Friday, May 30, 2014

SYUKUR KAMI JUARA EPHYRA TREASURE HUNT

 EPHYRA TREASURE HUNT Team

Sabtu minggu lepas berlangsungnya Ephyra Treasure Hunt dan disertai oleh 28 27 blogger hensem dan cun.., Syarat nak join pun memang kena cun dan hensem..so gua join je la hihi.., ekceli semua mahluk Allah tu cun dan hensem wei..

Treasure Hunt ini anjuran dari Ephyra dan Team Denaihati dan disertai oleh blogger sahaja.., apa yang lebih menarik penyertaan adalah percuma..

Gua bila dapat tahu ada Treasure Hunt terus hantar penyertaan sebab memang minat gila nak join...

*************************************

Permulaan

Kesemua peserta berkumpul di kawasan parking PuspanitaPuri, Presint 10, Putrajaya... dan pendaftaran bermula seawal 9pagi....tapi gua sampai dalam pukul 9.13 pagi..awalkan..

 EPHYRA TREASURE HUNT Morning

Bila sampai je macam biasa la blogger bertemu blogger mesti banyak cerita.., tapi gua macam biasa mesti nak cari pasangan untuk bergaduh dalam event..seronok sikit boleh bahan-bahan orang ni..('',)

Di Puspanita ini team denaihati bahagikan kami kepada 7 kumpulan yang terdiri dari kumpulan

#EphyraTeam1
Astaxanthin

#EphyraTeam2
Glutathion

#EphyraTeam3
Acai Beri

#EphyraTeam4
Gam Akasia

#EphyraTeam5
Tomato
#EphyraTeam6
Marigold
#EphyraTeam7
Acerolla




Gua team no2 iaitu GLUTATHION yang dianggotai oleh Gua Qaseh, Norfa dan juga Kak Eyza.., dengan qaseh dan norfa dah lama kenal ibaratnya kalau nak tumbuk muka pun dorang tak marah la.., tapi 1st time jumpa dan kenal akak Eyza. So motif utama event ni pun tercapai iaitu mengeratkan siratulrahim.. ha nampak..('',)

Tugasan pertama yang kami dapat ialah

Tugasan pertama  EPHYRA TREASURE HUNT

Jadi dengan tanpa segan silu gua pun amik terus video tanpa skrip dari tuan pengarah...


Selepas tugasan video minum Ephyra.., kami diberi sehelai kertas yang akan membawa kami ke lokasi tugasan ke2

TUGASAN KE 2  EPHYRA TREASURE HUNT


Haa..nampak tak sehelai kertas atas tu..? so kalau siapa yang tak biasa dengan kawasan Putrajaya gua rasa agak pening gak untuk mendapat jawapan dia..hehe.. jawapan dari clue diatas ialah Taman Botani

So dengan sakainya dan eksitednya gua memulakan perjalanan bersama ahli kumpulan ke Taman Botani.., tak disangka rupanya kumpulan kami yang pertama sampai di Lokasi..,

Tugasan disini ialah mencari nama tempatan dan nama saintifik setiap pokok .., macam lipas kudung semua mencari no disetiap pokok.., yang gua pulak terkedek-kedek lari mencari nama pokok..,nasib baik comel..hahahaahha

Selepas kesemua nama pokok kami selesaikan.., hantar jawapan kepada KID dan KID bagi tugasan ke 3


************************************

Bila dapat tugasan ke3, ada 2 benda yang kami kena selesaikan iaitu :

1: Selfie di tepi Highway berlatar belakangkan BILLBOARD EPHYRA

 EPHYRA TREASURE HUNT Selfie

Gambar atas tu selfie dari Norfa..., tapi nampakkan belakang tu ada gambar seorang lelaki boroi, itulah  gua..??hahahah , 

Bawah ini ha hasilnya selfie dari gua...!!!


Rasa nak pelempang jer tengok muka mamat ni..!!! oi gua tak suka selfie oi..!! 


2.  Selepas SELFIE.., kami diarah pergi ke Lokasi seterusnya untuk mendapatkan tugasan.

KLIA 2 Clue  EPHYRA TREASURE HUNT

Haa..gila kau..kot kurang kreatif memang tak tau la jawapan dia kemana yer dak..??? tapi berbekalkan idealogi dari ahli kumpulan lain.., dapat la kami jawapan dia iaitu KLIA 2..!!!

Bijak tak kami..??

Ekceli untuk mendapatkan kepastian.., gua kol si Melastik Bintang..


Ujang : salam bro.., nak pergi ke starbuck ni, kena parking dulu ke dekat KLIA 2

Melastik Bintang : haah..ko parking dulu baru datang starbuck

Ujang : ok...Thanks

Haaaa.., nampak tak berbekalkan ilmu saikologi.., dari jawapan Melastik Bintang sah la jawapan dia KLIA 2...

Berbekalkan kereta berkuasa kuda yang tinggi.., gua memecut laju selaju kereta F1 yang dipandu oleh Michael Schumacher...vroooommmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sekali bila exit tol KLIA.., pakcik polis dengan angkuhnya tangkap gambar kete gua..!!! Speed Trap Oi..!!!!!!!!!!

************************************

KLIA 2




Ok bila dah sampai ke KLIA 2 terus pergi ke starbuck ., rupanya kami juga kumpulan yang pertama sampai.., dan disini la bermula klimaks segala tugasan yang ...yang.... yang... arghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

Di KLIA 2 ini.., setiap habis arahan yang diberi kami perlu upload ke dalam Instagram.., bila mereka semak ok dan lulus baru diberi arahan seterusnya.


1. Geng Denaihati suruh satu team bergambar dengan Logo KLIA2 

So fine la gua tahan orang minta tolong amikkan gambar kami




2. Kami disuruh sekurangnya 3 ahli kumpulan berselfie berlatar belakangkan logo KLIA 2

ok fine gua hensem sangat so malas join.. kasi cun cun je join


3. Bergambar bersama warga asing bersama dengan Banner Ephyra

ok fine...jumpa mat saleh ni cakap jawa sikit bagitahu nak amik gambar bersama.., dia kata ok.., lebih memberangsangkan awek dia yang tolong amikkan..,

Cun dow awek dia..boleh cakap orang putih lagi tu..hahahhaa, Tapi gua perasan mat saleh ni tak tutup zip seluar dia...eeuuuwwwwwwwww


Jadah apa korang wusha zip dia betul-betul...???? hahahahaha


4. Kami disuruh perkenalkan Ephyra kepada seorang lelaki berbaju biru..,dan buat instavideo

derm derm..., kena cakap pulak... sebagai ketua gua mengambil cabaran ini



Mamat ni manjang tak paham..tak paham.., gua tampar dia sekali terus dia angguk-angguk..hahahah, rupanya dia dari indonesia..muka macam Aaron Aziz tapi orang indonesia rupanya.


5. Kami disuruh perkenalkan Ephyra kepada seorang wanita berambut panjang berbaju TURQOISE.,dan buat instavideo

Haaaa nampak tak punya demand dia minta kami buat.., nak biru..lepas tu turqoise.., lepas tu rambut panjang..!!!! arghh!!!!!!!!!!!!!

Punya gigih jalan juga dekat dalam KLIA 2 ni, jumpa amoi cina cun..!! sebenarnya gua ada jumpa india pakai sari pakai baju TURQOISE gak.., rambut dia pun panjang gila..tapi rejek..hahahaahah

Amoi ni turn Qaseh pula terangkan Ephyra kepada dia..., 


Bila habis jumpa amoi ni kami pun hantar la video-video kepada AJK yang bertugas..., dorang pun kata

"ok lulus... tapi ada lagi tugasan"


6. Kami diarahkan buat "Team Cheer" depan 3 orang warga asing

Mak ai.., nak cari warga asing lagi...3 orang pulak tu.., lepas team cheer pulak...grrrrrr




7. Dorang suruh cari makanan paling pedas di KLIA 2

Di pendekkan cerita gua beli di jaya grocer KLIA 2 sahaja.., siap kawtim dengan pekerja jaya grocer suruh tabur segala cili bagai




Gasak la korang makan pedas-pedas..!!

******************************************************

Settle Putrajaya kami diarah pergi ke Karnival Jom Heboh dan cari Booth Eyphra

Cabaran ini paling tak boleh lupa.., nampak simple pergi ke Booth Eyphra yer dak..?? tapi cabaran utama dia adalah mencari kawasan jom heboh dan juga parking 

Walaupun arahan asal adalah menaiki bus.., tapi kami tekad untuk bawa kereta sendiri dan jalan kaki.., secara positif kami anggap ini adalah cabaran


Kami berjalan kaki lebih kurang sejauh 3km..., rupanya kami parking area Hari Belia.., fuh fuh..gigih oi, sampai je ke booth epyhra rupanya kami juga kumpulan pertama sampai.., ye ye ingatkan dah lewat..hihi

Di Booth Ephyra ketibaan gua dinanti oleh penyokong utama iaitu Yana dan Zafirah



 Tugasan terakhir ialah lawan bola tutup mata



Apa gua bebel dekat telinga Qaseh pun gua tak ingat.., barang kali gua kutuk dia kot..hahahaha, dipendekkan cerita kami menang perlawanan ini

Dan bila pengumuman pemenang keseluruhan.., sungguh tidakku sangka kumpulan kami menjadi juara


Haaa nampak tak brader Norman Hakim yang teruja lebih..hahahahahaha, Syukur la kami berjaya membawa pulang hadiah utama iaitu RM2,000

Tahniah juga kepada team lain kerana memberi saingan sengit 

 Tempat ke 2

Tempat ke 3

******************************************************

Apa itu Ephyra??

Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato) yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Halal ke??

SEMESTINYA HALAL!! ..kalau tak percaya jugak boleh pi website JAKIM dan type sendiri nama ephyra tengok dia tulis apa... ('',)

Nak Diskaun Ephyra..??

Boleh pergi blog bini gua si YANA....dapatkan harga kasih sayang daripada dia


******************************************************

Thanks kepada Ephyra dan Juga Team DenaiHati


KAMI SEMUA ENJOY..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Entri Dari Rakan Blogger Lain

Qaseh (ahli kumpulan)
Pena Berkala
Sue Izza
Emily
Norfa (ahli kumpulan)
Eyza (ahli kumpulan)
Kak Ain
Ejam 
Nadia
Emi
Hazman
Fendy
Cik Lily
Ainaa
Nizam Ijam Poyo 
Kak Fiza
Hanim
Intan Mat
Daud
Dyana Nor
Nannie Isa
Deq Noor
Intan Mat
Eizil
Nurramizah
Aziz DMS
gambar kreadit kepada semua rakan blogger yang join treasure hunt

Artikel Terkait

11 comments

hahahaha dialog tu kelakar.... Apapun, tahniah ujang. Kekalkan kemenangan tu.

Tahniah la untuk ko....memang champion sampai kena speed trap...janji sonok sebab menang besar kan.....

tahniah yer. menang besar tu.....

ewah bukan perasan ko lagi ek... ishkk nyampah wokehhh

tahniah dah menang..belanja baju raya patbelashelai nanti :p

tahniahh . rezeki yana ngan zafirah tuu.hihihi .

lol bila i cakap dia hensem???
u sgt jahat letak gmb dia korek lubang xoxo
u mau selfie dgn i?i kena fikir dulu takut nanti u letak post macam nizam tu ...kekeke
dan u sgt suka tgk org zip ke tidak
haha lain kali i kena hati2 tak pakai seluar berzip, nanti u pandang2
hey apa maksud sempoi yg u komen dlm blog saya? i tak dapat di dictionary ==
MY-Emily


EmoticonEmoticon