Di Sebalik Kisah Gua dan Lisa Surihani


AMARAN

base on true story..~~


Kisah ini berlaku sebenarnya sebelum  peristiwa cerita  "Gua Jumpa Lisa Surihani Bai." (klik)

Sebenarnya kisah ini 2 tahun berlaku sebelum cerita yang gua maksudkan di atas tu.., tapi takpa la gua kongsikan juga cerita ini

Sebelum ini gua dah lisa surihani memang sangat rapat.., tapi kerana gua seorang yang setia pada yang satu, gua terpasa menolak cinta lisa kepada gua..

Hayati perbualan gua dah lisa surihani..., mengenai penolakan cinta gua terhadap lisa surihani


******

Lokasi : Secret recipe, Mid Valley

Masa : 2.30pm



Lisa Surihani : Ujang.., seumur hidup i, tak ada lelaki seperti u

Ujang : Memang tak ada lelaki seperti aku...tapi yang lebih baik banyak..

Lisa Surihani : Tapi mereka tak sehebat u ujang....~~

Ujang : Memang tak ada lelaki sehebat aku...tapi yang lebih hebat banyak..hehe

Gua bagitau dia lagi "Maka tak perlu kau susah hati, Banyak lelaki yang bisa kau pilih untuk kau jadikan sandaran hati"

Lisa Surihani : i tengok tengok u seksi tau tak...?? orang lain tak seksi..i benci..* pujuk lisa lagi

Ujang : Memang tak ada lelaki seseksi aku..tapi yang lebih seksi banyak

Lisa Surihani : i tanak orang lain...orang lain tak setampan u ...* ayat biasa perempuan mengayat

Ujang : Memang tak ada lelaki setampan aku, tapi yang lebih tampan banyak

Lepas gua menjawap kesemua pujuk rayu Lisa Surihani, dia terus nangis tersedu-sedu..gua dengan gentel terus berkata


Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Lisa Surihani lepas itu terus tersenyum.., dan dia terima penolakan cinta gua.. kami pun bergambar kenangan untuk simpanan peribadi...


Lisa Baru Lepas Nangis

Lisa masih boleh tersenyum


Hasil daripada kisah gua dan perbualan gua...,akhirnya Alif Satar mengambil idea untuk menjadikan sebuah lagu terbaru nya....dengarkan la....~ ~ ~




Setakat cerita palsu dari Mejah, Ayeem dan Tapit pasal Lisa Surihani, apa barang takda bukti...mejah tu lagi la edit photoshop jer..lalala


Gua terpaksa menolak cinta Lisa Surihani terhadap gua kerana gua sudah mempunyai permaisuri bernama Siti Liyana..('',)



Sekian....Peace (~_^)v



P/S : lelaki gila jer tak minat lisa surihani ni....bye


Kisah sebelum ini antara gua dan lisa di "Gua Jumpa Lisa Surihani Bai." (klik)

{ 52 comments.. read them below or add one }

fatin syahirah :) fatin syahirah :) August 16, 2011 at 1:51 PM
gua tak minat. gua tak gila pun ?

#okbai. lupa aku ni perempuan -.-' huhu
BeloG MTT BeloG MTT August 16, 2011 at 1:54 PM
Tiba tiba tersembol lirik lelaki seperti aku.. Hahaha
BERT BERT August 16, 2011 at 1:57 PM
haha.. taun depan kawen la dia dengan yusri.. huhu
YanaMIB YanaMIB August 16, 2011 at 1:58 PM
ecece tacing jap bc ayt last tu..wekk! =P
Bulan Purnama Bulan Purnama August 16, 2011 at 2:00 PM
ekeke .. siap ade lagu lagi kisah ujang dengan lisa .. :D
NUR NUR August 16, 2011 at 2:08 PM
he he hebatnya dia tolak lisa surihani..
hamzah ian hamzah ian August 16, 2011 at 2:10 PM
jadah apa entah lu ni.. dah jadi suami orang pun nak kat anak dara lagi...


kalau gua ada bini gua jaga bini gua elok2 tahu..

sayang lisa surirumah gua ketat ketat
kyu delaila kyu delaila August 16, 2011 at 2:10 PM
hahahaha....

mmg xleh blah r citer ni...kasi wa batal pose jew muntah bace n3 ni =p
Isteri Encek Bard Isteri Encek Bard August 16, 2011 at 2:15 PM
giler dah memasing ngan lisa.... mencik
Faiz Tapit Faiz Tapit August 16, 2011 at 2:21 PM
ceh. ko lagi perasan. haktuii
hahah
cheqwa cheqwa August 16, 2011 at 2:22 PM
hahaha..dah agak, citer muhong lagi :p eh eh, ayat last tuh sweet jek ;) tahniah kak yana ^_^
Adylia Qarissa Adylia Qarissa August 16, 2011 at 2:25 PM
hakhakhak..porah ujang...yana lagi lawa dari lisa ok!! manis bertudung :)
Mr.Baiz Mr.Baiz August 16, 2011 at 2:33 PM
pakat berebut..last2 aku yang dapat..eh bukan lisa la..hehe..
Zabid9897 Zabid9897 August 16, 2011 at 2:41 PM
Orang gila sedang menulis komen ni...hahahhahahaha
Umie Artoqiemie Umie Artoqiemie August 16, 2011 at 2:47 PM
Ape nih entry Lisa semua ni.. hahahahahaha!!!
miss lolly a.k.a luvfareda miss lolly a.k.a luvfareda August 16, 2011 at 2:49 PM
daddy kite tak minat lisa pungggg


oh kata daddy aii gilewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
ir yien 9897 ir yien 9897 August 16, 2011 at 3:06 PM
mls nk baca..terus comment jerlah..
hahaha

sebenar nyer salah dialong tu..
actly

dialong lisa tu kena bg kat ujang..

LISA DAH ADA YUSRI....
eima eima August 16, 2011 at 3:08 PM
ko gado ngan yana ke ??
ke ade pepe ni ...sebuk dok bodek yana ni....hhaaaaaaaaaaaa
abyan khairi abyan khairi August 16, 2011 at 3:08 PM
This comment has been removed by the author.
laskar pelangi laskar pelangi August 16, 2011 at 3:26 PM
mejahhh tak puas ati tu..hik3 =D

ujang! perasan tol..cedih yana nanti;D merajuk tak tentu pasal satgi
rayne rawt rawt rayne rawt rawt August 16, 2011 at 3:28 PM
gua tetap percaya lu bro . tetap .. hahaha! poyo je
cikgu isza cikgu isza August 16, 2011 at 5:51 PM
ohh.. sabar je lah <-- tangan kanan di dahi..
FaKArePa!n FaKArePa!n August 16, 2011 at 6:10 PM
maknanya aku tak giler la sebab minat kat lisa ni.. hehe..

Ujang cakap, laki giler je y tak minat kat lisa surihani ni..
MSS MSS August 16, 2011 at 6:51 PM
dialog 110% tak boleh pakai..hahaha
Mr feckry Mr feckry August 16, 2011 at 7:00 PM
ah..lisa dulu oun nak tekel wa
nadhyiah nadhyiah August 16, 2011 at 7:12 PM
ouch..sapa tolak sapa nie..hehehe
~Nana 귀여운~ ~Nana 귀여운~ August 16, 2011 at 8:19 PM
gahahaha...caramu mmg style la br0...
aizamia3 aizamia3 August 16, 2011 at 10:04 PM
takpelah.. tak dapat lisa dapat dak yana..
Rtp Farra Arisha Rtp Farra Arisha August 16, 2011 at 10:34 PM
lisa lisa lisa surihani. everybody always talks about her. terbahak2 dia dibuatnya! hahaha. =)
IBU GEBU IBU GEBU August 17, 2011 at 1:21 PM
nak terkentutla baca entry ni, thanks follow IBUGEBU... salam kenal jugak dari kakak...
mynameismy mynameismy August 18, 2011 at 7:11 AM
love dis song!

memula dgr igtkn lagu indon hehe
Syat0za Zai Syat0za Zai December 21, 2011 at 5:31 PM
aliff satar ambik idea tu buat lagu.wakaka

perasan sungguh =="
Ruby Mahabbah Fillah Ruby Mahabbah Fillah February 24, 2012 at 8:41 PM
yg pasti... xda yg lebey perasan mcm awak..huuuhu :)
EinStein ToiNG ToiNG EinStein ToiNG ToiNG February 25, 2012 at 6:53 PM
btowl ke kisah abg dgan kak lisa nie ??? sye tertanya-tanya ==''
EinStein ToiNG ToiNG EinStein ToiNG ToiNG February 25, 2012 at 6:54 PM
btowl ke kisah abg ngan kak lisa niey ?? saya tertanya-tanya ==''
HidayahRudi HidayahRudi February 26, 2012 at 7:39 AM
lisa nangis sbb tgoksekalilagi kan kan kan??