Thursday, September 29, 2011

BACAAN UNTUK WANITA..!!

update


 Kisah tak benar...

Lisa Surihani : ujang..!!!!! kenapa u tolak pinangan i..???


Ujang : sukati gua la..!! mak lu letak harga mahal sangat!!


*************


UNTUK WANITA YANG SIBOK DUK PASTE KAT WALL FACEBOOK DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

 *saja bagi bold tulisan..hahahaha


Ingat lagi dak yang ramai post dekat facebook pasal harga hantaran tu..,?? tak ingat ek..?? ala yang duk sibuk bagitahu harga hantaran kalau degre berapa semua tu..!!

Ha ni makan dia jawapanya

**********

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Naz: "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..
... ...
Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Naz : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan

************

Macam kuang ajar kan insan bernama Naz ni..hehe, tapi itulah hakikatnya...('',)

Gua sebagai kaum adam yang dah berkhawin nak nasihatkan kepada kaum hawa ni..,erm..tanak la nasihatkan sebab gua nasihat pun bukan korang dengar...


Moral of The Story 

- gua taknak ulas..pasti macam2 pendapat..hahaha


p/s : hari khamis hari paling gua bizi...derm..!!!!!!!!!


Artikel Terkait

45 comments

naz mmg suka membeli belah anak dara org nih..kahkahkah~ lariiikkkkkkkkkkkk~ =P

tinggi sangat letak rege..lelaki nak masuk pinang pun takot!!

tah la..bg aku duit hantaran tak kisah janji duit mas kawen kena byk.. tu hak si isteri ... itu sebenarnya nilai nye....


so anak2 dara yg bakal kawen korg mintak la mas kawen byk ckit .. jgn RM20...RM80 ..buat cam org kedah ribu²....

Nak anak dara murah mai la ke Kedah.

bagi akak hantaran tu biarlah berpada2, tengok jugak pada kemampuan pengantin lelaki! seeloknya pasangan berbincang utk tetapkan hantaran ni.. jangan main letak je!

pernah baca ayat nie kat fb kawan...

nak nak komen lebih takut makan diri..hahahaaaaaaaa

huhu betul la..

walaupun den ado degree tp mak bapak den xpnh kisah pun...

dia siap ckp kat tunang den bagi lah berapa yg termampu pun..

tunang den ape lagi melonjak keriangan... -.-'

*kita nnti nk hidup dengan dia jugak... susah payah dgn die.. so jgn la mentel sgt menyusahkan die dakk... berapa die nk bg terima je kalau sikit pun oke.. kalau banyak pn lagi oke hohoho

haha..:) ada perkhidmatan lepas jualan tak?

sokong jugak...ari tu ade buat entry pasal harga tu jugak...
tapi,hntrn tu biarla jgn membebankan..ye dak???

tu la pasal... skang ni ada pulak letak harga hantaran berdasarkan pelajaran anak...isk!!! tak logik betul...

p/s : ari ni genap 5 bulan ang ngan yana nikah an? :)

tak kira aku dah terbaca! haha

logik sgt ko punya entry!! sokong

hahahaha..siap leh 'test drive' lagi..ish3

sensitif isu ni..
tapi naz memang gtuuuuu...kakakakaka *tetiba xpasal2

erm..bila aku baca ttg nilai hntrn tu mmg rasa gerammmm je..dh mcm jual beli anak pun ada.

klau dlm dh lemau?? hoho..sensetip..

beruntunglah perempuan yang keluarganya faham tentang wang hantaran dan mas kahwin..

letak harga tinggi dikatenye jual anak
letak harga rendah dikatenye anak cam dah hilang maruah + kene tebuk ulat laa


hahah pape punn memang byk pendapat kan
bg aku lau mampu takde masalah
tp lau daa x mampu ko nak jugak org tu terpkse laa berkorban kann
tp lau daa x mampu and x sggup nak berkorban carik laen jer laa kaaaaannn

oh test drive ktnyer..bgs sgt jwpn tu..kasi mak dia tkedu skit. sabo je la

aku nak sanagt tgk reaksi makcik tu. sekrg dah tebalik.sepatutnya wali pompuan tu, ayahnya yg bincang. mak duduk diam diam.sebab wali lebih berhak. ni mak nye yg sebok sebab nak jaga kuali (bajet perbelanjaan.) simple sudey.

aku suka entri kau ni ujang. lebih afdal berpatutan hantarannya. ini tak...takut sangat dengan cakap orang.

(eh, eh, eh...macam luahan perasaan plak)...kui3

haha.ko keje ngumpat org je kan.huhu.sama lah.aku pon bz ari khamis

alaaa... ko bz siang jee... malam relax je kan... hik3x

dasat la!! haha. tu kata makcik. anak makcik asal senyap je?? mesti makcik kuku besi. tak pasal anak kena hina mcm jual kete -_-"

siot jep..test drive dulu yee??klu ade yg ckp cmtuh depan akuh, mmg akuh drive2 kn die...hahaha

iyo lah ujang wei, hari khamis memang hari bizi kamu hehehehhe

sian kat kaum hawa yg ada parents camni..mmg x kawen samapi ke sudah la.tapi,part TEST DRIVE yg paling tak tahan tu.hampeh je bunyinya!!

jwpn yg super duper best!yg x tahan part test drive tu..kehkehkeh..

yeah!test drive, aku plg suke part test drive.wakakaka

macam nak jual kereta lak makcik tu letak harge .. agak agak la .. laki tu amnik jadikan anak die tu bini .. dah cukup bersyukur .. dah la laki yang tanggung semua ..

gile lahh... buat nyer blom sempat test dh kantoi.. mampus mak nyer nk jage muka.. bru tau saper yg berkuasa... harta ker maruah..

bilalah lisa surihani nak bace entry nieyh , aishh =='

nice blog...

just blog walking here.. smile

http://teajayjunior.blogspot.com

agk2 ler smpai 20ribu...at least 10 jek

aku kena mntak nasihat ko jang..aku tahu ko boleh!:-p

salam...isu hantaran ni yg jadi masalah skg kn...

kalau nak byk hantaran tu alamatnya anak perempuan lambatlah yg kawin nanti...

oleh itu berpada2lah yer...:)

pasai arge hantaran tuh mg xskong pom, setakat kite mampu ckuplaaa,mg lewat kawen le kalo nk cpai terget cm gitu kan

hehe.. klakar entry nie tapi memang ada betulnya pun.. biarlah si suami tu memberi yang dia mampu kan.. kang takut pas kawen jadi papa kedana lak.. hish

mmg la parents xpatot letak harga tinggi2, tapi laki pon kene beragak la,,nk ank dara org tu xkan nk murah2 jek, n laki tau nk yang perfect jek, yg baik la, beriman la, tapi kene la jugak cermin diri sendiri, anda layak ke nak jd ketua kpd pempuan yg mcm tu,


EmoticonEmoticon