Tuesday, November 29, 2011

Mereka yang terawal..!! untuk gua review

PART 1

Sebelum gua ke KUCHING , gua dah janji nak review beberapa blogger yang rasa nak di review.., tiada paksaan dan bukan gua sesuka hati untuk review blog mereka, mereka yang izin kan..tengok SINI


Bukan la gua nak review sangat..cuma kalau gua dapat blog mereka apa yang gua akan buat...motifnya berkongsi idea..




Gred C

Gua 1st ime masuk blog farah ni..dari pandangan mata gua, mula masuk sekali dah agak serabut sikit,
Kalau gua jadi farah gua akan :

-tuka layout blog dan header kasi lagi simple, bgroud bercampur dengan tulisan entri membuatkan pembaca kurang mesra..=)

- tuka komen kepada popup windows ok..cara dia tengok SINI<--penting

- buang widget yang tinggalkan jejak blog tu, (yang dkt bawah header)..,kepentingannya agak kurang..=)

-buang blink-blink dari cunsor mouse tu ok farah...,

- Tuka kepada 3 entri sahaja setiap page, kalau terlalu banyak agak tidak mesra pembaca.., macam blog gua letak 2 sahaja sebab berat..=)

* tuka yang asas itu dulu baru tingkatkan dari segi penulisan ('',)


**************



Gred B

Ok blog yang bernama Cute Simple ini kena dengan blog yang memang simple bagi gua...tak banyak yang perlu diperkatakan. Penggunaan bahasa di blog ok dan olahan cerita dah ok.,('',)

Satu jer idea rasnya perlu ditukar iaitu Header, header tu kalau buat lagi simple lagi cun..=) di header juga rasanya tak perlu tulis url blog dah ok

lagi satu, lagi bagus kalau kurang kan entri per page kepada 3,maksudnya orang buka blog kita ada 3 entri sahaja setiap page. macam sekarang ada 5 entri per page..('',)


**************


Gred B

Mamat ni gua pelik kenapa dia nak join gak.., gua nak review apa pun tak tau sebab dia dah otai..hahahaha, mamat ni selalu gak komen di blog gua..

Dari segi penulisan blog gua rasa takda masalah dekat dia cuma beberapa benda yang dia kena buat untuk kasi lagi umphh.!! kan lagi blog dia ni. Benda paling utama ialah UPDATE blog sekerapnya...('',) takda cara lain..

Penggunaan nama blog juga penting untuk memudahkan carian  di google, kalau "hairi cerulean" agak susah orang nak ingat nama ni yer dak..?

Seperti blog yg gua review dia atas benda yang sama.., lagi bagus kalau kurang kan entri per page kepada 3,maksudnya orang buka blog kita ada 3 entri sahaja setiap page. macam sekarang ada 5 entri per page..('',)



**************




Gred B

Buka jer blog minah ni kita dapat tengok dah muka tuan punya blog..hehe, 
Ok kalau gua dapat blog sabrina ni, gua akan :

- Cuba buang lagu dalam blog tu, supaya lagi mesra pembaca.('',)
- Di sidebar gua akan letak "label" dan juga " blog archive"
- Bloglist display akan gua kurangkan..
- Entri per page gua tambah kepada 3, sekarang ada satu entri sahaja per page agak terlalu sikit sebab sidebar panjang ke bawah..=)
- Older post mcm takda, jadi susah member2 nak tengok entri lama2 kalau ada blog archive lagi ok
- Banyakkan entri penulisan dan bebelan sendiri daripada entri segmen yang terbiar lama di blog..=)


*************

Kepada insan yang gua review ni rajin-rajin la letak blog gua dekat bloglist ang..lalala

Siapa rajin singgah la blog mereka dan bersuai kenal.., tinggal la kata-kata manis yang memberahi kan..hahaha..


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : blog yang lain akan menyusul kemudian

Artikel Terkait

45 comments

otai?haha ..aku x otai lg la... sbb tu la aku join je segmen ko ni.. ape pun thanks bg komen, insyaallah nanti aku betulkn ape yg perlu (^__^)

bagus jgk review ni...bleh la amik yg mana patut ye..peace!!

kalau nak direview masih leh juga ke?..heheh

blog kite tak direview pun , tetap letak ujang dekat bloglist .
apa mahu cakap ? hakahak

memang detail reviewnya... bagus!!

i likeee!! tunggu my turn pulak. huhu! :)

meh2,review blog saye jugak..kihkihkih.. ;p

jang den nyo blog masuk dalam list x?

wow ~ x sabar blog wa nk kne review.. agak2 blog gua dapat E kot.. hahahah

pieww.. da macam realiti tb punya juri.

mail areview L plak.. ngeh3.. lawak jerk..

jom tgk kejap aja.=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

lu nak review belog orang pun lu suruh diorang buat entri. dasar kapitalis

kotor betul

blog ni boleh ?

thisisaina.blogspot.com . kih3

HUHUH...X SEMPAT JOIN...APEPON KOMEN YANG MEMBINA..TQ FOR THE TIPS2...

'JANGAN' review blog akak ye!

http://amyadria.blogspot.com

p/s: faham2lah ye...hehehe

aku gred A ke E?

engko aku bagi gred B, sbb iklan kat bawah tak center.hahaha

Abang Zam

- kalau main review blog org takpa izin kena maki.., ni pun kena maki ker..haha

- dorg buat entri apa baca tak..simple la abang zam..=)

yay!! tunggu my turn pulak. huhu! :)

Encek zam ni yg kapitalis..xtau asal usul cite nk kutuk org kotor..ewwww keji oke sikap mcm tu!

ramai lg gua review..ikut giliran.., kalau keluar semua sekali nanti gua review pendek jer..=)

belum pernah buzz all their blogs. will do it soon :)

farah itu saye punye practicumate...weee..femes ko,farah..salute..:D

orite!! tengs for the comment..
fa will follow ur advice...

Blog gua lu review sekali eyh jangan lupa...Kalau tak putus kawan!

adess terlepas join.hihihi
bagus terguran membina..kalau blog mas,entah pe lak kan.lalalalala

bila kau nak review blog aku lak? hahaha. aku taknak join2 segmen kau ni. buat aku macam artis cepat ! haha. #keji

wahh bestnya! kalau nak join utk direview jugak boleh tak ujang?? heheh

agaknya sempat lagi tak kalau join.. andai kata tak sempat, takpe tapi kena jugak datang tengok. memandangkan link blog dan everything da tukarkan... datang tau, nanti kami suh belalang buat kopi.. hehehe

http://chikimaruko.blogspot.com/

Wahh. Bleh mintak review jgk ke hahah gurau jek

nak jugak boley? gred ape ye blog cik Es! ekeke

baru perasan ada segmen ni
tapi dah terlepas
tapi kalau bro ujang baik hati review la free blog momoy
uhuk... uhuk...

waa....comment yg boley diguna pkai... :) ce tengok blog kita lak! ^^ hehe...

ai..berdebar2 nak dogred dan dikomen juri profesional ni..hek3..

mau terjah mereka...

abg ujang~ chaiyok2 habiskan review..beratur lagi kan..haha

blog gua takde ker??

cani laaa...

nak kene review gak >___<
oleh oleh??

nak dikomen jugak silalah ke blog sy... hehe


EmoticonEmoticon