BACAAN UNTUK WANITA..!!

update


 Kisah tak benar...

Lisa Surihani : ujang..!!!!! kenapa u tolak pinangan i..???


Ujang : sukati gua la..!! mak lu letak harga mahal sangat!!


*************


UNTUK WANITA YANG SIBOK DUK PASTE KAT WALL FACEBOOK DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

 *saja bagi bold tulisan..hahahaha


Ingat lagi dak yang ramai post dekat facebook pasal harga hantaran tu..,?? tak ingat ek..?? ala yang duk sibuk bagitahu harga hantaran kalau degre berapa semua tu..!!

Ha ni makan dia jawapanya

**********

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Naz: "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..
... ...
Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Naz : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan

************

Macam kuang ajar kan insan bernama Naz ni..hehe, tapi itulah hakikatnya...('',)

Gua sebagai kaum adam yang dah berkhawin nak nasihatkan kepada kaum hawa ni..,erm..tanak la nasihatkan sebab gua nasihat pun bukan korang dengar...


Moral of The Story 

- gua taknak ulas..pasti macam2 pendapat..hahaha


p/s : hari khamis hari paling gua bizi...derm..!!!!!!!!!


{ 45 comments.. read them below or add one }

YanaMIB YanaMIB September 29, 2011 at 10:53 AM
naz mmg suka membeli belah anak dara org nih..kahkahkah~ lariiikkkkkkkkkkkk~ =P
lieynanilaz lieynanilaz September 29, 2011 at 10:55 AM
tinggi sangat letak rege..lelaki nak masuk pinang pun takot!!
eima eima September 29, 2011 at 11:06 AM
tah la..bg aku duit hantaran tak kisah janji duit mas kawen kena byk.. tu hak si isteri ... itu sebenarnya nilai nye....


so anak2 dara yg bakal kawen korg mintak la mas kawen byk ckit .. jgn RM20...RM80 ..buat cam org kedah ribu²....
NUR AMINA NUR AMINA September 29, 2011 at 11:07 AM
Nak anak dara murah mai la ke Kedah.
mas saari mas saari September 29, 2011 at 11:13 AM
bagi akak hantaran tu biarlah berpada2, tengok jugak pada kemampuan pengantin lelaki! seeloknya pasangan berbincang utk tetapkan hantaran ni.. jangan main letak je!
Adylia Qarissa Adylia Qarissa September 29, 2011 at 11:27 AM
pernah baca ayat nie kat fb kawan...

nak nak komen lebih takut makan diri..hahahaaaaaaaa
mynameismy mynameismy September 29, 2011 at 11:28 AM
huhu betul la..

walaupun den ado degree tp mak bapak den xpnh kisah pun...

dia siap ckp kat tunang den bagi lah berapa yg termampu pun..

tunang den ape lagi melonjak keriangan... -.-'

*kita nnti nk hidup dengan dia jugak... susah payah dgn die.. so jgn la mentel sgt menyusahkan die dakk... berapa die nk bg terima je kalau sikit pun oke.. kalau banyak pn lagi oke hohoho
Pendamba Mawar Pendamba Mawar September 29, 2011 at 11:28 AM
haha..:) ada perkhidmatan lepas jualan tak?
CIK MAY CIK MAY September 29, 2011 at 11:29 AM
sokong jugak...ari tu ade buat entry pasal harga tu jugak...
tapi,hntrn tu biarla jgn membebankan..ye dak???
mOoN mOoN September 29, 2011 at 11:43 AM
tu la pasal... skang ni ada pulak letak harga hantaran berdasarkan pelajaran anak...isk!!! tak logik betul...

p/s : ari ni genap 5 bulan ang ngan yana nikah an? :)
Amin Amin September 29, 2011 at 12:53 PM
tak kira aku dah terbaca! haha

logik sgt ko punya entry!! sokong
Kasut& Karipap Kasut& Karipap September 29, 2011 at 12:54 PM
hahahaha..siap leh 'test drive' lagi..ish3
qasehraihan qasehraihan September 29, 2011 at 12:57 PM
sensitif isu ni..
tapi naz memang gtuuuuu...kakakakaka *tetiba xpasal2
Munna Munna September 29, 2011 at 2:18 PM
erm..bila aku baca ttg nilai hntrn tu mmg rasa gerammmm je..dh mcm jual beli anak pun ada.
Panggil Aku Han Panggil Aku Han September 29, 2011 at 2:28 PM
klau dlm dh lemau?? hoho..sensetip..
Sunah Sakura Sunah Sakura September 29, 2011 at 2:32 PM
beruntunglah perempuan yang keluarganya faham tentang wang hantaran dan mas kahwin..
nurkaloi nurkaloi September 29, 2011 at 2:44 PM
letak harga tinggi dikatenye jual anak
letak harga rendah dikatenye anak cam dah hilang maruah + kene tebuk ulat laa


hahah pape punn memang byk pendapat kan
bg aku lau mampu takde masalah
tp lau daa x mampu ko nak jugak org tu terpkse laa berkorban kann
tp lau daa x mampu and x sggup nak berkorban carik laen jer laa kaaaaannn
Jue Jue September 29, 2011 at 2:45 PM
oh test drive ktnyer..bgs sgt jwpn tu..kasi mak dia tkedu skit. sabo je la
Hanie_Dew Hanie_Dew September 29, 2011 at 2:53 PM
aku nak sanagt tgk reaksi makcik tu. sekrg dah tebalik.sepatutnya wali pompuan tu, ayahnya yg bincang. mak duduk diam diam.sebab wali lebih berhak. ni mak nye yg sebok sebab nak jaga kuali (bajet perbelanjaan.) simple sudey.
Ainul Hayat Ainul Hayat September 29, 2011 at 2:58 PM
aku suka entri kau ni ujang. lebih afdal berpatutan hantarannya. ini tak...takut sangat dengan cakap orang.

(eh, eh, eh...macam luahan perasaan plak)...kui3
Rozuan Ismail Rozuan Ismail September 29, 2011 at 3:12 PM
haha.ko keje ngumpat org je kan.huhu.sama lah.aku pon bz ari khamis
hazman aka species1980 hazman aka species1980 September 29, 2011 at 3:49 PM
alaaa... ko bz siang jee... malam relax je kan... hik3x
♛ Azie Azra ♛ ♛ Azie Azra ♛ September 29, 2011 at 3:51 PM
dasat la!! haha. tu kata makcik. anak makcik asal senyap je?? mesti makcik kuku besi. tak pasal anak kena hina mcm jual kete -_-"
Memori Kekasih Memori Kekasih September 29, 2011 at 3:51 PM
siot jep..test drive dulu yee??klu ade yg ckp cmtuh depan akuh, mmg akuh drive2 kn die...hahaha
zuwaidah zuwaidah September 29, 2011 at 3:52 PM
iyo lah ujang wei, hari khamis memang hari bizi kamu hehehehhe
Dylla Abas Dylla Abas September 29, 2011 at 4:03 PM
sian kat kaum hawa yg ada parents camni..mmg x kawen samapi ke sudah la.tapi,part TEST DRIVE yg paling tak tahan tu.hampeh je bunyinya!!
Kathy Tuah Kathy Tuah September 29, 2011 at 4:06 PM
jwpn yg super duper best!yg x tahan part test drive tu..kehkehkeh..
nazirulhazwan~ nazirulhazwan~ September 29, 2011 at 4:19 PM
yeah!test drive, aku plg suke part test drive.wakakaka
Fatin Farhana Binti Ramli Fatin Farhana Binti Ramli September 29, 2011 at 5:28 PM
macam nak jual kereta lak makcik tu letak harge .. agak agak la .. laki tu amnik jadikan anak die tu bini .. dah cukup bersyukur .. dah la laki yang tanggung semua ..
AnonymousAnonymous September 29, 2011 at 5:37 PM
gile lahh... buat nyer blom sempat test dh kantoi.. mampus mak nyer nk jage muka.. bru tau saper yg berkuasa... harta ker maruah..
Fara E's Fara E's September 29, 2011 at 5:51 PM
bilalah lisa surihani nak bace entry nieyh , aishh =='
Teajay Junior Teajay Junior September 29, 2011 at 6:13 PM
nice blog...

just blog walking here.. smile

http://teajayjunior.blogspot.com
3no gr33ny 3no gr33ny September 29, 2011 at 9:45 PM
agk2 ler smpai 20ribu...at least 10 jek
JMR JMR September 29, 2011 at 10:45 PM
aku kena mntak nasihat ko jang..aku tahu ko boleh!:-p
maszull maszull September 30, 2011 at 10:20 AM
salam...isu hantaran ni yg jadi masalah skg kn...

kalau nak byk hantaran tu alamatnya anak perempuan lambatlah yg kawin nanti...

oleh itu berpada2lah yer...:)
erleena erleena September 30, 2011 at 2:26 PM
pasai arge hantaran tuh mg xskong pom, setakat kite mampu ckuplaaa,mg lewat kawen le kalo nk cpai terget cm gitu kan
CikUna CikUna March 6, 2012 at 5:03 PM
hehe.. klakar entry nie tapi memang ada betulnya pun.. biarlah si suami tu memberi yang dia mampu kan.. kang takut pas kawen jadi papa kedana lak.. hish
Aida Roslan Aida Roslan April 23, 2012 at 11:34 AM
mmg la parents xpatot letak harga tinggi2, tapi laki pon kene beragak la,,nk ank dara org tu xkan nk murah2 jek, n laki tau nk yang perfect jek, yg baik la, beriman la, tapi kene la jugak cermin diri sendiri, anda layak ke nak jd ketua kpd pempuan yg mcm tu,