Thursday, January 9, 2014

Gold Coast Morib yang tak best..!!!!!



8.1.2014 iaitu semalam merupakan bezday buat bini gua yang ke 28.., so gua bawak la dia bercuti ke Gold Coast Morib...,

Tiket gua beli awal dari mikeadeal ke groupon tak ingat dah tak tau la mahal ke tidak,gua amik pakej bezday dalam RM260 gitu ... kalau biasa dalam RM160 untuk semalam.,


**************************


Malas gua nak cerita panjang sangat tapi gua nak terus cerita benda yang tak best di Gold Coast Morib ni.., bila gua check in pada hari selasa seperti biasa di hotel lain juga memang tak berapa ramai orang sebab bukan musim cuti sekolah dan juga bukan hari minggu.

Di pendekkan cerita bila sampai bilik ok je la biilik dia ada jakuzi..waaaa canggihnya..., bilik dia ada TV waaaa canggihnya walaupun siaran tak clear.., lepas tu lompat atas katil macam orang gila..waaaa bestnya...., lepas tu tengok luar tinggap..waaa bestnya.... haa gitu la sengalnya perasaan.

1st benda yang tak best bila nak buat air panas tengok kettle takder..,derm..!!!!  capai telefon nak panggil house kiping.., sekali tengok telipon takde guide line nak kol mana2 biasa dekat telipon ada guide line nak dial apa tekan apa yer dak..??

Gua main dail je tekan 1...lepas tu tekan 2..semua gua tekan tak berangkat..!!! 2nd benda yang bebal adalah call semua tak berangkat..!! derm...!!!!

Hati dah panas nak main jakuzi la..., skali tadah air..derm..!!! slow gila air, nak kasi penuh jakuzi air kencing gua lagi laju...!!!! punya la semangat nak rasa jakuzi tunggu jugak la macam bangang sampai air tu penuh..hihi

Bila dah penuh nak kasi buble-buble keluar dari tepi jakuzi tu.., tekan punya tekan..derm..!!! tak funcion.., langsung layan je la main dengan bini dalam jakuzi tu.., maksud gua main air buih ok...dengan zafirah sekali..!

Gua dalam marah tu sebenarnya beberapa kali try dail no nak call orang hotel tapi tak respon..memang rasa palat gila..!! dalam masa sama gua ngumpat dalam group wassap geng blogger.., mereka yang dah pergi bagitau memang line talifon problem dekat gold coast!! argh..!!! nak turun jauh pulak tu oi..!! so tunggu je la bila petang nak turun mandi taman tema air nanti baru marah..

***************************

Bila gua turun memang dah set nak marah manager dia..., dalam hati set jugak kalau manager awek cun gua tak jadi marah.., tapi kalau turun manager lelaki memang gua marah..

So bila gua turun tanya awek kaunter

"siapa manager" sambil buat muka garang.., sekali ada orang sebelah nyahut

" ye saya ada apa boleh saya bantu" jawap seseorang..

gua menoleh dan tengok manager pada waktu itu bukan awek cun so peluang gua untuk marah..hihi


"kenapa saya kol semua tak berangkat.." tanya gua dengan nada marah

"line talipon kami memang rosak" menjawap dengan nada bangga

" kenapa tak bagitau awal2, saya nak turun bukan dekat dari tingkat 8" marah gua lagi

"tu kami ada tampal notis.." *sambil buat muncung ke aras notis.

" apa benda kami nak kena baca notis semua pulak,kami bukan kerja sini nak kena tau notis semua..kenapa masa kami check in tak di bagitahu ada masalah macam ini" marah gua lagi.., apa gila apa suruh custumer baca notis yang di tampal dekat dinding..!!!!!!

" ok en nak apa.." tanya dengan kerek tanpa kata sori lagi

"kettle dalam bilik takde.., saya nak seterika dengan jakuzi tak funtion dan shower slow." jawap gua

"ok nanti kami tolong hantar barang dan team repair.." jawap dia sekali lagi dengan tiada sori..!!


*********************************

Pakej Bezday Parti

Malam itu disediakan dinner sekali termasuk dalam pakej bezday yang gua amik.., malam dinner itu gua kena bagitau kaunter dulu yang gua amik pakej bezday baru dia kasi kek dengan seekor teddy bear.., sangat la tak suprise langsung dan best sebab semua kita kena tanya dulu baru dorang hantar.., siap jawap "owh....." nampak dak macam lupa..grrrrr

Makan malam dinner di Gold Coast Morib adalah biasa sahaja dan adalah tak dicadangkan makan dalam tu sebab tak berapa sedap pun.., siapa pernah pergi mungkin setuju dengan gua yer dak..???


Teddy bear yang dapat tu boleh la kasi dekat anak korang kalau ada anak.., kalau bini suka kasi la..hihi, kek yang dapat pun kecik dan ok la untuk kasi tuan punya bezday, dan satu sijil yang dapat tu gua tak tau apa kelebihan dia..hehe

Dan untuk amik pakej Bezday di sini juga sangat gua tak galakkan ..hihi...,


*********************************


Selepas dinner tu gua pun balik bilik dan apa yang gua mintak seperti kettle dan seterika dihantar la untuk kegunaan gua...,

Tapi ke bangangan serbis hotel ini sekali lagi terselah.., kerana team repair untuk jakuzi dan juga shower yang gua repot slow tadi tidak di datang..derm..!!!!!  nak di call line talifon rosak.. so takkan gua nak turun balik..!!! arghh...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Memang jahanam betul nasib gua...! bila marah nak la isi form rating untuk hotel tu.., biasa dalam bilik hotel ada sediakan borang untuk isi yer dak..? tapi kebiasaannya kita buat bodoh jer tak isi apa kan..? tapi gua nak isi untuk hotel ni...sekali pensil pun dia tak sediakan...derm..!!!!

Gua boleh terima kalau hotel tu ramai orang atau peak hour mungkin serbis dia sibuk sikit.., ni time tak ramai orang woi..!!!! tidak..!!!!!!!!!!!!!!!! apa la nasib gua kena dekat gold coast morib ni..!!!


*****************************

Esoknya gua nak check out memang gua target nak jumpa manager semalam tu.., sekali boleh pulak jumpa, memang gua marah kaw kaw.., kebetulan masa tu dia tengah borak dengan bos dia agaknya , gua main sampuk je..agak kuang ajar gak cara gua..sila jangan ikut ok..hihi..,

Gua kenalkan diri la yang gua ni seorang blogger hahahahaha nampak tak poyo.., bila dah sebut blogger baru nak cakap sori..!!! derm..!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Gua tanya kenapa takde pun team repair datang bilik..!!!!! gua marah sebab repot yang gua buat tu direct ke dia.., so pandai2 la dia marah staf dia balik lepas tu...

So sebenarnya memang nasib gua tak baik la datang pada time tu sebab semuanya tak kena.., dan kesimpulannya gua tak puas hati dengan layanan manager yang berbangsa CINA pada hari itu.., kalau kau si manager dah baca sila la paham ok..!!

Staf sini memang kemain bangga sebab setiap hujung minggu memang hotel penuh..., dan memang jangan terkejut kalau orang nak check in bilik tak disediakan lagi..hehe


Antara benda yang gua tak puas hati secara purata dan untuk yang tak baca jalan cerita..hehe

* Kenapa kettle takda dalam bilik
* Kenapa tak dibagitau custumer tentang masalah line telipon bila check in, hanye sekadar tampal notis
* Kenapa Shower Slow..
*Kenapa buble di jakuzi tak berfungsi
* Kenapa Serbis layanan bezday party tak best
* Kenapa manager takde say sorry..!!!
* Dan seperti semua orang tau.., bau busuk bila malam menjelma !!!
(siapa pergi bagi tau tak bau, gua bagi RM1)


untuk review detail dari bini gua baca di SINI <-- p="">

*****************************

Siapa nak pergi bercuti di sini tidak digalakkan la... kalau setakat nak main air tu pergi tempat lain pun ok..., tapi kalau dapat FREE  pergi jer la..hahahahaha, 


Sekian...Peace (~_^)v


tags : Review Gold Coast Morib, Keburukan Gold Coast Morib

Artikel Terkait

45 comments

bau busuk bila malam menjelma? camne tu

cik eka - tak tau bau kilang getah ke atau bau ba alif ba ya..hehe.., tapi setiap kali pergi memang bau

penah bercadang nak g sana, tapi asyik full jer, akhirnye pegi tempat lain yg lebih menarik.....ada hikmah kot tak g situ

Hahaha..lu pun terkena ye..gua tengok lu post gambar hari tu pun dah tau lepas ni mesti lu kutuk kaw2 punya..gua pegi hari tu lagi bangsat..nak check in beratur panjang..sampai kat kaunter cakap bilik tak kemas lagi..siap suruh tunggu..lama gak la menunggu..naik atas tengok semua barang orang baru keluar semua tak kemas lagi.

Jakuzzi..totally out..air slow mcm lu cakap..tak fully function pun..gua rasa dia beli reject punya la.

Malam memang bau taik lembu..mat gian duk situ memang heaven la. Hahaha

masa aku pegi itu hari ok plak condition bilik cuma bau babi tu la mmg kuek demmmm

dah penah terkena dl. goldcost morib antara blacklist tmpt nak g bercuti. services mmg TOTALLY OUT.

ok..masuk senarai x payah pergi...ayok..ntah2 cik pon datang kot

teruknya servis. bila bagitahu blogger baru takut...pasni mesti dia google kan...

nasibla cari pasal dengan geng blogger an ? heh heh heh

nasib ko la bai... 1st time aku g ari tu ok jer smue... bau pun xde... ni dah bki voucher utk 2nd time... x tahu la bile plak nak pegi ni... call nak booking smpai ke sudah x berjawab...

Good job jang.. entry tak melucah.. hahahaa

bagus laa.... siap ada summary ringkasan cite tu... pengalaman la kan

kalau gitu gaya nya ..jadi x berhajat nak pergi... hahaha..bagus la yg dah ada pengalaman... so xderla hati meronta2 nak ergi..banyak port hotel lain boleh pergi ..tq for info

kalau gitu gaya nya ..jadi x berhajat nak pergi... hahaha..bagus la yg dah ada pengalaman... so xderla hati meronta2 nak ergi..banyak port hotel lain boleh pergi ..tq for info

klu dah ambik pakej burthday.. tapi layanan tak macam burthday baik ambik yang biasa je.. hurmm

Kali pertama pegi je ok. Kali ke seterusnya pegi mmg servis tak ok. Mmg takde dlm list utk cuti2 dh tmpt ni. Dah baaaaanyak sgt masalah

aritu ajk somi pegi sini...sbb sgr org kate best sgt...oh yeke?servis x bape bgus ye....cancel la....urmmm

Aha dengo2 kat situ ade org ternak ba alif ba ya kan. Tah2 bau busuk tu. Ingat mmg nk gi. Tapi semua ckp bad reviews. Jadi kensel. Pi tempat lainler plaks.. Taun dpn mohon kak yana pilih obersi plak haha

Betul tu..sebab ada kilang getah dekat tu kot..

Aku gi minggu lepas ok semua ok...tapi malam ada bau getah kot..mandi pun ok..next time aku da taknak gi la sebab comment negative korang ...hehehe..first time naseb aku baik..hehehehe...next tataw lagi kan..

Aku gi minggu lepas ok semua ok...tapi malam ada bau getah kot..mandi pun ok..next time aku da taknak gi la sebab comment negative korang ...hehehe..first time naseb aku baik..hehehehe...next tataw lagi kan..

Baru la kitorang ni ingat nak pi masa cny nanti... huh.. reject la gold coast morib.

Baru je plan nak pegi bawak anak2... hmmmm... tak jadiklah.... tq for the review... lebih baik tak pergi daripada en suami mengamuk kat sana hihihi...

baru pegi dis lepas. amik pakej birthday gak... setuju kek kecik, jakuzi air slow tapi berfungsi. mkn malam xsedap. agree sangat. kena tunjuk ic masuk makan malam tu. untuk main air betul klu nak pegi tempt lain mmg banyak. nak pegi sini sebab kata pakej birthday. overall ok la. baik amik pakej paling murah kalau nak pegi bagi sy.

betul sy xbau apa2.. hidung sumbat kot. nak bagi seringgit je ke? http://aziazidah.blogspot.com/2013/12/short-vacation-goldcost-morib-resort.html. hihihihi

alamak br nk p ujung mggu ni..huhuhu...

alamak da booking utk minggu dpn gune voucher matta fair... klu suami tau kes mcm ni mau die tarik muke nnt...

hahahha ni bkn tmpt pilihan sbb dah penah terkena ... lag pun parking cam bangang je ... tak selesa ngan besh langsung pun

esk sye nak pg..ayo.... tp amik apartment.. harap2 x sama

salam buat semua pembaca bloog ... sy bukan nak komen apa yg kawan ni citer tapi nak tambahkan lagi satu list resort yg sama perangai nya mcm kat morib ni ... resort tersebut adalah Permaisuri Resort di Tanjung Tuan Port Dickson. beberapa kes yg lagi menyakitkan hati ialah ... Tel ada tp wiyer dia tergantung ..maknanya apa xde maknanya dah tel tu langsung tak boleh guna ..TV langsung x boleh buka... bayang pegi resort TV tak boleh buka ... sal jug kettle pun sama ... ada cawan dan coffee tp jug kettle nya xde .. nak tel off so kena turun panggil ... mmg sakit hati .... masa pegi makan kat restoren dia lagi kelakoooww .. ada roti jadi sy ingat nak buat roti bakar .. kebetulan manager resort ada kat situ sy tanya mana pembakar roti ni ...tau apa di jawab .. ohh mmg kita tak sediakan kerana pelanggan sebelum nie dah rosakkan .... sama juga saya ada arrange dinner ... sy jumpa makanan ada telor lalat ... saya complain kat staff dia .. pastu dlm 20 minit saya nampak dorang bawa makanan tu tp mcm baru panaskan ... LOL rasa mcm nak bagi penumbuk je... tp sabor lagi ...saya order konsep BBQ tp mana BBQ nya menu semua dah hidang ..sy tanya staff dia dorg wat bodoh aje ... uuuhhh masa tu mmg mood dah meraban giler tp sy control lagi .. nak sambung nie hati dah sakit so huraian nya memang Permasisur resort ni service dia mmg gampang ...

Nasib baikkkk..thanks u...we planned nak g gathering family kat situ....nasib baik x buang duit....eeeeuwwwww....

Salam...Saya dah dua kali pergi..Dua2 kali tu jugaklah beli melalui Streetdeal..Terkini awal Jan 2014 aritu..Alhamdulillah, kedua-duanya OK..Yg ttg bau tu, mmg kadang2 ada jugak la dtg bertandang..Tp tak la sepanjang masa..Ikut kondisi angin pada masa tu laa..Dah nama area Morib, takkan tak faham2 aktiviti2 sediada kat daerah tu, HeHe! Paling penting, takkan dpt harga camtu kat tempat lain:)

Area morib tu banyak kawasan penternakan khinzir. Area tu famous jgk sbg tempat pembakaran mayat orang india. (saya berasal dr kg batu laut, morib)

Baru cadang nak pg
Tp semua komen negatif je

Baru plan nak pegi..byk blogger say NO to gold coast...so d better choice, cr je ler parking lain ye dakk....

Baru plan nak pegi..byk blogger say NO to gold coast...so d better choice, cr je ler parking lain ye dakk....

Plan nak p sini..tapi byk sgt blogger kondem tmpat ni..so better cr resort lain ye dakk...kang x memasal mood ke parit...

Kite plan nak pegi next year... dh nak booking tiket dh ni, mmg bebetul xbest ke? adoiii...

Alhamdulillah...kitorang pegi aritu ok jer..line tepon xde tapi die bg wassap no. InsyaAllah nak bawak family next time...resort selesa x havoc

Sy dh 2x pegi....ok jer...1st time g amik studio suite....2nd time g amik penthouse....ok jer sumer.....bfast pun kenyang jer....xde bau pun mlm2.....sape yg teringin nk g....sila g dlu....sbb lain org....lain pengalaman.....

Sy dh 2x pegi....ok jer...1st time g amik studio suite....2nd time g amik penthouse....ok jer sumer.....bfast pun kenyang jer....xde bau pun mlm2.....sape yg teringin nk g....sila g dlu....sbb lain org....lain pengalaman.....

baru plan nk pegi.. takde le nmpaknyeee

Aduhai..baru plan nk cuti ngn family..byk negatif dr positif..tk jd la..huhu

Ala..dah beli tiket for 3d2n utk school holiday nnt. Byr 360. Nnt byr lg 100 sbb cuti. Beli pun sbb kwn promo mcm best jer. Xpela. Try je dulu. Klu x best next time cari tmpt lain la.

huhuhuhuhu...dah baca entry kat blog ur wife jugak...
bru je plan nak pegi..adeihh..
kene pilih tempat lain la gamaknya...

NEW YEAR GIVEAWAY


EmoticonEmoticon