Friday, February 10, 2017

MOVIDA POMADE TERBAIK...!


pomade movida


Bila sebut nama POMADE sahaja mesti korang terfikir bab Hipster yer dak..? ekceli Pomade ni dah lama ada, cuma zaman ini dipopularkan kembali oleh geng-geng hipster..., "sukati aku jer" hahahaha..

Ala kalau korang hidup zaman karton Power Rangers ataupun Dragon Ball mesti kenal minyak rambut tancho yer dak..? so tancho tu kategori pomade la..tak percaya korang google la tancho tengok kotak dia terang-terang tulis Pomade hihi.




Ok lantak la dengan pengenalan POMADE.., yang penting aku nak kongsi cerita tentang POMADE moden pertama yang aku pernah cuba iaitu MOVIDA POMADE.

Pandangan pertama aku tentang MOVIDA POMADE ialah Packaging dia.., packaging dia memang nampak profesional dengan menggunakan bekas tin yang tahan lasak. dan sudah pasti kualiti MOVIDA POMADE tidak mudah rosak,

Selain itu aku suka bau dia..., kalau bau tancho dulu busuk yer dak..? tapi Pomade Movida ni bau dia wangi wei.... lepas tu bila kau pakai rambut kelihatan basah dan tegang sentiasa...,  lelaki memang sinonim dengan basah dan tegang..hahaha

Pomade movida ada banyak jenis atau perisa iaitu True Love, Ocean View, Juicy Peach, Green Latin,Blueberry dan Grape. Pilihan aku ialah True Love dan Blueberry

Movida pomade Flavour

Selain itu Pomade Movida ni aku suka sebab ianya berasaskan air.., so kompom tak melekit dan bila nak mandi pun senang nak cuci...dan yang paling pasti rambut korang tak rosak..

Jadi korang kalau nak kacak bergaya boleh la cuba Pomade Movida ni.., harga dia sangat berpatutan iaitu RM30 sahaja wei... untuk 150g !!

Korang boleh juga baca review Pomade Movida dari rakan blogger

-  daus


Korang nak order boleh roger Hezlee  011-17254742…. kalau nak jadi agen pun boleh roger brader Hezlee ok.. 



bedak asmak pun banyak baik dia



Thursday, February 2, 2017

GT GROUP MELEBARKAN SAYAPNYA KE MALAYSIA

GT GROUP MALAYSIA

Salam...,

Wei korang...,pernah tak dengar pasal GT Group..??? Kalau tak pernah dengar maksudnya korang sama macam guwa jugak laa...hehe

Ekceli GT GROUP ini dari Singapura.., tapi baru-baru ini mereka dan lebarkan sayapnya ke Malaysia dan tak hairan lah ramai yang tertanya-tanya apa tu GT GROUP yer dak...GT GROUP Malaysia ni baru jer dilancarkan beberapa hari lepas di Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur.

Majlis pelancaran telah disempurnakan oleh Y.B Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Timbalan Menteri Perlancongan dan Kebudayaan Malaysia.

Majlis Pelancaran ini juga memperkenalkan GT DOLLAR , GT ROBOT dan juga GT MOBILE

************************************

GT GOLLAR
gt dollar malaysia



GT Dollar yang bertindak sebagai satu platform mudah alih E-Dagang terbesar di Malaysia yang membolehkan pengguna dan penjual berinteraksi dengan lebih mudah dan teratur.


GT Dollar juga memberi peluang peniaga dan pembeli bertemu secara dalam talian dan komunikasi antara peniaga dan pengguna dipermudahkan melalui lancar GPS-lokasi dan platform tempahan mesra pengguna. Aplikasi ini berfungsi melengkapkan dan memudahkan gaya hidup yang semakin sibuk dengan menyediakan pengguna dengan akses ke pangkalan data yang besar lebih 80,000 peniaga di seluruh dunia sehingga di internet atau mudah alih, malah menawarkan pelbagai produk.

Peniaga dan pengguna boleh menikmati perkhidmatan lain selain dari membeli-belah dalam talian seperti, pemindahan dana, pembayaran bil utiliti, prabayar masa udara up, social Network Chat (untuk sehingga 20 orang dalam setiap kumpulan), dan lain-lain Seperti statistik, terdapat lebih daripada 18 juta pengguna digital yang aktif di Malaysia dan sehingga 2015, sebanyak 77.3% daripada isi rumah di Malaysia mempunyai akses kepada perkhidmatan jalur lebar.Aplikasi ini adalah aktif sepanjang hari, yang membolehkan pengguna untuk membeli-belah dengan mudah di telefon pintar mereka. "Kami melihat peluang ini sebagai kesempatan daripada dunia digital dan membangunkan penyelesaian inovatif yang memberi manfaat kepada kedua-dua perniagaan dan pengguna." Kata Encik Patrick Chew, Negara CEO Dolar GT Malaysia.

 Untuk maklumat mengenai GT Dollar korang boleh dapatkan maklumat di www.gtdollar.com


GT ROBOT




Bagi melengkapkan usaha sama ini,GT Robot iaitu sebuah inovasi berteknologi tinggi telah di perkenalkan oleh GT Group yang mana mempunyai kepakaran dalam penyelesaian robot humanoid. 

Kerajaan Malaysia sedang merancang untuk memperuntukkan suatu kawasan di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri untuk pembuatan dan pemasangan sendiri kilang GT Robot, yang bernilai hampir RM300 juta.Di mana bakal mewujudkan 10,000 peluang pekerjaan untuk warga tempatan malah kilang GT Robot ini adalah yang pertama di Asia dengan pembuatan mesra alam serta peralatan teknologi tinggi selepas China.

Dengar kata GT wonder boy ini boleh jadi macam kawan kita dah..sebab dia boleh respon hehe



GT MOBILE






Selain itu pada majlis ini juga di perkenalkan produk keluaran GT Group iaitu telefon pintar dan jam di bawah GT Mobile.Bagi telefon pintar setakat ini terdapat 3 jenis model iaitu GT 888(Tunggukan review dari saya),GT886 dan GT 883 yang mana mempunyai keistimewaan tersendiri.GT Watch pula adalah jam yang menggabungkan fungsi jam.jam loceng,penentu lokasi (GPS) dan handphone dalam satu rekaan jam yang canggih,

Detail pasal henpon ini nanti guwa cerita..sebab dah pakai hehe


Apapun tahniah kepada GT Group Malaysia di atas pelancaran gilang gemilang baru-baru ini dan semoga terus sukses.

 www.gtdollar.com
www.gtrobots.com
www.gtmobile.sg
www.instagram.com/gtgroupmalaysia