Friday, August 5, 2011

Keputusan Pregnancy Test YANA

KISAH 2

Kejadian minggu lepas...30/7/2011


Cerita ini sambungan dari entri Mak Gua Eksited Lebih kerana nak Mangga, dah baca belum..?? kalau belum baca dulu di SINI


*********

Selepas mak gua eksited lebih tu , dalam kepala otak gua dah terbayang kan bagus gak kalau apa yang mak gua cakap tu kenyataan...hihi.


Balik rumah jer, gua macam biasa akan baring di katil empuk gua yang dibeli dikedai perabot area bangi.., tengah baring-baring tetiba yana bersuara..


"abang, sayang tak datang bulan dah sebulan lebih ni"  kata yana penuh manja

" hek eleh..tu penyakit namanya.., bukan u punya peot memang tak teratur ker..?" jawap gua penuh angkuh

"sukati jer, mana u tau peot i macam mana.., kita beli pregnancy test malam ni jom" pujuk yana

"hurm"

gua jawap sambil buka laptop asus gua dan terus online.


***********************

Malam tu gua dan yana terus ke WARTA,bangi untuk beli pregnancy test. Cari punya cari kedai, sekali yana beli di kedai GUARDIAN sambil gua tunggu di luar kedai sebab malu nak beli menatang tu...hahaha   *padahal dah kahwin

Lepas tu balik rumah jer terus bukak kotak pregnancy test

Setelah baca punya baca  dengan teliti cara penggunaan dia ada arahan mengatakan


" Sila guna atau kencing di alat ini pada bahagian yang disediakan, sebaiknya kencing pada waktu pagi kerana kadar hCG terbanyak terdapat pada kencing tersebut"
 *lebih kurang macam ni la ayat dia


Gua dan yana baca pun serentak jawap "owh........"

"sayang..esok pagi la u test ok"

"baik..esok pagi i test ok " jawap yana penuh semangat


 (pregnancy test)

*************

Keesokan harinya yana test betul-betul time pagi.., gua time tu tidur lagi dikejutkan oleh yana

"bang..bang.., bangun tengok ni..." sambil ulurkan alat tersebut kepada gua

" erm....." gua mengeliat sambil wusha alat tersebut

Yana masih tersenyum gedik dan berkata " tengok ada 2 line kan..? "

Gua teliti dengan betul alat tersebut...,dan gua berkata"derm..memang 2 line tapi kaler putih, bukan kalau mengandung line kaler pink ker..?? so tak mengandung la ni kan?!"

Yana buat muka blur sambil membelek dan membaca kertas arahan dari kotak pregnancy test..~~


"bukan tak mengandung la..,kalau kaler putih maksud dia ujian tak sah" jawap yana penuh konfiden



Gua dah blur dan masih tak tau apa jadah kegunaan pregnancy test tu..., yana pulak tak puas hati nak beli lagi alat pregnancy test tu...kesian gua tengok eksited betul si YANA ni...tapi keputusan tak diketahui


*  Bersambung......~ ~ ~ di KISAH 3<---klik



p/s : gua tulis panjang ni mesti ramai malas baca..hahaha

Artikel Terkait

107 comments

mudah-mudahan ada rezeki..insyaAllah:)

eksaited nak tau ni..mudah2an ade rezeki yer..;)

tahniah ujang...:)...oppsss..ni ucapan thniah untuk ko nanti..aku doakan ko cpat dapt anak...ehem3x..:)

18 SX - Kesan Buruk Pornografi Kepada Otak Manusia

makin berdebar.. apakah Ujang bakal bergelar seorang bapak tak lama lagi?? Atau.. Ujang kena lebihkan usaha & bersabar... Tunggu! Akak dulu hubby yg belikan.

aiseh! ingatkan tau berita si yana tu.tapi masih tergantung ni..tak sabar nak tunggu next entry=)

mudah mudahan yeee~

wei..cpt test..xsaba nk tgk anak blogger br..hihi :P

insyaallah..ada rezeki tak lama lagi..:)

oh terserlah kesengalan laki aku dlm entry ni..haha..cpt cpt buat entry sambungan..wa pn xsbr nk tau result =P

kesian pulak baca .. tapi apa RESULT nya...cepat sambung...

ala, b'smbung plk.. hehhe. excited nk taw nie.. hehhe

tak lama lagi tu ujang sabo2..

hahaha
giller x sabar r tunggu sambungan
kalah nak tunggu citer seth tan je

Tahniah Ujang nak jadik ayah... hoyehhhh leh open table velanja m,akan.. miahahhahahaha

ceq baca sampai abis....tapiiiiiii....

*bersambung lagi...

suspensss laaaaaaaaaa....adesh next entry cepat!

ak baca tglak2 ada la wei.. hahahahah

kalau dh 2 line tu betul lah ada...even 1 line blur...tp dah konsider ada. kalau tak de, memang langsung tak nampak 1 line lg tu :)

congrats...

baca dalam gelak2 nie...hehehe...

cepat sambung

baca dalam gelak2 nie...hehehe...

cepat sambung

hahaha... adoi! bukan wife nya excited. kita sbg pembaca pun turut excited nak tahu. InsyaAllah. Rezeki bulan puasa ni kann.. usaha tangga kejayaan. Aminn... :)

hahaha... adoi! bukan wife nya excited. kita sbg pembaca pun turut excited nak tahu. InsyaAllah. Rezeki bulan puasa ni kann.. usaha tangga kejayaan. Aminn... :)

hahaha.. amiinnn~ mudah-mudahan yew jang n kak yana.. :)

weh cepat sambung nak tau nih..hahah

weh cepat sambung nak tau nih..hahah

excited nak tunggu the next entry..^_^

cepatlah sambung!

hahahaha

eh kita baca habis tahu

cepat la sambung.. cepat la sambung.. semua ngah tunggu nie..huhu

beli lagi, test lagi. Heheh. ;)

cepat sambung ujang..tak sabar nak tau result tue....kitorang plak lebih eksited..hahahhaha

error sbb urine byk sgt kot...haha.

(yea yea dah nak dpt anak buah)

Aik, yana plak excited kat komen nak tau ape sambung..

Entry Terbaru 1 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan
Entry Terbaru 2 : Isu DNA Babi

yana xleh belah.. ''oh terserlah kesengalan laki aku dlm entry ni..haha..cpt cpt buat entry sambungan..wa pn xsbr nk tau result =P ''

HAHA. dia yg eksaited nak tahu result. HAHAHA. lawak ar korang nih ! BHAHAHA

gelak2 bce entry nie. :)
eksited nie..

cpt sambung2. :)

adoih excited giler nak tau.biler nak smbng entry ni.moga2 bertambah rezeki.amin.hehehe.

tp tgk dr gaya yana mcm ada je.hehehe

mudah mudahan..ada rezeki ...

semalam nampak korang kat bazar pkns bangi..tak sempat nak tegur coz hujan tengah lebat :D

alahai siannye puan yana kite..

cube try pregnancy test yang laen >.<

exited plak baca ni...tsengih sensorang..mcm aku plak yang tak sabar..haha

cepat smbung..... :))

bongek bersambung pulak dah .. sengal lah haha ..

haha..gi jumpa doc lor..gee..tak sabar nak tengok baby u guys..hee..:D

da berisi la tu jang oi..

kalau da muntah2 tu ade la tu...

tp, sebaiknye g jmpe doktor, takut sakit lain lak..

semoga sihat selalu sekeluarga...

kenapa mesti bersambung??org nak tahu ni..haisshhh..hahaaa

kalau kaler putih maksudnya masih kabur...mungkin baru 2-3 minggu je!

utk lebih pasti pergi klinik lah..

tak sabar lak rasanya.. ai lak yang teruja lebih..

errrrrrrr.....apekah..hehhe..
moga2 ada isi..amin...

kompom ade tu ....
nk call datin la .. dr ari tu tertangguh la ... hihi

tak yah beli pregnancy test la..confirm ngan klinik terus...cepat ler sambungannya...hihi..

aiya... bersambung pulak hehe x sbr nak tau nie hahaha

gua bace je sampai habis.muehehehe..eksaited kemain noo.mestilaah kak yana eksaited. ^_^

insyaallah mesti ada rezeki tue
amin

saje je ngkorang ni kan
padahal yana mmg da peknen..
tahniah =D (sakit hati nk tunggu brp episod lagi)

harap keputusannya yang terbaik...bersedia untuk apa juga keputusan...

apa nie main sambung2..
cepat.nak ngadu kat mak nie..hahaha

ala xnak arr sambung2..citer habis la ujang oii..isk

InsyaAllah, hope korang jd parents muda hehe

wahhhhh..laju ek..semoga ada khabar gumbira

kalau 2 line tu, memang sah ler pregnant! ujang bakal menjadi DADDY COOL

aiseh..bersambung lak..cepat2 update ye..nak tau gak selanjutnya caner (",)

Cepat2 la sambung ye...mudah-mudahan ada rezeki dibulan puasa ni :)

wahhh dah 2 line tu.. taniah ujang.. moga jadik bapak yang bekk.. yana.. jadi amma yang bek jugak yaaa

adesssss......

dh semangat bace alih2 xdpt result lg

xpe2...insyaallah ade rezeki..ngehehe =D

mudah2an ianya suatu realiti. so it's very better to wish u and ur wife congratulations! :))

aku harap hang subur la ujang oii.. heheh..

giler kental aku bace sampai habis.... -.-'

Eh senanye pregnant ke tak ni?

sronoknye tgk org dah kawen ni..--"

Insya Allah! ade la tuh rezeki tuh... cuma lambat atau cepat jerr... sila pegang ini prinsip ok 'buat sampai jadi'... hahhaa...

dh 1st test tu result tak sah.., esoknya baru beli lagi


kena smbung sbb entri pjg2 korg mls baca..=)

ishhh cubalah bersemangat cket encek ujang oiii

ala..aku dah taw la..kak yana mengandung..hihihi

tahniahhh!!!

nanti dapat baby meh aku kasi nama yek..keh3

insyallah ada rezeki tu bro.....hang gie check sekali lagi.....

cepat la beli banyak2 bende alah tu ujang,..xsabo neh,.grr,.haha

cepatlah sambung!!!!! (^___^)V

psttt...dah dekat dah tu kot! hehe

haiyooo.semuaaa yg baca eksaitedddd dah niii.cepat sambunggg..hahah..apapun,weollss doa yg tbaikkkk utk puan yana kiteww..heheh

kompom ada tu...tahnniah ujang...

Komfom dah tu.. Tak sabar nak tunggu sambungan... Buat result sendiri jela..Kira dah ada la tu..Tahniah Ujangg ! Si Tukang Kentot Tegar bakal menimang cahaya mataaaa... Mesti eksaited next year beraya bertiga.. #Okbaiii

aku xtau kenapa aku memang sgt teruja
and kenapa ada sambungaaannnnnn,,waaaaaa

ujang serius aku suka ko tulis pnjg2.ak xpenah kot ckp bnda ni tp ak mmg nk ckp,aku mmg suka baca blog ko..
wpun pnjg kdg 2 mcm mengarut tp jadi best sbb pandai ko olah ayt...
ak suka jadi silent reader je tp sbb entry ni aku eksaited.muahaha

yana...ramai betul doakan yana..
tahniah tahniah...

bolehpulak bersambung ye.huhu.tggu dgn sabar.

pergi jumpa doc terus laa... ^^

ade rezki la tu klo dh ade sign tu... :)

cis ! nak bg suspen lah si ujang ni.. aduhhhhh..

hope kak yana pregnant ! :)
lepas ni ujang timang anak..

kompius la akak.. ada ke garisan putih.. kalu putih, bekground alat tuw pun putih.. cam ne nampak garisan 2.. isshh garisannya merah aaa.. sama ada 2 atau 1 gerisan... atau mesti kencing kat salah tempat kort.. almaklum xcited sangat....

Tak payah tunggu episod seterusnya...dh boleh agak. Tahniah utk kedua-duanya. Take care Yana, jgn aktif sgt

kalau anak lelaki letak nama aku doh.. tgh trend skang ni sampai 30 tahun akan dtg.. gegurl suka nama 'akid'. So anak ko lah untung sbb ramai gegurl akan usha dia nanti.. Aku seriuss

Sy bace smpai habis ok. Eeee cpt la nak tau betol ke tak. G la klinik bro

yaaa ramai yg sedang menunggu kabar gumbira..:D

sekali sambung daaaaa...

regards,
hpmurah2u(jual handpon online)

aku rase malu2 plak bace entri ko neh weii..bahahhahaa

TIPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU



SEKALI2 MIMPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

aku kasi TAHNIAH awal2 la bro..wa tahu lu mmg lelaki sejati & produktif!!!

abg ujang kite bakal jadi daddy.,
wahh...
x saba n3 seterusnya

abg ujang kite bakal jadi daddy.,
wahh...
x saba n3 seterusnya

huk aloh...
bersambung...



tetibe rasa macam nak setuju je komen lolly..
hahaha

waaaa....ramai la pak n mak menakan baby ni nnt...^_^

hahahhaahha

Kelakar la lu laki bini...

hahahhahaha

Lawak.. but hopely u become father as soon as posible la.. huhuhu

I like this blog.

Dapatkan pregnancy test dengan hanya RM 8 termasuk kos penghantaran (pasaran RM 12). Apa yang ada tahu. Esok selamat sampai di rumah anda. Sila likes http://www.facebook.com/pages/Pregnancy-Test-Delivery/543044649056480


EmoticonEmoticon