Renovate rumah dah nak siap....




Yang renovate rumah ini ekceli bukan rumah gua , tapi rumah emak gua..hehe,

Asalnya rumah mak gua ni satu tingkat jer tapi dipecahkan habis menjadi 2 tingkat..., siapa kawan blogger yang pergi kenduri kahwin gua tempoh hari tahu la bentuk paras rumah asal yer dak..?? 60 orang blogger kan yang datang kenduri kawin gua haritu..hehe list ada di SINI





Design gua sendiri yang buat menggunakan Google Sketchup... asalnya conteng2 jer lukis sebab tak reti sangat guna... so tengok la hasil conteng nak cepat design






Tapi sekarang dah reti godek2 dah pandai sikit guna..hahahaha

Haaaa kagum dengan diri sendiri sebab berjaya lukis sempoi rumah omak den...hahahaha

Kos emak gua renovate termasuk pecah rumah lama ialah RM170k..., tapi banyak beberapa design yang gua lukis si indon tu tak ikut..grrrrrr

Sebenarnya gua nak cerita detail lagi proses renovate ni...tapi sebab malas so tak jadi cerita..hahahaha


Sekian..Peace (~_^)v


{ 20 comments.. read them below or add one }

Nurzakiah Hanum Nurzakiah Hanum July 30, 2013 at 12:43 PM
SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU
Syafiyana Syafiyana July 30, 2013 at 12:46 PM
nice work....hehe....mmg pekerja yg kes2 renovate ni slalunya tak ikut design...nk cepat, nk mudah ^^,
Azri Johan Azri Johan July 30, 2013 at 12:48 PM
lawa jugak kau design eh ujang... memang kerja designer ke apa?
Tedi Tedi July 30, 2013 at 12:53 PM
kalau renovate, kena monitor selalu :)
Phat Phat July 30, 2013 at 12:54 PM
buleh upah kau design rumah omak den plak jang haha
aDisH.sHidA aDisH.sHidA July 30, 2013 at 1:15 PM
lawa je design umah mak jang nie...akak tertanya2 gak sama yang design rupanya ujang sendiri yang design...caya la...


rasa 100% renovate kan..umah lama xde langsung kan..just tpak je tapak umah ye dak..

ambooi berlawan nampak...mak yana umah baru..mak ujang pun umah baru...hehee
Hafiz Rahim Hafiz Rahim July 30, 2013 at 1:28 PM
lawa..pandai lu ujang..umah lu bila plak?
Marya Hana Marya Hana July 30, 2013 at 2:53 PM
Terpaksa puji lah,

cantik betul design rumah ni :D
syuk shusuke syuk shusuke July 30, 2013 at 3:16 PM
170 ribu ? baik beli rumah baru terus >.<
eima eima July 30, 2013 at 3:18 PM
hebat ko .. tak yah upah arkitek nk design ..hebat2
aizamia3 aizamia3 July 30, 2013 at 10:58 PM
yolah.. den pujilah ni.. lukisan tu memang cantik.. patutlah dak Ujang vangga sobab dio yang lukih..
Faizal Fredley Faizal Fredley July 30, 2013 at 11:28 PM
smart gak ko design..betul ke ko yg design..x caya aku..
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 31, 2013 at 10:21 AM
Jang... nanti buat tutorial camner nak lukis gambar umah tue....hahahaha
Sukma Haron Sukma Haron July 31, 2013 at 11:20 AM
terbaik ler bro.....buat design sendiri, saya pun pernah buat design rumah aruah ayah tapi tukang nie banyak yang dorang tak ikut....kita kuar duit per.....!
Sukma Haron Sukma Haron July 31, 2013 at 11:20 AM
terbaik ler bro.....buat design sendiri, saya pun pernah buat design rumah aruah ayah tapi tukang nie banyak yang dorang tak ikut....kita kuar duit per.....!
baizura79 baizura79 September 1, 2013 at 6:12 PM
Guna kontraktor or direct ngan tukang rumah.170k tu mmg bajet asal ke
baizura79 baizura79 September 1, 2013 at 6:13 PM
Guna kontraktor or direct ngan tukang rumah.170k tu mmg bajet asal ke
baizura79 baizura79 September 1, 2013 at 6:14 PM
Yg ni guna kontraktor atau direct deal dgn tukang rumah.170k mmg bajet asal atau terlebih sudaaa.