Tuesday, March 28, 2017

BELI JUBAH DAN KELENGKAPAN UMRAH MURAH DI HAQQI.COM.MY


jubah haqqi


Salam comel-comel..

Wei...dah nak dekat puasa ni korang dah beli baru raya ke belum..?? aku tanya ni korang jawap la..kalau ye angguk kalau belum geleng..hehe

Wednesday, March 8, 2017

KONICHIWA CAFE RESTAURAN JAPAN HALAL BANGI

restauran muslim bangi


Hujung minggu baru ni guwa dengan Yana dan rakan blogger lain makan-makan lepak santai makan di KONICHIWA CAFE yang terletak di Bandar Baru Bangi.. memula malas nak join sebab macam penat.., tapi bila dorang kata nak belanja dan teruja tengok konsep kedai Konichiwa Cafe rasa tertarik juga nak mencuba hihi..

Dah nama Kedai pun Konichiwa Cafe opkos dalam kepala kita dah tahu menu dia mesti masakan jepun yer dak., Pada yang kenal guwa mesti pelik kenapa nak pergi juga sebab kawan-kawan ramai tahu yang guwa tak makan seafood.

Weii... guwa pergi sebab Konichiwa Cafe ni bukan sediakan masakan Jepun sahaja.., dorang ada sediakan masakan western dan juga tempatan hihi..., tak caya korang wusha gambar 1st atas tu tengok signboard kedai tu ada tulis " Masakan Jepun . Barat . Tempatan " so disebabkan tu la guwa pun boleh join hehe


REVIEW KONICHIWA CAFE 


Konichiwa Cafe ini adalah Cafe yang berkonsepkan Masakan Jepun ... secara pandangan peribadi agak rare juga pemilik cafe ini berani membuka kedai masakan Jepun di Malaysia. Mula-mula guwa ingatkan tak ramai suka masakan Jepun ni sebab guwa kan tak minat seafood..hahaha

Tapi bila sampai Konichiwa Cafe rupanya pandangan guwa itu meleset sebab tengok ramai juga pelanggan yang datang ke Kedai ni ..!!

*************************************************

Menu Konichiwa Cafe

MAKANAN

WESTERN
Menu 1

Masakan Tempatan Konichiwa Cafe


MASAKAN JEPUN
Menu 2 
Menu 3

  
 

KIDS MEAL
Menu budak


MINUMAN


*************************************************

Dah tengok menu meh guwa share real pic makanan yang dalam menu tu hahaha.., memasing memang tak sabar nak makan dan mencuba

Assorted Sushi – RM3.90/pcs hingga RM18.90/pcs (Jumbo Roll)

Saba Bento – RM22.90

Okonomiyaki – RM15.90



Macam guwa ada cakap.., sebab utama guwa nak join makan di Konichiwa Cafe ini sebab menu dia pelbagai, so siapa yang tak makan masakan jepun korang boleh makan western dan makanan tempatan.

Dalam satu keluarga tak semua makan masakan jepun yer dak..? so konichiwa cafe paham masalah itu jadi mereka sediakan masakan ataupun pilihan lain untuk orang yang tak makan masakan jepun..contoh terbaik guwa la hahahahaha, so takda la satu keluarga nak makan pecah2..boleh lepak satu cafe sekali...

Tapi 70% masakan di Konichiwa adalah masakan Jepun... bawah ni guwa share gambar masakan yang untuk geng-geng macam guwa..., so kita boleh makan masakan ni geng lain boleh la makan masakan jepun...wohaaa

 Konichiwa Fried Rice – RM16.90

Cheezy Tori Karagae – RM10.90

Black Pepper Grilled Chicken Chop – RM16.90



Konichiwa Cafe dijemput dalam Selamat Pagi Malaysia siaran TV1  6 Mac 2017...



*****************************************

Korang tak perlu risau dengan kualiti ataupun masakan di Konichiwa Cafe sebab Chef  Jeff dan ada pengalaman lebih 32 tahun dengan masakan jepun ni..., korang boleh tengok video yang gua letak di atas tu

Selain itu yang perlu korang tahu dan penting sekali ialah di Konichiwa Cafe menggunakan SOYU iaitu kicap soya yang dimakan dengan Sushi dijamin HALAL (SOYU HALAL dari China yang ada Sijil HALAL yang diiktiraf oleh JAKIM). 

 Dalam budaya dan warisan asli masyarakat Jepun, adalah wajib untuk mereka mencampurkan segala makanan mereka dengan SAKE &MIRIN (alkohol) sebagai 'Penambah Perisa'. Tetapi di Konichiwa Cafe, Sushi dan Sajian mereka tidak mengandungi sebarang SAKE dan juga MIRIN. 

Konichiwa Cafe semua sajian mereka tidak mengandungi campuran SAKE ataupun MIRIN. Jadi korang yang nak makan disini tak perlu rasa was2 untuk mencuba ok malah akan lebih YAKIN kerana semua pekerja mereka beragama islam.

kosmo



Korang yang nak datang KONICHIWA CAFE boleh la ke


Jalan 6/7b, Seksyen 1, 
43650 Bandar Baru Bangi, 
Selangor, Malaysia 
Phone: +60 12-200 2090
(landmark sebaris dengan kedai makan D'One Steak bangi )

Waktu Operasi
Isnin: Tutup
Selasa – Khamis:
(12.00 tengahari hingga 10.00 malam)
Jumaat:
(2.00 petang (selepas solat Jumaat) hingga 11.00 malam)
 Sabtu – Ahad:
(2.00 tengahari hingga 11.00 malam)

Instagram Konichiwa Cafe




tags : cafe japan bangi, cafe jepun bangi, kedai jepun halal bangi, kedai japan halal bangi, kedai jepun murah, kedai jepun terbaik bangi, kedai jepun muslim, kedai japan muslim





Tuesday, March 7, 2017

TELEFON GT MOBILE GT 888 Sempoi



telifon gt 888


Salam..

98% manusia berumur 18-60 tahun menggunakan talifon bimbit ye dak..? sama ada korang percaya atau tak dengan fakta ini terpulang la sebab takda penting pun korang percaya atau tak hahaha.

Tapi apa yang penting guwa nak share SmartPhone terbaru keluaran GT GROUP iaitu Gt Mobile 888.


SmartPhone Gt Mobile 888



Telephone ini didatang kan dalam dua warna iaitu Metal Gray dan Silk White, Guwa guna warna Metal Gray baru nampak macam gangster sikit hihi. Telephone ni berat 160gram jer so agak ringan dan senang nak bawak pergi mana-mana kan kan kan


Spesifikasi smartphone GT MOBILE,antaranya :

-Saiz Skrin 5.5 inci (Full HD 1280X720 pixels)
[Skrin jenis IPS OGS (nipis) & Corning ® Gorilla ® (tahan lasak)
-Cip pemprosesan Media MT6735P dengan kelajuan 1.00 GHz
-RAM 2GB
-Memory storage 16GB
-Extra Memory Card 64GB
-Kamera 8MP - 13MP (fokus gambar selaju 0.3 saat dengan lensa OV8865)
-Caj Pantas
-Bateri : 2550μAh
-WiFi
-Bluetooth
-HotKnot
-Dual SimCard


*******************************

Antara  yang best tentang smartphone GT888 GT-Mobile ini ?


- Kepantasan masa caj bateri.
Ini memang penting la yer dak.,? kalau cas lambat full leceh wei dan bosan nak tunggu

- Dual Sim
Kebanyakan kita hari ni memang guna 2 sim kan,selalu satu untuk kerja dan satu lagi untuk personal,tambah-tambah syarikat telco sekarang bagi promosi data macam-macam kan tu yang ramai pakai 2 sim kan? so kalau dual sim ni boleh la satu untuk bini no 1 satu lagi untuk bini no 2 hahahahaha

- Fungsi yang menarik pada phone ini :

HotKnot – Membolehkan pertukaran data apabila skrin menyentuh peranti lain.
Scheduled power on & off – Auto off mengikut masa yang ditetapkan.
Zero shutter delay – 0.3 saat fokus dan rakam gambar.

Off-Screen Gesture - (Fungsi ketika skrin terpadam)

-  Kamera

Kamera belakang 8mp dan depan 5mp,tapi yang best depan ada flash ,jadi kalau korang selfie tempat gelap pun tak de hal,Kelajuan 0.3 saat tuk capture agak menarik cepat snap.Kalau di kawasan banyak cahaya memang cantik juga gambarnya.


*****************************

Kalau korang nak cuba telefon ni,mampu milik dan spesifikasi sederhana namun berbaloi untuk penggunaan.jadi korang boleh terjah laman web GT Mobile http://www.gtmobile.sg/

Thursday, March 2, 2017

Minyak Lintah Belacak TOK JALI Mengancam

Minyak Lintah Belacak TOK JALI


Salam..,

Bila baca tajuk dan tengok produk ni, guwa yakin 80% yang teringin baca adalah yang berjantina lelaki yer dak..?? ahhh kau la yang tengah baca ni la hahahaha

Dan lebih tepat lagi korang yang lemah tenaga batin..!! hahahahahahah takda la gurau je..., tapi kalau betul pun, bukan orang lain tahu yang korang lemah batin hihi..

Ok sebut pasal minyak lintah belacak pasti 99% dalam kepala kita adalah untuk sex yer dak..? ok tak salah dalam fikiran korang tu memang betul keutamaan dia adalah untuk sex ataupun masalah kesihatan lelaki

****************************

Korang tahu tak masalah utama yang paling lelaki takut apa..?? korang yang lelaki mesti tahu kan..? ke buat-buat tak tahu...

Ok la guwa share info ini biar kaum hawa pun tahu untuk dia sama-sama jaga kesihatan suami atau bakal suami dia..masalah utama lelaki bila dah berumah tangga ialah :

- Ejakulasi Pramatang
- Kurang Nafsu Syawat
- Mati Pucuk
- Kalah ketika diranjang
- Lemah tenaga batin.

Sebenarnya bab masalah ini jangan diambil ringan oi..! korang baca keratan akbar bawah ni

 sex

2

Kalau korang yang ada masalah bird bird dan malu.., jangan buat bodoh ok..sebab jangan biar sampai terus dengan masalah tu. Korang rileks dan jangan tension sebab bukan kau seorang sahaja yang mempunyai masalah seperti ini. Fakta menunjuk hampir 90% lelaki mempunyai masalah lemah tenaga batin. 90% bro, ini satu jumlah yang besar, jadi korang  tak perlu malu atau segan dengan masalah yang korang hadapi kerana “You Never Walk Alone” bukan kau seorang saja yang ada masalah  ni.. Semua lelaki nak zakar atau batang yang lebih keras, besar, panjang serta tahan lama...dan guwa yakin pasti ramai lelaki perlukan cara atasi masalah ini hehe....

****************************

Ini guwa nak perkenalkan produk yang boleh selesaikan masalah bebird..! iaitu 

Minyak Lintah Belacak Tok Jali

belacak

Produk ini  minyak turun temurun..,bukan capsul ataupun ada bahan kimia lain..dia berasaskan cecair dan memang asli..,

Bila sebut Pati Minyak, ianya tentulah ASLI dan tidak dicampur dengan sebarangan bahan-bahan yang lain. Jadi ketulenannya menjadikan dia efektif ..bau dia macam minyak masak hahahaha


FUNGSI MINYAK LINTAH BELACAK TOK JALI

-Membantu meningkatkan tahap kesihatan zakar
-Membantu merawat kembali urat zakar yang tercedera akibat dari perlakuan onani (melancap) atau kemalangan.
-Membantu menambah saiz zakar.
-Zakar akan menjadi lebih besar, panjang dan keras.
-Membantu menegangkan sepanjang waktu anda bersama isteri sehingga sudah.
-Membantu meningkatkan prestasi seksual (tahan lama)
-Menjadikan zakar lebih anjal.
-Membantu perjalanan darah pada zakar
-Kulit zakar dan di sekitar zakar menjadi lebih lembut.
-Meningkatkan nikmat hubungan seksual
-Membersihkan kulit-kulit zakar.

produk tok jali

Selain itu minyak lintah belacak tok bali juga membantu dalam masalah

- Merawat penyakit strok.
- Lumpuh.
- Sakit pinggang @ lenguh-lenguh
- Mengembalikan kesegaran pada urat saraf dan melancarkan peredaran darah.

tok jali


Zaman sekarang ini dah banyak ada altenatif untuk menjaga kesihatan batin kita.., selain jaga permakanan kita kena juga cuba altenatif yang ada yer dak..?

Dan paling penting guwa nak pesan.., korang yang lemah tenaga batin elakkan la melancap ok..!! tak elok dan boleh merosakkan lagi bebird korang..!! hehe  so jangan melancap tau lepas baca entri ni hahahahaha

Jadi siapa nak order Minyak Lintah Belacak Tok Jali boleh roger

014-6136232 (Hezlee)
014-6136232 (Hezlee)
014-6136232 (Hezlee)

 Harga sebotol RM74.90


Sekian Peace..


P/S : Majulah Bebird Anda Untuk Isteri..!!







Wednesday, March 1, 2017

PropSocial Laman Web Terbaik Untuk Beli Hartanah(rumah)



Salam...,

Siapa yang baca artikel ini aku pasti korang berminat untuk memiliki hartanah yer dak..?  atau lebih tepat lagi memiliki rumah pertama. Tahun 2017 ini kita sedia maklum ekonomi negara kita agak tidak stabil dan sepatutnya dalam ekonomi macam ini adalah waktu paling sesuai untuk kita memiliki rumah dengan harga bawah dari pasaran.

Mencari rumah yang sesuai boleh menjadi satu proses yang panjang dan membosankan yer dak... ?Cabaran utama korang ialah tak tahu apa-apa dan tidak diberi bimbingan atau ilmu yang betul terutamanya untuk pembelian rumah pertama. Sebelum memutuskan rumah mana yang sesuai untuk dibeli ini antara cabaran atau masalah yang biasa yang korang akan hadapi :

• Senarai rawak oleh portal hartanah
• Data yang diberikan tidak mencukupi tentang hartanah
• Tiada maklumat tentang kejiranan sekitar
 • Ejen hartanah tidak bertauliah
• Proses pembelian yang lambat

Ok dalam masalah semua ini kalau korang ada rakan yang mahir tentang hartanah pasti mereka akan boleh kongsi secara bersemuka . Tapi jika korang malu atau tiada rakan untuk bertanya.., saya boleh cadangkan korang cari semua sumber ini di lawan web PropSosial..!


**************************************


Tentang PropSocial:

PropSocial ialah laman web sosial hartanah interaktif untuk pembeli, pelabur, penjual dan penyewa hartanah di Malaysia. Laman web ini membolehkan korang berinteraksi untuk:


·         -Menyelesaikan masalah tentang pencarian hartanah di Malaysia
·       -  Bertanya tentang kebimbangan berkenaan hartanah
·         -Mendapatkan nasihat dari pakar-pakar hartanah di Malaysia
·         -Mencari lokasi pelaburan hartanah terbaik
·        - Dan lain-lain

PropSocial juga merupakan laman web pertama di Malaysia yang menggunakan khidmat komuniti sebagai tunjang untuk para pengguna mendapatkan pandangan & pendapat melalui pengalaman penduduk sebenar tentang kawasan hartanah pilihan mereka

**************************************


Bagaimana PropSocial membantu Pembeli Hartanah?


web probsocial

Ini adalah sebahagian daripada ciri-ciri PropSocial yang telah dibina untuk membantu pembeli serta memudahkan urusan jual beli hartanah

1) News Feed

Ciri News Feed di PropSocial membolehkan pengguna untuk mengikuti perkembangan kejiranan pilihan mereka termasuk menerima kemas kini segera pada bahagian news feed mereka. Antara data yang dipamerkan dalam kemas kini terdiri daripada:
·      -   Hartanah untuk dijual atau sewa
·       -  Penilaian harta
·    -     Ulasan topik perbincangan di kejiranan yang dipilih pengguna

PropSocial adalah web yang pertama daripada semua portal hartanah Malaysia untuk mempunyai ciri ini, yang akan menambah informasi tentang kejiranan tersebut





2) Kejiranan & Maklumat terperinci hartanah

PropSocial menyediakan maklumat yang tepat dan menyeluruh mengenai kawasan kejiranan atau hartanah dalam gaya infografik untuk memudahkan pengguna. Maklumat yang dipaparkan termasuk:
Lot letak kereta bagi setiap unit
- Yuran penyelenggaraan
-   Kebenaran membawa haiwan peliharaan
-  Jumlah bilangan tingkat & blok kediaman
- dan banyak lagi.



Terdapat juga maklumat untuk kejiranan sekitar,  bawah ni antara contoh yang korang boleh tengok


Carta komprehensif spesifikasi di bawah 'Maklumat Lanjut'





Transaksi harga bagi setiap harta yang diperolehi daripada JPPH



Statistik kumpulan etnik kejiranan ini pun antara perkara penting sebelum kita memiliki rumah untuk keselesaan kita





Perbandingan harga hartanah antara 2 kejiranan ini penting untuk pelabur untuk membuar perbezaan dan berbaloi atau tidak sesuatu hartanah




Kalkulator memudahkan korang kira bajet sebelum membeli hartanah



3) Topik Perbincangan & Artikel Terkini

Topik perbincangan PropSocial ini adalah ciri utama yang merapatkan jurang antara pembeli dan penjual, serta menyediakan tapak untuk korang menyuarakan pendapat.Korang juga berpeluang untuk mendapatkan nasihat percuma dari pelabur hartanah yang berpengalaman atau ejen didalam topik perbincangan.

Topik perbincangan juga direka supaya menjadi mesra pengguna untuk semua peringkat umur, serta datang dalam kedua-dua bahasa Inggeris dan Bahasa Cina.... ala macam forum la...senang kan kan kan..?
Korang boleh tengok contoh topik perbincangan PropSocial di http://www.propsocial.my/discussions


Pasukan editor PropSocial juga kerap menyumbangkan artikel mengenai berita terkini yang berkaitan dengan hartanah dan artikel bermaklumat untuk mendidik pembaca tentang pasaran hartanah di Malaysia. Semua artikel yang disiarkan turut dikongsi melalui saluran media sosial mereka di https://www.facebook.com/propsocial/. Artikel-artikel ini boleh didapati dalam bahasa Inggeris dan Cina. Korang boleh wusha di Facebook dorang disini  http://www.propsocial.my/discussions/editors_choice


4) Rating & Review
Ciri 'Rating & Review' PropSocial ini adalah seumpama 'Tripadvisor' untuk pasaran hartanah. Ciri ini membolehkan penilaian terbuka dan jujur berkenaan ​​hartanah, kawasan-kawasan perumahan dan ejen. Setiap penilaian dan ulasan akan disahkan sebelum disiarkan untuk menghalang “spam” dan penyalahgunaan.
Ciri ini telah dibina untuk membantu pembeli bagi mendapatkan data seperti:
·         Pendapat jujur ​​dan komen mengenai harta atau kejiranan oleh komuniti disana
·         Kadar jenayah yang dilaporkan
·         Samada kawasan itu berhantu!
·         Masalah sesama jiran

Penilaian Hartanah & Kejiranan

Pengguna yang telah menggunakan perkhidmatan daripada agen hartanah tertentu melalui PropSocial juga boleh menilai dan menyemak kualiti agen. Ini adalah untuk membantu pembeli harta lain membuat penilaian yang lebih baik dalam membuat keputusan memilih agen hartanah mereka....jadi secara tak langsung boleh membantu korang untuk pilih agen yang terbaik yer dak..?

Kualiti agen melalui penilaian pengguna






4) Carian (SEARCH)

Ciri carian adalah elemen yang paling penting untuk mana-mana laman web dan adalah perkara pertama yang anda akan lihat apabila anda log masuk ke laman web PropSocial ini. Semasa proses carian, PropSocial menyediakan cara yang paling mudah untuk memenuhi kriteria dan keperluan pengguna setepat yang mungkin, supaya ia mengurangkan masa penyelidikan mereka.

Berikut adalah beberapa penapis carian semasa propsocial:
i) Lokasi / Hartanah
ii) Kategori
iii) Harga
iv) Saiz kediaman
v) Pembangunan baru atau subsale
vi) Aspek utama: Kebersihan, Keselamatan, Ketenangan & Kebersihan
vii) Harga dibawah / diatas nilai pasaran
viii) Hartanah Berdekatan berdasarkan Stesen LRT dipilih
ix) Bilangan bilik tidur & bilik air
x) Kebenaran untuk haiwan, Parking & Kemudahan lain





Apakah kriteria yang menentukan kedudukan iklan dalam PropSocial?

a) Kualiti Senarai
- Bilangan gambar yang disediakan
- Penerangan hartanah secara tepat dan terperinci
- Butiran dan informasi tepat tentang hartanah
- Penambahan unit (Unit lain yang ditambah dalam hartanah yang sama dalam iklan adalah untuk menggalakkan ejen untuk menggunakan fungsi ini dan bukannya membuat iklan salinan)

b) Kedudukan Agen
- Penilaian pengguna terhadap agen
- Maklumat profil agen yang sempurna
- Nombor telefon bimbit yang disahkan
- Jumlah bilangan penyenaraian agen
- Status laporan unit apabila ia telah dijual
c) Kualiti sumbangan melalui ulasan atau topik perbincangan
d) Dan banyak lagi ....


5) "I’m Interested" / Hantar keperluan Anda

PropSocial melakukan kerja rumah korang untuk mencari agen hartanah yang terbaik dan boleh dipercayai untuk membantu korang membeli, menjual atau menyewakan hartanah anda. Apa yang korangperlu lakukan adalah memberi keperluan anda secara tepat:
i) Pilihan lokasi / hartanah
ii) Bajet
iii) “Landed” / “Apartment” / Jenis hartanah
iv) Bilangan bilik tidur & bilik air
v) Jumlah Parking Lot
vi) Beli / Sewa
vii) Dan banyak lagi


Pengesahan telefon akan dilakukan untuk setiap permintaan yang dikemukakan untuk mengelakkan “spam” atau penyalahgunaan. Kami kemudian akan menghantar pertanyaan anda kepada agen yang sesuai dan akan membantu anda mencari padanan hartanah yang terbaik. Pembeli rumah atau penjual akan dapat menilai dan mengkaji semula agen perkhidmatan mereka apabila selesai transaksi.



Lawati laman web PropSocial sekarang!