Monday, May 29, 2017

SENARAI BAZAAR RAMADHAN SELANGOR DAN KL 2017

senarai bazar selangor dan kuala lumpur

Salam Ramadhan Kepada Semua Semuslim dengan guwa

Korang puasa tak hari ni..? hehe..., antara benda yang paling popular bila bulan ramadhan ialah BAZAAR RAMADHAN yer dak..?

Thursday, May 25, 2017

JOM JOIN MALAYSIA BIGGEST ZUMBA PARTY | Watsons Move Your Body Zumba 2017

Mega zumba

Siapa pernah dengar ZUMBA..? pernah dengar mesti ramai yer dak..? tapi siapa pernah berzumba..? mesti tak ramai yer dak..?

Tuesday, May 16, 2017

Main Gila Dengan Shopee Malaysia


logo shopee


Woi korang..., biasa shopping online dak..? ok tanak guna ayat shopping..., korang biasa beli barang online dak..?

Monday, May 15, 2017

Cosmoderm Sediakan Hadiah Terbaik Sempena Hari Ibu

Jasa seorang ibu tiada tolak bandingnya dan tidak terbalas dengan kata-kata. Untuk info, perayaan untuk meraikan jasa seorang ibu di Malaysia jatuh pada setiap Ahad minggu kedua pada bulan Mei 2017.

Monday, May 8, 2017

Pengalaman DiTahan Imigresen Australia

pengalaman ditahan imigresen

Salam..,

Perkara pertama yang kita paling risau apabila travel adalah melepasi sekatan dari Imigresen yer dak..?  tak kira Imigresen dari negara kita ataupun dari negera yang kita nak travel..

Sunday, May 7, 2017

Makan Lebih Mudah Dengan Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM)


apps jjcm

Korang pernah tengok rancangan Jalan Jalan Cari Makan dak...? aku bila orang sebut pasal rancangan JJCM secara otometik dalam kepala akan teringat lirik dan lagu dia iaitu "jalan jalan cari makan..."

Friday, May 5, 2017

PAKEJ PERCUTIAN KE PULAU PERHENTIAN | Perhentian kravers



“KEINDAHAN PULAU DAN KEAJAIBAN LAUT BIRU”MENANTI ANDA!

Siapa pernah pergi Pulau Perhentian...?? kalau dah angguk kepala.., kalau belum geleng kepala hehe... ekceli aku sendiri belum pernah ke Pulau Perhentian..so siapa yang belum pernah pergi kita

Wednesday, May 3, 2017

SEWA POKET WIFI MURAH DENGAN SAMURAI WIFI


poket wifi murah

Korang biasa dengar Pocket Wifi dak..? siapa kaki travel mesti biasa dengar atau guna.

Zaman sekarang ini Internet sangat penting woo.., terutamanya blogger macam aku ni yang aktif dengan media sosial seperti Facebook, Instagram dan juga twitter..

Tuesday, May 2, 2017

Pakej Murah 5H4M Ke Perth Australia Bersama Ayden Averroes Travel




Alhamdulillah..., percutian aku dan daus selama 5hari 4malam secara keseluruhannya berjalan dengan lancar..., walaupun ada  pengalaman best ditahan Imigresen Australia hahahahah, part kena tahan imigresen next entri aku share ok..