Thursday, September 4, 2014

Cabaran 30 Hari | Buku Kegemaran Korang


Gambar hiasan kali ini adalah buku permata yang hilang , ia merupakan salah satu buku kegemaran gua pada suatu ketika dulu.., kenapa..?? sebab zaman sekolah atau bujang dulu orang kecoh dengan buku ni boleh buat horny katanya...jadah betoi..!! hahahaah.

Tapi sayangnya sampai sekarang gua tak pernah berkesempatan untuk membaca buku ini kerana takda siapa yang bagi pinjam.. barang kali buku ini dah tak perlu kot sebab dengan teknologi yang canggih mereka terokai dengan video sahaja hahahahaa... sudah-sudah..melarat panjang kang habis..!!

************************************

Untuk cabaran hari ke 4 ini tajuk dia adalah Buku Kegemaran ANDA ...., gua baca tajuk pun dah moral down sebab gua malas baca buku..hihi,  dulu cikgu suruh katam buku BUKIT KEPUNG pun gua tak katamkan..sebab dah tau bila exam tiru gak hihi



Tapi bila zaman dah akhil baligh ini, otak makin matang dan dewasa jadi gua suka dengan buku-buku berunsur Motivasi..., sebab tu kalau korang perasan bila sel otak gua sedang berhubung gua akan menjadi seorang yang genius setaraf dengan Albert Einstein , Leonardo Da Vinci, John Stuart Mills , Michael Angelo dan lain2.. ini semua nama-nama orang genius dan nak tau macam mana gua tau nama semua ini..?? jawapan dia sebab gua google..sebab tu perfect je ejaan nama mereka hahahahahaha

Ok serius.., gua suka baca buku motivasi kerana gua nak menjadi HUMAN ENGGINEER.., salah satu buku kegemaran gua ialah penulisan "dale carnegie" mesti ramai tak kenal dia yer dak..?? benda yang gua belajar dari dia ialah salah satu cara nak cari kawan ialah dengan menjadi Bangang.. hahahahaha
 *sila kagum dari jauh

Ini buku dia...siapa nak pinjam pun boleh.., gua ada yang bahasa melayu sebab omputih gua tak power..hihi



Sekian..Peace (~_^)v

************************************



#kelabbloggerbenashaari




Artikel Terkait

21 comments

Hahahaa...menjadi bangang ya...nak la pinjam buku tu

wow!! boleh tahan gak,, mama minat komik je.. ntah apa2 lah mama ni ek..

HAHA. Buku first tu tak boleh tahan :D

http://nurulzayani.blogspot.com/

nak pinjam... serius ni.. kite tukar k... aku bg ko buku permata yg hilang...

Hahaha buku first tak boleh bla... tetiba rasa nak baca lak.. wkwkwkwkw adeiiii

buku first tu mesti ramai nak pinjam tu...

huhu suke baca buku motivasi eyh
semua yg cik iena blogwalking sume suke baca buku
hahah cik iena je x suke (^_~)
kalau baca buku nty buku tu yg baca cik iena..cik iena tido :D

This comment has been removed by the author.

kdg baca gak buku2 motivasi.. :)

Buku first.. memang ramai yang minat kot. heheh

Salam Perkenalan dari mamamyja.
Jemput singgah, komen dan follow
CABARAN HARI KE-4

Laaaa... Dalam kepala hotak aku, mmg aku dah set yg ko mmg suka baca buku2 lucah... Tp tak sangka jang... Fikiran aku salah... Hahaha

Hahaha. Nak pinjam gak buku pertama tu :p

Serius? Dah try jadi bangang? kakaka

Menarik betul buku tuuu

hahaja ujang ni. putus urat kentut ketawa

Buku pertama tu, umum.. Semua orang kena tahu.. Ada orang pinjam tak? Hehe..

buku bukit kepong...haha. tabik springg dekat sapa yang boleh khatam buku tu.

Aku Jang, takleh nak bangabengong sangat, nampak lg bodoh pulak..hahaa


EmoticonEmoticon