Mereka yang terawal..!! untuk gua review

PART 1

Sebelum gua ke KUCHING , gua dah janji nak review beberapa blogger yang rasa nak di review.., tiada paksaan dan bukan gua sesuka hati untuk review blog mereka, mereka yang izin kan..tengok SINI


Bukan la gua nak review sangat..cuma kalau gua dapat blog mereka apa yang gua akan buat...motifnya berkongsi idea..




Gred C

Gua 1st ime masuk blog farah ni..dari pandangan mata gua, mula masuk sekali dah agak serabut sikit,
Kalau gua jadi farah gua akan :

-tuka layout blog dan header kasi lagi simple, bgroud bercampur dengan tulisan entri membuatkan pembaca kurang mesra..=)

- tuka komen kepada popup windows ok..cara dia tengok SINI<--penting

- buang widget yang tinggalkan jejak blog tu, (yang dkt bawah header)..,kepentingannya agak kurang..=)

-buang blink-blink dari cunsor mouse tu ok farah...,

- Tuka kepada 3 entri sahaja setiap page, kalau terlalu banyak agak tidak mesra pembaca.., macam blog gua letak 2 sahaja sebab berat..=)

* tuka yang asas itu dulu baru tingkatkan dari segi penulisan ('',)


**************



Gred B

Ok blog yang bernama Cute Simple ini kena dengan blog yang memang simple bagi gua...tak banyak yang perlu diperkatakan. Penggunaan bahasa di blog ok dan olahan cerita dah ok.,('',)

Satu jer idea rasnya perlu ditukar iaitu Header, header tu kalau buat lagi simple lagi cun..=) di header juga rasanya tak perlu tulis url blog dah ok

lagi satu, lagi bagus kalau kurang kan entri per page kepada 3,maksudnya orang buka blog kita ada 3 entri sahaja setiap page. macam sekarang ada 5 entri per page..('',)


**************


Gred B

Mamat ni gua pelik kenapa dia nak join gak.., gua nak review apa pun tak tau sebab dia dah otai..hahahaha, mamat ni selalu gak komen di blog gua..

Dari segi penulisan blog gua rasa takda masalah dekat dia cuma beberapa benda yang dia kena buat untuk kasi lagi umphh.!! kan lagi blog dia ni. Benda paling utama ialah UPDATE blog sekerapnya...('',) takda cara lain..

Penggunaan nama blog juga penting untuk memudahkan carian  di google, kalau "hairi cerulean" agak susah orang nak ingat nama ni yer dak..?

Seperti blog yg gua review dia atas benda yang sama.., lagi bagus kalau kurang kan entri per page kepada 3,maksudnya orang buka blog kita ada 3 entri sahaja setiap page. macam sekarang ada 5 entri per page..('',)



**************




Gred B

Buka jer blog minah ni kita dapat tengok dah muka tuan punya blog..hehe, 
Ok kalau gua dapat blog sabrina ni, gua akan :

- Cuba buang lagu dalam blog tu, supaya lagi mesra pembaca.('',)
- Di sidebar gua akan letak "label" dan juga " blog archive"
- Bloglist display akan gua kurangkan..
- Entri per page gua tambah kepada 3, sekarang ada satu entri sahaja per page agak terlalu sikit sebab sidebar panjang ke bawah..=)
- Older post mcm takda, jadi susah member2 nak tengok entri lama2 kalau ada blog archive lagi ok
- Banyakkan entri penulisan dan bebelan sendiri daripada entri segmen yang terbiar lama di blog..=)


*************

Kepada insan yang gua review ni rajin-rajin la letak blog gua dekat bloglist ang..lalala

Siapa rajin singgah la blog mereka dan bersuai kenal.., tinggal la kata-kata manis yang memberahi kan..hahaha..


Sekian...Peace (~_^)v


p/s : blog yang lain akan menyusul kemudian

{ 45 comments.. read them below or add one }

Mohd Khairi Khadzir Mohd Khairi Khadzir November 29, 2011 at 9:54 AM
otai?haha ..aku x otai lg la... sbb tu la aku join je segmen ko ni.. ape pun thanks bg komen, insyaallah nanti aku betulkn ape yg perlu (^__^)
Dylla Abas Dylla Abas November 29, 2011 at 10:06 AM
bagus jgk review ni...bleh la amik yg mana patut ye..peace!!
ecadwinkyasha ecadwinkyasha November 29, 2011 at 10:14 AM
kalau nak direview masih leh juga ke?..heheh
Saddila Saddila November 29, 2011 at 10:26 AM
blog kite tak direview pun , tetap letak ujang dekat bloglist .
apa mahu cakap ? hakahak
mas saari mas saari November 29, 2011 at 10:29 AM
memang detail reviewnya... bagus!!
Syafiq Ahadin Syafiq Ahadin November 29, 2011 at 10:46 AM
i likeee!! tunggu my turn pulak. huhu! :)
✿....rossa alina....✿ ✿....rossa alina....✿ November 29, 2011 at 10:50 AM
meh2,review blog saye jugak..kihkihkih.. ;p
Phat Phat November 29, 2011 at 11:21 AM
jang den nyo blog masuk dalam list x?
PeJuAnG CinTa PeJuAnG CinTa November 29, 2011 at 11:27 AM
wow ~ x sabar blog wa nk kne review.. agak2 blog gua dapat E kot.. hahahah
cik-terompah cik-terompah November 29, 2011 at 11:58 AM
pieww.. da macam realiti tb punya juri.
L L November 29, 2011 at 12:25 PM
mail areview L plak.. ngeh3.. lawak jerk..

jom tgk kejap aja.=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html
Abang Zam Abang Zam November 29, 2011 at 12:26 PM
lu nak review belog orang pun lu suruh diorang buat entri. dasar kapitalis

kotor betul
thisisaina thisisaina November 29, 2011 at 12:30 PM
blog ni boleh ?

thisisaina.blogspot.com . kih3
CIK MIN - MIN CIK MIN - MIN November 29, 2011 at 12:55 PM
HUHUH...X SEMPAT JOIN...APEPON KOMEN YANG MEMBINA..TQ FOR THE TIPS2...
NUR AMINA NUR AMINA November 29, 2011 at 1:33 PM
'JANGAN' review blog akak ye!

http://amyadria.blogspot.com

p/s: faham2lah ye...hehehe
nazirulhazwan~ nazirulhazwan~ November 29, 2011 at 1:59 PM
aku gred A ke E?

engko aku bagi gred B, sbb iklan kat bawah tak center.hahaha
Ujang9897 Ujang9897 November 29, 2011 at 2:41 PM
Abang Zam

- kalau main review blog org takpa izin kena maki.., ni pun kena maki ker..haha

- dorg buat entri apa baca tak..simple la abang zam..=)
Ida Ida November 29, 2011 at 3:11 PM
yay!! tunggu my turn pulak. huhu! :)
YanaMIB YanaMIB November 29, 2011 at 3:31 PM
Encek zam ni yg kapitalis..xtau asal usul cite nk kutuk org kotor..ewwww keji oke sikap mcm tu!
Ujang9897 Ujang9897 November 29, 2011 at 3:33 PM
ramai lg gua review..ikut giliran.., kalau keluar semua sekali nanti gua review pendek jer..=)
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha November 29, 2011 at 3:41 PM
belum pernah buzz all their blogs. will do it soon :)
a-n-n-a-b-e-l-l-a a-n-n-a-b-e-l-l-a November 29, 2011 at 4:23 PM
farah itu saye punye practicumate...weee..femes ko,farah..salute..:D
NiGhTiNaNgLe_FARA NiGhTiNaNgLe_FARA November 29, 2011 at 5:14 PM
orite!! tengs for the comment..
fa will follow ur advice...
BeaN MorENo BeaN MorENo November 29, 2011 at 5:47 PM
Blog gua lu review sekali eyh jangan lupa...Kalau tak putus kawan!
MaYa MustWany MaYa MustWany November 29, 2011 at 6:24 PM
adess terlepas join.hihihi
bagus terguran membina..kalau blog mas,entah pe lak kan.lalalalala
Cik Bulat Cik Bulat November 29, 2011 at 7:50 PM
bila kau nak review blog aku lak? hahaha. aku taknak join2 segmen kau ni. buat aku macam artis cepat ! haha. #keji
Nur Aischa Nur Aischa November 29, 2011 at 8:20 PM
wahh bestnya! kalau nak join utk direview jugak boleh tak ujang?? heheh
Ayesha Ramlee Ayesha Ramlee November 29, 2011 at 9:35 PM
agaknya sempat lagi tak kalau join.. andai kata tak sempat, takpe tapi kena jugak datang tengok. memandangkan link blog dan everything da tukarkan... datang tau, nanti kami suh belalang buat kopi.. hehehe

http://chikimaruko.blogspot.com/
iedchan iedchan November 29, 2011 at 9:39 PM
Wahh. Bleh mintak review jgk ke hahah gurau jek
cik Es ღ cik Es ღ November 29, 2011 at 11:58 PM
nak jugak boley? gred ape ye blog cik Es! ekeke
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. November 30, 2011 at 6:08 PM
baru perasan ada segmen ni
tapi dah terlepas
tapi kalau bro ujang baik hati review la free blog momoy
uhuk... uhuk...
✿ Miss Erin ✿ ✿ Miss Erin ✿ December 2, 2011 at 1:40 AM
waa....comment yg boley diguna pkai... :) ce tengok blog kita lak! ^^ hehe...
♥CiK DuYuNG [Ca]♥ ♥CiK DuYuNG [Ca]♥ December 2, 2011 at 12:48 PM
ai..berdebar2 nak dogred dan dikomen juri profesional ni..hek3..

mau terjah mereka...

abg ujang~ chaiyok2 habiskan review..beratur lagi kan..haha
cimOt cimOt December 15, 2011 at 11:19 PM
blog gua takde ker??

cani laaa...
Pujah_Haerim Pujah_Haerim February 5, 2012 at 8:27 PM
nak kene review gak >___<
oleh oleh??
Amirol Najmi Abdul Rasid Amirol Najmi Abdul Rasid August 18, 2012 at 7:45 PM
nak dikomen jugak silalah ke blog sy... hehe