Keputusan Pregnancy Test YANA

KISAH 2

Kejadian minggu lepas...30/7/2011


Cerita ini sambungan dari entri Mak Gua Eksited Lebih kerana nak Mangga, dah baca belum..?? kalau belum baca dulu di SINI


*********

Selepas mak gua eksited lebih tu , dalam kepala otak gua dah terbayang kan bagus gak kalau apa yang mak gua cakap tu kenyataan...hihi.


Balik rumah jer, gua macam biasa akan baring di katil empuk gua yang dibeli dikedai perabot area bangi.., tengah baring-baring tetiba yana bersuara..


"abang, sayang tak datang bulan dah sebulan lebih ni"  kata yana penuh manja

" hek eleh..tu penyakit namanya.., bukan u punya peot memang tak teratur ker..?" jawap gua penuh angkuh

"sukati jer, mana u tau peot i macam mana.., kita beli pregnancy test malam ni jom" pujuk yana

"hurm"

gua jawap sambil buka laptop asus gua dan terus online.


***********************

Malam tu gua dan yana terus ke WARTA,bangi untuk beli pregnancy test. Cari punya cari kedai, sekali yana beli di kedai GUARDIAN sambil gua tunggu di luar kedai sebab malu nak beli menatang tu...hahaha   *padahal dah kahwin

Lepas tu balik rumah jer terus bukak kotak pregnancy test

Setelah baca punya baca  dengan teliti cara penggunaan dia ada arahan mengatakan


" Sila guna atau kencing di alat ini pada bahagian yang disediakan, sebaiknya kencing pada waktu pagi kerana kadar hCG terbanyak terdapat pada kencing tersebut"
 *lebih kurang macam ni la ayat dia


Gua dan yana baca pun serentak jawap "owh........"

"sayang..esok pagi la u test ok"

"baik..esok pagi i test ok " jawap yana penuh semangat


 (pregnancy test)

*************

Keesokan harinya yana test betul-betul time pagi.., gua time tu tidur lagi dikejutkan oleh yana

"bang..bang.., bangun tengok ni..." sambil ulurkan alat tersebut kepada gua

" erm....." gua mengeliat sambil wusha alat tersebut

Yana masih tersenyum gedik dan berkata " tengok ada 2 line kan..? "

Gua teliti dengan betul alat tersebut...,dan gua berkata"derm..memang 2 line tapi kaler putih, bukan kalau mengandung line kaler pink ker..?? so tak mengandung la ni kan?!"

Yana buat muka blur sambil membelek dan membaca kertas arahan dari kotak pregnancy test..~~


"bukan tak mengandung la..,kalau kaler putih maksud dia ujian tak sah" jawap yana penuh konfiden



Gua dah blur dan masih tak tau apa jadah kegunaan pregnancy test tu..., yana pulak tak puas hati nak beli lagi alat pregnancy test tu...kesian gua tengok eksited betul si YANA ni...tapi keputusan tak diketahui


*  Bersambung......~ ~ ~ di KISAH 3<---klik



p/s : gua tulis panjang ni mesti ramai malas baca..hahaha

{ 107 comments.. read them below or add one }

fadwa daud fadwa daud August 4, 2011 at 1:33 PM
mudah-mudahan ada rezeki..insyaAllah:)
fae jamal fae jamal August 4, 2011 at 1:34 PM
eksaited nak tau ni..mudah2an ade rezeki yer..;)
pRiNCe pRiNCe August 4, 2011 at 1:34 PM
tahniah ujang...:)...oppsss..ni ucapan thniah untuk ko nanti..aku doakan ko cpat dapt anak...ehem3x..:)

18 SX - Kesan Buruk Pornografi Kepada Otak Manusia
THE LEKAT LEKIT STORY THE LEKAT LEKIT STORY August 4, 2011 at 1:34 PM
makin berdebar.. apakah Ujang bakal bergelar seorang bapak tak lama lagi?? Atau.. Ujang kena lebihkan usaha & bersabar... Tunggu! Akak dulu hubby yg belikan.
laskar pelangi laskar pelangi August 4, 2011 at 1:36 PM
aiseh! ingatkan tau berita si yana tu.tapi masih tergantung ni..tak sabar nak tunggu next entry=)

mudah mudahan yeee~
Cik Tqah Cik Tqah August 4, 2011 at 1:37 PM
wei..cpt test..xsaba nk tgk anak blogger br..hihi :P
Miss Nadya Miss Nadya August 4, 2011 at 1:38 PM
insyaallah..ada rezeki tak lama lagi..:)
YanaMIB YanaMIB August 4, 2011 at 1:38 PM
oh terserlah kesengalan laki aku dlm entry ni..haha..cpt cpt buat entry sambungan..wa pn xsbr nk tau result =P
halila Ibrahim halila Ibrahim August 4, 2011 at 1:40 PM
kesian pulak baca .. tapi apa RESULT nya...cepat sambung...
trigyy trigyy August 4, 2011 at 1:40 PM
ala, b'smbung plk.. hehhe. excited nk taw nie.. hehhe
Rahmad Rahmad August 4, 2011 at 1:41 PM
tak lama lagi tu ujang sabo2..
lyndaz lyndaz August 4, 2011 at 1:41 PM
hahaha
giller x sabar r tunggu sambungan
kalah nak tunggu citer seth tan je
Isteri Encek Bard Isteri Encek Bard August 4, 2011 at 1:41 PM
Tahniah Ujang nak jadik ayah... hoyehhhh leh open table velanja m,akan.. miahahhahahaha
Sunah Sakura Sunah Sakura August 4, 2011 at 1:42 PM
ceq baca sampai abis....tapiiiiiii....

*bersambung lagi...
i'm ezza haniza i'm ezza haniza August 4, 2011 at 1:43 PM
suspensss laaaaaaaaaa....adesh next entry cepat!
athirah athirah August 4, 2011 at 1:44 PM
ak baca tglak2 ada la wei.. hahahahah
Aku Ibu Muda Aku Ibu Muda August 4, 2011 at 1:45 PM
kalau dh 2 line tu betul lah ada...even 1 line blur...tp dah konsider ada. kalau tak de, memang langsung tak nampak 1 line lg tu :)

congrats...
mumui mumui August 4, 2011 at 1:46 PM
junior will come?? hehehe
aDisH.sHidA aDisH.sHidA August 4, 2011 at 1:47 PM
baca dalam gelak2 nie...hehehe...

cepat sambung
aDisH.sHidA aDisH.sHidA August 4, 2011 at 1:47 PM
baca dalam gelak2 nie...hehehe...

cepat sambung
Liyana Liyana August 4, 2011 at 1:49 PM
hahaha... adoi! bukan wife nya excited. kita sbg pembaca pun turut excited nak tahu. InsyaAllah. Rezeki bulan puasa ni kann.. usaha tangga kejayaan. Aminn... :)
Liyana Liyana August 4, 2011 at 1:49 PM
hahaha... adoi! bukan wife nya excited. kita sbg pembaca pun turut excited nak tahu. InsyaAllah. Rezeki bulan puasa ni kann.. usaha tangga kejayaan. Aminn... :)
iLa VaNiLLa iLa VaNiLLa August 4, 2011 at 1:51 PM
hahaha.. amiinnn~ mudah-mudahan yew jang n kak yana.. :)
Faizal Fredley Faizal Fredley August 4, 2011 at 1:51 PM
weh cepat sambung nak tau nih..hahah
Faizal Fredley Faizal Fredley August 4, 2011 at 1:51 PM
weh cepat sambung nak tau nih..hahah
nong nong August 4, 2011 at 1:54 PM
excited nak tunggu the next entry..^_^
Cik Eka Cik Eka August 4, 2011 at 1:54 PM
cepatlah sambung!

hahahaha

eh kita baca habis tahu
dak eina dak eina August 4, 2011 at 1:54 PM
cepat la sambung.. cepat la sambung.. semua ngah tunggu nie..huhu
tiqa ramlan tiqa ramlan August 4, 2011 at 1:55 PM
beli lagi, test lagi. Heheh. ;)
kayrul-shah kayrul-shah August 4, 2011 at 1:59 PM
cepat sambung ujang..tak sabar nak tau result tue....kitorang plak lebih eksited..hahahhaha
adanhayad adanhayad August 4, 2011 at 2:02 PM
error sbb urine byk sgt kot...haha.

(yea yea dah nak dpt anak buah)
d_tieah d_tieah August 4, 2011 at 2:03 PM
Aik, yana plak excited kat komen nak tau ape sambung..

Entry Terbaru 1 : Isu Video Iklan Raya dan Ramadhan
Entry Terbaru 2 : Isu DNA Babi
Cik Arda :D Cik Arda :D August 4, 2011 at 2:05 PM
yana xleh belah.. ''oh terserlah kesengalan laki aku dlm entry ni..haha..cpt cpt buat entry sambungan..wa pn xsbr nk tau result =P ''

HAHA. dia yg eksaited nak tahu result. HAHAHA. lawak ar korang nih ! BHAHAHA
fida fida August 4, 2011 at 2:07 PM
gelak2 bce entry nie. :)
eksited nie..

cpt sambung2. :)
maisarah sarah maisarah sarah August 4, 2011 at 2:14 PM
adoih excited giler nak tau.biler nak smbng entry ni.moga2 bertambah rezeki.amin.hehehe.

tp tgk dr gaya yana mcm ada je.hehehe
Adylia Qarissa Adylia Qarissa August 4, 2011 at 2:15 PM
mudah mudahan..ada rezeki ...

semalam nampak korang kat bazar pkns bangi..tak sempat nak tegur coz hujan tengah lebat :D
azie.azureEn azie.azureEn August 4, 2011 at 2:20 PM
alahai siannye puan yana kite..

cube try pregnancy test yang laen >.<
Sabihah Sabihah August 4, 2011 at 2:26 PM
exited plak baca ni...tsengih sensorang..mcm aku plak yang tak sabar..haha

cepat smbung..... :))
Qaseh dalia adelia Qaseh dalia adelia August 4, 2011 at 2:26 PM
bongek bersambung pulak dah .. sengal lah haha ..
Miss Eunice Miss Eunice August 4, 2011 at 2:28 PM
haha..gi jumpa doc lor..gee..tak sabar nak tengok baby u guys..hee..:D
Lulu Caldina Lulu Caldina August 4, 2011 at 2:29 PM
adeh siyes tak sabar nak tau..
afeb pilah afeb pilah August 4, 2011 at 2:30 PM
da berisi la tu jang oi..

kalau da muntah2 tu ade la tu...

tp, sebaiknye g jmpe doktor, takut sakit lain lak..

semoga sihat selalu sekeluarga...
wanda wanda August 4, 2011 at 2:31 PM
kenapa mesti bersambung??org nak tahu ni..haisshhh..hahaaa
mas saari mas saari August 4, 2011 at 2:32 PM
kalau kaler putih maksudnya masih kabur...mungkin baru 2-3 minggu je!

utk lebih pasti pergi klinik lah..
aizamia3 aizamia3 August 4, 2011 at 2:33 PM
tak sabar lak rasanya.. ai lak yang teruja lebih..
nur~mohd nur~mohd August 4, 2011 at 2:33 PM
errrrrrrr.....apekah..hehhe..
moga2 ada isi..amin...
eima eima August 4, 2011 at 2:33 PM
kompom ade tu ....
nk call datin la .. dr ari tu tertangguh la ... hihi
YAYA AZURA YAYA AZURA August 4, 2011 at 2:43 PM
tak yah beli pregnancy test la..confirm ngan klinik terus...cepat ler sambungannya...hihi..
cik Beskod cik Beskod August 4, 2011 at 2:43 PM
aiya... bersambung pulak hehe x sbr nak tau nie hahaha
cheqwa cheqwa August 4, 2011 at 2:45 PM
gua bace je sampai habis.muehehehe..eksaited kemain noo.mestilaah kak yana eksaited. ^_^
Anum Anum August 4, 2011 at 2:48 PM
insyaallah mesti ada rezeki tue
amin
cantekk cantekk August 4, 2011 at 2:49 PM
saje je ngkorang ni kan
padahal yana mmg da peknen..
tahniah =D (sakit hati nk tunggu brp episod lagi)
msredcheesecake msredcheesecake August 4, 2011 at 2:49 PM
harap keputusannya yang terbaik...bersedia untuk apa juga keputusan...
ir yien 9897 ir yien 9897 August 4, 2011 at 2:52 PM
apa nie main sambung2..
cepat.nak ngadu kat mak nie..hahaha
Fareha Rahmat (Bos Besar) Fareha Rahmat (Bos Besar) August 4, 2011 at 3:10 PM
ala xnak arr sambung2..citer habis la ujang oii..isk
[sutera kasih] [sutera kasih] August 4, 2011 at 3:11 PM
InsyaAllah, hope korang jd parents muda hehe
::p0t pEt iLa:: ::p0t pEt iLa:: August 4, 2011 at 3:11 PM
wahhhhh..laju ek..semoga ada khabar gumbira
zuwaidah zuwaidah August 4, 2011 at 3:20 PM
kalau 2 line tu, memang sah ler pregnant! ujang bakal menjadi DADDY COOL
dylla abas dylla abas August 4, 2011 at 3:29 PM
aiseh..bersambung lak..cepat2 update ye..nak tau gak selanjutnya caner (",)
wanda arry wanda arry August 4, 2011 at 3:36 PM
Cepat2 la sambung ye...mudah-mudahan ada rezeki dibulan puasa ni :)
BERT BERT August 4, 2011 at 3:37 PM
wahhh dah 2 line tu.. taniah ujang.. moga jadik bapak yang bekk.. yana.. jadi amma yang bek jugak yaaa
kyu delaila kyu delaila August 4, 2011 at 3:40 PM
adesssss......

dh semangat bace alih2 xdpt result lg

xpe2...insyaallah ade rezeki..ngehehe =D
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha August 4, 2011 at 3:51 PM
mudah2an ianya suatu realiti. so it's very better to wish u and ur wife congratulations! :))
Solihin Zubir Solihin Zubir August 4, 2011 at 3:53 PM
aku harap hang subur la ujang oii.. heheh..
mynameismy mynameismy August 4, 2011 at 3:54 PM
giler kental aku bace sampai habis.... -.-'

Eh senanye pregnant ke tak ni?

sronoknye tgk org dah kawen ni..--"
RinnAzrinah RinnAzrinah August 4, 2011 at 3:54 PM
Insya Allah! ade la tuh rezeki tuh... cuma lambat atau cepat jerr... sila pegang ini prinsip ok 'buat sampai jadi'... hahhaa...
Ujang9897 Ujang9897 August 4, 2011 at 3:58 PM
dh 1st test tu result tak sah.., esoknya baru beli lagi


kena smbung sbb entri pjg2 korg mls baca..=)
tieha ismail tieha ismail August 4, 2011 at 4:20 PM
ishhh cubalah bersemangat cket encek ujang oiii
Yuyu Musa Yuyu Musa August 4, 2011 at 4:20 PM
ala..aku dah taw la..kak yana mengandung..hihihi

tahniahhh!!!

nanti dapat baby meh aku kasi nama yek..keh3
DEZAMAN COTTAGE DEZAMAN COTTAGE August 4, 2011 at 4:22 PM
insyallah ada rezeki tu bro.....hang gie check sekali lagi.....
**::CIKNUURUL::** **::CIKNUURUL::** August 4, 2011 at 4:24 PM
cepat la beli banyak2 bende alah tu ujang,..xsabo neh,.grr,.haha
Miz Novexx Miz Novexx August 4, 2011 at 4:57 PM
cepatlah sambung!!!!! (^___^)V
eqbalzack eqbalzack August 4, 2011 at 5:03 PM
psttt...dah dekat dah tu kot! hehe
namaakulynn namaakulynn August 4, 2011 at 5:10 PM
haiyooo.semuaaa yg baca eksaitedddd dah niii.cepat sambunggg..hahah..apapun,weollss doa yg tbaikkkk utk puan yana kiteww..heheh
mizzkechique mizzkechique August 4, 2011 at 5:27 PM
kompom ada tu...tahnniah ujang...
BeloG MTT BeloG MTT August 4, 2011 at 6:28 PM
Komfom dah tu.. Tak sabar nak tunggu sambungan... Buat result sendiri jela..Kira dah ada la tu..Tahniah Ujangg ! Si Tukang Kentot Tegar bakal menimang cahaya mataaaa... Mesti eksaited next year beraya bertiga.. #Okbaiii
Suhaili Sarif Suhaili Sarif August 4, 2011 at 6:56 PM
aku xtau kenapa aku memang sgt teruja
and kenapa ada sambungaaannnnnn,,waaaaaa

ujang serius aku suka ko tulis pnjg2.ak xpenah kot ckp bnda ni tp ak mmg nk ckp,aku mmg suka baca blog ko..
wpun pnjg kdg 2 mcm mengarut tp jadi best sbb pandai ko olah ayt...
ak suka jadi silent reader je tp sbb entry ni aku eksaited.muahaha

yana...ramai betul doakan yana..
tahniah tahniah...
Rozuan Ismail Rozuan Ismail August 4, 2011 at 7:07 PM
bolehpulak bersambung ye.huhu.tggu dgn sabar.
ishiko ishiko August 4, 2011 at 7:21 PM
pergi jumpa doc terus laa... ^^
Syahir Ramli Syahir Ramli August 4, 2011 at 9:18 PM
ade rezki la tu klo dh ade sign tu... :)
Marya Hana Marya Hana August 4, 2011 at 9:33 PM
cis ! nak bg suspen lah si ujang ni.. aduhhhhh..

hope kak yana pregnant ! :)
lepas ni ujang timang anak..
aimaniman aimaniman August 4, 2011 at 11:06 PM
kompius la akak.. ada ke garisan putih.. kalu putih, bekground alat tuw pun putih.. cam ne nampak garisan 2.. isshh garisannya merah aaa.. sama ada 2 atau 1 gerisan... atau mesti kencing kat salah tempat kort.. almaklum xcited sangat....
NUR AMINA NUR AMINA August 4, 2011 at 11:15 PM
Tak payah tunggu episod seterusnya...dh boleh agak. Tahniah utk kedua-duanya. Take care Yana, jgn aktif sgt
Akid azami Akid azami August 4, 2011 at 11:58 PM
kalau anak lelaki letak nama aku doh.. tgh trend skang ni sampai 30 tahun akan dtg.. gegurl suka nama 'akid'. So anak ko lah untung sbb ramai gegurl akan usha dia nanti.. Aku seriuss
EZAN IDMA EZAN IDMA August 5, 2011 at 1:07 AM
Sy bace smpai habis ok. Eeee cpt la nak tau betol ke tak. G la klinik bro
ABU ABU August 5, 2011 at 7:42 AM
yaaa ramai yg sedang menunggu kabar gumbira..:D
hpmurah2u hpmurah2u August 5, 2011 at 8:18 AM
sekali sambung daaaaa...

regards,
hpmurah2u(jual handpon online)
n!cK n!cK August 5, 2011 at 10:14 AM
aku rase malu2 plak bace entri ko neh weii..bahahhahaa
miss lolly a.k.a luvfareda miss lolly a.k.a luvfareda August 5, 2011 at 2:54 PM
TIPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU



SEKALI2 MIMPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
JMR JMR August 5, 2011 at 5:32 PM
aku kasi TAHNIAH awal2 la bro..wa tahu lu mmg lelaki sejati & produktif!!!
ila ila August 5, 2011 at 5:50 PM
abg ujang kite bakal jadi daddy.,
wahh...
x saba n3 seterusnya
ila ila August 5, 2011 at 5:50 PM
abg ujang kite bakal jadi daddy.,
wahh...
x saba n3 seterusnya
cik pulau cik pulau August 6, 2011 at 10:27 AM
huk aloh...
bersambung...



tetibe rasa macam nak setuju je komen lolly..
hahaha
TeAqArH TeAqArH August 7, 2011 at 6:29 PM
waaaa....ramai la pak n mak menakan baby ni nnt...^_^
Aku By Pojie Aku By Pojie August 9, 2011 at 1:23 AM
hahahhaahha

Kelakar la lu laki bini...

hahahhahaha

Lawak.. but hopely u become father as soon as posible la.. huhuhu
AnonymousAnonymous December 19, 2012 at 1:48 AM
I like this blog.

Dapatkan pregnancy test dengan hanya RM 8 termasuk kos penghantaran (pasaran RM 12). Apa yang ada tahu. Esok selamat sampai di rumah anda. Sila likes http://www.facebook.com/pages/Pregnancy-Test-Delivery/543044649056480