Monday, March 11, 2013

Burger Bakar Abang Burn Sangat Sedap..!!! muah muah

Burger Bakar Abang Burn

*****************************

Ha amik kau...tengok gambar jer dah boleh buat terliur yer dak..??

Baru-baru ni gua tetibe mengidam nak makan burger bakar.., gua ajak la si Yana makan burger bakar.., seperti biasa Yana kalau ajak bab makan 98% takkan tolak...grrrr

Sebut burger bakar je Yana bagitahu dekat rumah makcik dia iaitu di ampang ada burger bakar popular iaitu Burger Bakar Abang Burn.., so gua set dengan dia alang-alang nak pergi rumah makcik dia boleh singgah kedai Burger Bakar Abang Burn...hehe yummmy..!!!!

Lokasi kedai Burger Bakar Abang Burn ni dekat taman dagang.., gua rasa sapa yang duduk area ampang tau la dekat mana Taman Dagang ni yer dak..?

Gua pergi kedai ni awal sebab kalau lambat kena beratur panjang wo...hehe


Sampai je kedai tu gua antara customer terawal... yang gua respek bila baru buka kedai team Burger Bakar Abang Burn ni dorang ada briefing sebelum mula kerja disertakan dengan doa... yes!!! sangat profesional pekerja mereka..!! rasa nak cium2 je staf mereka...tapi yang pompuan la..hahahah

Selepas selesai mereka bekerja seperti biasa.... dan gua nampak je cik awek yang jaga kaunter terus gua nak order...hihi...




Apa yang gua suka lagi dekat Kedai Burger Bakar Abang Burn ni ialah dari segi kebersihan dan cara kerja staf mereka..., mereka memang sangat menitik beratkan tahap kebersihan  ha kemain lagi ayat gua..hihi

Kesemua pekerja Burger Bakar Abang Burn tutup kepala dan juga memakai sarung tangan..., apa yang lagi bestnya serbis mereka sangat cepat... kalau korang order serius tak perlu tunggu lama..itu yang antara sebab kenapa ramai suka pergi kedai burger bakar abang burn..

Gua rasa siapa yang pernah pergi mesti tau yer dak..dan selalunya beratur panjang pun tak perlu nak tunggu lama sangat...




Gua datang 3 orang..., termasuk Yana dan adik Yana.., jadi dengan nafsu jin yang ganas kitaorang order Burger 5 Layer kau... ada Ayam, Kambing dan juga Daging...haaaa jin pun tak makan 3 jenis binatang sekali  gus tau...hihi


Dengan berbekalkan nafsu jin juga kita orang tambah lagi satu lagi menu iaitu Onion Rings.., apa yang menariknya Onion Rings disini ialah seperti burger mereka..mereka buat sendiri wo...!!!! nyum nyum..!!!


Bila makanan dah sampai atas meja seharusnya lah berjimba bergambar bersama burger-burger yang membuatkan semua orang terliur yer dak...? bawah ni gua sajikan beberapa gambar yang menunjukkan betapa sedapnya Burger Bakar Abang Burn..hehe

Muka stim tak sabar nak melantak burger bakar..!!

 Tahap dewa punya makan...tak pedulik dah orang amik gambar

Yana pun tak kira apa dah bila makan burger bakar...dan adik dia yang tak tahan nak makan siap suruh Yana suap lagi..hehe...nais..!!!!

Di sebabkan terlalu sedap kitaorang makan..., secara prihatin gua siap tapaukan lagi nak bagi makcik Yana rasa kelazatan yang menyerlah Burger Bakar Abang Burn


Gua siap tapau 4 biji lagi burger bakar abang burn...hahahahahah


Bila korang tengok gambar ni tertanya berapa harga dia yer dak..???



Kalau korang datang ramai-ramai korang boleh order Burger Bakar Tower beberapa tingkat yang korang suka...hahaha.., yang gua beli haritu 3 orang datang pun dah 5 tinggkat...,

Bawah ni contoh gambar burger bakar tower yang bertingkat-tingkat...canggih abaq ang..hihi



Kepada sesiapa yang duduk Shah Alam.. nak jimat boleh try set Berbaloi "baloi-baloi"... lokasi dia dekat area Jakel tu...haa kepada student UITM gua pasti ramai yang tak sabar nak cuba yer dak..? hehe


Dengan idea yang sentiasa baru Burger Bakar Abang Burn kali ini memperkenalkan menu terbaru mereka iaitu Burger Burn Leleh...baru je dilancarkan pada 1/3/2013 hari tu...perhhh!! dilancarkan tu..hahaha



*****************************

Review Keseluruhan Burger Bakar Abang Burn

Rasa : 10/10 
Kebersihan : 10/10
Servis : 9/10
Harga : 9/10

Apa hebatnya burger bakar abang burn ni ialah belum sampai setahun dah ada 13 cawangan..., ye..ye belum sampai setahun..!!!!! hihi

13 jajahan Burger Bakar Abang Burn sekarang berada di : Ampang, Kajang-Bangi, Nilai, Johor Bahru, Kota Damansara, Sunway-Subang Jaya, Seremban, Seksyen 7 Shah Alam, Seksyen 13 Shah Alam, Alor Star, Klang, Melaka & Cheras Perdana. 

Untuk kesemua lokasi Abang Burn ni korang boleh check kat link :
 http://tinyurl.com/lokasiabangburn

Dan untuk keterangan lanjut jom singgah ke page Facebook Burger Abang Burn  https://www.facebook.com/abangburn

Secara peribadi gua ucapkan tahniah kepada pemilik Burger Bakar Abang Burn..., semoga terus sukses dengan lebih maju lagi....gua respek sama team mereka..!!!


Sekian....Peace (~_^)v


tags : burger bakar abang burn ampang, cawangan burger bakar abang burn, alamat burger bakar abang burn, tempahan burger bakar abang burn, pemilik burger bakar abang burn

Artikel Terkait

26 comments

perghhh....dapat sponsor review ker ? best laaa....gua suka makan supremo punya....

Mmakaihhhhh terliur beb. Apsal post gambar tengah2 hari ni wuaaaaa.

wahhhhhhh burger abg burn sudah bemaharajalela nih...tq sharing is caring...jum serbu :)

dah 3 ke 4 org blogger review..

ko buat aku lapar la jang ehh.. hahahahahahaha

jin jin

puih...nyesal aku bace entry ko beb...bertakung penuh air liur aku

It's very straightforward to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this website.

Feel free to visit my web site :: seo software review

Dekat je dengan rumah atul. Kalau boleh, tiap2 hari nak makan burger bakar Abang Burn ni. Sedap! :)

assalamualaikum ujang...memang meriah burger nyer pasti terliur tengok...;)

mak aiiiii..tinggi nye..drooling~

masih belum dapat makan lagi.. :(
pasni nak gedik manja lebih kat en. suami ajak g makan situ..

Kalau hari biasa pon ramai org beratur , lagi lah time Abg Burn buat Burger RM1 ! perghhh ! dah lah sedap . Seringgit pulak uw kann . Tapi memang betul2 sedappp :D

dah cuba yg jajahan kajang punya..memang terbaik la

bunda pernah dengar, tapi belum pernah merasa...hebat !

salam... ada tak blogger yg berminat nak promosikan burger bakar kampung(BBK)? kalau ada yg berminat, boleh like facebook burger bakar kampung, then message kat inbox BBK, kami akan bagi anda cuba/try/test secara percuma produk kami. utk makluman, kami beroperasi di meru, klang. patty ayam n daging kami buat sendiri jugak... =)

memang terbaik dan sedap burger bakar abang burn ni. yummy.
servis dia yg paling tabik, cepat.:-)

Hi!.......cakap pasal burger bakar abang burn nih, saya baru jer pegi kat branch johor di b.point station. Not bad, lazat dan cepat service dia. Mamat2 belakang counter pun semer sporting dan happy jer. Wah kat sana siap doa lagi? bagus anak mak
Pics dah upload jadi senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com
Blog saya nih cakap pasal makan jer 100% takder topik lain :) dan kalu minat tu follow la yer TQ!

haha.. memang sedap kan bege bakar nih.. fbaru pnah try sekali di jb, teringin nak p lagi...huhuhu


EmoticonEmoticon