Wednesday, June 6, 2012

Review Filem X | Janda Jandaku Gangster

Filem X merupakan filem pertama arahan Ahmad Rusli Khadri yang berunsur aksi komedi


Filem X ini dibintangi oleh beberapa pelakon muka baru dan lama iaitu  Pierre Andre, Intan Ladyana, Diana Amir, Nuremy Ramli, Chloe Nicole, Liana Rafiai dan Siti Chubby


Review Filem X

Secara jujurnya gua boleh bagi tepukan gemuruh kepada pengarah kerana filem arahan pertama beliau ini tidak melambangkan filem ini merupakan filemnya yang pertama...haaa paham tak apa gua cakap ni...hee

Gua bukan la ada ilmu dalam bidang perfileman ini tetapi dari pandangan dan tontonan gua filem X ini, jalan cerita dia tersusun rapi dan mudah difahami.

 
Sebelum gua tengok Filem X ini gua tak baca pun sinopsis jalan cerita dia tapi gua boleh terima sebab cerita dia agak sempoi mengisahkan kenapa dan bagaimana Hero mempunyai janda yang begitu ramai iaitu 5 orang.

Dalam pertemuan dalam gambar di atas..., kesemua janda cuba memangkah Hafiz untuk berkahwin dengan Arisa(intan ladyana). Dalam pada masa yang sama Hafiz menceritakan kepada Arisa kenapa dia ceraikan kesemua 5 jandanya.

Saat Hafiz menceritakan kepada Arisa jalan cerita itu yang memenuhi dan di tontonkan kepada penonton...haaa paham tak..?? kira flashback la kenapa dorang bercerai itu yang akan kita tengok dalam filem.


Janda pertama


Haaa...dalam flashback ini jalan cerita dia memang best..., siap ada "Ubat Kuat Cap Nafsu Unta" hahaha.., lagi best siap ada bunyi Arghhh!!!! uuhhhhhh!!!! yeahhhh !!!!!! adoi...!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahah

Ha nak tau bunyi apa korang kena tengok...hee



Janda Kedua

 
Dalam janda kedua best dengan watak isterinya yang agak lurus bendul gila sampai binatang pun masuk dalam rumah...hehe

Nak tau kenapa ada binatang tengok la nanti ek..hee


Janda Ketiga


Yang ketiga ni memang takleh bla..kalau aku dapat pun memang aku takleh terima...tapi body memang baik wo..hehe... gadis litar la katakan..tapi janda orang...grrrrrr


*************************
 

Yang lain-lain gua malas cerita la ok...panjang sangat la pulak nanti..hehe

Keseluruhannya penyeri Filem X ini ialah Diana Amir dan juga Siti Chubby..., Filem X ini merupakan filem terakhir Diana Amir tidak bertudung tak silap gua..kalau silap sori..hee

Bagi gua Siti Chubby suatu hari nanti mesti boleh jadi Artis komedi wanita di tanah air ini.., silap-silap dapat tercalon dalan Anugeran Bintang Paling Popular..., pihak MIG sila main peranan promosikan akak Siti Chubby ni..sebab dia best...hehe

Sekali lagi Good Luck kepada pengarah baru iaitu Ahmad Rusli Khadri...


Rating 
4/5

************************


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : David Teo kata Astro First bukanlah pembunuh kutipan untuk filem mereka tetapi membantu...hee


tags : pelakon filem x janda jandaku gengster, review filem janda jandaku gengster, review filem x




Artikel Terkait

13 comments

menarik untuk tontonan santai.. tak payah pk apa..

tak boleh blah tengok muka toye je masa sanding..haha..

Riak muka memang kelakar la si Pierre Andre

Movie ni best.. Kak Anne nak ajak g tgk lagi skali.. asyik gelak jer..

hahaha...cm best & santai jeee cite ni..

mcm best je cite komedi ni..nk kena tgk ni :)

jangan la letak gambar Diana Amir tak pakai tudung.

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

Agak bosan sedikit cara narration. Kami ada buat review juga untuk filem ni.


EmoticonEmoticon