Ada yg up status mcm2...ada yg komen mcm2, ada yg menyampah dgn status mcm tu, ada membebel dgn status mcm tu, ada yg ignore je..kesimpulannya kita semua ni mmg mcm2...:)
AnonymousAnonymous November 19, 2014 at 1:41 AM
Yg ko nak panas pahal??? Ko ke sundal 2??? Binatang hahaha