Monday, September 25, 2017

ALAMAK ! Tiada Siapa Di China Yang beratur Untuk iPhone 8 !


iphone 8 china

Siapa sini pengguna Iphone..?? kalau adroid elok la boleh baca sampai habis sebab boleh kutuk geng Iphone hahaha

macam bongok pulak rasa bila bergaduh Iphone user dengan Adroid user yer dak..? Ni aku nak kongsi, iPhon 8 dan iPhone 8 Plus secara rasmi dijual di China ialah pada hari Jumaat baru ini.

Kalau nak diikutkan bila mana setiap kali Apple ada mengeluarkan Iphone terbaru, pasti akan ramai orang teruja dan menarik ramai orang akan berebut untuk jadi yang terawal untuk memilikinya yer dak..? Tapi kali ini tidak hehe



Gambar yang aku kongsi ini adalah di Tasik West Apple di Hangzhou, difahamkan  seramai 30 hingga 40 orang pengawal keselamatan diarahkan tiba pada pukul 6 pagi pada  hari Jumaat untuk memasang pagar laluan keselamatan untuk memastikan segala-galanya terkawal sewaktu pelancaran jualan 

Tetapi sampai masa jualan lebih kurang jam 8 pagi,  tak sampai 10 orang pun yang ada depan kedai hahahah..., dan dalam pukul 9 pagi pegawal yang ada terpaksa membuka pagar keselamatan.





Ada pandangan dari penduduk China mengatakan kemungkinan semua orang di China hanya menunggu iPhone X  yang akan keluar pada bulan November. Satu lagi kemungkinan ramai orang malas beratur di China kerana keutamaan yang semakin meningkat di China untuk membeli-belah dalam talian sahaja.

Memang sekarang ramai yang hanya membuat tempahan peranti mereka dalam talian dan barang mereka terus ke pintu rumah. Kedai-kedai Apple di Hong Kong juga mengalami  masalah yang sama iaitu tiada lagi beratur panjang untuk dapatkan Iphone 8 walaupun kebiasaannya ramai pengguna akan beli Iphone di Hong Kong kerana murah dan mereka akan jual diluar pada harga yang lagi mahal.


Dari situasi begini pasti akan merisaukan Apple. Ini kerana 6 tahun sebelum ini Apple berjaya dengan cemerlang menambat hati pengguna di China., Tetapi sebelum  melancarkan iPhone 8, terdapat kebimbangan bahawa harga telefon yang tinggi akan menangkis banyak pembeli China. Baru-baru ini, Apple telah menewaskan China dari pembuat telefon pintar domestik yang menjual peranti mereka pada harga yang lebih rendah. Tahun ini, Apple  telah turun ke tangga ke lima di pasaran telefon pintar China, di belakang Huawei, Oppo, Vivo dan Xiaomi.


Jadi kita tunggu pula macam mana sambutan Iphone 8 di Malaysia., ada lagikah  orang yang sanggup tidur dari jam 12 am..? ada lagikah pergaduhan berlaku..? hehe

Apapun aku tetap pengguna Iphone hahahahaha


Thursday, September 21, 2017

TEH 888 YANG WANGI | DAZZLE FIVE SENSES

Teh 888


Salam.,

Korang pernah dengar TEH 888 dak...? kalau blur blur korang sama la dengan aku hehe.., Baru ini aku ada pergi ke majlis hi tea 888 Tea & Coffee di The Forum Sri Hartamas yang bertemakan “Dazzle Five Senses .  Masuk je dalam The Forum memang semerbak bau teh...!! serius wei hihi

Patut la kawan opis aku kata teh 888 ni orang panggil teh wangi, nak dijadikan cerita sehari selepas ke Hi Tea 888 ni aku tanya kawan opis aku sebab dia orang utara

Ujang : nasir, kau pernah dengar teh 888

Nasir : tau..., aku memang dari kecik minum teh 888 ni, orang panggil teh wangi.

Ujang : sah la kau orang utara hihi

Nasir : kami orang utara memang kenal teh 888 je datang sini(kl) baru kenal lipton la boh la..

Ujang : betul la tu hehe

**************************************


Ok berbalik pada Teh 888 ni.., sebelum majlis mula.., aku sembang dengan rakan blogger lain baru terperasan yang memang kenal je jenama Teh 888 ni., mula-mula tak kenal sebab tengok packaging dia lain time majlis tu hehe.., aku pun google tengok gambar, baru tau yang pernah juga minum teh 888 ni hehe



Haa gambar atas ni packaging lama Teh 888, mesti korang pernah tengok gak yer dak..? hehe

***********************************

Dalam majlis ni aku cuba sendiri Teh 888 yang dorang hidang kan.., fuhhh aroma dia time kita hirup memang syok.., memang ada rasa beza dengan teh lain-lain dan memang tak boleh nafikan la kenapa orang panggil teh wangi

event teh 888

Kalau korang nak tahu.., tanak tahu pun aku nak bagitahu...hihi, Jenama Teh 888 ini ada mengeluarkan pelbagai jenis produk antaranya ialah

Black Tea
-Black Tea boleh membantu mengurangkan risiko serangan jantung dan strok, kerana ia mengurangkan risiko masalah kardiovaskular. Selain itu Black Tea membantu mengurangkan kolestrol jahat dan meningkatkan kolestrol yang baik

Coffee
- Kopi 888 mengandungi antioksidan,ada juga kina yang meningkatkan tindak balas badan terhadap insulin. Selain itu,kopi juga boleh mengurangkan risiko demensia melalui menghalang kolesterol kerosakan pada badan.

Chinese Tea
-Teh Cina 888 diimport dari pergunungan An Chi, Yu Nan dan Wu Ye di China. Teh ini dipilih secara halus dan dibungkus untuk menghasilkan teh Ti Kuan Yin, Piao Xiang, Fu Kui Chun, Pu Erh dan lain-lain.Teh Cina boleh membantu menghilangkan kepanasan didalam badanan . Teh Cina mengandungi alkaloid yang berfungsi sebagai perangsang bagi pusat saraf dan proses metabolisme.

Organic
-Jenama 888 juga hasilkan  produk kesihatan yang memelihara manusia dan memberikan produk organik yang berkualiti tinggi, yang ditanam tanpa penggunaan baja kimia, herbisida atau racun perosak. Organik bukan sahaja memelihara sumber bumi kita, tetapi memastikan bahawa apa yang masuk ke dalam badan kita adalah 100% semulajadi

Teh wangi ros 888 paket baru
 black tea 888
teh 888 green tea





**********************************************

Disebalik kelebihan TEH 888 ini rahsianya adalah hasil Teh Import dari negara-negara yang popular pengeluaran Tehnya...

Aku rasa bertuah kerana dapat melihat sendiri kunikan setiap teh dari pelbagai negara antaranya ialah China, Indonesia, Sri Lanka, Kenya dan juga India

Dazzle Five Senses


Aku diberi peluang sendiri untuk melihat hasil setiap satu teh dari negara yang berbeza mempunyai ciri-ciri uniknya sendiri. Mempunyai rupa, rasa dan warna yang berbeza.

Korang tengok gambar aku bawah ni mula kagum dan terkejut tengok hasil selepas tapisan..hehe


Secara peribadi antara kelima-lima teh ini aku paling suka rasa teh dari China, lebih ringan dan lembut. Kalau rasa keras sikit ialah teh dari Sri Lanka dan Kenya. Sebab itu aku difahamkan kalau nak buat teh tarik, sesuai guna teh dari Kenya dan Sri Lanka ni.

Bawah ini korang boleh tengok video masa aku rasa teh dari pelbagai negara...!


*************************************

Selepas selesai merasai pengalaman bersama air teh 888, kami diberi peluang merasai menu khas daripada teh 888





 Go Green Nutritional Wrap

  Homemade Black Tea Loaf With Salted Butter

Black Tea Cookie And Rose Cake

 Roasted Smoke Chicken

************************************

Lupa nak bagitahu, jenama Teh 888 ini telah menjangkau 75 tahun...!!! Disebalik kejayaan jenama 888 ini kerana diterajui oleh  Dato Ang Poon Chuan




Syarikat Thong Guan Trading Sdn Bhd telah mendapat sijil Halal, HACCP dan juga GMP selain itu mempunyai sijil ISO9001:2008


Korang kalau tau lebih lanjut berkenaan Teh & Kopi Jenama 888 ni boleh ke:


Thursday, September 7, 2017

Ulang Tahun ke 7 Watsons VIP Members...!!


watsons vip card anniversary 7


Salam wei..!

Siapa sini yang dah jadi Ahli VIP Kad Watsons..??  ok..siapa yang baca tapi buat muka blur tu sure belum ada kad vip watsons yer dak..? dan yang angguk tu sure dah ada hehe... 

Hari itu aku join Watsons Vip Card Celebrates 7th Anniversary dekat MyTown..tau dak mana Mytown..? ala mall yang baru buka sebelah Ikea Cheras tu hehe

Haaa masa event tu aku nampak signboard bawah ni....


So macam biasa lepas daftar..., sure aku main Games...hehe...,Watsons punya event memang selalu ada games, sebab itu aku suka pergi hihi

 
Selain itu ada photo booth..! sempat la layan 2 keping buat kenangan hihi


**********************************

Ok berbalik kepada Watsons VIP Card members..., korang sendiri boleh tengok pencapaian mereka ,bayangkan dalam masa 7tahun dan boleh ada seramai 4juta keahlian..!!! gila kau...!! woi dah bayangkan ke belum...?? hehe



Secara peribadi aku nak ucapkan tahniah kepada Watsons..!! satu pencapaian yang sangat menakjubkan yer dak..?

Sempena ulang tahun ke 7 ini.., Watsons ada mengadakan kempen ataupun promosi SYOK SALE bermula dari 5 September 2017 sehingga 2 October 2017. antara yang bestnya ialah
-RM20 voucher membeli belah.
-500 point selepas kad diaktifkan.
-RM300 worth of Watsons vouchers.
-RM5,000 worth of dining & lifestyle reward voucher.
-Lebih rm5,000 reward voucher (dining & lifestyle) 
-7% 0ff bila menempah hotel menggunakan Agoda Mobile App.

Kelebihan point yang ada didalam kad itu, korang boleh buat macam tunai di Watsons. Kalau point cukup, bayar saja guna point. Jimat kau nok..! *sambil tampar bahu kau

Korang boleh dapatkan katalog watsons untuk tengok promosi yang gila banyak ganjaran

*************************

WATSONS X GRAB = GRABWATSONS



Untuk ulang tahun ke 7 ini., GRAB  turut bekerjasama dengan Watsons dalam memberikan ganjaran yang hebat. Bermula 1 hingga 30 september 2017 khas buat pengguna baru yang mendapatkan perkhidmatan Grab, mereka boleh berjimat sehingga RM15 sebanyak 2 kali. Sama ada menggunakan GrabCar, GrabTaxi atau Grabshare. Caranya adalah seperti berikut :-

-Download aplikasi Grab di Apple App Store atau Google Play Store.
-Pilih ikon GrabCar, GrabTaxi atau Grabshare.
-Pilih lokasi dan masukkan kod GRABWATSONS
-Semoga selamat tiba dengan Grab.

Korang yang biasa gunakan GRAB wajib amik peluang ini..., boleh share info ini dekat kawan-kawan lain wei....jangan kedekut info hehe

Lagi satu korang boleh dapatkan hadiah sehingga 1juta points wooo..!!!! cara dia senang sahaja.... kalau korang nampak GRAB Car dengan Stiker Watson...contoh macam gambar bawah ini.


Lepas korang amik gambar upload dalam Instagram korang dan letak #watsonsrewards dan #watsonsmalaysia . Mana 5 gambar yang paling banyak like akan dipilih sebagai pemenang 

Bermula dari 6/9/2017- 30/9/2017


***************************************

Jadi siapa yang belum jadi VIP KAD WATSONS, bolehlah segera daftar...Ini aku sharekan dengan korang sekali lagi Kelebihan Watsons VIP Card

-Keahlian seumur hidup
-Tawaran hebat lebih 1000 #watsonsrewards di merhcant terpilih
-Dapat 1 mata setiap RM1
-Bayar guna mata, 200 mata bersamaan dengan RM1
-2x mata untuk semua produk Watsons Brand
-5x mata berbelanja pada bulan kelahiran
-5x mata bila bayar guna Kad VIP Watsons
-Diskaun Ekslusif untuk produk kesihatan



Akhir kata dari aku... selamat ulangtahun ke 7 VIP CARD MEMBER WATSONS..!!!


Tuesday, September 5, 2017

TRAVEL SET COSMODERM SESUAI UNTUK UMRAH DAN HAJI



Salam.,

Alhamdulillah jemaah haji kita setakat ini semuanya dikhabarkan dalam keadaan terkawal dan sihat ditanah suci. Doakan la saya dan semua yang belum jejak ke Tanah Suci akan jejak juga sementara masih sihat ini.

Ni nak perkenalkan korang yang ada keluarga atau diri sendiri nak pergi Haji atau Umrah untuk bawa set travel cosmoderm..! Kalau tanya aku kenapa aku suka Set Travel Cosmoderm ini..,? jawapan utama aku ialah sebab lebih mudah nak bawa naik Kapal Terbang, tak perlu simpan di luggage


Pengalaman aku masa pergi Paris dulu,  sedih gila kena buang body lotion aku ..ini gambar kenangan sebelum minah salih rampas bodylotion cosmoderm aku.. masa tu kita tak beli luggage so memang silap sendiri juga hehe..

SET UMRAH & HAJI

Membantu meredakan masalah yang kerap dialami jemaah Haji dan Umrah seperti:
.
• Tumit kaki merekah akibat aktiviti luaran.
• Kulit wajah kering dibawah panas matahari.
• Iritasi kulit akibat perubahan cuaca.
.
Cosmoderm memperkenalkan pek 3 dalam 1 yang KOMPAK, TIADA WANGIAN, TIADA PARABEN, MESRA IHRAM dan yang pastinya HALAL untuk membantu menyelesaikan kesulitan jemaah Haji dan Umrah.
.
1. ADVANCED MOISTURE THERAPY CREAM
• Diperkaya dengan Minyak Zaitun, Aloe Vera dan Vitamin E.
• Membantu memulihkan tumit kaki merekah dengan cepat.
• Meredakan kepedihan akibat rekahan.
.
VITAMIN E CREAM 3,000 I.U
• Diperkaya dengan Vitamin E, Minyak Rosehip dan Minyak Zaitun.
• Melindungi dan melembapkan kulit wajah agar sentiasa berasa selesa untuk beribadat.
.
TEA TREE OIL MAGIC BODY LOTION
• Diperkaya dengan Aloe Vera, ekstrak Chamomile dan Minyak Tea Tree.
• Menyamankan kulit yang terengsa dan tidak selesa.
• Membantu meredakan selar matahari.



Lebih untung korang akan dapat satu produk PERCUMA iaitu

Vanity’s Favourite Deep Heat Lotion (100 ml) 
– Melegakan otot-otot yang lenguh akibat berjalan jauh
– Tak berminyak atau melekit
– Elakkan daripada terkena mata tau, pedih wehh kalau kena



6 kelebihan menggunakan Travel Set Umrah dan Haji Cosmoderm ni ialah:

– Tidak mengandungi wangian
– Tidak mengandungi Paraben
– Saiz kompak dan mudah dibawa bersama kemana mana
– Boleh digunakan ketika ihram
– Efektik dan pelbagai fungsi
– Mempunyai sijil Halal dari Jakim

LAYAN VIDEO NI



*************************

Dapatkan di Farmasi Aeon Wellness, Alpro dan rangkaian farmasi berhampiran anda. Layari www.cosmoderm.com.my untuk pembelian online atau hubungi 1700 815 495 untuk sebarang pertanyaan.


Sebelum ini siapa yang ada area KL..??


Team Cosmoderm dengan kerjasama Watson akan berada di One Utama Mall pada 6 - 10 September 2017, di GF Centre Court.
.
Apa yang Team Cosmoderm sediakan untuk anda semua.
.
- Khidmat analisa kulit secara percuma
- Sampel dan hadiah istimewa
- Diskaun dari 15-30%
.
Masa: 10.00 Pagi - 10.00 Malam.
.
Jom beramai-ramai datang ke One Utama Mall pada tarikh seperti yang dinyatakan.