Review Filem Bini Biniku Gangster


Semalam gua berkesempatan menghadiri majlis Pra Tonton Filem Bini biniku Gangster, jadi dah tengok gua Review Filem Bini biniku gangster ni ok..hee

Sinopsis Bini biniku gangster gua malas la nak tepek dekat sini sebab ramai dah baca yer dak..??


"Anje..........nanti abang belikan choki-choki tau..."
(antara dialog dalam filem bini biniku gangster)

Filem ini memang sangat suwit antara manja dan herry...hehe


Review FILEM

- Filem ini bagi gua best dari segi susunan jalan cerita dia.., permulaan ceritanya kita akan dapat lihat bagaimana seorang isteri bernama MANJE (YANA SAMSUDIN) yang taat dan sayangkan suaminya yang bernama Herry(SAM) ., dalam masa yang sama si manje ni seorang ketua gangster..,pergh..gua memang suka lakonan yana ni..serius cair gila..hahahha

- Manje yang sayangkan suaminya si Herry sanggup izinkan si suaminya berkawin lain untuk mendapatkan zuriat kerana si manje ni sukakan suasana yang meriah di rumah...tapi part si manje suruh suaminya kawin lain tu gua tacing sikit sebab tetiba dia keluarkan air mata..hahaha..gua kalau pompuan keluar air mata ni gua lemah...('',) 


-Pada masa manje mempunyai madu.,rupanya madunya itu adalah musuhnya lakonan intan lydyana

-Dipendekkan cerita..,dalam wayang gua dapat agak dah ending cerita ni macam mana, tapi ramai gak tak dapat agak ending dia macam mana..hehe..dari segi lawak gua rasa tak berapa banyak sangat scene lawak kecuali ada penyelamat si SAM yang lawak

-Adakah suaminya mati....???? adakah si manje mati di tangan musuhnya...??? nak tau kena tengok di pawagam pada 22 september 2011 ('',)


"Suami didahulukan pencapaian diutamakan"

*gua macam review pasal yana samsudin jer bukan pasal filem yer dak..?? hihi


**************

Filem bini biniku gangster yang kita tengok dari trailer ramai orang akan mengatakan yang filem ini tiru "my wife is gangster" yer dak..?? tapi lepas tengok filem ini hangpa semua SALAH..!!!! hahahaha

Dari segi lakonan bagi gua Yana Samsudin memang terbaik..memang kena dengan mimik mukanya sebagai kak yong dan isteri yang taat !!!! dan Sam tak perlu nak dipertikaikan lagi memang mantop..!! tapi secara jujur watak Intan Lydyana dalam filem ini bagi gua tak kena sangat


Yang penting perangai tu jangan macam "krok...krok..."


Pelakon Utama bersama Pengarah Bob Hasim


Ini bini gua si YANA dan Sam..bukan bini-bini ek..hehe...bini gua tak gangster...tapi gua gangster....hahahahaha

Gua dan Yana Samsudin...('',)


Lu langsi gua kawin lagi....!!!!!!!!


Rating gua bagi 8/10


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : gambar di majlis pra tonton akan gua update kemudian..

Entri Yang Berkaitan

-Biodata Yana Samsudin
- Yana Samsudin memang spotring

tags: review filem bini biniku gangster, kutipan filem bini biniku gangster, sinopsis bini biniku gangster, pengarah bini biniku gangster

{ 18 comments.. read them below or add one }

eima eima September 20, 2011 at 3:56 PM
minat sungguh ko tgk wayang ... semua cite ko pegi pastu pulun amik gambo ngan retisss.... nk kasi tunjuk sama ur MIL la
Diana @ bilakukatacinta Diana @ bilakukatacinta September 20, 2011 at 4:00 PM
tery cakap gitu same yana....lu langsi, gua kawen lagi.. ada brani??

ppsss : isi tak same...tp tajuk..hampir2 nak same....
helfa helfa September 20, 2011 at 4:08 PM
semalam g curve nak tgk johny english.. pastu nampak r ramai2 sebab premier BBG kn.sebelum cite start tu da agak mesti ade ujang..cari2 ta nampak..pastu abis cite tu kot ada nampak ujang ngan kak yana depan toilet..ingat nak minta bergamba ngan korg..tapi hp tinggal lam beg..beg dalam wayang...ujang pon da ta nampak..dermmmm...gila frust balik
Alya Esprézzo™ Alya Esprézzo™ September 20, 2011 at 4:11 PM
BARI pun bolehhhhhhhhhhh ujang! typo itu comel, hahahahaha..untunglaaaaaaa setiap movie baru dia dapat tengok dulu.. T_T
Lizzie Yasmin Lizzie Yasmin September 20, 2011 at 5:05 PM
mmg smlm aku nmpak ko lar.. bukan main sebuk tunggu org nak amik gambar.. ngann ko..hahaha..
cheqwa cheqwa September 20, 2011 at 5:25 PM
aaah,tak sabo nak tengok pas abih exam nt :)
Miss A Miss A September 20, 2011 at 5:56 PM
ahaha,sukenyeeee :) nak tgk jugak!
fazrulnoor fazrulnoor September 20, 2011 at 6:32 PM
untung la sam dapat bergambar dgn lu bro ujang..bkn sng nak bgambar dgn lu..lu langsi gua amik gambar dgn lu
Saya Saya September 20, 2011 at 9:20 PM
yana tu mmg best la berlakon.
maszull maszull September 21, 2011 at 12:32 AM
salam ujang... mesti best cite ni...pelakonnya yg mantap2 paling best nyer Yana Samsudin suka tengok yana berlakon...:)
Pendekar Berkuda Pendekar Berkuda September 21, 2011 at 5:25 AM
"Yana Samsuddin memang spotring" waklu~!

Asyik kantoi ja kau nih... buat malu aku ja... fakyu~!
KakiWayang.com KakiWayang.com September 26, 2011 at 8:53 AM
Boleh layan jugak lawak cerita ni. Menghiburkan dan mmg terbaik!

Jom baca review penuh kami di sini: Review Bini-biniku Gangster KakiWayang.com