Tuesday, April 17, 2018

KENAPA AKU SELALU PERGI LEGOLAND



Salam...,

Minggu lepas aku pergi Legoland buat kali yang ke 5 sepanjang hidup aku. Dari anak seorang sampai anak nak masuk 3 hahahaha

Persoalan yang aku dapat bila pergi ke Legoland adalah

KENAPA AKU SELALU PERGI LEGOLAND..????  

Sebelum aku jawap..., aku nak post beberapa gambar lama di Legoland.., saja nak belagak jap hahahaha






ujang legoland 2018
Gambar atas ini terbaru 2018 bersama rakan blogger KBBA9 di Legoland Malaysia

***********************

Ok aku nak jawap kenapa selalu pergi Legoland. Jawapan dia mudah sahaja sebab aku suka bawa anak-anak aku ke legoland..simple je jawapan dia. hihi

Aku tengok Zafirah memang suka bila sampai legoland dan sekarang ni dia dah hafal mana jalan setiap game dalam peta.!

Benda wajib yang dia akan minta naik antaranya ialah :


Boating School




Naik boat ni santai sahaja...,rilek-rilek..., dulu aku pergi tak ramai sangat orang beratur. Sekarang ni agak panjang dah beratur.

Part paling best time beratur adalah kau bebas untuk mengata orang yang tengah naik boat hahaha.., ada yang berpusing 360 darjah.. time tu kau bebas untuk bongokkan orang tu hahaha, ada jenis yang mak bapak bawak anak, tapi main henpon so itu yang boleh jadi boat berpusing 360 darjah hihi


The Dragon Roller Coster



Walaupun tak mencabar naik roller coaster bebudak ni.., siapa yang ada sifat gayat sure akan rasa geli perut gak... so aku la orangnya...hampeh



Yang Terbaru.!


NINJAGO RIDE



Last aku pergi dulu ninjago ride ni masih dalam pembinaan.., nampak pagar dia sahaja open soon.., terkilan tak dapat main hehe..

So tahun ini 2018 alhamdulillah dapat Zafirah merasa naik Ninjago Ride ni.


Dari gambar ni nampaknya bapak dia yang over eksited nak naik ninjago ride hehe.., biasa la benda pestime sure la teruja wei...macam malam pertama kan pestime gak.., sure teruja kan hahahahah *tetibe


Yang buat aku teruja naik Ninjago Ride ni sebab dia ada 3D woi...! jakun kejap aku..., so kalau kau pakai spek 3D ni bila kereta bergerak kau kena jadi ninja tembak atau baling ke orang jahat... aku siap memekak dalam tu setiap kali target orang jahat aku jerit

"waaachaaaaa" "hiaaakkk"

Dan macam biasa si Zafirah sure akan ikut perangai sakai papa dia..so kami memekak sama-sama dalam tu hahahaha

Dan yang paling bongok..markah zafirah lagi banyak dari markah aku....binawe betul.!


Untuk aku pula.., datang Legoland aku paling suka layan menatang ni..!

THE GREAT LEGO RACE
VR COASTER

ini geng aku naik menatang LEGO RACE


kemain siap amik gambar lompat, korang perasan ke tak dalam gambar atas ni ada aku..??? siapa tak perasan maksudnya penyakit OCD dia tak kuat hahahaha

Dulu aku pi takda lagi VR ni..just naik  Coaster sahaja..., so baru ni pergi teruja juga nak cuba naik coaster dengan pakai VR sekali.


Kau nampak tak betapa poyonya aku bergaya sahaja lebih hahaha., ekceli masa ni hujan so agak dukacita la tak dapat cuba layan menatang ni sambil pakai VR

So aku dengan the geng tetap la naik tanpa VR...

Lego race legoland

Dan inilah hasil muka aku masa naik LEGO RACE hihi


*********************************

Kalau korang tertanya atau terfikir nak masuk LEGOLAND selalu..!!  aku rekemen korang dapatkan ANNUAL PASS LEGOLAND .!


Sekarang ada PROMOSI ANNUAL PASS LEGOLAND..! so aku rasa ini masa paling sesuai untuk korang beli annual pass legoland. Tiket Annual Pass sekarang dijual pada harga tiket sehari iaitu RM199 sahaja . Makna kata beli tiket harian dah sama harga dengan Annual Pass.

Jadi korang boleh keluar masuk Legoland tanpa had selama setahun..!!!



Selain itu., sekarang juga masa yang boleh kata wajib korang dapatkan Annual Pass, sebab korang berpeluang untuk bawa balik sebijik kereta Nissa Almera.!


So nak apa lagi wei..!! jangan banyak songeh hahahahaaha



Untuk maklumat lanjut tentang Legoland boleh refer details berikut:

Website: www.legoland.com.my
Facebook : LEGOLAND Malaysia
Instagram : @legolandmalaysia
Twitter: @LEGOLAND_MY
Telefon : 07-597 8888

Artikel Terkait

This Is The Newest Post

3 comments

Nak gelak jer baca post ni.. Dengan gambar2 over excited yer. Hehe...Terer zafirah main ninjago, papa dia mesti action jer lebih ni..xdpt point.hehe..

dulu pun ko pergi Legoland pakai baju yg sama eh... aku kagum sbb baju tu still muat.. hahaha


EmoticonEmoticon