Tuesday, July 30, 2013

Renovate rumah dah nak siap....




Yang renovate rumah ini ekceli bukan rumah gua , tapi rumah emak gua..hehe,

Asalnya rumah mak gua ni satu tingkat jer tapi dipecahkan habis menjadi 2 tingkat..., siapa kawan blogger yang pergi kenduri kahwin gua tempoh hari tahu la bentuk paras rumah asal yer dak..?? 60 orang blogger kan yang datang kenduri kawin gua haritu..hehe list ada di SINI





Design gua sendiri yang buat menggunakan Google Sketchup... asalnya conteng2 jer lukis sebab tak reti sangat guna... so tengok la hasil conteng nak cepat design






Tapi sekarang dah reti godek2 dah pandai sikit guna..hahahaha

Haaaa kagum dengan diri sendiri sebab berjaya lukis sempoi rumah omak den...hahahaha

Kos emak gua renovate termasuk pecah rumah lama ialah RM170k..., tapi banyak beberapa design yang gua lukis si indon tu tak ikut..grrrrrr

Sebenarnya gua nak cerita detail lagi proses renovate ni...tapi sebab malas so tak jadi cerita..hahahaha


Sekian..Peace (~_^)v


Artikel Terkait

20 comments

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

nice work....hehe....mmg pekerja yg kes2 renovate ni slalunya tak ikut design...nk cepat, nk mudah ^^,

lawa jugak kau design eh ujang... memang kerja designer ke apa?

kalau renovate, kena monitor selalu :)

buleh upah kau design rumah omak den plak jang haha

lawa je design umah mak jang nie...akak tertanya2 gak sama yang design rupanya ujang sendiri yang design...caya la...


rasa 100% renovate kan..umah lama xde langsung kan..just tpak je tapak umah ye dak..

ambooi berlawan nampak...mak yana umah baru..mak ujang pun umah baru...hehee

lawa..pandai lu ujang..umah lu bila plak?

Terpaksa puji lah,

cantik betul design rumah ni :D

170 ribu ? baik beli rumah baru terus >.<

hebat ko .. tak yah upah arkitek nk design ..hebat2

yolah.. den pujilah ni.. lukisan tu memang cantik.. patutlah dak Ujang vangga sobab dio yang lukih..

smart gak ko design..betul ke ko yg design..x caya aku..

Jang... nanti buat tutorial camner nak lukis gambar umah tue....hahahaha

terbaik ler bro.....buat design sendiri, saya pun pernah buat design rumah aruah ayah tapi tukang nie banyak yang dorang tak ikut....kita kuar duit per.....!

terbaik ler bro.....buat design sendiri, saya pun pernah buat design rumah aruah ayah tapi tukang nie banyak yang dorang tak ikut....kita kuar duit per.....!

Guna kontraktor or direct ngan tukang rumah.170k tu mmg bajet asal ke

Guna kontraktor or direct ngan tukang rumah.170k tu mmg bajet asal ke

Yg ni guna kontraktor atau direct deal dgn tukang rumah.170k mmg bajet asal atau terlebih sudaaa.


EmoticonEmoticon