Si blogger comel yang gua review

Part 2


Blog Seterusnya...!!



Gred C
Pemilik blog bernama gadis melayu ni agak selalu komen di blog gua, terima kasih ek atia..hehe, ok di sebabkan dia dah rela hati nak direview gua komen la apa benda dari pandangan mata gua ok

Kalau gua dapat blog gadis melayu ni gua akan:

- Buang blik-blik yang keluar dari mouse cunsor tu...untuk keselesaan pembaca('',)
- Buang gambar-gambar di sidebar yang bertajuk atia amir untuk menjadikan blog kita lebih matang..
- Tukar tulisan tajuk setiap entri dengan tulisan yang mudah dibaca tidak seperti yang ada sekarang tulisannya sambung-sambung ,hihi
- Buang love-love yang blink-blink tu untuk nampak blog lagi kemas dan segala widget yang tak patut untuk menampakkan blog lebih kemas dan simple
- butang untuk komen untuk sesuatu tajuk lagi bagus letak di bawah setiap entri bukan di atas entri=)

Selain itu cuba tuka header yang lebih sesuai dan kemas.., kalau rajin buat sendiri kalau tak rajin carik kawan-kawan yang pandai buat header ok...('',)

Iklan churp-churp tu kalau tengok duit naik kekalkan.., kalau rasa macam tak gerak buang jer iklan-iklan tu lagi kemas nanti..('',)


***************



Gred B+

Masuk jer blog ni gua dah suka dengan header dia..hahaha..comel pulak gua tengok header karton awek cun ni..., dengan ada rama-rama lagi. memang menarik

Nak tengok tuan dia cun ker idak korang tengok la sendiri...kalau tanya gua, gua jawap cun la..hahaha..

Dari segi blog tak banyak yang gua boleh perkatakan sebab takda benda yang serabut sangat, cuma boleh susun sidebar lagi ok.

Gua tengok blog oshin ni takda bloglist, gua rasa kalau oshin letak bloglish lagi ok supaya untuk rajin singgah dan bloglwalking..lagi bagus letak blog gua dekat blog list..haha.

Entri-entri simple dan menarik., rajin update blog memang bagus..rajinkan blogwalking..,

Sesiapa nak letak banner free boleh singgah blog oshin


***************



Gred A

Ok blog sara ni gua masuk jer dah rasa ceria dengan headernya yang cantik dan comel.., gua macam biasa masuk blog orang gua akan follow sebab berkenan dengan templet yang simple dan menarik.

Dari segi penulisan dan kerutinan meng update blog gua tengok Cik Sara agak aktif juga..., dan tak ada apa yang gua nak komen sebab bagi gua dah superp..!! alamak..cmner eja superp ek..hahaha lantak la..

Cuma satu jer..cuba buangjer widget di belah tepi kiri tu..('',)

Secara pukalnya gua suka dengan blog cik sara ni, penulisannya pun kemas dan tersusun tak macam gua..('',)


***************
Gred B
Ok blog nana ni dah comel dah..header pun dah ok.., cuma perbaiki sikit dari segi penulisan dan buang benda-benda yang tak patut.

Entri nana dah ok dan bagus sebab rajin update, cuma cuba ubah penulisan tu jangan guna kan ayat yang ringkas(shortform) seperti  mrentasi, sdikit, bsiap , snaraikn cuba buang sikap tulisan ringkas macam tu ok..=) penggunaan ayat semua dah ok..tak terlalu skema memang seronok di baca

Lagi satu cuba buang buih-buih dari mouse tu..,agak mengganggu pembaca walaupun sedikit..yang lain rasanya dah ok...

***************


 Gred C

Gua nak copy header yanty tak dapat sebab dia tak kasi tekan "right klik" hehe, bagi gua tak perlu buat macam tu sebab tak kisah la orang nak copy paste entri kita atau pun apa2...tapi terpulang..('',)
Erm..., rasanya banyak yang perlu dibaiki blog yanty ini untuk kasi lebih menarik dan mesra pembaca antarnya ialah

-  buang semua widget yang di atas tu ,bawah jeader tu semua harus di buang sebab rasanya tak perlu dan agak serabut untuk pembaca..('',) bawah header terus ada widget follower tak perlu yang lain2 tu ok..

- buang benda di sidebar yang rasanya tak perlu ada seperti "contes/segmen" "banner-banner bwh network blog"  dan susun siderbar tinggal apa yang perlu jer

- templet blog juga kurang mesra sebab tulisan entri transperan dengan bground blog, cari templet yang tulisan blog tak transperen dgn bground ,paham tak ni..hihi

- dari segi entri tengok byk join segmen dan giveaway sahaja.., cuba banyakkan entri personal..baru la blogger..=)

***************


Itu dulu setakat ini..., banyak lagi gua nak kena selesaikan...huhu...

Teguran gua dan review gua semuanya iklas dari hati..jangan kecik ati ek sayang..!!(manja tak)

Sekian..Peace

p/s : yang dah join jer gua review ok..sorry tak larat..('',)

p/s²:  meh baca juga review blog Part 1 << klik

{ 41 comments.. read them below or add one }

sarah mohamad sarah mohamad November 30, 2011 at 8:42 AM
Harus di terjak blog diorang ni :D
NURUL ASHIKIN NURUL ASHIKIN November 30, 2011 at 9:03 AM
dah macam pengkeritik rancangan realiti daaaa~ apapun teruskan mengkritik
Syafiq Ahadin Syafiq Ahadin November 30, 2011 at 9:07 AM
Like! Wah! Ada yang dapat gred A!!! Tahniah!
Oshin Oshin November 30, 2011 at 9:14 AM
da penah letak bloglist dulu..tapi ada malware..tu yg oshin buang hihi
Cik Muda Sae Cik Muda Sae November 30, 2011 at 9:24 AM
alamakkkkkk siap ada gred lagik.....keep it up!!
far_east far_east November 30, 2011 at 9:27 AM
bestnyer sapa yg kena review tue..sbb blh perbaiki blog yg superb lagi... =)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 30, 2011 at 9:38 AM
salam perkenalan..
tertarik akak dengan entry ujang ni... ok juga menulis mcm ni, sesambil mempromosi blog kawan-kawan. Mana kekurangan yg dikenalpasti boleh dibaiki..

ada masa, pilih blog akak lak...thanks
Phat Phat November 30, 2011 at 9:40 AM
terbaik bro..bila turn aku ni..huhu
makdara TERdiva makdara TERdiva November 30, 2011 at 10:09 AM
comey2 blog ni sume..mcm tuannya..

eh, bila nak review blog makdara nih???
NUANISA NUANISA November 30, 2011 at 10:31 AM
salam...hah En.Ujang, kalau rajin moh review blog NUANISA http://nuanisa.blogspot.com/2011/11/review-blog.html pastu nanti bila nak dtg terjah umah, jgn lupa msg bg tau...kalau tak datang dapat air kosong aje
mas saari mas saari November 30, 2011 at 11:02 AM
review yang bagus!!

sayang tak kecik ati pun...hehehehee
Mrs. Lady's Stylo Mrs. Lady's Stylo November 30, 2011 at 11:48 AM
Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)
Nur Aischa Nur Aischa November 30, 2011 at 1:33 PM
aloo tk dpt lah direview blog aisyah ni. hmm takpa, next time harap2 dpt lah ya :D
maszull maszull November 30, 2011 at 2:06 PM
assalamualaikum ujang...jom kita terjah semua blog yg dah di review ni....:)
GamUHU GamUHU November 30, 2011 at 2:53 PM
terjah!!!

http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/11/future-wife.html
erleena erleena November 30, 2011 at 3:20 PM
alamakkk tak sempat nak juin , sdeyh ah ceni :O
lea lea November 30, 2011 at 4:05 PM
Uncle Ujaaaaaaangggg, nak jugakkkk reviewww
AnonymousAnonymous November 30, 2011 at 4:11 PM
bro, ko try tgk blog ni..ni blog member aku..

http://yunradzi.blogspot.com/
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. November 30, 2011 at 5:59 PM
kalau blog momoy entah fail ke lulus cemerlang ni
siap ada gred plak
huhu...
Saya Suka Baca Blog! Ninie Simmons Saya Suka Baca Blog! Ninie Simmons November 30, 2011 at 8:19 PM
Nice one.. Jangan review blog aku sudah! aku blogger baru ok? hahah
rozeeta rashid rozeeta rashid December 1, 2011 at 12:20 AM
kena terjah blog yang dapat A nih. hehe.
k.h.a.l.i.l.a k.h.a.l.i.l.a December 1, 2011 at 1:34 AM
wahhh... siap ade gred lagi ^_^. teguran dan nasihat ujang membina. insyaAllah bermanfaat ^_^
Saiazuan Saiazuan December 1, 2011 at 3:21 AM
pergh.. memang comel2 ekau komen
Tiara Fazlin Tiara Fazlin December 1, 2011 at 4:58 AM
blog gua agak2 gred Z ke apa ni? dengan takda header, hupdate 2 kali sebulan, background geli2..haha!
it me, myself and i... it me, myself and i... December 1, 2011 at 8:33 AM
Salam bro, takkan blog awek ker bro review bila pulak nak review blog jantan...Apa2 pun mekaseh follow blog gua yang hina & tak seberapa tu syukran...Gua suka blog lu yang agak santai nie..Teruskan berblog dan jd inspirasi bloggers...
|| A Lady Named .. Yantiey || || A Lady Named .. Yantiey || December 1, 2011 at 12:04 PM
tQ review.

teguran di terima. nanti Yanty free yanty re-edit smula.

Tq again n again =)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys
Cik Sara Cik Sara December 1, 2011 at 2:05 PM
Review siap bagi gred gitu.. Dah macam cikgu kat sekolah pula..

Neway, thanks!
Dengan besar hatinya, masukkan ujang dalam bloglist..=D
Scarlett O'Hara Scarlett O'Hara December 2, 2011 at 2:34 AM
Alamak!Ada gred!Macam gred utk kedai makan di pasir gudang pulak.
nad nad December 2, 2011 at 10:04 AM
bagus2..bole dijadikan panduan nak chantekkan blog...huhu..tengss...
Cik Pulau Cik Pulau December 4, 2011 at 9:35 PM
kenal atia dengan sara je..
saorang gred c.. sorang gred a..
perhh..
cik pulau cane lak yer.. haha
Rieanna Rieanna December 20, 2011 at 9:49 PM
eja superp yg betul "superb" la ujang...seronok gak baca komen2 untuk blog lain tu, membantu jugak pada bloggers yg lain buangkn benda2 yg x perlu kan...bila registration utk blogwalking dibuka lg, blh review akak punyer...
http://drieannastop.blogspot.com/2011/12/anda-nak-bibir-seksi-macam-angelina.html
Rieanna Rieanna December 20, 2011 at 9:51 PM
komen2 yang membina juga utk bloggers2 lain....
http://drieannastop.blogspot.com/2011/12/anda-nak-bibir-seksi-macam-angelina.html
meSsy.La meSsy.La April 4, 2012 at 5:32 PM
owh seronoknya orang bagi review psl blog kite~~~
tapi saya noob^^
xsaba ak tggu blog kite dpt A+ jugak...
bUnGA CinTa bUnGA CinTa May 30, 2012 at 11:42 PM
wahh..syokk nyer ade owg review blog kitee
ain shafira ain shafira September 24, 2012 at 9:23 AM
wah..ade gred lagi.cool..main terjah2 camni... :)) hukhukhuk~