Tour Ke Stadium Emirates ( ARSENAL)


Entri ni sumpah panjang.., tapi gua pasti korang tak baca..tengok gambar jer ok..so layan jer..('',)


tour stadium emirates

Salam...,

Kepada semua peminat BPL pasti akan teruja gila bila dapat jejakkan kaki ke Stadium team yang mereka minat yer dak..?? kalau ang jawap tak maksudnya ang tak minat bola..hehe..

Perasaan teruja tu umpamanya kau tak tahan berak dan bila lepas berak dia punya lega kau sorang jer yang tau..gitu la perumpamaan bangang yang dapat gua ungkapkan..,

Gua selaku peminat tegar Arsenal baru-baru ni berjaya menjejakkan kaki ke Stadium keramat ARSENAL yang terletak di Arsenal la..takkan dekat kota baru lak yer dak..??

Woi..tak pernah gua mimpikan akan sampai ke stadium ni woi woi woi..syukur dapat gak jejak.., jangan kata gua tak impikan ke tanah suci..gua lempang kang..('',)


*****************


Cara nak pegi Stadium Emirates ni kau kena naik TUBE lane piccadilly(kaler biru) benti dekat station Arsenal...senang jer...dari station tu jalan kaki dalam 5 minit dah sampai ke Stadium tu


Kaunter Beli Tiket

Kalau nak pusing2 dekat luar stadium tak kena bayar apa2.., tawaf la berapa kali korang nak pun...tapi gua selaku peminat tegar yang mungkin seumur hidup sekali sampai london ni beli la tiket untuk masuk ke dalam stadium.., Harga tiket untuk masuk ke dalam stadium ni kalau sendiri jalan £17.50  kalau Ringgit Malaysia sila la kali 5 ok..('',) kalau Legend Tour Guided £35

Tour Emirates Stadium ni ada 13 ke 14 zon tak silap aku.., dia akan bagi kau macam set ear phone untuk kau dengar penerangan dari pada setiap zon yang kau lalu.., kalau kau join tour legend kau dengar jer apa dia cakap.. gua lagi suka jalan sendiri sebab bebas sikit..hehe

 Patung Mr Bean(arsene wenger)


View dari tempat VIP




Peminat kecil ARSENAL




Tempat yang paling gua teruja masuk ialah bilik persalinan player.., wei ni gua jejak tempat terry henry pernah jejak wei..pergh pergh... tapi dia dah takda..hehe


 Pergh...muka nak poyo mamat ni..!!

 Woi woi...

 Ni tempat player mandi manda.., jangan tanya gua dorang mandi bogel ker tak..?? gua tak tengok dorg mandi..hehe

 Ni tempat urut2..bukan urut batin ok..!!!

Ni tempat dorg berus gigi dan berak-berak.., takkan nak tau gaya dorang berak pulak kan..sama je macam kau...hihi


Jom tengok Padang Emirates..('',)

Terowong ke arah padang

 Seorang bapak sedang membongak anaknya dengan mengatakan

"padang ni la papa main bola..siap masuk tibi lagi"
 Ni gua duduk sebenarnya tengah coverline nak curi rumput padang emirates..berjaya gak la..hahaha




Gua malas nak tepek banyak-banyak..., nanti fan club team lain jeles stadium Arsenal lawa sangat..('',)


Sekian....Peace (^_^)


p/s : lelaki yang minat team Arsenal memang ohsem..susah nak jumpa..hihi




{ 15 comments.. read them below or add one }

Arjuna Silvera Arjuna Silvera October 19, 2012 at 1:03 PM
nice photo ..tq for sharing... arsenal fan rupanya
Mila Ahmad Mila Ahmad October 19, 2012 at 2:11 PM
mesti teruja kalau dapat pegi.
Phat Phat October 19, 2012 at 3:34 PM
no 1 mmg den jeles jang

no 2 fan arsenal mmg ohsem tu den setuju hehehe
Ana Farhana Ana Farhana October 19, 2012 at 3:44 PM
knp gambaq kak yana sikit.. huhu
aizamia3 aizamia3 October 19, 2012 at 4:49 PM
ai jeles sangat.. ;)
kihkihkih..

psstt: tak puas nengok dak Zafirah.. ;)
hazman aka species1980 hazman aka species1980 October 20, 2012 at 4:32 PM
Zafirah kena paksa pakai baju ARSENAL....hahahahaha.... tapi ko sebagai die hard fan mesti happy bila sampai stadium nie kan
Nor Azura Mohamad Nor Azura Mohamad October 22, 2012 at 10:57 AM
Booooooooo!!! arsengal..wakakkakakak
syaiful hasni syaiful hasni September 8, 2013 at 11:55 AM
Wa inshaAllah akn ke sana pertama kali bln Nov ni...teruja rasa. Plus tgk game lwn Liverpool. Go Gunners
syaiful hasni syaiful hasni September 8, 2013 at 11:55 AM
Wa inshaAllah akn ke sana pertama kali bln Nov ni...teruja rasa. Plus tgk game lwn Liverpool. Go Gunners
AnonymousAnonymous May 11, 2015 at 9:22 AM
bro blih bagi detail nk flight ke sana n bajet x?nt lih wasap saya 0133871890