Thursday, September 7, 2017

Ulang Tahun ke 7 Watsons VIP Members...!!


watsons vip card anniversary 7


Salam wei..!

Siapa sini yang dah jadi Ahli VIP Kad Watsons..??  ok..siapa yang baca tapi buat muka blur tu sure belum ada kad vip watsons yer dak..? dan yang angguk tu sure dah ada hehe... 

Hari itu aku join Watsons Vip Card Celebrates 7th Anniversary dekat MyTown..tau dak mana Mytown..? ala mall yang baru buka sebelah Ikea Cheras tu hehe

Haaa masa event tu aku nampak signboard bawah ni....


So macam biasa lepas daftar..., sure aku main Games...hehe...,Watsons punya event memang selalu ada games, sebab itu aku suka pergi hihi

 
Selain itu ada photo booth..! sempat la layan 2 keping buat kenangan hihi


**********************************

Ok berbalik kepada Watsons VIP Card members..., korang sendiri boleh tengok pencapaian mereka ,bayangkan dalam masa 7tahun dan boleh ada seramai 4juta keahlian..!!! gila kau...!! woi dah bayangkan ke belum...?? hehe



Secara peribadi aku nak ucapkan tahniah kepada Watsons..!! satu pencapaian yang sangat menakjubkan yer dak..?

Sempena ulang tahun ke 7 ini.., Watsons ada mengadakan kempen ataupun promosi SYOK SALE bermula dari 5 September 2017 sehingga 2 October 2017. antara yang bestnya ialah
-RM20 voucher membeli belah.
-500 point selepas kad diaktifkan.
-RM300 worth of Watsons vouchers.
-RM5,000 worth of dining & lifestyle reward voucher.
-Lebih rm5,000 reward voucher (dining & lifestyle) 
-7% 0ff bila menempah hotel menggunakan Agoda Mobile App.

Kelebihan point yang ada didalam kad itu, korang boleh buat macam tunai di Watsons. Kalau point cukup, bayar saja guna point. Jimat kau nok..! *sambil tampar bahu kau

Korang boleh dapatkan katalog watsons untuk tengok promosi yang gila banyak ganjaran

*************************

WATSONS X GRAB = GRABWATSONS



Untuk ulang tahun ke 7 ini., GRAB  turut bekerjasama dengan Watsons dalam memberikan ganjaran yang hebat. Bermula 1 hingga 30 september 2017 khas buat pengguna baru yang mendapatkan perkhidmatan Grab, mereka boleh berjimat sehingga RM15 sebanyak 2 kali. Sama ada menggunakan GrabCar, GrabTaxi atau Grabshare. Caranya adalah seperti berikut :-

-Download aplikasi Grab di Apple App Store atau Google Play Store.
-Pilih ikon GrabCar, GrabTaxi atau Grabshare.
-Pilih lokasi dan masukkan kod GRABWATSONS
-Semoga selamat tiba dengan Grab.

Korang yang biasa gunakan GRAB wajib amik peluang ini..., boleh share info ini dekat kawan-kawan lain wei....jangan kedekut info hehe

Lagi satu korang boleh dapatkan hadiah sehingga 1juta points wooo..!!!! cara dia senang sahaja.... kalau korang nampak GRAB Car dengan Stiker Watson...contoh macam gambar bawah ini.


Lepas korang amik gambar upload dalam Instagram korang dan letak #watsonsrewards dan #watsonsmalaysia . Mana 5 gambar yang paling banyak like akan dipilih sebagai pemenang 

Bermula dari 6/9/2017- 30/9/2017


***************************************

Jadi siapa yang belum jadi VIP KAD WATSONS, bolehlah segera daftar...Ini aku sharekan dengan korang sekali lagi Kelebihan Watsons VIP Card

-Keahlian seumur hidup
-Tawaran hebat lebih 1000 #watsonsrewards di merhcant terpilih
-Dapat 1 mata setiap RM1
-Bayar guna mata, 200 mata bersamaan dengan RM1
-2x mata untuk semua produk Watsons Brand
-5x mata berbelanja pada bulan kelahiran
-5x mata bila bayar guna Kad VIP Watsons
-Diskaun Ekslusif untuk produk kesihatan



Akhir kata dari aku... selamat ulangtahun ke 7 VIP CARD MEMBER WATSONS..!!!


Tuesday, September 5, 2017

TRAVEL SET COSMODERM SESUAI UNTUK UMRAH DAN HAJI



Salam.,

Alhamdulillah jemaah haji kita setakat ini semuanya dikhabarkan dalam keadaan terkawal dan sihat ditanah suci. Doakan la saya dan semua yang belum jejak ke Tanah Suci akan jejak juga sementara masih sihat ini.

Ni nak perkenalkan korang yang ada keluarga atau diri sendiri nak pergi Haji atau Umrah untuk bawa set travel cosmoderm..! Kalau tanya aku kenapa aku suka Set Travel Cosmoderm ini..,? jawapan utama aku ialah sebab lebih mudah nak bawa naik Kapal Terbang, tak perlu simpan di luggage


Pengalaman aku masa pergi Paris dulu,  sedih gila kena buang body lotion aku ..ini gambar kenangan sebelum minah salih rampas bodylotion cosmoderm aku.. masa tu kita tak beli luggage so memang silap sendiri juga hehe..

SET UMRAH & HAJI

Membantu meredakan masalah yang kerap dialami jemaah Haji dan Umrah seperti:
.
• Tumit kaki merekah akibat aktiviti luaran.
• Kulit wajah kering dibawah panas matahari.
• Iritasi kulit akibat perubahan cuaca.
.
Cosmoderm memperkenalkan pek 3 dalam 1 yang KOMPAK, TIADA WANGIAN, TIADA PARABEN, MESRA IHRAM dan yang pastinya HALAL untuk membantu menyelesaikan kesulitan jemaah Haji dan Umrah.
.
1. ADVANCED MOISTURE THERAPY CREAM
• Diperkaya dengan Minyak Zaitun, Aloe Vera dan Vitamin E.
• Membantu memulihkan tumit kaki merekah dengan cepat.
• Meredakan kepedihan akibat rekahan.
.
VITAMIN E CREAM 3,000 I.U
• Diperkaya dengan Vitamin E, Minyak Rosehip dan Minyak Zaitun.
• Melindungi dan melembapkan kulit wajah agar sentiasa berasa selesa untuk beribadat.
.
TEA TREE OIL MAGIC BODY LOTION
• Diperkaya dengan Aloe Vera, ekstrak Chamomile dan Minyak Tea Tree.
• Menyamankan kulit yang terengsa dan tidak selesa.
• Membantu meredakan selar matahari.



Lebih untung korang akan dapat satu produk PERCUMA iaitu

Vanity’s Favourite Deep Heat Lotion (100 ml) 
– Melegakan otot-otot yang lenguh akibat berjalan jauh
– Tak berminyak atau melekit
– Elakkan daripada terkena mata tau, pedih wehh kalau kena



6 kelebihan menggunakan Travel Set Umrah dan Haji Cosmoderm ni ialah:

– Tidak mengandungi wangian
– Tidak mengandungi Paraben
– Saiz kompak dan mudah dibawa bersama kemana mana
– Boleh digunakan ketika ihram
– Efektik dan pelbagai fungsi
– Mempunyai sijil Halal dari Jakim

LAYAN VIDEO NI



*************************

Dapatkan di Farmasi Aeon Wellness, Alpro dan rangkaian farmasi berhampiran anda. Layari www.cosmoderm.com.my untuk pembelian online atau hubungi 1700 815 495 untuk sebarang pertanyaan.


Sebelum ini siapa yang ada area KL..??


Team Cosmoderm dengan kerjasama Watson akan berada di One Utama Mall pada 6 - 10 September 2017, di GF Centre Court.
.
Apa yang Team Cosmoderm sediakan untuk anda semua.
.
- Khidmat analisa kulit secara percuma
- Sampel dan hadiah istimewa
- Diskaun dari 15-30%
.
Masa: 10.00 Pagi - 10.00 Malam.
.
Jom beramai-ramai datang ke One Utama Mall pada tarikh seperti yang dinyatakan.

Wednesday, August 2, 2017

LAYAN PULAK DRAMA CHOR & CHAH NI (REVIEW)

Pelakon Chor & Chah

Korang biasa layan drama dekat rumah  depan TV yer dak..?.., ni ha wei aku rekemen korang layan drama online di Youtube Setiap hari Selasa hingga Khamis.

Chor & Chah Drama Ensiklopedia Perniagaan Pertama di Malaysia.., semalam Episode pertama dia dan aku dipahamkan Chor & Chah ada 12 episode..hehe

Semalam aku tengok episode pertama dia yang menarik perhatian aku ialah lakonan kazar yang sempoi dan kecomelan Ruhainies hihi...

Sebelum tu korang boleh baca dulu Sinopsis CHOR & CHAH dekat bawah ni..


*********************************

SINOPSIS CHOR & CHAH

‘Chor & Chah’ mengisahkan tentang seorang pemuda bernama Chor dan seorang gadis, Chah. Chor, pemuda kampung yang sedang mencari hala tuju kehidupan. Manakala Chah merupakan seorang pegawai penyelia pembangunan usahawan di SME Corp.

Chor yang bekerja sebagai ‘Despatch’ dalam dilema apabila kekasihnya, Siti akan ditunangkan dengan jejaka lain bernama Azhar. Azhar merupakan seorang ahli perniagaan yang mewarisi perniagaan keluarga. Bapa Siti, Hj Kudin merasakan masa depan anaknya akan lebih terjamin jika berkahwin dengan Azhar. Chor bertemu dengan Haji Kudin dan mempertahankan cintanya terhadap Siti serta berjanji akan membuktikan yang dia layak untuk mengahwini Siti dalam masa setahun. Haji Kudin memperkecilkan niat dan usaha Chor.

Sekali lagi halangan mendatang apabila Chor diberhentikan kerja. Chor terpaksa menganggur. Chor hampir putus asa. Namun, Siti menyuruh Chor membuka perniagaan dan menyertai program TUBE yang dilaksanakan oleh SME Corp. Tiba-tiba, Siti mendapat idea untuk menjadikan kepakaran ibu Chor, Mak Limah dalam memasak Rendang Tok sebagai perniagaan Chor. Dengan bantuan Siti, Chor mula merangka kertas kerja untuk menyertai program tersebut.

Di SME Corp, Chor berkenalan dengan Siti Aisyah atau Chah, pegawai SME Corp yang bertanggungjawab menyelia perkembangan perniagaan Chor. Pertemuan itu bukan setakat sekali malah berkali-kali. Banyak prosedur yang terpaksa diikut oleh Chor. Malah kertas kerja yang disediakan juga tidak terus diterima. Chor terpaksa membuat pembetulan dan pindaan. Sepanjang proses itu, Chah banyak memberi nasihat kepada Chor untuk menjadi usahawan yang berjaya. Chor juga menamakan perniagaan Rendang Toknya sebagai ‘Rendang Tok Air Tangan Bonda. ‘ Melalui program TUBE juga, Chor berkenalan dengan Hazli. Hazli merupakan salah seorang peserta program TUBE yang ingin menjadi usahawan namun Hazli sentiasa memandang ringan perkara-perkara yang penting untuk menjadi usahawan sehingga dia menemui kegagalan. Hampir dua bulan Chor berurusan dengan Chah, akhirnya Chah dengan Chor menjadi mesra. Dua bulan kemudian, Chor berjaya memasarkan Rendang Tok Air Tangan Bonda ke pasaran tempatan. Kesibukan Chor bertambah. Dia sendiri yang menghantar rendang untuk dipasarkan di pasaraya atau kedai-kedai yang dipilih.

Chor sering bertemu dengan agensi-agensi kerajaan lain melalui perkhidmatan mereka untuk mendapatkan peluang perniagaan. Kesibukan Chor membuatkan dia tidak punya banyak masa dengan Siti. Sebaliknya dia lebih banyak bersama Chah. Chah sebagai pegawai yang memantau perkembangan bisnes Chor. Ada kalanya Chah datang ke rumah Chor dan ada ketikanya Chah mengikut Chor ke bazar MARA di mana rendangnya ada dijual. Kekerapan bersama membuatkan Chor menyenangi Chah. Malah Chor berasa Chah lebih sesuai dengan jiwanya. Bagaimanapun dia cepat-cepat membuang perasaan itu apabila teringat janjinya kepada Siti.

Hampir setahun, usaha Chor mula menunjukkan hasil. Rendang Tok nya mendapat sambutan hangat. Chor sangat gembira apabila tempahan sentiasa meningkat. Adik Chor, Nabila juga banyak membantu Chor dalam perniagaan Rendang Tok. Chah pula sentiasa memberi sokongan dan dorongan termasuk menawarkan pinjaman yang lebih besar untuk perusahaan rendang itu. Bagaimanapun dalam kegembiraan itu tiba-tiba muncul pula Rendang Tok dengan jenama lain dalam pasaran.

Jualan Rendang Chor mula terjejas. Pelanggan mula memilih rendang yang baru dipasarkan. Chor panik dan mengadu kepada Chah. Chah mencadangkan supaya Chor turut membuat promosi dan mempelbagaikan produk rendangnya. Rupa-rupanya, Rendang Tok tersebut merupakan perniagaan Azhar yang ingin menyaingi perniagaan Chor. Azhar sentiasa menggunakan cara licik supaya Siti boleh menerimanya.

Namun Chor menjadi semakin sibuk dan kurang masa bersama Siti. Siti pula mula cemburu apabila Chor banyak menghabiskan masa dengan Chah. Siti menganggap Chor mula sukakan Chah dan melupakannya. Kedua-duanya selalu bertengkar. Siti mengugut untuk menerima lamaran Azhar yang sentiasa menunggu jawapannya. Dalam keadaan marah, Chor mencabar untuk menerima lamaran Azhar. Siti juga geram dan menganggap Chor memang sudah tidak sukakannya lagi. Siti memberitahu Hj Kudin dia akan menerima Azhar. Hj Kudin hairan kerana selama ini Siti selalu mempertahankan Chor.

Hj Kudin juga sudah mula berubah pandangan terhadap Chor. Kalau dulu, dia tidak yakin Chor boleh membahagiakan anaknya, kini kejayaan Chor membuatkan Hj Kudin bersedia menerima jejaka itu menjadi menantunya. Malah Hj Kudin pernah berjumpa Chor dan mahu menjadi pelabur dalam perusahaan rendangnya. Tetapi Chor belum bersedia menerima sebarang pelaburan modal dari orang lain. Baginya, SME Corp cukup banyak membantu menjayakan usahanya dan dia tidak memerlukan pelaburan lain. Hj Kudin mahu Siti memikirkan semasak-masaknya keputusannya. Siti tekad mahu melupakan Chor yang kini sudah berpaling tadah.

Berita pertunangan Siti dengan Azhar amat mengecewakan Chor. Bagaimanapun keakrabannya dengan Chah mengubati sedikit luka hatinya. Kini Chor mahu menumpukan harapan kepada Chah pula. Dengan sifat lemah lembut dan kebijaksanaan Chah, Chor yakin dia dapat mencintai Chah seperti dia mencintai Siti. Bagaimanapun Chor kecewa kerana Chah hanya menganggap Chor pelanggan dan kawan sahaja. Chor sanggup menanti hati Chah terbuka untuknya. Chah benar-benar menjadi kekuatan bagi Chor dan menganggap tanpa Chah tidak mungkin dia berjaya seperti sekarang.

Bagaimanapun Chah pula menjelaskan kejayaan Chor kerana SME Corp dan dia hanya menjalankan tugas sebagai pegawai di SME Corp. Tetapi Chah seperti memberi sedikit harapan kepada Chor. Chah juga menanti jika pintu hatinya terbuka untuk Chor.

Selepas beberapa bulan, Chor ke SME Corp untuk berjumpa Chah atas urusan pinjaman. Bagaimanapun dia diperkenalkan kepada pegawai lain. Chah sudah bertukar bertugas di cawangan lain. Bagaimanapun Chah tidak mahu Chor tahu di cawangan mana dia bertugas.

Chor sangat kecewa dan menganggap Chah memang menolak cintanya. Chor berusaha mencari Chah tetapi kerana sekarang Chah sedang bercuti. Chor gagal menemuinya. Chor berfikir mungkin Chah tidak ada perasaan langsung terhadapnya. Chor terpaksa undur diri dan mahu menumpukan perhatian kepada bisnesnya. Siti pula sebenarnya masih mencintai Chor namun ego bermain tarik tali dengan perhubungan mereka.

Sehinggalah Chor ke KLIA untuk menghantar adiknya belajar di luar negara. Chor terserempak dengan Chah yang juga ingin ke luar negara. Sebuah pertemuan semula yang berharga. Kedua-dua mereka saling berpandangan.

*********************************

poster chor & chah


Secara peribadi aku tertarik dengan drama Chor & Chah bukan la kerana pelakon dia yang cun cun..., tapi niche drama ini iaitu macam mana seorang budak muda nak bangkit naikkan taraf hidup dia demi orang tersayang.

Orang lelaki ni dia memang ada kelebihan minda bawah sedar bila dia diberi tekanan , yang penting macam mana cara individu itu sendiri  nak handle atau melawan dan bangkit daripada zaman kejatuhan

Contoh dalam drama ini, si Chor lakonan Saharul Ridzwan terima tekanan apabila bapa awek dia tak suka dia sebab kerjaya dia.., di tambah pula dugaan hidup dibuang kerja...!! fuhh kalau kena pada diri sendiri memang tension woo..! plot story gini yang aku suka macam mana dia bangkit.. Tapi ada pulak konflik tersuka dekat orang lain...haaa kang pening hahahahahah, 



Ni aku layan Episode 1 dekat opis.., korang yang free masa lunch tu boleh la layan online di youtube drama Chor & Chah hehe....

Nah bawah ni aku tepek EPISODE 1 Chor & Char... setiap episode dalam 15minit sahaja drama dia.., total ada 12 episode hehe



*******************************

Pelakon dan Watak 
Saharul Ridzwan sebagai Chor 
Ummi Nazeera sebagai Chah
 Ruhainies sebagai Siti
 Kazar Saisi sebagai Haji Kudin
 Haleeda Mazlin sebagai Mak Limah
 Hafreez Adam sebagai Hazli 
Luqman Hafidz sebagai Azhar
 Afifah Nasir sebagai Nabila

Korang boleh juga wusha laman sosial dorang


Wednesday, July 26, 2017

Cara Daftar MyASNB Yang Mudah

asnb online

Bermula Julai 2017, Amanah Saham Nasional Berhad telah menaik taraf sistem dorang yang selama ini offline kepada online., Jadi secara tak langsung ia memudahkan kita lagi yer dak..? ye la sangat sesuai untuk orang macam korang yang suka mengadap komputer dan gajet je hehe

Tuesday, July 25, 2017

REVIEW WAR FOR THE PLANET OF THE APES


planet of the apes


WAR FOR THE PLANET OF THE APES - Noktah gemilang perjuangan terakhir si beruk tua.

Monday, July 10, 2017

KECEWA TAK DAPAT UPU? LAKE VIEW COLLEGE (LVC) KAN ADA!


 subjek Lake View College (LVC)

Benda paling dirisaukan oleh budak lepasan SPM ialah keputusan UPU yer dak..? tak dinafikan kita semua zaman sekolah dulu lepas SPM pun berebut untuk mengisi UPU untuk menyambung pelajaran ke peringkat Diploma sama ada di IPTA mahupun IPTS.

Friday, July 7, 2017

Kisah Spiderman: Antara Sony Dan Marvel

spiderman 2017

Siapa dah tengok Spiderman Homecoming sila angkat tangan..??? siapa kata best kita geng.., siapa kata tak best aku tanak kawan hahahaha

Friday, June 2, 2017

KURTA DAN JUBAH 5 WAKTU TERBARU | HARGA LIMA WAKTU 2017


kurta 5 waktu terbaru

Hensem tak gambar mamat pakai Kurta 5 Waktu atas ni...? siapa jawap tak hensem aku tanak kawan hahahaha

Monday, May 29, 2017

SENARAI BAZAAR RAMADHAN SELANGOR DAN KL 2017

senarai bazar selangor dan kuala lumpur

Salam Ramadhan Kepada Semua Semuslim dengan guwa

Korang puasa tak hari ni..? hehe..., antara benda yang paling popular bila bulan ramadhan ialah BAZAAR RAMADHAN yer dak..?

Thursday, May 25, 2017

JOM JOIN MALAYSIA BIGGEST ZUMBA PARTY | Watsons Move Your Body Zumba 2017

Mega zumba

Siapa pernah dengar ZUMBA..? pernah dengar mesti ramai yer dak..? tapi siapa pernah berzumba..? mesti tak ramai yer dak..?

Tuesday, May 16, 2017

Main Gila Dengan Shopee Malaysia


logo shopee


Woi korang..., biasa shopping online dak..? ok tanak guna ayat shopping..., korang biasa beli barang online dak..?

Monday, May 15, 2017

Cosmoderm Sediakan Hadiah Terbaik Sempena Hari Ibu

Jasa seorang ibu tiada tolak bandingnya dan tidak terbalas dengan kata-kata. Untuk info, perayaan untuk meraikan jasa seorang ibu di Malaysia jatuh pada setiap Ahad minggu kedua pada bulan Mei 2017.

Monday, May 8, 2017

Pengalaman DiTahan Imigresen Australia

pengalaman ditahan imigresen

Salam..,

Perkara pertama yang kita paling risau apabila travel adalah melepasi sekatan dari Imigresen yer dak..?  tak kira Imigresen dari negara kita ataupun dari negera yang kita nak travel..

Sunday, May 7, 2017

Makan Lebih Mudah Dengan Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM)


apps jjcm

Korang pernah tengok rancangan Jalan Jalan Cari Makan dak...? aku bila orang sebut pasal rancangan JJCM secara otometik dalam kepala akan teringat lirik dan lagu dia iaitu "jalan jalan cari makan..."

Friday, May 5, 2017

PAKEJ PERCUTIAN KE PULAU PERHENTIAN | Perhentian kravers



“KEINDAHAN PULAU DAN KEAJAIBAN LAUT BIRU”MENANTI ANDA!

Siapa pernah pergi Pulau Perhentian...?? kalau dah angguk kepala.., kalau belum geleng kepala hehe... ekceli aku sendiri belum pernah ke Pulau Perhentian..so siapa yang belum pernah pergi kita

Wednesday, May 3, 2017

SEWA POKET WIFI MURAH DENGAN SAMURAI WIFI


poket wifi murah

Korang biasa dengar Pocket Wifi dak..? siapa kaki travel mesti biasa dengar atau guna.

Zaman sekarang ini Internet sangat penting woo.., terutamanya blogger macam aku ni yang aktif dengan media sosial seperti Facebook, Instagram dan juga twitter..

Tuesday, May 2, 2017

Pakej Murah 5H4M Ke Perth Australia Bersama Ayden Averroes Travel




Alhamdulillah..., percutian aku dan daus selama 5hari 4malam secara keseluruhannya berjalan dengan lancar..., walaupun ada  pengalaman best ditahan Imigresen Australia hahahahah, part kena tahan imigresen next entri aku share ok..

Friday, April 14, 2017

Pengalaman Santai di THE SEMBUNYI SPA | Cyberview Resort & Spa


maha brata experience 1


Salam..,

Siapa sini pernah atau biasa rehatkan diri di SPA..?? kalau korang jenis suka pergi SPA kita geng..., kalau tak suka pergi SPA pun kita boleh geng hahaha...

Saturday, April 8, 2017

JOM SIHAT DAN AKTIF DENGAN VIP KAD WATSONS TERBARU | #GETACTIVE


Salam...,

Zaman sekarang ini sakit tidak mengenal usia yer dak..? apatah lagi kita yang duduk di Malaysia ini faktor utama ramai orang tak sihat ialah pemakanan kita..., jadi salah satu faktor untuk kita menjaga kesihatan dalaman dan luaran ialah kena selalu aktif kan kan kan..? wei angguk laa hehe

Tuesday, March 28, 2017

BELI JUBAH DAN KELENGKAPAN UMRAH MURAH DI HAQQI.COM.MY


jubah haqqi


Salam comel-comel..

Wei...dah nak dekat puasa ni korang dah beli baru raya ke belum..?? aku tanya ni korang jawap la..kalau ye angguk kalau belum geleng..hehe

Wednesday, March 8, 2017

KONICHIWA CAFE RESTAURAN JAPAN HALAL BANGI

restauran muslim bangi


Hujung minggu baru ni guwa dengan Yana dan rakan blogger lain makan-makan lepak santai makan di KONICHIWA CAFE yang terletak di Bandar Baru Bangi.. memula malas nak join sebab macam penat.., tapi bila dorang kata nak belanja dan teruja tengok konsep kedai Konichiwa Cafe rasa tertarik juga nak mencuba hihi..

Dah nama Kedai pun Konichiwa Cafe opkos dalam kepala kita dah tahu menu dia mesti masakan jepun yer dak., Pada yang kenal guwa mesti pelik kenapa nak pergi juga sebab kawan-kawan ramai tahu yang guwa tak makan seafood.

Weii... guwa pergi sebab Konichiwa Cafe ni bukan sediakan masakan Jepun sahaja.., dorang ada sediakan masakan western dan juga tempatan hihi..., tak caya korang wusha gambar 1st atas tu tengok signboard kedai tu ada tulis " Masakan Jepun . Barat . Tempatan " so disebabkan tu la guwa pun boleh join hehe


REVIEW KONICHIWA CAFE 


Konichiwa Cafe ini adalah Cafe yang berkonsepkan Masakan Jepun ... secara pandangan peribadi agak rare juga pemilik cafe ini berani membuka kedai masakan Jepun di Malaysia. Mula-mula guwa ingatkan tak ramai suka masakan Jepun ni sebab guwa kan tak minat seafood..hahaha

Tapi bila sampai Konichiwa Cafe rupanya pandangan guwa itu meleset sebab tengok ramai juga pelanggan yang datang ke Kedai ni ..!!

*************************************************

Menu Konichiwa Cafe

MAKANAN

WESTERN
Menu 1

Masakan Tempatan Konichiwa Cafe


MASAKAN JEPUN
Menu 2 
Menu 3

  
 

KIDS MEAL
Menu budak


MINUMAN


*************************************************

Dah tengok menu meh guwa share real pic makanan yang dalam menu tu hahaha.., memasing memang tak sabar nak makan dan mencuba

Assorted Sushi – RM3.90/pcs hingga RM18.90/pcs (Jumbo Roll)

Saba Bento – RM22.90

Okonomiyaki – RM15.90



Macam guwa ada cakap.., sebab utama guwa nak join makan di Konichiwa Cafe ini sebab menu dia pelbagai, so siapa yang tak makan masakan jepun korang boleh makan western dan makanan tempatan.

Dalam satu keluarga tak semua makan masakan jepun yer dak..? so konichiwa cafe paham masalah itu jadi mereka sediakan masakan ataupun pilihan lain untuk orang yang tak makan masakan jepun..contoh terbaik guwa la hahahahaha, so takda la satu keluarga nak makan pecah2..boleh lepak satu cafe sekali...

Tapi 70% masakan di Konichiwa adalah masakan Jepun... bawah ni guwa share gambar masakan yang untuk geng-geng macam guwa..., so kita boleh makan masakan ni geng lain boleh la makan masakan jepun...wohaaa

 Konichiwa Fried Rice – RM16.90

Cheezy Tori Karagae – RM10.90

Black Pepper Grilled Chicken Chop – RM16.90



Konichiwa Cafe dijemput dalam Selamat Pagi Malaysia siaran TV1  6 Mac 2017...



*****************************************

Korang tak perlu risau dengan kualiti ataupun masakan di Konichiwa Cafe sebab Chef  Jeff dan ada pengalaman lebih 32 tahun dengan masakan jepun ni..., korang boleh tengok video yang gua letak di atas tu

Selain itu yang perlu korang tahu dan penting sekali ialah di Konichiwa Cafe menggunakan SOYU iaitu kicap soya yang dimakan dengan Sushi dijamin HALAL (SOYU HALAL dari China yang ada Sijil HALAL yang diiktiraf oleh JAKIM). 

 Dalam budaya dan warisan asli masyarakat Jepun, adalah wajib untuk mereka mencampurkan segala makanan mereka dengan SAKE &MIRIN (alkohol) sebagai 'Penambah Perisa'. Tetapi di Konichiwa Cafe, Sushi dan Sajian mereka tidak mengandungi sebarang SAKE dan juga MIRIN. 

Konichiwa Cafe semua sajian mereka tidak mengandungi campuran SAKE ataupun MIRIN. Jadi korang yang nak makan disini tak perlu rasa was2 untuk mencuba ok malah akan lebih YAKIN kerana semua pekerja mereka beragama islam.

kosmo



Korang yang nak datang KONICHIWA CAFE boleh la ke


Jalan 6/7b, Seksyen 1, 
43650 Bandar Baru Bangi, 
Selangor, Malaysia 
Phone: +60 12-200 2090
(landmark sebaris dengan kedai makan D'One Steak bangi )

Waktu Operasi
Isnin: Tutup
Selasa – Khamis:
(12.00 tengahari hingga 10.00 malam)
Jumaat:
(2.00 petang (selepas solat Jumaat) hingga 11.00 malam)
 Sabtu – Ahad:
(2.00 tengahari hingga 11.00 malam)

Instagram Konichiwa Cafe




tags : cafe japan bangi, cafe jepun bangi, kedai jepun halal bangi, kedai japan halal bangi, kedai jepun murah, kedai jepun terbaik bangi, kedai jepun muslim, kedai japan muslim