Monday, December 31, 2012

Kenduri Kahwin Namee Roslan



Sabtu baru ni gua bersama keluarga sempat hadir ke kenduri majlis perkahwinan rakan blogger bernama Namee Roslan... ha si bongok yang pernah mengatakan Namee Roslan ni fake siap ada yang kata blogger Namee Roslan ni lelaki sila la malu pada diri sendiri ok..orang yang kau fikir lelaki ni dah berkahwin pun..hahahaha.. *abaikan kepada sesiapa yang tak tau cite..('',)

Gua sampai dalam pukul 2.30pm dan jumpa la si bongok Nazirulhazwan yang sampai awal 3 minit dari gua.. nak tau sapa si bongok Nazirulhazwan lihat si sengal yang sebelah gua tu


Naz, Ujang, Yana, Namee , Isham

 "papa-papa..tomey tak caye"

 Gua dia atas green carpet...!!

Selepas selang beberapa jam datang lagi rakan blogger yang lain pulak sampai...dorang lambat sesat barang kali..., apa kuno punya orang guna GPS pun sesat..hahahaha geng sesat ialah Nisakay,pak lan, fad, dan yanananananananako...!!!

 Yana Nanako yang tak sempat kontrol cun bersama Nisakay yang konon nak kontrol cun tapi tak jadi..hahahaha



Itu je la gua tepek gambar dan jalan cerita dongeng sikit,...malas nak update sangat..hahahaha, akhir kata tahniah diucapkan kepada


 Namee bersama Ayahanda , Suami dan Ibunda tercinta..!!



Blogger yang hadir

- Yana ( bini gua) 
- Naz

Sekian...Peace (~_^)v

Monday, December 24, 2012

Muntah di Universal Studios Singapore


Sebenarnya dah lama gua pergi Universal Studios Singapore ni...tapi baru nak cerita..hahaha, Harga Tiket Universal Studios Singapore dalam 68 SGD

Siapa dah pernah pergi Universal Studios Singapore..??? ok siapa yang pernah pergi mesti setuju kalau gua kata best yer dak..?? haa siapa setuju mesti baca sambil menganguk yer dak..?? hihi * berapa banyak tanda soal da..

Ok entri ringkas dari gua ...kai ini nak bagitau selepas puas gua main semua kejadah dalam tu ada sekali kenangan paling bangang gua dapat di Universal Studio Singapore ini ialah gua muntah selepas naik Transformers Ride....ahahhahahaha...memang sengal..!!!! nak tahu kenapa gua boleh muntah sila tanya gua sendiri ok...('',)

Ok la gua malas cerita panjang pengalaman dekat sana..sebab malas menaip sekarang ni..nak baca detail baca blog YANA <---- nbsp="nbsp">

Sekian...Peace (~_^)v

p/s : seronok berjalan ni wei...lagi2 free...('',)


Friday, December 21, 2012

Live Streaming Maharaja Lawak Mega 2012 | ASTRO WARNA




Sekarang musim MAHARAJA LAWAK MEGA 2012.., so boleh layan LIVE di blog..hehe



SHIRO



BOBOI




JAMBU




SayWho




JOZAN part 2



SHIRO part 2




JAMBU part2




tags : live astro warna, live streaming astro warna

Wednesday, December 19, 2012

Buat blog dapat duit..?? Kaya..??



Duit


Sejak dua menjak ini..bila jumpa kawan lama atau musuh lama atau awek lama atau skandal lama atau apa je la kenalan lama antara soalan feberet yang gua terima ialah :


Kau buat blog masyuk tak...???

Lebih kurang gitu la bunyi soalan yang gua terima..secara tak langsung gua tau  mereka pernah masuk blog benggong gua ni gak..hehe.., Gua rasa fikiran orang ramai yang tak berapa paham konsep blog ni mesti ingat buat blog je dapat duit.., untuk pengetahuan kawan-kawan yang takda blog ni.., tak semua blogger buat blog untuk duit dan dapat duit.., terutama blogger personal macam gua ni ha...hehe

Blogger personal yang dapat income banyak dari blog tak ramai...sangat tak ramai..,  so jangan la ingat blogger personal ni tulis entri untuk dapat hits kerana income semata-mata..ok..hehe . 


sekian..peace (~_^)v


P/s : Mereka menulis menerusi amalan...gua menulis melalui perkataan..('',)



Monday, December 10, 2012

Bercuti ke Sepang Gold Coast Palm Tree

Golden Palm Tree

Baru ni gua berkesempatan ke Golden Palm Tree di Sepang Gold Coast...('',) apa yang lebih penting free..hehe.., free sebab gua menang peraduan hadiah dari CNI..hadiah utama gua menang gak yang pergi LONDON aritu hehe.

Gua duduk di bilik bernombor 003 iaitu bilik jenis Travelers Palm Villa atau yang lebih tepat lagi bilik yang paling murah iaitu RM 4** semalam..hehe


view dari bilik gua..


On the way pegi bekpes..naik buggy

Dekat hotel ni disediakan kemudahan buggy untuk memudahkan korang ulang alik ke lobby, bilik ataupun kemana saja area hotel ni..sebab besar dan jauh2..hehe



Dekat Golden Palm Tree ni salah satu yang bestnya ialah Infinity Swimming Pool, kau berenang dalam kolam renang tu macam bersambung dengan air laut dah..hehe

Untuk lebih paham kau tengok contoh gambar model bawah ni..hahahaha

model sambilan

Yang gua duduk  tu dalam Infinity Swimming Pool, yang belakang gua tu air laut..nampak macam bersambung yer dak...? tapi sebenarnya agak jauh gak..kalau dekat dalam laut tu dalam woi..mau gua lemas..hehe


Rating Hotel Golden Palm Tree

Bilik : 5/5
View : 5/5
Aktiviti :4/5
Servis : 4/5
Swimming Pool : 5/5
Makan : 3/5
Tempat Makan : 3/5


Nak baca detail pasal pengalaman di Hotel Golden Palm Tree ni baca blog bini gua ni ---> YANA dia cerita detail semua pasal bilik dan hotel..hehe



Sekian..Peace (~_^)v


p/s : banyak gak gua melancong tahun ni..hehe rezeki si ZAFIRAH kot..('',)