Wednesday, January 27, 2016

Cafe di The KL Garage Terbaik ..!

Cafe The garage kL
The Garage KL


Hujung minggu baru ni gua dengan Yana sempat join geng PROJEK HIPSTER makan-makan di The Garage KL.. memula malas nak join sebab macam penat.., tapi bila dorang kata nak belanja dan teruja tengok konsep kedai The Garage KL ni rasa tertarik juga nak mencuba hihi


REVIEW THE GARAGE KL






THE GARAGE KL ni adalah sebuah tempat santai untuk melepak dengan konsep lain dari yang lain senang cakap HIPTSTER la hihi., dekat sini ada lebih daripada 10 kedai-kedai, kafe, dan garaj.., lokasi pun memang strategik sebab betul-betul sebelah MRR2

The Garage KL ni berjiran dengan Bamboo Restaurant.., ('',)

Apa yang paling menarik disini ialah Cafe dia iaitu Gaffe&Co cafe




Siapa yang sukakan kelainan gua memang rekemen korang lepak dan merasa sendiri suasana dan juga kelazatan menu di Gaffe&Co Cafe.!

Ok meh kita tengok dulu menu dan harga Gaffe&Co Cafe

MAKANAN



MINUMAN



***********************************************

Bila dah tengok menu.., masing-masing tak sabar nak cuba menu utama yang ada..., mula-mula pening gak nak order apa, tapi dibantu dengan pelayan cafe yang mesra akhirnya settle masalah pilihan menu makanan dan minuman hihi




Meh gua kongsikan beberapa gambar menu makanan yang kami order..

Air Sloopy Family

Anak manja papa kemain suka dengan air dia ni hehe


PIZZA


STEAK



PASTA



Ini antara beberapa gambar menu yang kami order.., nak tepek semua gambar kang terliur pula korang hihi..

Ok untuk review makanan di Cafe ini yang paling terbaik ikut citarasa gua ialah Pasta dia dengan Steak dia...!

Gua paling suka Pasta Carbonara dengan Slow Braised Short Ribs , jadi kalau datang sini pendapat gua ialah korang wajib cuba menu ni hehe


Untuk minuman dia tak banyak beza rasa dengan cafe lain.., korang boleh cuba yang mana ikut suka korang hahaha

****************************************

Lagi satu untuk yang risau nak berbuka puasa nanti solat dimana.? jangan risau sebab The Garage KL ada sediakan surau yang selesa disini.., siap ada aircond bak ang...nak tidur pun boleh hahahaha



****************************************

PARKING (tempat letak kereta)

Untuk ruang parking pula gua rasa takda masalah untuk geng-geng kereta nak buat TT dekat sini.., untuk korang nak buat reunion ke pun takda masalah sebab parking dia luas beb hehe

So bola la set nak melepak disini..,



****************************************

Ini gua tepek sekali beberapa gambar di kawasan The Garage KL


Ruang Makan
  



Kedai Potong Rambut

Live Band ( bermula 9pm)


Kedai Vape



The GARAGE KL ini dibuat daripada 15 kontena . Kedai-kedai Garage KL terdiri daripada butik-butik yang menawarkan pelbagai pakaian dan aksesori untuk sukan permotoran, garaj dan kedai gunting rambut .

Tingkat bawah
galeri kereta,, kedai potong rambut, ruang pameran & tandas.

Tingkat 1  
ruang makan,cafe,gerai,kedai & butik.

Tingkat 2
Pejabat, kedai & butik. surau


Secara purata sangat puas hati lepak di The Garage KL.... apa yang lebih membanggakan gua ialah anak melayu sendiri yang berjaya membuat tempat yang sempoi gini..!! Tahniah TENGKU AZMAN Pemilik The Garage KL 

Sekali lagi thanks kepada team PROJEK HIPSTER kerana memperkenalkan gua THE GARAGE KL

 Lepak sini jangan lupa #thegaragekl #gaffecoffee  hehe


Address : Gaffe & Co
Jalan Hillview Tmn Sri Ukay
Ampang , Kuala Lumpur

Artikel Terkait

11 comments

wow, menu dia sangat menarik. kena cuba ni

Wey..tertukar air sloppy..hahahaa.. Tapi takpa, dapat gak rasa sikit sorang hehhee

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)


EmoticonEmoticon