Pengesahan Keputusan Pregnancy Test YANA ..Hurm..

KISAH 3

Kejadian pada 31/7/2011


Cerita sambungan dari entri "Keputusan Pregnancy Test YANA"   nak baca boleh, tanak pun takpa..=) kalau nak pahamkan cerita baca la dulu di SINI


*****************

Kekecewaan yana membuatkan diri dia tidak putus asa.., gua seperti biasa sentiasa tiada perasaan dan sentiasa gila..hahaha


Tiba ke esokkan harinya 31/7/2011(ahad) yana mencuba lagi buat ujian menggunakan pregnancy test yang berharga rm8.90 sama jenama digunakan pada semalamnya * beli paling murah sebab gua kedekut..hahaha

Yana membuat ujian itu pada pagi  kerana seperti arahan di dalam kotak

" Sila guna atau kencing di alat ini pada bahagian yang disediakan, sebaiknya kencing pada waktu pagi kerana kadar hCG terbanyak terdapat pada kencing tersebut"

Pada masa yang sama yana buat ujian itu, gua masih lagi dibuai mimpi bersama lisa surihani.., saat itu lisa surihani berpimpin tangan bersama gua..dan tiba-tiba terdengar suara yana memanggil gua

"darling..bangun..." sambil goyang2kan badan gua dan menghulur kepada gua alat pregnancy test itu

"argh....."  gua mengeliat ala-ala badak sumbu sambil hati kecil gua berkata *potong stim betul yana ni

 "ce tengok..ce tengok, ada 2 line kaler pink kan..??" gurau yana kepada gua sambil buat muka comelnya

gua yang masih tak percaya dan berkata " hek eleh.., benda ni bukan boleh percaya sangat"

"ish.., dah tu semuanya tak betul macam mana..!! nak kencing dalam mulut you dulu baru you percaya ker??!" protes yana kenapa gua

Gua dengan ego menjawap "derm.., takda muntah2 pun mengada nak cakap mengandung..apa la"

"tak percaya jom la kita pergi klinik buat checkup" bidas yana lagi kepada gua.

"iyo la..,lepas pergi tengok rumah kita nanti, petang kita pergi klinik" jawap gua penuh romantik


**********


Tengah hari itu gua dan yana pergi melawat teratak kami yang terletak di Lestari Puchong yang dibeli lelong oleh gua.., kami wusha2 , basuh sikit rumah.., tebuk dinding dan.bla bla bla bla...

Yana dah terlalu teruja nak tau keputusan peknen dia, mengajak gua segera ke klink untuk membuat pemeriksaan ibu mengandung.


**********

Petang itu gua bawa yana ke klinik panel yang berdekatan iaitu klinik Az-Zahrah, dari luar kelihatan tersegam indah banggunannya setinggi 3 tingkat berwarna merah. Gua terus melangkah masuk kedalam klinik itu sambil memimpin tangan YANA

Masuk di dalam jer kelihatan indah  awek-awek comel yang beruniform klinik Az Zahrah di kaunter pendaftaran , dalam pada itu gua sempat lemparkan senyuman macho kepada awek berunifom itu yang tertera namanya didada belah kiri iaitu AYU.

"dik.., nak cek mengandung boleh?" tanya gua kepada Ayu 

" boleh..hihihi, isi borang ok" gua tak paham kenapa ayu gelak

Gua isi borang yang diberikan..yana yang berada disebelah gua hanya memerhati perangai suaminya*gua la tu

"nah.." kata gua kepada ayu sambil menghulurkan borang

"sila tunggu sebentar ok" jawap ayu ringkas


*********

# selepas 40 minit menunggu
(memang agak gampang lamanya)


"Siti Liyana.." panggil seorang nurse 

Gua dan yana terus bangun dan masuk ke bilik bernombor 3....masuk dalam bilik jer ada seorang doktor berbangsa arab berjantina lelaki. dalam hati gua dah berkata "mampus aku kena speking london ni"

"Assalamualaikum...sakit apa.?" tanya doktor * yes boleh cakap melayu

"erm..nak buat pregnancy test" jawap yana

gua pun dengan poyo nak gak jawap " haah doktor nak cek"

Lepas tu doktor suruh nurse amik air kencing yana...eeeyeeekkk...!!! hahahaha maksud gua suruh buat pregnancy test la der..grrrr

Gua tunggu yana kencing lama gak la..hampeh tol. lepas kencing jer yana kasi air kencing dia dekat nurse itu, "duduk dulu yer kak" arah nurse kepada yana..tapi gua ada sebelah yana so gua pun ikut la arahan itu iaitu duduk dulu..

5 minit kemudian, nurse panggil nama yana lagi sekali.., gua dan yana masuk ke dalam bilik doktor itu semula dengan perasaan yang penuh dengan kecuakkan dan keghairahan

Masuk-masuk jer gua lihat doktor yang tak berapa nak hensem itu lemparkan senyuman kepada gua sambil berkata

"Congratulation..."

"erm..kira betul peknen ke doktor..?" tanya gua muskil sambil tersipu-sipu malu

"iyer la..tengok ni ada 2 line..." jawap doktor penuh yakin..

Lepas itu doktor bebel-belel dekat yana menerangkan semua apa yang patut.., gua yang duduk di kerusi sebelah sudah terawang awangan membayangkan menjadi seorang bapa...kata-kata doktor tidak gua hiraukan ('',)

Selepas itu, berita gembira ini gua kongsikan kepada kedua orang tua gua dan yana.., sebelum 1 ramadhan kami dapat berita yang paling gembira...,tarawih pada malam itu penuh dengan jiwa yang gembira.

sekian

******************


Gua tau ramai tak baca habis..yer dak..?? baca point-point bawah jer kan..hahaha..tapi takpa gua saja taip panjang-panjang cerita benar ini untuk koleksi peribadi gua..


Syukur...Alhamdulillah..


P/S : minta kawan-kawan doa supaya kandungan YANA selamat..TQ

-

{ 210 comments.. read them below or add one }

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 210   Newer›   Newest»
CIK MAY CIK MAY August 9, 2011 at 1:00 PM
komfem bace smp habis tang bite gumbira ni..tak miss..tahniah.;)
✿....rossa alina....✿ ✿....rossa alina....✿ August 9, 2011 at 1:00 PM
CONGRATES!!WOWWW BOLEH JADI GENG NGAN ABG BEN LAHHHH!!HAHAHAHAHA..
Cik Blog Cik Blog August 9, 2011 at 1:01 PM
perh...Ujang yg control tuk teruja. TAHNIAH~~~
EE EE August 9, 2011 at 1:01 PM
boleh la berbisan dgn Ben.
Adylia Qarissa Adylia Qarissa August 9, 2011 at 1:03 PM
panjang citer ko jang...tapi aku baca sampai habis...hahaaaa..tak boleh blah ayat ko senyum macho kat Ayu...gatainya bapak aku nie...baby yang cakap dalam perot yana ok!! hahaaaaa
abyan khairi abyan khairi August 9, 2011 at 1:03 PM
congrate.. rezeki, syukur.. tumpang happy :)
BeloG MTT BeloG MTT August 9, 2011 at 1:03 PM
Alhamdulillah..Tahniah Jajangggg ! :)

p/s : Yana boleh check up sesama dengan wife Mista Sifu la nanti nie.. Hikhik :)
ninie_azriena ninie_azriena August 9, 2011 at 1:03 PM
wah2..siapa kata tak baca habis ??
setiap patah perkataan ujang taip ninie baca ok..
btw, congrats nak jadi ayah dah dia..
ninie pernah baca masa ujang nak nikah dgn kak yana kat blog kawan..kenal tak CB ?? CIK BOROI tu ?? hahaha...*gurau..jgn ngadu ok..

nota: congrats nak jadi papa dan mama dah..jg kak yana elok2 =)..ikhlas dari silent reader dolu2..skung dah jadi open reader plak..ngeh2
NisaAdnan NisaAdnan August 9, 2011 at 1:05 PM
acece pas ni jadi papa ujang lerrr. hehe congrate ^^
athirah athirah August 9, 2011 at 1:06 PM
yea2 je ko bt rilek... xkn x rs pape kot.. hahaha.. hampeh ujang....

nway congratez!! :)
FariehanIbrahim [LBC] FariehanIbrahim [LBC] August 9, 2011 at 1:07 PM
tahniahhh..dpt baby lar xlama lagi! :D
NURUL NADIAH MAMAT NURUL NADIAH MAMAT August 9, 2011 at 1:07 PM
tahniah ujang ....dan untuk yana jugak.....

jaga yana lelok.....
shahrul shahrul August 9, 2011 at 1:07 PM
saye baca sampai abis! seyes!! haha.. tahniah bro~ ;)
Pembawa_Wacana Pembawa_Wacana August 9, 2011 at 1:07 PM
Tahniah jang!! Macam bunting malam pengantin je ko nie...he he he
Pembawa_Wacana Pembawa_Wacana August 9, 2011 at 1:07 PM
Ni haa..petua untuk ko...

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/08/petua-buat-suami-jika-isteri-mengandung.html
::contengan hati::)) ::contengan hati::)) August 9, 2011 at 1:08 PM
wahhh congret ;)
jage kandungan2 baik2 yer,
;)
Cik Arda :D Cik Arda :D August 9, 2011 at 1:10 PM
Eh, apa pulak baa tak habis ?? Of cos la habis !! HAHAHA..

Congratz pasni nak jadik bapa !! Jaga Yana leklok ! Pasni papa Dia dah tak boleh dipanggil boboi dahhh.. HAHAHA
misz myza misz myza August 9, 2011 at 1:11 PM
ni kalau cikgu BM baca ni, mesti dia bebel.. punye lah panjang pendahuluan.. isi dgn penutup sikit... hahahhahaa... apa2 pun.. Tahniahhhhhh...
Suhaili Sarif Suhaili Sarif August 9, 2011 at 1:13 PM
aku baca seketul2 ujang
aku x mau lepaskan moment2 indah korang
errr.apehal ak pakai basaha sanskrit ni
tahniaahhh weehhhh

leh la ko berbesan dengan abg ben
muahaha
c-tea c-tea August 9, 2011 at 1:13 PM
ni sebaye anak ben nanti ni.hehe.tahniah
aDisH.sHidA aDisH.sHidA August 9, 2011 at 1:14 PM
baca sampao habis la....setiap perkataan dan ayat tu....

tahniah yer ujang dan yana...jaga yana elok2...
Ayeem Jemain Ayeem Jemain August 9, 2011 at 1:14 PM
tahniah bro. ko hebat dan kuat. kah3
Cik Puan Nurul Cik Puan Nurul August 9, 2011 at 1:15 PM
Motip kena bitau segala bangunan klinik kaler apa hak3..papepun tahniah selamat menjalani tugas sebagai bakal bapak budak dengan menahan kerenah binik peknen..
Cik Sara Cik Sara August 9, 2011 at 1:15 PM
Tahniah3x..
Comel je cara ceritanya.. Dari tadi saya dok tersenyum sebab nak tahan daripada gelak kuat2x..
(kat tmpat keje bro..tetiba gelak macam kena rasuk, bahaya plak karang..hahaha)
cheqwa cheqwa August 9, 2011 at 1:15 PM
orang baca sampai habis laaah :p
tahniah to bith of you :)
Aku Ibu Muda Aku Ibu Muda August 9, 2011 at 1:16 PM
ahkak baca sampai habis!

siap g klinik lg cek ye..ahkak tak do dah nk tggu doktor sahkan.... kitorang sahkan sendiri2 je..kih kih kih
EDD pon mula2 tu kira sendiri....ahaha..
LynN LoLa~~ LynN LoLa~~ August 9, 2011 at 1:16 PM
tahniah! punye la suspens nak tunggu result dari cerite pertame arituh. tahniah2. bestnyee da nak ade baby sendiri. :-D

jage kandungan baik2 ye kak yana!
pamie pamie August 9, 2011 at 1:16 PM
gua baca sampai habis bro..hahaha..

congrets! jadi bakal bapa :)
Sunah Sakura Sunah Sakura August 9, 2011 at 1:21 PM
ceq baca sampai abis beb... nak edit balik entri tadi... ahahaha
Aien Najib Aien Najib August 9, 2011 at 1:21 PM
ain bace smpai habis bro .siap nanges lagi .HAHA .batal tak puase kalau cmni ?HAHA .congrate bro :) may Allah bless both of you ..baby jugak :)
cik najihah cik najihah August 9, 2011 at 1:22 PM
walamak..
tahniah..
bakal berlumbe dengan abg ben lah ni baby sape paling hot hee
cik najihah cik najihah August 9, 2011 at 1:23 PM
walamak..
tahniah..
bakal berlumbe dengan abg ben lah ni baby sape paling hot hee
Pure Mahabbah Fillah Pure Mahabbah Fillah August 9, 2011 at 1:23 PM
assalam...

huhuhu best jgk kisah benar nie..huuhuu

tahniah ya,,,

jgn nk mmp lisa lg...

mmp yana n ank yg dlm pewut yana ja taw..

hihi
YanaMIB YanaMIB August 9, 2011 at 1:23 PM
congratz nk jd bapak dh..jg yana baik²...kurg²kn guna bhs xelok dlm entry dan percakapan harian...eh! =P
YanaMIB YanaMIB August 9, 2011 at 1:24 PM
congratz nk jd bapak dh..jg yana baik²...kurg²kn guna bhs xelok dlm entry dan percakapan harian...eh! =P
Rabiatul Adawiyah Abd Rahim Rabiatul Adawiyah Abd Rahim August 9, 2011 at 1:24 PM
Tahniah Ujang. Jaga Kak Yana baik baik. InsyaAllah semuanya akan okay.. AMIN.. :)
BERT BERT August 9, 2011 at 1:27 PM
taniah ujang n yana.. moga jadi appa n amma yang baekkk!!!
puteri rimba puteri rimba August 9, 2011 at 1:27 PM
wahhhhh...saing2 abg ben la ye...tahniah...
nur~mohd nur~mohd August 9, 2011 at 1:28 PM
taniah ujang..nk jadi papa dah...
RATU QASEH SAIFUDIN RATU QASEH SAIFUDIN August 9, 2011 at 1:29 PM
baca smpai abis laa..haha..siap feeling feeling lagi neh!..haha..btw..congrates!..may Allahbless u both owez..jaga wife anda tu leklok yea..=)
~excited!..baby ujang ke baby incik ben tu lagi kiut neh?!..=P~
missbby missbby August 9, 2011 at 1:30 PM
tahniah ujang dan yana..kita baca sampai habis ok..yana-jaga kandungan baik2..
dylla abas dylla abas August 9, 2011 at 1:30 PM
wahhh..tahniah!!! seronoknya dah nak jadi ayah (",)

p/s : jaga ur YANA baik2 ok..
Niena Pengembara Ilahi Niena Pengembara Ilahi August 9, 2011 at 1:30 PM
wahhh Alhamdulillah, rezeki ramadhan.. :) sama ngan papa ben...

tahniah papa ujang ngan mama yana hehehehe
Cik Bell Cik Bell August 9, 2011 at 1:30 PM
tahniah!!
Bahagianyer..bakal jadi daddy..haha :)
GreenJade GreenJade August 9, 2011 at 1:33 PM
Alhamdulillah. congrats papa-to-be :)
nuruashia ♥ nuruashia ♥ August 9, 2011 at 1:33 PM
hahahha..jahat kn pkcik ujang ni haa..adehh sian kak yana :)
pepa pon ske laaa dgr berite ni..congrates!!!!! yey hahahhaa
kayrul-shah kayrul-shah August 9, 2011 at 1:34 PM
tahniah yana dan ujang..

kompem aku baca sampai abis..berhari-hari tunggu sambungan nie..hehhehe
Miss Eunice Miss Eunice August 9, 2011 at 1:34 PM
waah..congratz! nak laki ke pmpuan huh? =D
Lydia Miza(Aidyl Azim) Lydia Miza(Aidyl Azim) August 9, 2011 at 1:35 PM
jg yana baik2 tau.kalau dah start muntah tak berhenti lah jawabnyer nnt smpi 3-4 bln.hik3..tahniah buat adik2 ku ujang dan yana
Puteri Biru Puteri Biru August 9, 2011 at 1:36 PM
ujang bakal jadi ayah le ni yep. tahniah ok. semoga yana selamat sampai melahirkan.

hehehe. camno la si ayah kang nak jaga anak sambil update belog. :p
syirah rasid syirah rasid August 9, 2011 at 1:38 PM
tahhhhh- niahhhhhh! hahahha
suka gilaaa lahh. caya lahh. lah lahlah

i bca smpai abes oke.
err. dh nk jdik bpak n mak. :)
Syahir Ramli Syahir Ramli August 9, 2011 at 1:40 PM
thniah bro ujang...sme dgn bro ben la nnt kn...
mamasuri mamasuri August 9, 2011 at 1:43 PM
tahniah2...
nak jadi bapak dah yer..
nnti2 bila yana dah start mual ngan pening ...jaga yana elok2 yek..
bila due nyer?
akak pun dah 3 bulan ni...due feb dik...apapun tahniah dik
Farierahasanz Farierahasanz August 9, 2011 at 1:43 PM
wahh.!!! seronok nye. hahaa

aku bace sampai abes oke , haha

terasa bahagia sekali . . wakakakaa
namaakulynn namaakulynn August 9, 2011 at 1:44 PM
TAHNIAHHHHHHH! :)
HOTMAMA&HOTPAPA
zuwaidah zuwaidah August 9, 2011 at 1:46 PM
congrats! jaga Yana, jaga diri dan jaga segalanya...mudah2an dipermudahkan oleh ALLAH.
whitecappuccino whitecappuccino August 9, 2011 at 1:49 PM
tahniah! semoga tambah2 rezeki ya..
TeAqArH TeAqArH August 9, 2011 at 1:51 PM
den baco smpai abis erk...hehehe..
tahniah ujang n yana..nk mmg tgh tunggu entry ni aje..pehtu nk wat entry khas utk ben ashaari,ujang n pembaca wacana...^_^ junior korg sume sudah mari....^_^
Fika D'Mango Fika D'Mango August 9, 2011 at 1:57 PM
Tahniah Ujang & Yana. Alhamdulillah.
duniaku duniaku August 9, 2011 at 1:58 PM
wah!
congratulation both of you:)
mynameismy mynameismy August 9, 2011 at 2:00 PM
mcm bace novel dah... aku baca setiap perkataan yg ko tulih ni janggg...

aku dah agak dahhhhhh....!!!

tahniah!!!!! nak jadi bapak dah... sila buang tabiat yg tak matang ahahhaa

**xdpt bygkn ko jadik bapak....-.-'
Jay Jay August 9, 2011 at 2:00 PM
tahniah ujang...lepas ni ekau dah tak boleh nak mimpi lisa surihani or heliza yo..ahaks....hehehe:)
normala_ali normala_ali August 9, 2011 at 2:01 PM
wah bestnya.. tahniah abg ujang.. mcam mane kalo kembar mesti comel.. hehehe... *merapu plak..:P
congratulations... (^_^)
hazman aka species1980 hazman aka species1980 August 9, 2011 at 2:03 PM
"dik.., nak cek mengandung boleh?"

ayat yang SKEMA di situ...boleh buat kenduri kesyukuran kat restoran area PKNS bangi nie... ;-p
MiSs NoRmaLa NorFiqZ MiSs NoRmaLa NorFiqZ August 9, 2011 at 2:03 PM
Tahniah...xsabar nak mengandung gak...tapi masih xad rezeki lg...
DEZAMAN COTTAGE DEZAMAN COTTAGE August 9, 2011 at 2:04 PM
wahhhhhhh jang nak nak jadi dady.....trimester pertama nie jgn bagi bini hang buat keje berat-berat...makan kena jaga elak makan makanan yang tajam spt nenas, air tebu dan makanan berbisa spt ikan pari....
Cik Eka Cik Eka August 9, 2011 at 2:05 PM
tahniah ujang..hehehe dan yana
Fareha Rahmat (Bos Besar) Fareha Rahmat (Bos Besar) August 9, 2011 at 2:06 PM
wahhh sonoknya...tahniah, jg kandungan leklok, ujang ko jgn buli yana lagi
Myvitrd Myvitrd August 9, 2011 at 2:09 PM
Tahniah2 bakal jadi ayah ni.. ramai blogger bakal jadi ayah.. boleh join abg BEN sekali seh.. hehehe..

Bagi isteri minum susu banyak2
mas saari mas saari August 9, 2011 at 2:09 PM
akak baca sampai abis tau! seronok baca perasaan orang nak jadi ayah ni..

jaga yana elok2, jgn bagi dia buat kerja berat2 tau!

TAHNIAH!! Akak tumpang gembira..
maisarah sarah maisarah sarah August 9, 2011 at 2:11 PM
yeay!!!terlebih suka ni.den lak yg eksited.haha.jaga sis yana lek lok ye ujang.apa yang di ngidamkan tu sila2 la cari ye.huhuhu
salwaismail salwaismail August 9, 2011 at 2:11 PM
tahniahhhhhhhhhhhhhhhh! :D haha
Ainul Hayat Ainul Hayat August 9, 2011 at 2:13 PM
Aku baca sampai habis. Wah rezeki Yana & Ujang sama dengan rezeki Abg Ben lah. Tahniah tau.

Tak lama lagi jadi bapak dah ko ni Jang...
norshila ibrahim norshila ibrahim August 9, 2011 at 2:16 PM
TAHNIAH...

P/S:sy bca dr awal smpai abeh ye..hehehe
Cahaya Qaseh Cahaya Qaseh August 9, 2011 at 2:18 PM
note: walapun kurg rajin, sy baca sampai abes utk entry ni ye.. hihii
MamaEma MamaEma August 9, 2011 at 2:26 PM
baca sampai habislah..seronok pengalaman bakal bapa bercerita detik sehingga kelahiran bakal anaknya...jaga diri yana tu elok2... kandungan yang baru cecah dua bulan perlu dijaga sebaiknya....

oh yea, pasti satu umur dengan anak ben ashaari kan...cam berpakat jer korang ni..ahaks..

semua itu adalah rezeki dari Yang maha Esa

TAHNIAH
nong nong August 9, 2011 at 2:32 PM
tahniah..tahniah buat ujang ngan yana..parents to be arr tak lama agy..^__^
anis aneesa anis aneesa August 9, 2011 at 2:32 PM
pergh,dh 99 komen..adoii..pnye eksited td nk baca bile tgk tajuknye..dh agk mesti positif..tp ttap bace smpai hbis.tahniah utk ujang n kak yana..rezeki ramadhan..alhamdulillah..suke3..
jaga kak yana elok2..jd la bapak yg bguna..ahahaha..=p
BEN ASHAARI BEN ASHAARI August 9, 2011 at 2:33 PM
muhahaha..... congrats bro.. wlaupun dah tau 3 bulan lepas sewaktu dok melepak ngan broframestone sbb muka yana nampak dah muka ibu berbanding ko yang masih dok pk camana nak kawin 2.. hahahaha.. aku guwauuuu... hahaha... tahniah ujang n yana .. nanti buat gathering ibu mengandung ngan wacana sekali .. eh
[k]o{q}i[n] [k]o{q}i[n] August 9, 2011 at 2:34 PM
suburnye rupenye ujang ni...huhuhu.. btw, congrats to ujang n yana...
Farhan Hanif Farhan Hanif August 9, 2011 at 2:35 PM
cis..tebuk dinding rupanya...igtkan tembak dinding tadi...hahha

congrates...=D
eima eima August 9, 2011 at 2:37 PM
yeay... tahniah dr aku ...
aku pun nk pi ucap tahniah kat Datin la ...td aku jumpe die teragak2 aku nk ucap sbb ko lambat kuarkan entry ni...ngok ko nih la ....


hebat la ko .... terus bunting plamin weh....

tahniah...tahniah...tahniah...
eddy syrol eddy syrol August 9, 2011 at 2:38 PM
tahniah ye... kalau lelaki gandernya, sila buh nama aku.. *tetibe...hehehe

silalah ke sini
BACA DAN CLICK TAU





SEGMEN PERTAMA EDDY SYROL


INI BLOG EDDY SYROL
Golden Rose Golden Rose August 9, 2011 at 2:39 PM
ALHAMDULILLAH...congrats...moga ibu & anak selamat sentiasa.
azila azila August 9, 2011 at 2:39 PM
tahniah to ujang n yana...jaga yana elok2 tu yer ujang:)
.izzati liyana. .izzati liyana. August 9, 2011 at 2:59 PM
congrats. :)

saya bace sampai habis. jgn risau. mesti semua pun excited bace smpi habis. mesti happy jeh kan. wife abg ben pun pregnant. ah sume nak pregnant. saya je belum. tp kalau dah, mmg mampus ah sbb lom kahwin. hehe.

btw, congrats again. jage wife baik-baik.
NeNeK sAyHa NeNeK sAyHa August 9, 2011 at 3:00 PM
yabedabeduuuuU!!!!!
akhirnye nenek dpt cicit baru!!!!
hahahahahahahahahahahahahaha :D
tahniah cucu ujang n cucu yana :D
hepy giler nih!!!!
hahahahahahahahahahahahahaha :D
THE LEKAT LEKIT STORY THE LEKAT LEKIT STORY August 9, 2011 at 3:04 PM
tahniah pada papa Ujang.. akak dulu skali buat je pregnancy test tu kat umah, pergi klinik dr ckp kalau positif tu bermakna betul la suruh bawak PT tu dtg klinik utk buat pengesahan & buka buku merah. Tp akak buat lepas sebulan dah mengandung cuma tak tahu.. biasa la hari wanita tiap2 bulan x berapa tetap so susah skit nak kesan. Tp bila mula rasa muntah2 yg agak luar biasa & hasil google, maka akak pun buat la PT kat umah, sebaik 2 line tu muncul.. 2 minggu lepas tu kot baru gi klinik. lepas tu sebulan lepas tu baru gi klinik utk check up.. 1st time pegi lari masa tggu giliran nak buat ujian darah. 3 bln lepas tu baru pegi balik.. & dr scan dah sahkan kandungan masa tu dah 4 bulan. Hope Yana tak mcm akak yer.. takut jarum. kekekekeke sbb byk jarum nak kena hadap ms check up nanti
iLa VaNiLLa iLa VaNiLLa August 9, 2011 at 3:12 PM
elooooo baca sampai hbs ok !

nanti dapat ler junior ben dan ujang.. semua doakan yg terbaek utk ko jang.. terutama kak yana..

p:s/ beby mesti comey cam kak yana kan?? hahaha
~nadyahoney~ ~nadyahoney~ August 9, 2011 at 3:15 PM
tahniah ujang..ala, ko ngn yana nak jadi parent dah tp aku ni xsampai turn lagi..huhuh..:-)
afeb pilah afeb pilah August 9, 2011 at 3:24 PM
tahniah daddy jang! ahahaha!XD
Ujang9897 Ujang9897 August 9, 2011 at 3:24 PM
hahahaha...doa2 la dapat anak tahun depan.., risau gak sebab baru lagi ni


TQ wei...=)
♥CiK DuYuNG [Ca]♥ ♥CiK DuYuNG [Ca]♥ August 9, 2011 at 3:34 PM
wah2...tahniah! nie bakap papa yag rock nie..cool jek..haha
~aYeeN & SuE~ ~aYeeN & SuE~ August 9, 2011 at 3:36 PM
tahniah2..moga baby n mak baby sehat..amin.
alif haris alif haris August 9, 2011 at 3:42 PM
tahniah bro :D
dah nk jadi bapak dah ni hehehe
Faizal Fredley Faizal Fredley August 9, 2011 at 3:51 PM
pangjang giler ulasan ko...aku baca last jer..hhahha..tahniah ayah...
Pink Frogy Pink Frogy August 9, 2011 at 3:54 PM
Congrat.. ingat pesan bini, sila jaga bahasa dalam percakapan.. hahaha
Ct Arina Ct Arina August 9, 2011 at 3:54 PM
weyyyy wa bace abes r. walaupun lu annoying, tp cite ni best. simpan r wat tatapan anak yg bakal lahir tu nnt. hakhak ;D tahniah! semoge yg terbaik untuk korang ^_^
Munna Munna August 9, 2011 at 3:57 PM
congrats ujang....sebaya la dgn anak bento... =)
aanie aanie August 9, 2011 at 3:57 PM
tahniah ujang....yana dah sound tu suruh jaga dia elok2..hehe....semoga jadi bapak yg baik nanti...
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha August 9, 2011 at 4:03 PM
congrats to u and sis yana! may all of u get the trulyyy happiness. take care of ur wife :)
nur amalina athman nur amalina athman August 9, 2011 at 4:04 PM
baca sampai habis..tahniah yer..:)
Alya Esprézzo Alya Esprézzo August 9, 2011 at 4:06 PM
hahahahahaha..tahniahhhhhhhh ujang!! :)
AnonymousAnonymous August 9, 2011 at 4:12 PM
haha..dah2la mimpi lisa surihani..tp mana taw kot2 kuar anak muka mcm lisa nt..congrats yana n ujang..sebaya ngan anak pakcik ben la nt..best2
cik ayin cik ayin August 9, 2011 at 4:13 PM
tahniah papa ujang..huahaha :)
trigyy trigyy August 9, 2011 at 4:18 PM
kali ni ak baca dr atas smpi bawah k.. hehhe... btw, thniah ujang... moga b'jaya mndidik anak mnjadi soleh dn solehah. aamiiiinnnnn...

p/s: nama boleh kasi Ramadhan ni.. ye dakkkk
gadis melayu gadis melayu August 9, 2011 at 4:22 PM
tahniah abg ujang and kak yana..^_^
cantekk cantekk August 9, 2011 at 4:38 PM
Alhamdulillah...tahniah yana n ujang... terbukti dah ni =D hehe..
ujang ko jgn nk suh yana gantung2 langsir plak ea, godak dodol ke..
yana, balik umah lepak je, oder air kt ujang..
tamo tkinja2 tau..
haha ape punye nasehat la
Syafiq Rosli Syafiq Rosli August 9, 2011 at 4:52 PM
thniah bro..smga ensem mcm aku..
laskar pelangi laskar pelangi August 9, 2011 at 5:21 PM
wah wah! tahniah ujang dan yana:)) rezeki ramadhan:)) tak sabar nak tunggu baby blogger..=)

jga yana elok2 ye ujang:))
bobiedanbad bobiedanbad August 9, 2011 at 5:37 PM
Tahniah..Ujang dan Yana tumpang gembira :)
Ros Anisza Ros Anisza August 9, 2011 at 5:41 PM
macam compete dengan abg ben je...
auny aizie auny aizie August 9, 2011 at 5:49 PM
aku bace sampaiiii habisss jang ! tahniahhhhhhh :)
♥ MS ♥ ♥ MS ♥ August 9, 2011 at 5:59 PM
syukur,tahniah,daddy ujang. HAHAHA
Raden Raden August 9, 2011 at 6:00 PM
aku bce dr awal smpai abes..tahniah la. sile name kan baby itu RADEN.
aeja wina aeja wina August 9, 2011 at 6:01 PM
saye bace sampai abes!! tahniah ye!! XD
aeja wina aeja wina August 9, 2011 at 6:01 PM
saye bace sampai abes!! tahniah ye!! XD
JMR JMR August 9, 2011 at 6:16 PM
tahniah jang!!
semoga anak ko tak ikut perangai ko..hahahah
Ieka Luvika Ieka Luvika August 9, 2011 at 6:34 PM
wahaaa TAHNIAH Daddy Ujang!! hiksss :)
waaa nnt mesti beby cumel mcm kak yana ^^
Cik Azizah Cik Azizah August 9, 2011 at 6:52 PM
tahniah abg ujang n kak yana. 1st trimester jaga kak yana baik2 k. 1st trisemester la byk kena jaga sebab ms tu pembentukkan fetus. tahniah!
Citarasa Rinduan Citarasa Rinduan August 9, 2011 at 7:59 PM
tahniah ujang dan yana..
kak tumpang happy
Fad Fad August 9, 2011 at 8:16 PM
wah..abg ben dapat..ujang pn dapat...cikgu bila plak..hurm..
akid azami akid azami August 9, 2011 at 8:38 PM
wow.. tahniah daddy ujang.. jgn lupe letak nama aku kalau anak ko lelaki. kah kah.. eh eh. zaki tak ucap congrats kat ko ke..
PUAN SUE (asam.garam.gula) PUAN SUE (asam.garam.gula) August 9, 2011 at 8:38 PM
tahniah ujang...anak kita sebaya la nnti kan..beza bulan je ni..smoga yana selamat..doakan aku jugak yer..apa yg yana nk makan tolong tunaikan!!! hahaha
wanda wanda August 9, 2011 at 8:47 PM
amboiii..ramainye blogger dpt baby!!hehee..congrates ye!!
dah nak jadi daddy..hahaa..!!semoga kandungan sis yana and sis yana juga sehat hendak-Nya..;)
ScHa Fyka ScHa Fyka August 9, 2011 at 8:52 PM
congratez!! wahhh papa ujang ngan papa ben same2 ade baby lah nnti . hehehe , mesti babay comel cam sis yana :)
Pyka Rahmat Pyka Rahmat August 9, 2011 at 8:54 PM
tak sangka betul abang ujang ada gambar seromantic itu dgn kak yana, hahahahha.

cepatlah kahwin! nak tgk anak korang! lepastu nak minta akak mekapkan dia. hahahah
sitiebby sitiebby August 9, 2011 at 8:54 PM
tahniah both of u.....moga yana sihat time pregnant nie..
PinKy MoMMa PinKy MoMMa August 9, 2011 at 8:59 PM
syukur rezeki dari Allah :)
pemakanan kena jaga yana..
jehanfrhin jehanfrhin August 9, 2011 at 9:04 PM
Tahniah!! Berkat Ramadhan ni...
KRAFMAN JULIA KRAFMAN JULIA August 9, 2011 at 9:10 PM
Ben Ashaari jn. ader geng lah nanti yoo..
Yuyu Musa Yuyu Musa August 9, 2011 at 9:19 PM
aku baca dari awal sampai habis la.tahniah ujang.

tak sia2 aku pegi ko kawen.ngeh3..

meh aku kasi nama anak ko yek...hihik
Marya Hana Marya Hana August 9, 2011 at 9:20 PM
baca dari mula sampai habis ni brooo! terbaik bro.. ayat semua nak kene penampo jepun.. kihkih..

btw, congrat's !! :)
utk ujang and yana..
silent reader 19silent reader 19 August 9, 2011 at 9:53 PM
alhamdulillah :) semoga berbahagia lagi. hikhik :D tahniahhhh !
Scarlett O'Hara Scarlett O'Hara August 9, 2011 at 10:23 PM
Kena jaga Yana betul2 tu Ujang.Ikut juga sikit2 pantang orang tua.Mudah-mudahan selamat dan dapat baby yang comel.
isyam mirah isyam mirah August 10, 2011 at 5:47 AM
uwah..taniah..dpt la ujang jr..hihihi
msredcheesecake msredcheesecake August 10, 2011 at 7:22 AM
padan muka.pas ni tau lah camne susahnya nak jadi bapak yg terbaik.pening kepala hari2....

congrats...rezeki ramadhan...dah bayar zakat? heee
lyndaz lyndaz August 10, 2011 at 7:50 AM
tahniah ujang!!
xdapek den nk baca entry ni awal2..
den eksiden semalam..
d_tieah d_tieah August 10, 2011 at 8:02 AM
Padan muka ujang kena tegur yana.. Hahahaha.. Wei, kenapa tu sepatutnya kepada kan??? Nampak aku baca dari awal sampai habis.. Dan entri sebelum ni pun dah baca.. Huhuhu..

*Congrats to both of u..
kyu delaila kyu delaila August 10, 2011 at 8:17 AM
brpusing anak mate bace n3 smpai abis...

ape2 pon congratz kt korg...dh jd parents nnt sile2 la jd matang ek...hikhik =p

ktorg sume doakn yg trbaik utk korg sbb ktorg pon epy nk jd pakcik ngan makcik ni =D
fazrulnoor fazrulnoor August 10, 2011 at 8:33 AM
tahniah bro. dok bangi ke..x penah nampak pun
pinky pinky August 10, 2011 at 9:22 AM
tahniah ujang.....sampai abis baca tu....pestime baca entry xmencarut ujang.....panjang lak tu.....hishhhhhhhhh tahniah skali lagi....
Cik Tqah Cik Tqah August 10, 2011 at 10:46 AM
org last komen..congrats ujang..hehehe
eiela eiela August 10, 2011 at 10:49 AM
huhu ujang kena lebih matang la kali nih, dah nak jadi bapak orang. bahasa kena semenggah sikit. btw, congratz to both of u.
cik pulau cik pulau August 10, 2011 at 11:05 AM
tahniah ujang.. yana,..
wahh..
nanti sama umor dgn anak abg ben la nnti... hahaha..
gi sekolah sesama la nt. keh3..
cik eva cik eva August 10, 2011 at 11:06 AM
tahniah bro ujang n kak yana! mesti kiyut miyut baby korang an... lebih2 lagi ikut muka kak yana... XD
Isteri Encek Bard Isteri Encek Bard August 10, 2011 at 11:12 AM
sYUKUR ALHAMDULILLAH..... TAHNIAH UJANG DNA YANA.. YEAAYYYYY NAK DAPAT ANAK BUAH.....
BERT BERT August 10, 2011 at 11:35 AM
ujang....

ader backlink dari blog anda..sekian

http://viniyamey.blogspot.com/2011/08/tersentuh-hati-bicara-tentang-anak.html
! Nurida Ardy ! Nurida Ardy August 10, 2011 at 12:20 PM
gua bace seketul - seketul sampai abih! congratz yana n ujang! ^_^*
putribongsu putribongsu August 10, 2011 at 12:39 PM
perghhh mcm baca novel meruntun jiwa...aku sebakkk!! karangan ko mmg A lah...hahahah

Congrats to both of u. Skrg praktis camne nk jd bapak pulak. jgn lucah2 lg tau tau!

Alhamdulillah....

Yg ikhlas,
Aunty Bongsu ^^
wanda arry wanda arry August 10, 2011 at 2:05 PM
Tahniah Ujang..Yana...moga semuanya selamat
HAFIZAL HAFIZAL August 10, 2011 at 2:24 PM
tahniah bro...semoga jadi bapak yg baik...
Tea Dno Tea Dno August 10, 2011 at 2:47 PM
congrats ujang dan yana.. pehh jeles amat ni.. ;)
miss lolly a.k.a luvfareda miss lolly a.k.a luvfareda August 10, 2011 at 4:50 PM
PAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
aizamia3 aizamia3 August 10, 2011 at 4:59 PM
tahniah ujang.. congrat..
moga selamat insyaAllah..
Addin Addin August 11, 2011 at 2:16 AM
tahniah tahniah ! :D

Alhamdulillah .
::p0t pEt iLa:: ::p0t pEt iLa:: August 11, 2011 at 9:28 AM
gempak gak lu kan..hahahaah anyway TANIAH!!
Sabihah Sabihah August 11, 2011 at 12:53 PM
Tahniah...tahniah...sorry lmbt wish..br smpat nak mnerjah...jg yana elok2..jgn bg dia buat keje berat2.mkn vit2 yang dibekalkan..^_^
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 210   Newer›   Newest»